Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 december 2009

Dogges Saturnus: drastisk gränsdragning

(Obs, långt astrologiskt inlägg, cirka 6 A4-sidor.)

Aftonbladet "lånar" en intervju med Dogge från en annan tidning. För en som hört viskningar om sell-out här och var, var det en nyttig insikt att höra om skiten i att förlora en älskad livspartner i cancer så tidigt i livet. Jag blev bara tvungen att räkna ut Dogges horoskop för att se om det gick att identifiera några klassiska tecken på "turbulent liv". Jag menar, redan från tiden med Latin Kings var det ju knappast något slätstruken medelsvensson-typ han projicerade utåt!

Astrologin gör ingen besviken! Är det tydligt i verkliga livet, lyser samma budskap som med eldskrift i himmelen! Jag måste nog på känn ranka Dogges horoskop i den här bloggens Topp 10-lista av riktigt komplicerade historier. En sådan här karta kan astrologer sitta i timmar och försöka förstå sig på.




Snabb listning av några huvudingredienser: Solen i Kräftan (latin: Cancer) och Månen i Stenbocken (Capricornus, "nyckfulla horn"). Det är alltså en destabiliserande fullmåne när Dogge föds och eftersom tecknen är av kvaliteten Rajas handlar det om passion eller lidelse - och lidande! Relationen man och kvinna (Sol och Måne) kan vara det främsta forumet där en sådan lidelse utspelar sig.

Just denna fullmåne innebär också en ömsesidig reception mellan Kräftan och Stenbocken eftersom deras härskare Månen och Saturnus gått på besök i varandras palats eller tecken. Här skapas ett ovanligt starkt band mellan de båda tecknen - på gott och ont eftersom fullmånetiden är tider då saker når bristningspunkten. 

Dessutom är Stenbockens härskare Saturnus känd som Liemannen medan Kräftans tecken symboliserar livets början och slut. När Saturnus, som drar gränser för det biologiska livet dessutom närmar sig sin naturliga fiende Solen i Kräftans tecken, då har vi frågor om livslängd inskrivet på agendan! Själen som bor i Dogges kropp har kommit till jorden för att avsmaka frågor om liv och död ur passionens perspektiv!

Och det här är bara början på horoskopet. Nystar vi ur ett annat perspektiv hittar vi ytterligare ett Rajas-tecken som fullständig sjuder av passion och energi: Väduren. Här ligger krigaren Mars stark i sitt positiva hemmaläge, och är hypermaximerad genom att expansionsplaneten Jupiter också befinner sig här. Jupiter har sitt positiva härskarläge i Skytten, liksom Väduren ett Eldtecken, så den här kombinationen är helt entydigt positiv. Det finns synergi, och Dogge är förutspådd framgångar tack vare sin "primitiva energi", den urkraft som zodiakens första tecken Väduren sitter inne på. 

*****


Att Väduren ligger i topp när det gällde kriminalitet i bloggens granskning av 136 straffade brottslingar bara understryker att vi talar om urkraft här, och att det är tacksamt om horoskopet innehåller några mer kvalificerade indikationer. Anna Anka och morddömda Amanda Knox är två nyliga exempel på en Vädur där den furiösa fixeringen vid de egna känslorna lett käpprätt och helvete.

Trots att den hyperförstärkta och lyckönskade Mars gör ett bra jobb inom vissa områden, t.ex. i jobbet att sälja sitt eget ansikte (Dogge har lyckats bra!), kan inget tränat öga undvika den förfärligt olycksbådande 90-gradersstörningen som krigs- och haveriplaneten kastar mot kvinnans tecken Kräftan, där redan Liemannen (Saturnus) har gjort anspråk på livskraften (Solen). Samma olyckans Mars passar också på att kasta ett "långt ont öga" rakt till dödens tecken Skorpionen där det hungriga drakhuvudet Rahu befinner sig. 

Budskapen är hemska och hustruns död i Kräftan (cancer) var inte tillräcklig återbetalning för vad än Dogge gjort i ett tidigare liv, utan hans mörka trend vid den här punkten i livet spreds in i hans nästa relation där ett barn dog i den nya kvinnans livmoder (Kräftan = livmoder). 

Indisk astrologi, som arbetar med distinka ödescykler förutsatt att födelseklockslaget är känt, skulle nog kunna ha identifierat en särdeles tung fas av Dogges liv men som utspelade sig via symbolen för kvinnor (Kräftan) snarare än honom själv! Som han beskrev att han gick ner sig vid den här tiden, är det uppenbart att även Solen som hans egen livskraft var skakad...

*****


Notera att det här hotet mot kvinnor återkommer också i omständigheterna för Kräftans härskar(inna) Månen. Placerad i Stenbocken disponeras den av Saturnus, så den ömsesidiga dispositionen har jag här ritat in som en dubbelriktad pil men i varnande rött. 

Det är detta kritiska förhållande mellan showmannens yta (Stenbocken) och de inre känslorna för det man gör (Kräftan) som utlöst kommentarer om att sälja sig till kapitalismen. Men det är uppenbart att sånt snack kommer från dem som sympatiserat med det gangsterliknande utanförskap som Dogges eget horoskop ger så många prov på. När man efter en extrem kris drar ett streck över det gamla och startar om, härsknar alltid de till som inte själva gjort en genomgång av sina liv. De känner sig anklagade och svarar med att säga förklenande saker om den som gått ett steg till i sitt liv.

Just sådana här radikala brytningar och påföljande turbulens (Mars) är så typiskt för en fullmånemänniska där mönstret kommer att upprepas många gånger genom livet, men kanske på helt olika sätt. Och i det här fallet rör fullmånen upp efterdyningar. Eller är det Mars som inleder och "fullmånen" representerar brytningar? Som sagt, horoskopet är extremt rikt men vanvettigt komplicerat. Bloggens grundtes är själavandringen och den här himmelen visar någon som kommit till jorden för att "bränna karma" big time. 

Att horoskopet påminner om andra, extremt kriminella himlar vi spanat på, är inte fel. Det räcker med att minnas hur Latin Kings sålde sin musik med ett värstingstuk, och jag skrattade mycket vid radion när de hade en hit där jag hörde Desmond Dekkers gamla rocksteady-hit "007" samplad. Hette den "Rizla"? Jag gillade verkligen den roliga "mellan raderna så inte etablissemanget hajjar"-vinklingen. Klassisk bad ass.

*****

Dogges hårt tatuerade kropp stämmer också med horoskopet: huden går under Stenbocken och Månen i det här tecknet visar att man formaliserat sina känslor och visar dem som objektiva signaler, kläder, poser, tatueringar - istället för att leva ut dem emotionellt. Månen i Stenbocken är en stor bov när det kommer till psykiskt illamående eftersom den disponeras av den känslokalla Saturnus som spelar stoiker och oberörd. Den här typen av psyke kan vägra sig själv att känna efter ordentligt, och sen kommer störtfloden istället...

Man brukar säga att den yttre samhällsordningen fyllt Mån-Stenbockens hela själsrum, och går det snett kan Mån-Stenbocken urarta till en helt psykopatisk samhällsomstörtare. Tänk en som inte har något annat i sitt psyke än en "intern" modell av "samhällets djävelskap". Den här själen är lika ond som det den är ond på! 

I Dogges fall står istället Saturnus i Kräftan - sårbarhetens tecken så Dogges livsöde handlar om att lära sig känna efter på djupet. På det sättet kanske man vågar ana att förlusten av en älskad var planerad mellan honom och den själen redan "i himmelen". Enligt hypnoterapeuten Michael Newtons 30-åriga grävande i sina klienters själsminnen är vi ibland på jorden och spelar djävlar för att väcka andra människor till djupare insikt! Vi tar självmant skitroller för att de gör nytta i det stora hela. 

Detta är då funktionen som "trickstern" har i de Nordamerikanska indianernas mytologi och det är också en sådan funktion Merkurius som den evigt tioåriga spjuvern har i vissa grekiska myter och kan ha i astrologin. 

Dogge har just en sådan här trickster-Merkurius, faktiskt rätt renodlat "evigt ung" eftersom kommunikationsplaneten är hemma i härskarläge i Tvillingarna.
I dess omedelbara närhet till Kräftan (vars fjärde hus i indisk astrologi också står för trygghet på hemmafronten och kapitalvaror), ser man nästan fånigt tydligt reklamjobbet för Elgiganten. Det jobb han menade fick honom på fötter igen.

Merkurius/Tvillingarna är handelsmannasymboler och här greppar Merkurius tag i Saturnus över teckengränsen in i kapitalvarornas tecken. Självklart är han i själ och hjärta en äkta krämare! Jag har sett fenomenala affärsmän, födda wheeler-och-dealer-typer med liknande kombinationer i den här regionen av zodiaken!

Intressant nog nämner han i intervjun att företaget krävde att han var giftfri, och Merkurius och Saturnus rör här ihop Luft och Vatten - en klassisk symbol för folk som inte är helt rena i intellektet till följd av att "Vatten" läcker in i den rena logiken. Vatten kan stå för, dels känsloliv, för attityder, men också - via Skorpionen och dess gifttagg - för ett "förgiftat psyke", dvs alkohol- och drogmissbruk.

***** 

Dogges himmel har precis allting! Att han styrt sig genom detta öde är åtminstone för mig ett tecken på att det faktiskt finns fri vilja. Bloggen har velat mellan stora tänkares åsikter i den här frågan. Platonisterna i senantiken menade t.ex. att bara Jord- och Vattenelementet styrdes av Ödet, medan fri vilja rådde i Eld- och Luftelementet! 

I Indien tycks en alltigenom deterministisk syn på livet råda: att allt är helt och hållet förutbestämt när vi föds och att den enda fria viljan man kan tala om är huruvida Resenären (som ju ändå tagit trippen till jorden) REGISTRERAR vad den är med om i sina med- och motgångar. Den som fastnar i attityder har slutat respondera på livet, och sänker troligen gynnsamheten så att nästa liv blir sämre än det här.

***** 

Jag etiketterar inlägget med Rajas guna eftersom det är ett så extremt exempel på lidelsens/lidandets kvalitet - Dogge förmedlade via AB-referatet hur fruktansvärt dåligt han mådde den här perioden. 

Jag sätter också etiketten "egenmäktighetssyndromet" som jag inte orkar skriva mer om nu. Det är bara att hugga in någonstans i bloggen - det här egocentriska beteendet står som spön i backen bland energiska samhällsklättrare. Dogges horoskop har emellertid Solen i Kräftan vilket skulle kunna ge mer mänsklighet, men notera att han först har haft att kämpa kampen med den iskalla sociopaten Saturnus som åter påminner om vilka krafterna är som bygger upp egenmäktighet.

Horoskopet har också Vädur och Kräfta samtidigt aktiva: "sensationalism" eller en mediamässig individ det slår gnistor om, men också en tydligt "överemotionell typ". Det senare måste dock vägas mot Månen/psyket i Stenbocken som söker kyla ner, formalisera och gestalta känslor istället för att bara ånga ur sig dem i vansinnesutbrott.

Dogge är en typisk katalysator, Rajas guna är den energi som håller Livshjulet av födelse och död snurrande just för att den här kvaliteten anses vara spänningsfältet mellan Sattva (Ljuset) och Tamas (Mörkret). Därmed har han ett extra ansvar för hur han tar sina steg, Rajas - passionens kvalitet - ger bra opinionsbildare för folket.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag råkade just få syn på en intervju med Dogge D i en gammal svd (från i söndags)och där kommer man in på mer djupa ämnen än i AB/Novell. Det framkommer bl a att hans fasta övertygelse är att vårt öde är utstakat från början, liksom att Gud finns och ger honom hopp och styrka. Han säger också att han förr var rädd för döden men inte nu längre och tillägger: "När min fru dog stärktes min tro att själen lösgör sig och försvinner iväg. Kanske knackar den på pärleporten eller också återvänder vi till jorden i en annan skepnad. Som en blomma - eller ett vägguttag." Han t o m tröstar reportern som har en svartare syn på döden med att lova att rappa med henne efter döden!:-)Så han är nog inte bara en krämare i själ och hjärta ändå...
S

Seaward sa...

Spännande fördjupning! Människor med andlig böjelse och starkt under Saturnus drar oftast mot fatalism, det gäller mig, med Saturnus exakt opposit i väster, dvs dess världsligt starkaste position (enligt indierna). De utan andlig böjelse dyrkar materien istället. Men båda typerna är väldiga anhängare av Struktur vare sig här eller i en annan, osynlig värld!

Fick bara häromdagen nys om ett annat fall med min egen världsliga position för Saturnus exakt i väster i Vattumannen, och med en Sol-Skorpion, dvs ett fall av det generella mönstret "social utstötning/aparthet" (att bilda en klan inom eller utom gruppen).

Individen är djupt involverad i rituell magi, vilket redan i sig sorterar under Saturnus som "objektifieraren"! (Man efterliknar gudarnas arbete, theourgia.) "Utstötningssyndromet" kan här antyda något av "hemliga klubben" för effektsökeri: att medvetet spela lite märkvärdigare än stora massan. En intressant variant på de andra "utstötare" eller "avvikare" som bloggen noterat!

Låt mig bara apropå Merkurius som handelsmannen nära Elgigantens kapitalvaror (Kräftan), påminna om att jag på två ställen i texten konstaterar hur rikt Dogges horoskop är. Bl.a. säger jag att: "Dogges himmel har precis allting!"
:-)

Anonym sa...

"Rajas ger bra opinionsbilare för folket" - det låter ju bra, nu när Dogge inlett en "karriär" som profet i Botkyrka! http://www.dn.se/sthlm/profeten-fran-botkyrka/
S

Seaward sa...

Din kommentar tycks nästan utlöst av dagens korta inlägg om Saturnus:

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/12/garanterad-saljflopp-varumarket-saturnus.html

Dogge har Saturnus i Kräftan och han har "slirat" som han säger i intervjun. Intressant har han Månen i Stenbocken - som återigen söker sig mot ramarnas Saturnus !!! Ett udda horoskop på många sätt. Hellre Dogge som präst än som varukrängare...

Anonym sa...

Nej jag hade ingen tanke på det inlägget. Jag läste artikeln om honom redan igår. Men jag noterar att han säger sig vara "hard core" och betonar Guds stränghet...

Anonym sa...

PS: När jag skulle skriva bokstäverna i "Bevisa att du inte är en robot" blev det Authority! Saturnus har nog ett finger med i laget i alla fall...:-)

Seaward sa...

Skriv upp att den har koll - idag är det mån- och saturnuskonjunktion dessutom! :-)

Anonym sa...

Det här fick mig att kolla upp hur himlen ser ut just nu, och ser då att Saturnus är på bågminuten i exakt konjunktion med min ascendent!
Men till skillnad från värdsliga makters övervakning känns den här sorten inte alls obehaglig och irriterande. Utan mer som "You never walk alone", typ. :-)