Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 december 2009

Courtney Loves psyke


Ett långt dubbelämne - Courtney Loves klena horoskoppunkter och själavandringen. Aftonbladet hävdar att tjejer som skaffat sig samhällsstatus mår sämre. Astrologiskt matchar detta födelsehoroskop där planeterna betonar husen 11, 10 eller 9 - sektorer där det världsliga inflytandet är maximalt (med särskilt fokus på hus 10 för offentlighet eller karriär). Ett sådant horoskop har Courtney Love, och se hur bra hon verkar må!

Förklaringen kunde egentligen sammanfattas i några få ord: människor som stirrar utåt, mot yttre meriter, förtvinar i det inre - vare sig de märker det eller ej. Minns det gamla talesättet: "Att vinna världen men förlora sin själ"! Själen beskrivs av Månen i astrologin, och den ska få en särskild granskning här.

Inte bara visar den sideriska zodiaken var skon i Courtney Loves liv klämmer, Lahiri-metodens korrektion (ayanamsa) som rättar till den skeva västerländska zodiaken ger en Måne som exakt illustrerar problemets natur.

Födelsetiden här är viktig, och glädjande nog kan AstroDatabank intyga att 14.08 kommer direkt från födelsecertifikatet medan biografier om Courtney t.o.m. tagit miste på person (och födelsedata)!


Vågen i stigande betyder att mental jämvikt är en av nycklarna till hennes rollspel och uppenbarelse i livet. Tyvärr befinner sig härskaren Venus själv i åttonde dödshuset, som via sin naturliga koppling till Skorpionen också representerar toxiner och kroppsliga förgiftningstillstånd. Eller med ett ord: droger.

Det är långt ifrån befogat att alltid måla upp skräckhistorier utifrån det åttonde huset, men här kan det göras eftersom Mars och Venus bildar "hor- och horbockssyndromet" - för en gångs skull en passande benämningen om man besinnar rockbranschens position på en skala mellan 0 och 10 när det kommer till upplysthet. (Det vore en förolämpning mot grottmänniskorna att kalla de mest degraderade i rockbranschen för neandertalare...)

Horan inom Courtney är dessutom av den mest kroppsfixerade typen, eftersom Oxen symboliserar fysisk drift. Oxen i Skorpionens naturliga hus ger oss med andra ord också en version av "det sataniska syndromet" som efter alltfler inlägg på bloggen verkligen verkar existera som en svårartad bindning till frossandet av fysiska substanser.

Den inomvärldsliga människan har alltså aldrig mognat bortom sitt orala stadium - hon är bara kropp och kroppens ständigt närvarande sug efter tillfredsställelse. Som jag skämtsamt (eller kanske inte) sagt tidigare: Satan gnuggar händerna, han har via sin cellbiologi perfekt fångat in en själ och lever som en parasit genom denna människas enfaldiga fixering vid att mätta munnen, vid att leva ut det konsumistiska livet.

*****

Bloggen gick för något år sedan ut hårt mot "Blondinbella" Löwengrips horoskop som exemplifierade en Djävulens hantlangare, dvs en som tagit på sig att sprida den i grunden falska livsstilen konsumism (varpå hela vårt ekonomiska samhällssystem olyckligtvis vilar).

I ett senare skede läste jag om Löwengrips smutsiga blod och problem med hyn, och hennes sataniska axel mellan mun och anus (Oxe och Skorpion) blev tydligt på ännu ett sätt. Dessa öden måste "fasta från världen" och i hennes fall var uppenbarligen kroppen redan "karmiskt skadad" pga överdrifter i ett tidigare liv. Hennes kredit hade börjat slå över på minus och den nuvarande kroppen blev sårbar.

När jag därpå noterade hur dräggigt det danska nationalhoroskopet var, hade jag nästan hittat ordet för det jag såg: "det sataniska syndromet" - att helt viga sitt liv åt öl och ölkorv (ersätt med din favoritsvaghet). Det är inte förvånande att en så tydlig invandrarfientlighet växt fram i Danmark för horoskopet är inte "nobelt".

Hjärtlöst som det kan tyckas, är det så här själavandring fungerar: är individen ute på avvägar kommer varningarna på flera nivåer, och först när man ignorerat alla mer subtila signaler tar sig överträdelserna somatiska uttryck. Glupskhet i ett tidigare liv, kan leda till en dålig fysisk grundkonstitution i ett senare liv. På mänsklighetens nuvarande och mycket låga evolutionsnivå är det inte meningen att vi ska minnas de tidigare liven och än mindre förstå skälen till vårt nuvarande klämläge.

Lidande man åsamkat andra måste upplevas i egen person. Därefter kan själen djupna och ställa frågan "Varför?" Är då det då rätt person kan eventuellt själen svara på varför - i en dröm, i en vision, eller i en text som råkar komma ens väg. Men när ett dåligt öde förgrovats till den nivå att det kommer ut som fysiska problem, är troligen hela den andligt-själsliga individen så försvagad att den levande människan inte kan ta instruktioner från "högre ort". Livet med fysiska problem är en lärdom i tålamod. I nästa liv får man åter en frisk kropp, återbetalningen är gjord.

*****

Enligt ovanstående resonemang visar Courtney Loves horoskop att hon var förutbestämd för att casha in ruttna upplevelser i samband med fysisk vanvård i detta liv, och i just det här fallet slog åttonde "dödshuset" in på ett helt bokstavligt sätt, vilket man kunde ana givet att det är ett fysiskt och konkret Jordtecken som ockuperar hussektorn. Jag tänker förstås på maken Kurt Cobains drogproblem och självmord.

Men drogmissbruket har fortsatt att förfölja även Courtney och Aftonbladet och Expressen skriver att hon nu förlorar vårdnaden om sin dotter - som visserligen redan är sjutton år... Expressen uppger att hon nu lever drogfritt, vilket inte förändrar att det finns tydliga svagheter som troligen kostat Courtney mer än det smakade.

Tack vare den exakta födelsetiden kan ses hur instabilt Courtneys medfödda PSYKISKA FORDON är, den yttersta kroppen före människan i världen ur andesjälens perspektiv. Eller, ur det mänskliga perspektivet: vårt undermedvetna, Psyche.

Detta fordon eller subtila kropp betecknas med Månen och den står vacklande precis på gränsen mellan mentalitet (Luft/Tvillingarna) och lidelsefull känsla (Vatten/Kräftan). Med födelsetiden 14.08 handlar det bara om några minuter innan Månen placerar sig i 00:00 Kräftan och här påminns man om att Luft och Vatten inte går att blanda i astrologin!

I vissa horoskop av den typen har vi sinnessjukdomar av olika slag och här är det uppenbart att en förändringsbenägen och utforskande Tvilling och en passionerad känslovarelse blir en kombination som stressar psyket. Varningen för mental instabilitet upprepas dessutom ännu en gång genom att disponenten över Solen i Tvillingarna, Merkurius, också ligger i Vatten, i Kräftan. Luft och Vatten "dissocierar", borttränger ofta och söker maskera sakernas egentliga tillstånd och jag gissar att Courtney lever i extrem förnekelse om många saker. Drogerna är det synliga tecknet på det.

*****

Andevarelsen - de vi egentligen är - anländer till jordelivet klädd i flera kroppar. De gamla grekiska filosoferna menade att andevarelsen kläddes på flera subtila kroppar före födelsen som människa och dessa kroppar kom från planeterna. Den sista kroppen andesjälen satte på sig var Månens psykiska kropp, och detta skedde just som andesjälen gjorde entré i den sublunära sfären - det atmosfäriska klot runt jorden som Månen signifierade. Allt som återstod nu var att ta fysisk gestalt, och det steget var redan förberett via en jordisk moders niomånaders graviditet.

Fascinerande modern hypnosterapi utförd av Michael Newton under trettio år har givit vid handen att inte alla andevarelser är lika långt komna. De mer erfarna Resenärerna anländer till fostret först när det är förlossningsdags. Yngre andesjälar kanske kopplar ihop flera månader tidigare. Newtons fynd har den för vissa störande bismaken av ett "tvåvärldssystem" där andesjälen tillhör en helt annan ordning, och att vi ur mänskligt perspektiv skulle kunna sägas gå omkring med dolda parasiter inom oss - andevarelser vi aldrig ens blir medvetna om i en sekulär och gudsförnekande kultur!

I själva verket är det "syndafallet" som gör oss så här omedvetna. Egot växer med barnkroppen och utbildas i en sekulär och konsumistisk livsstil och under ett helt liv lägger inte människan två strån i kors för att vidga sitt medvetande så att ego och andemedvetande öppnas upp i ett "högre medvetande". Religionerna är kastade på soptippen och med dem gamla tiders insikt att evolutionen egentligen försöker göra oss till gudar.

Psykologen Jung sade att "gudarna som vi visade på dörren kommer tillbaka bakvägen som våra (psykiska) sjukdomar" och i fel tidevarv uppmuntras slasköden som Courtney Loves - ett klassiskt exempel på hur andesjälen också kan degradera sig genom ett uselt liv efter ett annat. Till sist är andesjälen så belastad att det t.o.m. syns i födelsehoroskopet - som annars är ett oerhört trubbigt verktyg för att diskutera dessa gåtfulla ting.

Månen t.ex., beskriver det inre sinne som andesjälen behöver för att meddela sig ut till det yttre egot (dvs de vi som vanliga dagmedvetna varelser upplever oss vara). Dåligt utförda tidigare liv, syns i horoskopet inte bara på en ovanligt problematisk Saturnus utan också på ett klent psyke (Månen). Andra sätt att läsa horoskopet är att se om soltecknet bromsas av Saturnus på något tydligt sätt. Då vet man att Ödet framåt på livsvägen kommer att innehålla begränsningar som är till för att andesjälen ska få uppleva vissa typer av frustration den behöver för att "tänka om och tänka rätt".

Sedan finns det horoskop som man kan ana matchar en så tjurskallig mentalitet att det inte ens finns någon förmåga att "tänka om". Dessa är då de lägsta livsödena som bara handlar om att lära sig genom lidande. Vissa själar är så illa däran att Ödet måste använda hårda metoder. Hela kvällspressen parasiterar på sådana livsöden, ömsom vulgära och ömsom tragiska historier. Då måste man minnas att dessa människor - eller deras inre andesjälar - i tidigare liv haft chansen att lösa problem på ett mer intellektuellt sätt, man framhärdade i förstockelse. Så kom då ett liv när deras olösta problem knackade på dörren i rent fysisk gestalt.

Ta tv-programmet Grannfejden som exempel på ofattbart nerdekade själar, som föddes till detta liv med enormt nedsatta psykologiska kvaliteter. För dem återstår bara bittra kamper med någon som retar dem, och som Ödet med extrem intelligens parat ihop. Det var säkerligen samma andesjälar som rykt ihop även i ett tidigare liv. Nu har det gått ett varv till, och krisen är förstås ännu inte löst. Själar måste möta sina problem om och om, tills de lärt sig "göra om och göra rätt". Därför måste man anta att andevarelsen på något sätt är fånge i det här solsystemet, bunden till sina affärer på planeten jorden.

*****

Till sist, några tekniska iakttagelser om Courtneys horoskop. Saturnus i Vattumannen är hemma i härskarläge. Borde inte det ge en klar mentalitet och tydliga ramar? Nej den goda grunden - som varar hela året - kommer inte horoskopets mer personliga delar (Sol och Måne) tillgodo till följd av röran som uppstått mellan Luft och Vatten vid Tvillingarna och Kräftan. "Vatten läcker in i förståndet" och gör därmed mer skada än nytta.

Men en fluga gör ingen sommar: Mars/Venus i 8e och där Mars kastar en aggression mot tredje intellektshuset är en sänkare som knappast hjälper upp! Och notera hur det går en "rekyl" från 3e huset (via månnoderna) som påverkar soltecknet. Mental röra!

Indisk astrologi räknar planeternas "livscykel" i varje tecken olika för positiva och negativa tecken. Månen i Tvillingarnas tecken är en positiv placering, men planeten har i trettionde och sista graden varit "döende" de senaste sex graderna (livscykeln är femdelad, med sex grader i var del). Som intellektuellt reflekterande Måne har det här psykiska fordonet mattats av.

Men så märklig är metoden att om ni nu höftar till och istället kallar Månen för "noll grader Kräftan" (det rör sig dock bara om några minuter), då är Månen alltjämt döende snarare än nyfödd! Planeternas livscykel räknas nämligen baklänges i de feminina tecknen!

Månen är alltså exakt den punkt där saker kan spricka i det här horoskopet. Och vad står Månen i härskarläge i Kräftan för om inte moderlig omvårdnad. Att berövas den rollen signalerar nu för Courtney Love att hon inte kan sjunka mycket lägre som människa. Inte i denna världen i alla fall.

Samtidigt är det inte ett ondksefullt horoskop, bara - om man försöker få någon rätsida på det nionde huset för religion, filosofi och högre medvetenhet - ett fullständigt förvirrat öde, utan förmåga att tänka många sekunder på sådana högre ting. En djupt fallen själ med andra ord, en sådan som i nästa liv istället kan komma att bli en extrem moralist, och lärdomen av detta liv går hem. (Jobbet fortsätter efter att vi har dött och lämnat den här kroppen enligt hypnoterapetuen Newton, Tibetanska dödsboken och många andra gamla källor.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med andekroppen som har flera subtila kroppar som kommer från planeterna påminner ju precis om vad Rudolf Steiner har sagt. (Fast mycket kortare och enklare och bättre förklarat - Steiner var ju tysk!)Han hade nog studerat de grekiska filosoferna...
S

Seaward sa...

Ja, det mesta som florerar inom New Age idag är repriser på "de gamla grekerna"! Man kan backa tillbaka via madame Blavatsky (som Steiner bröt med), nå tyska romantiker som Goethe, och vidare tillbaka till den italienska Renässansen - arvet från Platon har funnits där hela tiden.

De kristna gnostikerna på 200- och 300-talet hade samma föreställning: själens "fall" genom de sju planetkretsarna täppte till andevarelsens porer, men lyckligtvis kunde man väckas till liv genom de gnostiska berättelserna om hur kosmos var konstruerat! :-)

När moderna "new age"-psykologiska fynd som Michael Newtons hypnosexperiment dyker upp, skulle man kunna se också det som en fortsättning på samma föreställningsvärld. Dvs, om man tvekar över den bokstavliga sanningen i det hans klienter berättat om livet på "andra sidan"...

Att hypnos är något mer än att hypnotisören implanterar sina egna förställningar telepatiskt i klienten måste man dock inse. Ett område där västerlänningen t.o.m. verkar ha blivit mer okunnig sedan det sena 1800-talet när hypnosen var i ropet.

Det finns fallbeskrivningar (noggrant observerade) som ett skeptiskt psyke av idag inte ens skulle klara av att öppna sig för - så enormt väl har det sekulära samhällets värderingar indoktrinerats i flera generationer av västeuropéer.