Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 augusti 2010

Riskkapitalister & Djävulen


"Slaktaren" - passande foto från 2007

"Han har kallats för slaktaren på Stockholmsbörsen", inleder Expressen en artikel om riskkapitalisten Christer Gardells planer på att köpa upp Swedbank och skapa en superbank (även e24). Tankarna går genast till diverse Hollywood-filmer som lite fegt illustrerar det kapitalistiska systemets inherenta Ondska - du biter inte handen som föder dig! Jag tänker på en figur som Michael Douglas oförglömliga karaktär "Gordon Gekko" i filmen "Wall Street". 

Jag minns också en insats från Hugh Grant som en slaktare som köper upp och skrotar andras livsverk - filmtiteln har jag tyvärr tappat, men när jag tänker efter har han gjort rovkapitalisten två gånger. En gång som byggherre, mot Sandra Bullock, och en annan gång som vd för stor bokkedja som hotar slå ut den lokala lilla boklådan (driven av en kvinna, förstås, symbol för det småskaliga). I båda filmerna kommer Grant på bättre tankar, han är dock storsinnets Lejon och filmvärldens "försteälskare", så hur skulle han kunna vara elak ända in i slutscenen?

Vad då om Sveriges egen Gordon Gekko? Tillhör Gardells horoskop också typen som den här bloggen på filosofisk-religiös grund klassificerar som Satans barn - intill nyligen mildrad som ett tal om "den sataniska principen"? Eller har han någon tillväxtpotential?



Fram till några minuter innan 6.00 på morgonen gäller den extremaste formen av sataniska angrepp! Sannolikheten är därmed större för en födelse under de återstående tre fjärdedelarna av dygnet. Det går bortom min ambition att söka avväga detta mot det faktum att stor framgång tycks följa natt- och förmiddagsfödslar, men jämför gärna horoskopet med det för f.d. Tele2-chefen Niclas Palmstierna - i den händelse Gardell skulle ha Månen i Oxen opposit Solen i slaktarens tecken Skorpionen. 

Den här fullmånen passar formidabelt på vårt fall eftersom Oxen är kreaturet som ska slaktas och astrologins Oxe också är penningens tecken. Den här typen dödar och styckar gärna upp för att få ut pengar för skinnet, köttet och kanske också blodet! 

Dygnet för riskkapitalisten Christer Gardells födelse öppnar i ett en genuin bild av Satan själv, han som härskar genom att söndra (så att ingen ser helheten) - denna objektivt existerande Ondska vilken bloggen på sistone börjat intressera sig för. Intresset har uppstått efter läsning av vad en erfaren psykiater under 40 år såg i sin kliniska praktik. 

Den här läsningen sammanföll märkligt nog i tiden med den av en stor mängd "white papers" från ett forskarsymposium [1] om den komposita Henoks bok (c 200-0 fvt), där Ljus- & Mörkerdualismen inom judendomen kan ses ta form (troligen under påverkan från Babylon). Sammantaget har det här sporrat mig att ta horoskopens grundhållning på förnyat allvar. Vissa tider är tydligare kopplade till Mörkret än andra. 

Ljuset, eller godheten, är alltid svårare att sätta fingret på och effekterna av Mörkret har alltid fängslat människan mer. Det är därför inte underligt att Expressen med en välbehagets rysning introducerar Gardells öknamn på börsen för en vidare publik. Det är svarta människor som skriver om andra människors svarta gärningar, dagens journalister är ett pack som kommer från underjorden - i rotverket är de alla uppbundna till Penningen och därmed allierade med jordklotets döende kapitalistiska system. Nå, här går jag händelserna i förväg. Lidandet ligger ännu framför oss.

Vad den handfull obildade ungdomar som hittar den här bloggen och kommenterar på den inte förstår, är att den som sätter ljus på mörkret skingrar mörkret. Det är den typiska reaktionen hos människor tydligt besatta av Ondskan att de skriar och svär som vampyrer när ljuset träffar någon de själva är besläktade med. (För två milda kommentarer av demonbesatta individer, se under inlägget om Tele2-chefen - nytt fönster.)

Också okunskap om mytologi och logiken bakomsymboler - båda nycklar att förstå dessa inlägg och livet i stort - är Djävulens verk. Människan har inget annat sätt är ord och bilder för att förklara detta "något" som är det mystiska livet. Kunskap befriar intellektet och Djävulen är en korkad "energi" som främst slår klorna i dem som lyssnar mer på kroppens och instinktens signaler än sitt högre medvetande.

*****

Kvart i sju på kvällen förflyttar sig pengarnas planet Venus från Skytten och in i ett av dess svagare lägen: Stenbocken. Tekniskt är Saturnus och Venus neutrala inför varandra, men handen på hjärtat: vad har den känslokalle med fresterskan att göra? I sina bästa utföranden tycks kombinationen ge ytans skönhet eller en tekniskt förfaren älskare.

Enligt strörapporter genom mitt liv som astrologistudent har jag dock inhämtat att dessa naturer kan vara hårdhänta enligt mer sensitiva och besjälade älskare. Det är därför ingen slump att hos den direkt mentalsjuka sadisten markis de Sade hitta Saturnus och Venus tätt tillsamman - och därtill angripna av våldsverkaren Mars!

Vårt nationalhoroskop har Venus i Stenbocken (utan de extrema störningarna hos de Sade), och det gör Christer Gardell till en älskare rätt typisk för vårt land. Ibland byter vi ut Venus som erotik mot pengar helt och hållet. Annars är vi enligt horoskopet en nation av okänsliga älskare då vi valt att rikta vår åtrå genom de yttre sinnena mot tingens ytstrukturer! (Verkliga älskare arbetar inifrån själen, svensken knådar deg.)

Den svenska kroppen är vältränad men det är tomt på insidan. Svensken ägnar sig åt sexleksaker och tekniker - att döma av kvällspressens ständigt pågående följetång - och det intressanta är att den här böjelsen bara urholkar kärleksgudinnan ännu mer!

Hon blir ännu tommare i själen och säljer sig ännu mer till Satan i en negativ spiral där till sist dildon ter sig intressantare än en levande partner. Satans negativitet är här uppenbar: Ondskan tar kål på den som vandrar dess väg. (Jämför horoskopet för landets mest kända krängare av sexhjälpmedel - se Månens djupa frigiditet invid Saturnus!)

Satan (och Saturnus!) saknar själ och kan sägas ligga bakom den pseudoexistens som ligger sinnesvärldens sken eller yta. "Djävulen bor i detaljerna" - som den hunkiga snubbens sixpack-mage och den bitchiga brudens silikonförbättrade bröst. I denna avgrund av förlorad ytlighet lever Slaktaren Gardell sitt liv.

En kvällsfödelse för Christer Gardell skulle därför introducera något av andemeningen i "satanismen" som rådde under dygnets första sex timmar, i kraft av Venus förirrade sig in i Stenbockens tecken, symbolen för viljan till makt - här då makt i nära förening med pengar. 

Det här är uppenbarligen inte en bra dag att vara människa! Ett fönster öppnades för universums avskum att komma tillbaka och fortsätta göra det enda de kan. Arbeta med förfallet eller förfalskat liv. Anlände det en god själ till jorden den här dagen, var det i något marginellt tidsfönster som hävde det generella tonläget.

*****

Vad gäller då under den här dagens mellersta tolv timmar? Förutom att sannolikheten är högre för ett tolvtimmarssegment än något av de två sextimmarssegmenten, hittar vi här en formidabel beskrivning av en storskalig gambler och risktagare!

Det första vi ser är att Venus i Skytten likväl ger samma historia som här ovan. Nu är Venus inte disponerade av Saturnus utan direkt fjättrad då de delar tecken. Och på det en attack från den förgrovande och kanske till och med brutala Mars!

Månen har också anträtt Tvillingarna och länkar samman med den aggressiva och i det här tecknet skarptänkta Mars. Det här ger en kall mentalitet eftersom Mars i Luft inte längre är djuriskt passionerad utan kanaliserar mycket libido längsmed intellektuella yttringar. I just det här fallet passar en av Tvillingarnas (och dess härskare Merkurius) grundbetydelser utmärkt: wheelers and dealers! Det här är ett merkantilt tecken, ett handelsmannatecken. En köpare och säljare.

I oppositionen till långväga och expansiva Skytten där vi hittar pengarnas Venus, åtminstone fram till kvällningen, ges bilden av en riskkapitalist, en klippare, en chanstagare. Skyttens härskare Jupiter är ju tursamhetens planet, så chanstagande ingår i tecknets grundstruktur.

Jämför med Elin Woods fullmåne mellan Skytten/Tvillingarna. Hon gick inte lottlös ur sin chansning på en mörkhyad man i prestigeklassen. För ska man studera människor på den principiella nivån och skippa känslolivets hymlanden, så var det detta hon var född att göra: satsa på utlandet och där kamma hem storvinsten, och, som Lars von Trier sade, "ta det onda med det goda".

*****

För materialismens barn i en lägre division, se föregående inlägg Poker & Djävulens snaror eller de otaliga skilda uttrycken hos "den sataniska axeln" där alla har ett gemensamt: världsliga strävanden har helt fyllt dem. Bloggens mest spännande upptäckt var kanske att hitta påve Benedict XVI född med den här axeln men bildad genom en restriktiv Saturnus som via opposition kyler ner den hungrande Venus! Tänkvärt för den som studerar symbolers lek och märkliga sätt att kombinera sig.

Jag kan mycket väl tänka mig att exakt samma aspekt skulle kunna förekomma hos t.ex. en prostituerad som helt utan känslor utför Venus/Afrodites hantverk för den materiella (Saturnus) utkomsten. En planetär konfiguration talar alltid på flera nivåer samtidigt och det är horoskopets allmänna tonläge man måste söka efter.

Riskkapitalisten Christer 'Slaktaren' Gardell har en våldsam vilja att kontrollera och förmera lyckan (Saturnus på Jupiter i ett expansivt tecken) och med största sannolikhet är det monetär lycka han är intresserad av (Venus med Saturnus och Jupiter). Men oppositionen från Mars gör att vem som helst ser omoralen i hans proaktiva och hungrande livsverk. Avsaknaden av födelestid förhindrar en jämförelse av de moraliska husen (9e och 11e) med morgontimmarnas rent egoistiska satanism och den kontrollerade riskkapitalist som dominerar från cirka sex på morgonen till kvällningen.

*****

Djupast sett har horoskopet en anstrykning av psykopat: Solen i Skorpionen tecknar i just detta fall ett svart hål som inte går att fylla. Den ömsesidiga receptionen mellan Sol och skorpionhärskaren Mars i Tvillingarna har impressionistiskt färgats svart här för att understryka att krämaren Tvillingarna och dödskräckens Skorpionen kan bilda en underlig typ av handelsman (se återigen Tele2-chefen). Luft/Vatten indikerar här en irrationell besatthet av "andras pengar" via Tvillingarnas skenande hit och dit. Tänk skränet och springet på en börs: Merkurius är skytteln som ilar fram och åter med information.

("Andras pengar" är en av betydelserna av Skorpionens "naturliga" åttonde hus, och förklarar varför Skorpionen i så hög grad är så intresserad av hur grönt gräset är hos grannen.)

Se detta horoskop för en materiellt avundsjuk människa och hur nyckeln till denna blämma i en annars okej personlighet helt springer från Skorpionen.



PS. Strikt talat sorterar patologiskt pengafixerade individer under Mammon, en av Djävulens underordnade demoner. Strikt talat är också Satan och Djävulen två olika traditioner. Då båda gestalterna är helt och hållet fjättrade i denna världen har de så sammantvinnats att de i praktiken kan användas synonymt.

PS2. Jag lämnade frågan om den svenske Gordon Gekkos tillväxtpotential obesvarad. Sjärntydare ser varför. Realistiska människor vet också, just för att det ska till ett mirakel för att kasta sin livsinvestering överbord och byta omloppsbana i sitt medvetande.


_____

1. "Enoch and Qumran Origins - New Light on a Forgotten Connection", redaktör Gabrielle Boccaccini (Eeerdmans, 2005)

Inga kommentarer: