Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 juli 2010

Erotikpedagogen (filosofi om det jordiska)

Ett inlägg som kanske är lika mycket filosoferande som en astrologisk analys...

*****

Om "Orgasmcoachen" fick horoskopet granskat förra året (en intressant fördelning på de fyra elementen!), kan "Erotikpedagogen" Ylva Franzén synas i sömmarna, hon med. 

Franzén syns titt som tätt i medierna, och som "killkompis" utsatte jag mig en gång för förödmjukelsen att följa en kvinnlig bekant in i pedagogens av sexprylar belamrade butik i Stockholm - utan på något sätt ha del i att kvinnan kände sig nödgad att bunkra upp med magiska piller för att avhjälpa en hämmad själslig föreställningsförmåga. Jag tyckte nog allt att Ylva kastade menande blickar på "paret" - som om jag hade del i den arma kvinnans ökentillstånd.  (Av vilket man lär sig att män och kvinnor inte kan vara "bara" vänner!)

En frustration hos väninnan som kanske kan skönjas i det förhöjda libido som följer av Mars i kombination med Venus i sensuella Oxen - men tyvärr ett år då också sterila eller hämmande Saturnus låg där!

Jag förmodar att det i Ylvas persona som kärleksguru finns ett visst intresse av att inte skylta med sin ålder i varje tidningsartikel, sex och tilltagande ålder är inget en pr-expert skulle rekommendera. En rådgivare i dessa frågor ska helst flyta runt i en tidlös värld. Men det finns bara en rimlig födelsedag att välja på i Sverige, och horoskopet bekräftar till fullo att detta är erotikpedagogen - eller någon som skulle göra sig bra som en!


I likhet med Orgasmcoachen är det ett element som dominerar här men inte Eld (klar medvetenhet) utan Jord (medvetandets kontakt med sinnena).

Och notera hur det inre sinnets Måne, "organet" som ska knyta ihop de fem yttre sinnena så att själen upplever livet, blir djupfryst av den materialistiska Saturnus, en typisk de-sensitiviserande Jordplanet. Jungfrun är också det tecken som älskar små prylar och med Saturnus insåg jag direkt att här syns butiken, dignande av små grejer - så kvinnligt att vilja plocka med prylar som i det här fallet står som objektifikationer av "den verkliga varan" (upplevelsen av njutning, orgasm). 

Till skillnad från den eldiga Orgasmcoachen är det alltså helt dött på den här himmelen. Och om inte sinnet låter sig röras i riktning mot lustfyllda upplevelser, vad bättre än att vistas bland prylar som för tankarna till sex och kanske via "homeopatisk magi" flyttar psyket i önskad riktning.
*****

Franzéns horoskop för alltså tankarna till imitativ magi - för det är det som är den innersta meningen med färgglada dildos och annat krimskrams - objektet är "platshållare" (som datatekniker säger) för något annat och som symbolisk stand-in tjänar "erotiska lyckopiller" funktionen att sätta igång avtrubbade psyken. För sex är ju som allt annat en fråga om fantasi - en bristvara hos Saturnus och i Jordelementet. Jordmänniskan måste "importera" fantasin utifrån genom ATT TITTA PÅ SAKER, KÄNNA PÅ DEM, SMAKA PÅ DEM. Det är som om Jordsjälen saknar kontakt mot det inre sinnet.

Min fundering är om en Måne i Oxen, Jungfrun eller Stenbocken (de tre Jordplaceringarna) skulle "hålla ut" längre än alla andra måntyper i en mörk vattentank - ni vet, de där experimenten med att beröva människan yttre stimuli så att det undermedvetna börjar hallucinera eller dagdrömma som en "panikreaktion" på att yttre impulser uteblir. 

Skulle en Jord-Måne kunna ligga i mörkret flera timmar längre än t.ex. en Eld-Måne, då skulle tesen om de fyra elementen som en skala av tilltagande världslighet stämma. En Måne i Jord skulle vara så nära förknippad med denna världen och bruket av de fem yttre sinnena att förmågan att koppla över till lyssnande inre skulle dröja längre vid ett sinnesberövningsexperiment. Jag tänker på det oerhört humoristiska avsnittet där Homer Simpson ligger en evighet i en sådan här vattentank utan att kunna knyta an till sitt inre själsliv (men sen...!).

*****

Trots sin på gränsen till andlig kortslutning jordade grundnatur, visar Franzéns horoskop en smula ambition att uppleva något. Motimpulsen till Jordelementets letargi är mycket tydlig! Se hur Jupiter i Väduren, "expansion i impulstecknet" står i opposition till just sexplaneten Mars i Vågens tecken. Detta är två planeter av eldig natur i kreativ spänning mellan två positivt polariserade tecken. Som en elchock för det absoluta själsdöda dödkött som kvinnans reaktionsbefriade Mån/Saturnus tecknar! 

Och när vi som i fallet med den olyckliga BP-ordföranden Carl-Henric Svanberg hittar Mars i en 210-gradersattack mot Oxens tecken, då inser vi att också Franzén har som sin livsuppgift (soltecknet) att "liva upp" eller "gräva i och bearbeta" (Mars) jordmånen i Oxen. Svanberg valde till sist ett oljebolag som attackerar (Mars) jorden (Oxen) för att utvinna rikedomar, och lyckades för sitt krönande karriärsteg i livet kliva rakt in i en monstruös naturkatastrof.

Ylva Franzén söker aktivera samma naturkatastrof: frigöra helvetseldarna inom människokroppen. Men eftersom människan är en främling som är här på jorden för att uppleva genom sin djurkropp, kallar vi inte detta en katastrof utan njutning. Erotikpedagogen är som en oljeborrare som försöker nå fram till det svarta guldet - orgasmen. Och med stenhårda Saturnus i psykets lunära dimension krävs extraordinära grovlekar på borren. Från det att en själ dött på insidan på grund av en materialistisk inriktning måste ännu mer materialistiska objektifikationer till för att återkalla minnet av själens njutning. 

Det är i den här graden av fallenhet folk börjar gå på gym för att ragga och "bygga kropp". Nu är råttorna fast i hjulet. Djävulen eller Pan, den här världens gud, har hittat en ny slav och ett knippe sinnen att parasitera på och leva genom. Ja, när människor "äter" varandra med blickarna som köttsliga varelser plägar göra, då ska man veta att det är Djävulen som sakta förtär sig själv - så ond är Ondskan att den konsumerar sig själv! 

Det är därför "Satans bländverk" kommer att kollapsa i det läge människosläktet som helhet lämnar planeten Jorden. Det ser dock inte ut som utcheckningen är nära förestående...

Exkurs. Här anas också homosexualitetens rötter, det är den låga teutoniska kraften som har ett finger med i det spelet där kroppar av samma slag börjar dras mot sin egen sort. Här skönjs själar som fullständigt tappat styrförmågan i universum.

De kan väckas men inte så länge sekularismen önskar legitimera deras läggning som normal. HBT-drabbade är nyttiga idioter eftersom ingen bryr sig om dem. Sekularismen använder dem bara som ett redskap mot religionens värld - se satanisten, ursäkta Humanisten Christer Sturmarks arbete i Sverige under den falska förespeglingen att han av alla skulle stå för tolerans. Det är tvärtom - hans "upplysthet" är en förfalskning som kommer direkt från planeten Jordens dunkla krafter och låga förståelsehorisont.

Moder Jord är själv en "tagare" i den kosmiska informationsutväxlingen, och hon håller sakta (oändligt sakta) på att INFORMERAS om högre regler från de andra planetära intelligenserna. Jorden är i nuläget en "fallen planet". De antika religionerna hade en korrekt inblick i hur världen är funtad och det avskyr världens barn - Mörkrets avkomma. Därför upphöjs precis varenda urartning och förklaras "jämlik"! Att inte svenskarna sett igenom den ihåliga termen än, säger en del om hur många liv den här populationen har kvar på planeten Jorden.

*****

Vi använder nu Franzéns himmel som sinnebild för den havererade, världsliga människan, och notera hur horoskopet SAKNAR VATTEN! Detta betyder psykisk död, själens inre fantasi har sinat. Detta är då "vägens slut", sekularismens naturliga följd. Djävulen har sugit upp allt psykiskt stoff den inkarnerande själen kom med. De här själarna har varit på jorden för många gånger och bara gjort jordiska saker. 

De har blivit Moder Jords döttrar - Jordmodern kan nu liknas vid den Förtärande Modern, en variant på Saturnus som också suger livet ur sina egna barn. Saturnus i sin helt immanenta aspekt är alltså Djävulen som suger safterna ur själen för att hålla den rent materiella livsprocessen roterande. Men man måste syna ett horoskop både en och två gånger innan man förklarar det för att vara en kanal för Djävulens agenda. Det kan finnas motbud som rycker människan upp ur materialismens våld.

I vårt exempelhoroskop är Jorden helt uttorkad till följd av Vatten-bristen, och Eld/Luft-oppositionen löser inte direkt det problemet. Tvärtom hade Eld kunnat torka ut Vattnet om något funnits till att börja med. Däremot kan Eld genom sin visualitet kanhända stimulera den förtvinade själen så att Vatten så att säga börjar nyproduceras inifrån, trots den medfödda avsaknaden. Då - och bara då - har "sexhjälpmedlet", placebo-pillret etc, fyllt sin funktion. I sig är hjälpmedlet, en objektifikation av en dold princip, lika torr och livlös "Jord" som en påse mjöl.

Jag noterar att Mars attack mot Venus skulle kunna leda till "förhöjt libido", men det är bara tomprat. Elementen Luft + Jord ger oss bara knastertorrt och väldigt svenskt förnuft. Här syns Franzéns framgång som inhemsk sexpedagog: det finns något "rimligt" över Luft/Jord-människorna för de tänker ju och talar enbart om det jordiska, om objektiva ting som alla känner igen. 

Psykologiskt är elementkombinationen är raka motsatsen till den gnistrande Eld/Vatten-varelsen (sensationalism)! Det här stämmer perfekt med mina vaga minnen av Franzén i något diskussionsprogram för många, många år sedan. Men på den tiden hade jag ingen aning om att de fyra elementen, för att "fungera", kräver den gamla sideriska zodiken. Jag minns Franzén som långsam, lågmäld, eftertänksam - exakt den brist på passion som följer av Saturnus som ätit sig ända in i själen (Månen).

*****

Pedagogens horoskop är fantastiskt intressant för att förstå de fyra elementen genom ett specifikt verksamhetsområde: andevarelser som fallit av vägen och nu söker hitta njutning genom den tillfälliga slit-och-slängkroppen som bara räcker ett liv. Hedonism har naturligtvis funnits med människan sedan vi bodde i grottor och är ett primitivt stadium i själens evolution. 

Att födas då Solen står i Oxen tecknar ett "livsuppdrag" på planeten Jorden som snarare har att göra med att hitta identifikationen med den materialistiska låga vibrationen än som världsreligionerna förespråkar: bryta identifikationen med världen för att själen ska vakna till liv. Ja, den här planeten är mötespunkten för opposita tendenser - den sägs vara unik i universum i det avseendet. Ingen annanstans kan själar resa för att direkt uppleva Ljus och Mörker (och deras kamp) som på Jorden!

Franzéns horoskop tillhör tydligt "Vägen ned", dvs själar som är på jorden för att lära sig ANPASSNING. Zodiaken varvar negativt och positivt polariserade tecken - de negativa (som Oxen och Jungfrun) söker leva sig in i givna fenomen. Oxen mer så än Jungfrun, eftersom den senare kanske mer manipulerar det givna. 

De positiva tecknen (t.ex. Franzéns Vädur/Våg) är givarna eller skaparna. Fast egentligen är Franzéns jakt på och rekommendationer om erotisk njutning bara en perverterad andlighet. Eld/Luft som missriktats pga Jordelementets oförmåga att förstå vad sinnesretning och orgasmer egentligen står för.

Inför kyrkofadern Augustinus förmaning att "bruka, inte njuta", står naturligtvis en fallen, sekulär kultur som den svenska helt oförstående. I det svenska nationalhoroskopet ser vi tvärtom sinnesorienteringens Måne i Väduren (Eld) helt kollapsad enär dess disponent (Mars) inte tar upp den givande trenden, utan själv placerat sig i Oxen som åtrår, nej ÄR den negativt polariserade identifikationen med sinnligheten.

*****

Jag tror knappt mina egna öron som skriver detta. Så här resonerade knappast 20-åringen, 30-åringen i mig. Men åren har gått vidare och i nattliga drömmar har själen visat mig många tidigare liv. Och som de kinesiska filosoferna sade: "de bästa kvaliteterna är de som det tar lite tid att nå fram till". Först efter 40 hade min själ rekapitulerat så många "svenssonliv" av ordinärt, hedonistiskt slag att det visade sig ligga mer i dårens ryggsäck.

Nu visade sig några stycken originella tidigare liv, besök på jorden då den här själen haft högre ambitioner än rulla runt i halmen. För inse, hur härlig lite kroppslig kittling än kan tyckas för stunden, flyttar du inte fram dina positioner en millimeter i universum. 

Du är bara ett reproducerande djur under dessa liv, måhända med en liten hjärna, mänsklig talförmåga och förmågan att i stilla stunder undra om det här var allt. Men du deltar på det hela taget bara i planeten Jordens föreställning och slötänkande leder inte till några landvinningar. Med mindre än själen var så överladdad av oförverkligad potential att bara en utkastad fråga tänder eld på hela helvetet och själen plötsligt ser via en mänsklig kropp - för första gången på kanske många hundra år! I det läget behövs inga sextips längre!

*****

Jag uppmärksammade erotikpedagogen pga ett tidningsinlägg (DN) om att den religionshatande svensken hittat på ännu en sekulär festival: första fullmånen efter midsommar gäller numera som erotikafton i Sverige. Att införa ett sådant här kalendariskt påbud stinker givetvis av totalt oerotisk och steril Saturnus - den stora skaparen av Tid och kalendrar och små djupfrysta "hållplatser" för allt. 

I sig är fullmånen intressant eftersom den i den sideriska zodiaken (i vår tidsålder) infaller som en spänning mellan Solen i fruktbara och fantasifulla Vatten-tecknet Kräftan och den sterila och fantasilösa plagiatören Månen i Stenbocken (Jord)! 

Just den här fullmånen under året, påminner väldigt mycket om de egenheter vi såg i pedagogens horoskop. Och inte minst är Stenbock/Kräfta en axel som beskriver rent världsligt liv, form och innehåll, det materiellt givna och själens upplevelse av de fysiska formerna. 

Om själen har i sig att realisera något utöver denna världen ligger inom vare sig Stenbockens eller Kräftans jurisdiktion. Men, som kineserna, sade: "I en mästares händer är varje råmaterial till gagn". 

Ja, österländska kulturer använde sex till att höja medvetandet. Men jag tror ingen ett ögonblick ska inbilla sig att det är vad svenska sex-dyrkare som kallar sig tantriker håller på med. Sverige är fenomenalt på att importera kulturfenomen och sedan degradera eller förytliga dem enligt det klassiska sätt som en kolonial mentalitet inte bryr sig om ursprungslandets bruk av föremålet eller praktiken.

På ytan kanske det ser ut som äkta vara, men vi använder dem på vårt sätt. Således blir tantriskt sex bara sex - en total urspårning. 

T.o.m. Per Gessle har ju (skämtsamt) erkänt att han använder sin enorma skivsamling anglosaxisk popmusik (som går tillbaka till 1960-talet) till att "klippa och klistra" och göra nya låtar av.

Inga kommentarer: