Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 juli 2010

Maria Wetterstrand enligt experten

En så kallad retorikexpert bedömer Maria Wetterstrands tal under Almedalsveckan och finner det nästintill perfekt, bara för att likväl tillfoga en inte obetydlig kritik! Hur står det egentligen till med kollen på de egna ordvalen och logiken?
"– Men ibland kan hon bli lite för negativ, enligt mitt tycke. Men det kan lätt bli så när man är engagerad. Dessutom upplevde jag henne som nervös, vilket är lite märkligt. "

Intressantare ur ett astrologiskt perspektiv är emellertid hur retorikexperten, som förmodas vara helt omedveten om den babylonisk-indiska zodiakens tecken, korrekt namngivit "lasterna" eller svagheterna i Maria Wetterstrands horoskop!

Negativiteten kan härledas till antingen Solen i Jungfrun eller Månen i Skorpionen. Inte för att båda tecknen tillhör den negativa kvaliteten (som inte egentligen har med "surhetsgraden" att göra) utan för att Jungfrun är ett söndrande och analytiskt tecken som har lättare att peta isär än foga samman. 

Sinnelagets Måne i Skorpionen anses en rent av klen position som i många fall är mer än bara negativ - den kan härbärgera och nära ren hätskhet eftersom den aldrig vädrar ur sina kammare. Den går igång och hämtar kraft ur sitt eget förgiftade tillstånd!

Nervositeten tillhör avgjort inte Skorpionen men är ett av de klassiska tecknen på att man har starkt Jungfru-dominerad person framför sig. Det är som om det föregående Lejonet fick all scenglädje och lämnade högra handen Jungfrun lite handfallen över att själv tvingas stå upp och agera dominant!


Se ett tidigare inlägg om en möjlig förklaring till Wetterstrand som allas kelgris.

1 kommentar:

Anonym sa...

LOL. Vad snackar du om man? Du behöver en kram