Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 augusti 2010

Kapten Klänning & ett annat kjoltyg



Ibland slumpar man sig på riktigt kuriösa paralleller och astrologins dolda riktlinjer visar sig på ett nytt sätt. Efteråt tycker man att symboliken är fullständigt självklar. De här herrarna på bilden hör t.ex. samman.

Expressen drar Bodströms vägran att göra drogtestet ett varv till och låter regeringens mest gråtmilda politiker, Frederick Federley, berätta hur förödmjukad han blev när han drogtestades av sitt eget parti - ryktena hade gått att han gick på droger (nyhet även AB). Givet hans fäbless att klä ut sig i kvinnokläder kan man undra vad han förväntar sig! Jag har alltid tyckt att han verkat en aning rubbad sedan han motionerade om att legalisera prostitutionen hösten 2009.

Men jag visste inte förrän Expressens artikel att han var homosexuell. Så här tar vi hbt-studierna ett snäpp ytterligare. Och ingen blir längre förvånad. Federley har samma defekta sexualitet (Mars), fallen i Kräftans tecken, som så tydligt lyste fram när jag undersökte 120 hbt-horoskop. Antikens stjärntydare måste ha sett dessa ting då de hävdade Mars "fall" i just den sårbara eller feminina själens tecken.

Det hela blir än mer gäckande när man inser att den här mannen, som gillar kvinnokläder, har den defekta Mars som disponent över den ytterligt viktiga Solen i Väduren. 



I klartext: hans identitetsmarkör (Solen) förfogas alltså av ett libido (Mars) som kollapsat i ett sårat och självömkande "kärringtecken" (Förlåt alla väl fungerande och sympatiska Kräftor). Det här torde besvara de senantika nyplatonikernas frågor om huruvida den irrationella Själen kan besmitta den rationella Själen. Ja, doppar man sin mantelfåll i sörjan sugs lorten upp en bit i tyget. 

Biologin har också givit upp Darwins trams om blinda urvalsmekanismer, det finns en feedback från miljön som påverkar arvsanlaget. Samma sak gäller själen - erfarenheter på djurets simpla biokemiska nivå i tidigare liv fortplantas på något ännu inte känt sätt och i nästa inkarnation kommer människan att lida av märkliga drifter. Så gåtfullt är ödet att horoskopet för återfödelsen markerar förekomsten av en "surdeg"!

Och som inte det räckte med att identiteten kollapsat i det irrationella Vattenelementet är det nymåne -  förmågan (eller intresset av) att reflektera över sin identitet och sina handlingar är "bränd". Det betyder att den redan fallna Mars disponeras av en skadad Måne - rundgång mellan Eld och Vatten som ständigt torkar bort psykets djupare Vatten. Det här kan ge en sensationalist eller dramadrottning som helt saknar stabilitet och vilja till djup självinsikt! Det kan leda till total självförbränning.

*****

För ett snarlikt problem med den milda reflektionens Måne, se de två homosexuella männen Stephen Fry och Christer Björkman, födda mindre än ett dygn från varandra. Här har vi återigen Solen i ett Eldtecken med dess förväntat positiva affirmation av den egna identiteten (som biologisk man alternativt kvinna). 

Hos särskilt Björkman bränner nu Solen bort Månen och fastän Mars kombineras med Solen i båda fallen attackeras identiteten av en ond Saturnus som här beskriver en kronisk låsning vad könet beträffar: Saturnus i Skorpionen säger att det föreligger en sexuell fixering vid andra Sol-Mars-Lejon. Herrarna kåtar upp sig inför anblicken av andra män (Solen).

För Saturnus förmåga att hämma och blockera andra planeters naturliga uttryck, se även Federleys Venus i Oxen - under stram och återhållsam kontroll av Saturnus. Detta är nu en rent skadlig aspekt eftersom Eld/Jord inte fungerar utan bekrigar varandra. Amor som ett formidabelt problem och en kronisk hämning. Och efter att Federley kommit ut, förklaras detta. Hans identitet bygger på en subjektiv fantasi att vara kvinna (Mars i Kräftan).

Det är uppenbart att inte alla Vädurar med Mars i fall blir homosexuella, men redan Mars placering är som vi sett kritisk och när den dessutom disponerar över identitetsskaparen Solen som här befinner sig i nybörjarens eller debutantens zodiaktecken, finns naturligtvis anledning att studera horoskopet extra noggrant.

Finns det då något som fungerar normalt på denna himmel?

*****

I normala fall skulle en ömsesidig reception mellan härskarna till två tecken stärka båda husen (tecknen), men på Federleys himmel sker detta två gånger om och i båda fallen som källor till ännu mera problem!

Nyssnämnda Måne i Väduren är sönderbränd och dess disponent i Månens tecken Kräftan lider sitt fall! Denna ömsesidiga reception kan sannerligen inte sägas vara till någon annan nytta än för den sensationslystna torsken som helt släppt sitt förnuft och nu bara jagar sinnesstimulans. Jag tror inte alls Maud Olofsson var fel ute som krävde drogtext på sin partikollega! Lustigt nog har hon själv precis samma emotionella övertryck mellan Kräftan/Väduren!

Och där intellektuell skärpa och omdöme borde ha rått på Federleys himmel, där utväxlar nu Merkurius och Jupiter position med varandra (mellan Tvillingarna och Fiskarna) - och utlöser krig mellan Luft och Vatten, mellan rent intellekt och bluddrig emotionalitet. 

Det är faktiskt knappt något som beter sig vettigt alls på den här himmelen.
Jag har frågat förr: vad är svenskarna för folk som väljer att låta helt hispiga människor representera dem själva i vårt demokratiska system? Folket får sannerligen den politik de förtjänar! Det är ond spiral där samhället är sekulärt och i Sveriges fall fullständigt saknar intresse för psykologi. Se hur rädda svenskarna av tradition varit - minsta avvikelse ska det lobotomeras, elchockas eller utvisas! Så beter sig en nation av imbeciller!

*****

Och så skälet till bildarrangemanget överst. Sverige har nyligen skakats i sin grund av en annan man som spred öknamnet Kapten Klänning om sig själv. Bra nära att likt Federley själv spöka ut sig i drag! Intressant blir det när man inser att ex-polisens har samma identitetsmarkör (Solen) i Väduren och samma underminering av identiteten genom Mars fallenhet i kjoltygets tecken Kräftan!

I inlägget om Göran Lindberg misstänkte jag att den f.d. länspolismästaren egentligen var homosexuell, att det var av hat mot den inre kvinna han inte kunde bejaka som tog uttryck i köpt förnedringssex. 

Tack vare Federleys födelse och "bekännelse" stärks hypotesen av en homosexuell störning hos ex-polisen. Hade Lindberg inte haft den hårda Månen i Stenbocken med dess dragning mot repression hade han kanske blivit en blödande fjolla som Federley och inte egentligen skadat någon annan än sig själv! 

Skillnaden tycks ligga i Månens placering - polisens dubbelnatur förklaras i mycket av att ett psyke i Stenbocken lever i exil visavi sin egen själ, lever indirekt via objektiva intryck av sig själv (genom tidningar och andras tal). Detta blir till tecken på att han/hon finns till. En sådan klyvning leder till en hycklande och inautentisk människa som troligen inte ens vet om att sitt dubbelspel inför gallerierna. För det är genom gallerierna individen "hittar hem" - till den officiella bild av sig själv som ersatt all genuin känsla!

Se inlägget om Heidi Montag för diskussionen om Månen i "detriment".

Märk att detta är en extrembild jag målar upp här, och att jag gör det är bara för att antikens stjärnskådare varslat för en egenhet hos Månen i Stenbocken. Problem tycks vara att själen har internaliserat världen och inte vågar känna och uppleva själv. Allt filtreras genom det Freud kallade "överjaget" (välan den enda tes han spikade). Månen/själen är dock en subjektets position, inte någon plats från vilken att bedriva stilpolisiära fördömanden av den egna personen!

*****

Jag vidhåller att fall som Federleys styrker att vi lever många liv och att det här är en snabb reinkarnation från ett tidigare liv som kvinna. Här har något gått snett och omställningen misslyckats - psyket fortsätter orientera sig efter den förra kroppens preferenser. 

Det här vet stora delar av världen redan, men i Sverige härskar biologin så totalt att vi får invänta evolutionsbiologins sammanbrott innan folk börjat fråga efter alternativa förklaringar till våra egenheter. (Den håller på att falla just medan jag skriver detta. Se det 18 sidor långa inlägget Från schizofreni till Kristusanden - rulla ev. fram till den korta anmälan av boken om DNA.)


Inga kommentarer: