Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 augusti 2010

I Satans högborg: män som Qviberg



Ta det här horoskopet utan nämnvärd kommentar som en bilaga till inlägget om Nasdaq-börsen (nytt fönster). Studera hur samma kombination av LIDELSE och MÖRKER dominerar. Se hur axeln Stenbock/Kräfta ännu en gång tycks ha mycket med viljan till materiellt förvärv att göra.


Och precis som i Nasdags-börsens födelsehoroskop har vi fullmåne (som just passerat maximum), vilket mer ofta än inte förvarnar att något kommer att gå åt helvete längsmed livslinjen (Måne --> Sol).

Poängen med att livsverk rasar eller livsinvesteringar som visar sig vara tom inbilskhet är, metafysiskt, att själen satte sig den här resan i förväg för att göra en väsentlig livserfarenhet. Och poängen låg inte i uppbyggnadsfasen utan just i kraschen och den eftertanke som därpå följer.

I de fall där det fullständigt saknas godhet eller medvetande (Sattva guna), som på Qvibergs födelsehimmel, är emellertid frågan om det finns kapacitet till insikt. I dessa fall handlar det, metafysiskt, om att vissa själar är på jorden för att krossas.

Det kanske behövs - och nu spekulerar jag bara - ytterligare några liv av totala motgångar innen en sådan här själ ens börjar ställa de rätta frågorna. Men när det väl sker, räkna med att inkarnationen därefter kommer att visa en smula Sattva guna på himmelen. Ett finkornigare psyke med djupare sensibiliteter har framskapats genom alla olyckor!

Så byggs själarna på jorden, genom det de är med om. Allt enligt den eviga filosofin som dagens materialister spottar på, till deras långsiktiga förlust. Västerlandets intellektuella grundare, Pytagoras, mindes sina tidigare liv, var en skarp matematiker och förordade hat mot pengar och den livsstil väst i dag representerar. Pytagoréerna arbetade i egendomsgemenskap på att vidga sina sinnen bortom idiotens egocentriska nivå.

I Pytagoras samhällsvision ingick uttryckligen att hågade föräldrar skulle undvika att sätta barn till världen under födelsehimlar som ovanstående. På den tiden kände man ännu till Ödet!

Hur kunde vi svika våra stora idégivare - Pytagoras, Platon och Plotinus - för att skapa detta destruktiva samhällssystem av idel självtjänande mentala krymplingar?


*****

Anna König Jerlmyr lamenterar "alfahannarna" i Expressen
DN: Qviberg kverulerar
SvD: Addresserar problemet för alla dem som inte alls förstod den här texten



Bonusspaning



En ekonomiskribent i SvD manar intresserade parter att minnas (brännmärka) dem som var skyldiga till HQ-bankens oansvarlighet. Han drar fram deras underbarn, handlaren Fredrik Crafoord.

Här finns också massor av godis för teckentydaren. Ett spektakulärt tunnelseende via Solen tätt, tätt med den fallna Saturnus (fallen som i Nasdaq-horoskopet). En hypermaterialistisk Måne som aktiverar det sataniska syndromet. Giriga Rahu med Penningens Venus och i opposition till bristande bubblan Jupiter!

Vilka underjordens barn som bereddes plats den här födelsedagen! Man undrar om alla vid denna tid var själviska klippare? Inte bara en utan två oppositioner mellan Jord och Vatten - slemma smutsiga materialister. Barn av denna världens herre.

Jag är ledsen för lilla ungmoderaten Isabella Löwengrip. Trots den trevliga Solen i Vågen pekar hennes högerkapitalistiska horoskop mot samma psykiska smitta. Där har bara Månen och onda Mars bytt positioner jämfört med Crafoords himmel.

Inga kommentarer: