Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 april 2010

"Arbetarhataren & socialdarwinisten Reinfeldt"

(5 A4-sidor)
Snarstucken

Helle Klein tillhör den motsägelsefulla grupp människor som inte borde finnas om allt var logiskt funtat - hon är både kristen och socialdemokrat. Går man till botten handlar det om vitt skilda världsbilder där socialismens materialism är det kristendomen idealt borde vända sig mot som Jesus inför handelsmännen på tempelgården - med helig vrede.

Från Kleins illavarslande krönika om att en stor del av Sverige hakats av och lämnas att förgöra sig själv i desperation till följd av de Nya moderaternas politik (den som inte ens låtsas ha något med klassisk konservatism att göra), hämtar jag till inläggets rubrik några ord från en läsarkommentar:

BluesMicke, ...och då är det ju så förvånande att tidningarna var och varannan dag trumpetar ut vilket stort förtroende personen med det yttersta ansvaret för denna usla politik har. Personligen tycker jag det är sällan man stöter på någon som säger sig hysa något som helst förtroende för arbetarhataren och socialdarwinisten Reinfeldt.

Ja, vilket är Reinfeldts horoskop egentligen? Som nyligen tillträdd statsminister 2006 talade pressen om att han kallades karismatisk internationellt. Sedan kom skandalerna med flera egoistiska "skatteplanerare" som fick lämna regeringsskutan och efter det har jag inte bytt mig. "Människan lever inte av bröd och vatten allena." Vid något tillfälle reagerade jag dock på en artikel som frånkände Reinfeldt exakt samma karisma som alla inledningsvis sett.

Vad är tidningar annat än värdelösa åsikter. Det är inte underligt att folkets kommentarspalter låter som de gär, när så mycket mönsterbildande kommunikation bara är tomprat? Demokratin är ett haveri, ett moment 22: folket väljer sina representanter, men bara sådana de kan identifiera sig själva med - dvs kortsiktiga människor inställda på snabb behovstillfredsställelse.

Här uppstår då ett vakuum eftersom det är samma dåliga moral i den folkvalda samhällstoppen som i folkdjupet. Bara det att i toppen ges möjligheterna att sko sig på position. Det som från början var en homogen grupp av om-sig-och-kring-sig-invidider (se t.ex. SAP-horoskopet), klyvs nu i två skaror: egoisterna där nere, de utan tillgångar. Och egoisterna där uppe, som nu har maktmedel att planera för konsolidationen av främst sin egen position. (Jfr Anders Borgs vägran nyligen att kommentera de verkliga vinnarna på de senaste årens skattepolitik.)

Det här dystopiska scenariot som någon skämtare valt att kalla "demokrati" är vad som följer på en sekulär (materialistisk) världsbild, och kristendomen gav upp kampen för en tydlig objektiv värdeskala egentligen redan då den slog sig ihop med Rom och blev statsreligion för 1700 år sedan.

Hur Helle Klein klarar att sitta på två stolar samtidigt kanske bäst förklaras av att det inte längre existerar någon kristendom värd namnet. Inte av den lutherska (svenska) typen i alla fall. Katolska kyrkan hade en fin rörelse på gång i Latinamerika, världsbild OCH konkreta aktiviteter, men nu skadas den tyvärr av pedofilskandalen.

*****

Helle Kleins kluvna identitet kanske blir ett inlägg i framtiden, men just nu är det Reinfeldts  medfödda potential som ska inspekteras. Här finns faktiskt en födelsetid jag hittat på nätet (vederhäftiga stjarnrummet.com om jag minns rätt, innan den sajten omdesignades).

Jag kan inte garantera tidpunktens riktighet, men när man provar den med kinesiska metoden Floderna Ho och Lo:s rationella talvärden kommer en karaktärisering som man bara måste skratta åt - den är klockren! Reinfeldt, "Entusiasmören" som via ett särskilt predikat istället ska läsas som "Den Otillräcklige Entusiasmören".

Eller, för att följa kinesiskans ordalydelse: "Du är kroniskt sjuk, men dansar du shaman-dansen undgår du att dö." Mellan raderna ser vi att det inte är någon direkt muntergök, utan snarare än missnöjesmänniska ("kroniskt sjuk"). Och vad föds hos den som inte är i harmoni med sig själv? Jo, ogillande av andra som är sjuka! Den här kinesiska ledtråden om moderaternas syn på de sjuka ska vi följa vidare, för problemet med sjukdom börjar hemma hos Reinfeldt själv.

(Följ dock inte länken ovan - metoden kräver upp emot tjugo års inskolning för att förstå den obskyra symboliken! Konfucius har tillskrivits uttalandet, kanske lite överdrivet, att ingen människa yngre än 60 skulle ha något utbyte av den symbolkod som fann en kalendarisk systematisering i Ho Lo Li Shu.)

Här skymtar inte bara den neurotiske städmaniker (som han inledningsvis gjorde sig känd som), även den snabba men kortsiktiga behovstillfredsställelsen ringas in - tecknet på att vi har ännu en ovärdig ur pöbeln som med "klipparens" eller opportunistens fason ålat sig fram till härskarposition - i det odugliga system som kallas demokrati. Sanningen är att Reinfeldt inte tillskrivs härskarvärdighet utan karaktäriseras i termer av en enkel krigsherre som saknar kraften att samla ett folk till stordåd.

Platon (åtminstone innan "Lagarna") skulle förstå vad jag talar om, han som enbart ville se filosofer i ledande position, individer som övervunnit tvångsmässigt beteende och andra psykologiska störningar. Ho Lo-systemet läxar faktiskt upp den som föds vid tidpunkten ifråga för att inte anstränga sig hårdare och att han måste vara uthålligare för att vinna folkets förtroende. (I Ching: TSUI 45:5)

Det här låter som Tiger Woods pappas demoniska röst i örat: Ingen pardon för den som ligger och drar sig! Upp och prestera! Reinfeldt är driven av tvångsmässiga inre störningar och han projicerar utåt! Borde han som Tiger ha lagt in sig på klinik för mental avgiftning för länge sedan?

*****

Finns då några varningstecken även i det sideriska horoskopet - som är ett vanligt horoskop men som använder den ursprungliga babylonisk-indiska zodiaken för korrekt psykologi? Låt se.



För den vane astrologen är det överflödigt att påminna om att det finns allergiartad sjukdom i avkomman i det reinfeldska hemmet. Det säger något om Reinfeldts oförmåga att vinna genuina poäng när han höll detta i bakgrunden och hellre framställde sig som en halvfjolla som verkligen gillade att ränna runt med dammsugare i stil med Freddie Mercury i kvinnokläder och förkläde i videon till "I want to break free" ("En hemmafrus veklagan").

"Reinfeldt & städivern" - det var första gången jag misstänkte att den här mannen inte hade rent mjöl i påsen. Förklarar man att barnet har allergi är det inte bara ärligt utan också en genuin sympatiskapare. Istället fejkade Reinfeldt att han faktiskt var intresserad av ett rent hem.

Nå, detta tycks nu en sanning med modifikation. För Mars stigande i öster i renlighetsfixerade Jungfrun signalerar en extremt fobisk människotyp - just en sådan som kan tänkas föda allergisk avkomma för att genom denna få en objektifierad inblick i sanningen om det egna psyket.

Därmed ser vi redan nu att kommentaren från BluesMicke har något som talar för sig. En stigande Mars representerar alltid hat, aldrig kärlek. Men är det då arbetare Reinfeldt hatar? Nej, han hatar svagheten han själv gav prov på genom att föda avkomma med handikapp!

Solen i Kräftan fungerar inte optimalt tillsammans med Månen i Vågen, framför allt beror detta på att Vatten och Luft är oförenliga. Känsloliv och intellektualitet krockar och resultatet blir antingen människor som dissocierar, byter ämne, smiter, mörkar etc, eller ljuger.

Reinfeldts falskspel om skälet till att han ränner runt i hemmet och fejar var en klassisk rationalisering av ett närmast tvångsmässigt beteende som skulle funnits där även om inte avkomman framtvingat hyperhygien. Barnen kommer i själva verket till jorden för att vara våra sanningsspeglar. Det är en del av varje "inkommande" själs uppdrag. Men vi försoffade vuxna har i gemen blivit så enfaldiga att vi aldrig förstår Meningen med våra liv, fast den är skriven oss på näsan!

Som synes är detta ännu ett horoskop från 1965 med den förskräckliga överbetoningen på Tamas guna, och Reinfeldt kommer f.o.m. att ingå i gruppen av paradigmatiska mörkermänniskor eller människor lagda åt att mörklägga.

Det här kan uttrycka sig som ren stupiditet, vilket dock direkt kan uteslutats i Reinfeldts fall med sattviska Jungfrun i öster och Mars som en indikation på ett "snabbt och huggande intellekt". Snarstuckenheten och spydigheten kommer givetvis från Solen i Kräftan, som är ett offermotiv, när den kombineras med Jungfruns precisa verbalitet.

Samtidigt är Mars omoralisk och sätter ifråga Sattva gunas godhet. Mars i Jungfrun och Tvillingarna (Merkurius båda tecken) är ofta väldigt elak, ja rent illvillig. Krigaren är inte längre fysisk här utan celebral.

Notera att att Reinfeldts högre förtroendesiffror jämfört med Mona Sahlin (också hon med Jungfrun stigande i öster men med den goda Jupiter!) direkt kan återföras på att obegåvade människor upplever trygghet invid rigida Tamas-människor. De som själva har något att vinna på Reinfelds hat inför svaga människor betygar honom sin trohet av andra skäl.

Redan den snabbast tänkbara granskning av horoskopet och ett minimum av fakta om hans faktiska livsstituation låter oss anta att hatet mot svaghet ytterst är hans besvikelse över sig själv som skapare av duglig avkomma, ett privat mörker (se "hälsoaxeln" 12e huset/6e huset). Undermedvetet (12e/4e) har detta omvandlats till något som omvärlden bara kan tolka som "arbetarhat", "socialdarwinism" (den starke klarar sig i samhället) med mera, och som återspeglas av Alliansens politik.

Se f.ö. hur Reinfeldts Sol är Kräftan: zodiakens svagaste tecken. Solen är också avkommans symbol, så det är mer än en enstaka indikation som talar om att något wackade ur i Reinfeldts psyke när han blev far.

Det är inte att högern egentligen är människohatande, men i Reinfeldts personlighet har Alliansen olyckligen fått en härva psykologiska störningar som driver politiken och landet i fel riktning.

Svensken, en endimensionell homo politicus, saknar antikens överlägsna redskap för att förstå vad som egentligen händer i världen och hur allt som sker, baserar sig på den psykiska verkligheten. Möjligen har ett ljus gått upp för en eller två som läste den här texten hela vägen igenom.

*****

Slutanmärkning. Det enda som fyller Reinfeldt med glädje är den obalanserade och giriga Jupiter/Rahus filosofi: "gynna egos förmåga att hävda sig själv".

Detta är en demonisk livsfilosofi, ja detta är faktisk den falska och fabricerade socialdarwinismen, särskilt som Jordelementets fysikalism är inbegripen.

Hur kunde Sverige välja detta dolda monster till sin Führer? Detta är vad folket har att fundera över nu och efter att Monas vänsterallians enligt min Ho Lo Li Shu-prognos från januari har tagit över ledarskapet senare i år. Och det säger jag fast jag avskyr socialismens gudlösa materialism. Problemet är att högern tillhör samma sekularistiska världsbild som socialdemokratin, och därtill i kombination med en hjärtlös egoism, just sådan som Jupiter/Rahu och Mars i Reinfeldts horoskop beskriver.

Sak samma att det här kombinatet i hans fall kan tolkas som en överkompensation för Kräftans osäkerhet (jfr horokopet för måttlösa SEB-chefen Annika Falkengren), det är sluteffekten som ger den stora skadan: vissa människor, när de kommer till makt, blir ett feedback-instrument som underblåser massornas mest djävulska personlighetssidor.

Så går en nation i spinn och tappar de kvaliteter som skapar det goda livet där medborgarna i första hand odlar sitt medvetande istället för att krafsa efter mer medel för konsumtion.

Inför medborgarlöner eftersom tekniksamhället uppenbarligen ställer många utanför arbetsmarknaden! Sluta svälta ut dem på botten.

Reinfeldt representerar en ond människotyp, och horoskopet tvekar inte på den punkten. Ond för att människor i gemen är imbeciller psykologiskt - de vet inte ens vet vilka dolda komplex som driver dem i deras ställningstaganden. Gud hjälpe det land som inför demokrati på jorden, det fungerar inte att låta blinda utse andra blinda.

Vad sa? Är det 2010 redan? Jag kom visst in i världen för sent. Eller för tidigt för nästa.

*****

Se även DN: Ensamstående med barn blir fattigare

Se även: Fredrik Reinfeldts karma (en uppföljning)



Bonusspaning.

Av knappa 1.000 celebriteter med känd födelsetid föddes följande till ödet YÜ av subtypen "kroniskt sjuka och i behov av shaman-dans för att bestå sträckan ut".

Underlaget är för litet för att röja någon klar trend, men som anekdot är det lika underhållande (som osmakligt) att se hur det gick för andra "Reinfeldtar" ute i vida världen! Ska man säga något, är det att psykopatologi tycks vara gruppens minsta gemensamma nämnare.


EARLIER Heaven
Hx Ln FirstName LastName UserDate Comment
16 5 Charles Leadbeater 1854-02-16 10:30:00 Occultist and astrologer. Accused (twice) of pederasty. Resigned high position in Theosophical Society.
16 5 Herbert George Wells 1866-09-21 16:30:00 Writer. Data Rodden rated C ('mid-afternoon' rectified)
16 5 Hugh Hefner 1926-04-09 16:20:00 Entrepreneur and Media man. Fought inhibited American life-style by starting Playboy Magazine. Hedonist.
16 5 Jeffrey Dahmer 1960-05-21 16:34:00 Crime, Homosexual mass murderer, Cannibal. Killed 15. Chocalate factory worker. Lured gay, black men to his apartment for sex and drugs and instead killed them and had them for dinner.
16 5 Fredrik Reinfeldt 1965-08-04 09:54:00 Politician, Prime Minister 2006-...
16 5 Monica Lewinsky 1973-07-23 12:21:00 Bill Clinton's mistress. Laughing-stock of the world.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag önskar detta monster en extremt plågsam död och ett helvete att brinna i för evigt.Du är kritisk mot den här varelsen,Asbra.Men fötydliga mer av den låga totalt moralbefriade sadistiska helt empatistörda totalt förljugna kräldjursvarelsen är det lägsta av det lägsta!