Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 juli 2009

Minimal tankemöda / flockväldets banalitet

Givet att nationalsocialisten och diktatorn Adolf Hitler föddes bara tre dagar före det svenska socialdemokratiska arbetarpartiet, förvånar det ingen med den allra minsta förankring i kosmologiskt tänkande att dessa två tidsbundna fenomen uppvisar så många gemensamma drag. De var, som sagt, tidsbundna att göra det. Du vet, Hegels Världssjäl och dess pågående självförverkligande genom värdigt fortskridande segment av Zeitgeist.


Hitlers födelsetid är känd och himmel och jord kan
därför förbindas i öster via Vågens tecken (hus 1).


SAP:s födelsetid är inte känd, och den "naturliga
zodiaken", med egot/Väduren i öster, brukas därför.

Ämnet är egentligen värt dagar av efterforskning och ett långt inlägg, men eftersom likheterna mellan nazismen och den svenska socialismen med dess folkhemstanke och båda rörelsernas biologiska (rasbiologiska) pseudo-religion kan betraktas som allmängods, faller jag in under rubrikens varning och gör det lätt för mig!

Jag saxar bara en handfull formuleringar ur den intressanta SvD-recensionen av en bok om varför tyska folket så villigt lånade sig till ondska under Andra världskriget och omfraserar en smula!

"Utgångspunkten är...att de nazistiska ledarna...strävade efter att hålla befolkningen på gott humör. Sociala reformer, skattehöjningar som endast drabbade högavlönade, visioner om en tysk folkbil...stärkte också nazistregimens popularitet."

Utgångspunkten för den svenska socialismen var att sträva efter att hålla folket på gott humör. Sociala reformer, skattehöjningar som endast drabbade högavlönade, visioner om att rulla på (Volvo)...stärkte också socialismens popularitet.


"Eftersom det tyska folket vann på nazisternas politik var motståndet mot systematiska plundringar marginellt."

Eftersom det svenska folket vann på socialismens "fördelningspolitik" var motståndet mot systemetisk nivellering (tillplattning, plundring) av folksjälen marginellt.


"Förintelselägren hade som (författaren) Aly provocerande formulerar det 'folkets bästa för ögonen."

Socialdemokratins tidsbundna rashygieniska åtgärder, mentalvårdsinstitutioner och steriliseringar, hade "folkets bästa för ögonen".


"Längtan efter ekonomisk trygghet och välfärd gjorde att tyskarna såg genom fingrarna med nazisternas kriminella och antisemitiska raspolitik."

Längtan efter ekonomisk trygghet och välfärd gjorde att svenskarna - snart nog - började se genom fingrarna med den moral och hederskod som lärts ut av den äldre idealistiska filosofin och den antika världsbilden.


"Dessutom upplevde de inte att de bar personligt ansvar för förbrytelserna. "

En bit in på 2000-talet var det svenska folket så degenererat att det upplevdes legitimt att svartjobba, skatteplanera och stjäla film och musik hejvilt. Socialismens mytiska världsbild där arbetaren störtade den rike mannen, skvalpade runt i den genetiska soppan i denna ömkansvärt avskurna arm av mänskligheten, hopplöst otidsenligt rotad i ett materialistiskt tänkande som kom med 1800-talets industrialism och kemiska determinism1.


"Alys bok väckte stor debatt i Tyskland när den utkom för några år sedan. Att tillskriva det tyska folket ekonomisk vinning av Förintelsen gav inga popularitetspoäng."

Aldenryds blogginlägg väcker ev. stor debatt i Sverige när den publiceras. Att tillskriva det svenska folket ekonomisk vinning genom en korrupt materialistisk filosofi folket själva inte längre vet hur djupt in i folksjälen den sträcker sig, ger troligen inga popularitetspoäng.



*****


Som sagt, Adolf Hitlers födelsehoroskop enligt den astronomiskt korrekta sideriska zodiaken är egentligen värd en egen ingående analys2. Av detta horoskop kan man lära sig mycket om mänsklighetens lägsta drivkrafter. Hans överemotionella kombination av Väduren och Kräftan (eld och vatten i konfrontation) driver fram en ovuxen sensationalistisk mentalitet som diskuterats på andra ställen på den här bloggen.

Hitlers sensationalism och känslostatus involverade dock både de onda planeterna Mars och Saturnus. Det tillät Hitler samma grymhet som bara barn mäktar, vilka inte förstår vidden av sitt handlande3.

Till skillnad från den korrupta västzodiaken framgår mannens i grunden perverterade egocentrering perfekt när man flyttar födelsen tillbaka från Oxen till Väduren och låter denna Vädur vara det århundradets kanske värst belastade, inte bara via horbockssyndromets närvaro i tecknet, utan även pga diktatorn Saturnus angrepp och förvrängning av hela egostrukturen (Väduren) via sitt ominösa kvartsvarv. "Det onda ögat."

Astrologins tidiga historia innehåller många vita fläckar, men givet att Väduren från äldsta tid har ansetts "behärskad" av romarnas krigsgud Mars, kan den grekiska förlagan Ares kan mycket väl vara upphovet till latinets namn för Väduren, Aries.

Etymologiskt leds vi därmed rakt tillbaka till Hitlers fixering vid den ariska rasens överhöghet - i perfekt analogi med tecknet Aries som inleder zodiaken! (Solen anses "upphöjd" eller "exalterad" i Väduren.)

Psykologen Carl Jungs platonsk-kantianska teori om inbyggda arketyper (åskådningsformer) bekräftas kraftfullt när den ursprungliga babylonisk-indiska zodiaken tas i bruk! Kosmos informerar oss utifrån och från vårt inre - en nöt den västerländska vetenskapen knappst kommer att knäcka med dess nuvarande fixering vid mätbarhetens och repeterbarhetens evangelium.

Men Hitler, i sin väduriska vilja att representera Herrefolket, hade glömt Jesus varning mot att naivt läsa livets paradoxala natur: "Den första skall bli den sista" (att gå in i himmelriket). Den kinesiska mystikern hade möjligen förstått saken ur än djupare perspektiv: "[taoisten] anländer först utan att ens ha givit sig av!"

Allt bottnar i frågan om nöja sig med materialismens självbild och dess färd genom temporalitet alternativt vilja övergången i tidlös transcendentalism - variefter man ser igenom sitt gamla förslavade kulturjag - en sorglig fånge i ett eller annat segment av den ständigt skiftande tidsandan. Detta är på sikt målet för alla världens regeringar. Först då är världen säkrad mot en ny Hitler eller samtida hyckleri och dubbeltänkande som illustrerat av Piratpartiet.

Denna aggregation av exempellösa egocentriker som kräver sina personers helgd på nätet, borde upplösas som demokratistudenterna skingrades på Himmelska fridens torg. Här är exemplet på varför västerlandets modell är en historisk parentes. Så länge myten om det enskilda egos primat understöds kommer mänskligheten inte att kunna gå vidare. Se åter Jung och hans modell för individueringen!

Det finns därför skäl att betvivla landet Sveriges kapacitet att höja sig över sin temporalitet. Har allaredan alltför mycket grundkunskaper sopats bort av den materialistiska socialismen och därpå "satt sig"? Sverige som ett enda psykiskt komplex!

För perspektiv och genomskådande kräver nivellering och hierarki - öppnandet av ny terräng eller framskapandet av mer komplexa världsbilder på det mentala planet. Men i sossesvenskens uppfattning utspelar sig hela världen på samma plattmark. Därför kom folksjälen att te sig allt dummare i en omvärld där religion och filosofi frodades och andras folks kollektivsjälar ännu innehöll segment som ägnade sig åt ren tanke, utan den prosaiska diskbänkspragmatismens förbannelse.

Introducera åter tänkande för tänkandets egen skull i det svenska skolväsendet. Det kan bringa kapabla själar att överväga sin nästa inkarnation på de här breddgraderna! I den externa historieskrivningen (temporaliteten) kommer det att visa sig som ett gott land, helt befriat från dagens fruktan, främlings- och religionsskräck. Ja skräck för att ens läsa om den här texten en gång till för att förstå vad den egentligen handlade om.



Tillägg.

I nästa inlägg om uppfinnaren Arthur M. Young (nytt fönster) kommer en en diskussion att påbörjas som har allt i världen att göra med Hitlers och SAP:s horoskop. Den riktigt finurlige kanske kan skönja poängen redan nu, i den publicerade del 1 (av 2)! Nyckeln är "egenmäktighetssyndromet".

_____

1. En robust och enkel värld som dock i de vises ögon upplöstes redan med det tidiga 1900-talets kvantfysiska upptäckter, vilka först de senaste årtiondena börjat populariseras i bokform via teorier som håller medvetandet för att vara mer fundamentalt än den falsifierade "materien".

2. En bra analys av Hitlers djupt problematiska horoskop enligt indisk astrologi finns faktiskt på engelska. Den är komplex och använder metoder som troligen aldrig kommer att presenteras på den här bloggen, men står att finna i västerlänningarna Hart de Fouw och Robert Svobodas "Light on Life - An Introduction to the Astrology of India" (1996/2a uppl 2003).

3. På samma sätt varnar det socialdemokratiska födelsehoroskopet för en bristande förmåga att distansera sig och se sin egen filosofi ur ett vidare historiskt perspektiv.

Likt nazismen har socialdemokratin svårt att låta bli att demonisera sin tänkta motpart - vilket har skadat det svenska förståndet något oerhört. Lyssna på gemene man: här finns ingen intellektualitet alls, bara simplistiska polariseringar. Detta syns tydligt i födelsehoroskopet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

*"Simplistiska polariseringar" Om det är någon som ägnar sig åt detta så är det du!
*Svenska folket "degererat". Är det någon som är rasist så är det du!

Tomma tunnor skramlar mest...

Anonym sa...

hohoho någon med öma tår här va? säkert en kränkt sosse hehehe. en bra och träffande analys tycker jag, mycket bra faktiskt...