Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 2 juli 2009

Hor & horbockssyndromet

Någon har kanske mött uttrycket i något av blogginläggen och tyckt det låtit väl grovt. Jag bestämde mig efter några månader av bloggens historia för att verifiera eller falsifiera riktigheten i den misstanke som växt genom åren, och som till sist fick mig att formulera detta något nedsättande namn på den täta kombinationen mellan den aggressiva Mars blinda drift och den harmonisökande kärleksgudinnan Venus.

I flera inlägg har noterats att termen representerar kombinationens "grundton", men äger individen bara någon ytterligare talang kan den kanaliseras i ny riktning. Fallet med historiens största svindlare i ett blogginlägg nyligen, var ganska talande: Bernard Madoff hade sin kombination av Mars och Venus i pengarnas tecken Oxen!

Ingen orkar vada igenom 3.300 horoskop varenda gång man söker en trend, men nu lät sig verifikationsförsöket göras eftersom jag just skaffat ett astrologiprogram med vars hjälp man kan göra sökningar utifrån givna kriterier. Först var jag dock tvungen att bygga ett eget litet specialprogram för att få loss horoskopen ur ett gammalt omodernt astrologiprogram!

En sökning på termerna "porr", "porno" eller "porn" har förmodligen inte lokaliserat alla horoskop som skulle kunna studeras i den här frågan, men en liten grupp om tio personer anmälde sig.

Det är ingenting jämfört med de säkert 7-800 musikerhoroskopen i registret, så en sådan här datasamling återspeglar naturligtvis den som samlar in data. Men jag har de senaste åren försökt att ägna alla livets märkliga områden någon uppmärksamhet vartefter de aktualiserats i medierna.

De tio personerna jag fann var alla porrskådespelare (kanske de mest kända), eller involverade i sexbranschen på annat sätt, t.ex. som filmregissörer.

Det ska noteras att den indiska astrologin känner flera möjliga typer av kopplingar:
  • Venus och Mars i kombination, dvs, i samma tecken.
  • Venus och Mars i opposition, i tecknen motsatta varandra.
  • Mars kan också kasta en ond aspekt på Venus om hon ligger i tecknet 90° eller 210° framom tecknet där Mars själv befinner sig.
  • Venus och Man befinner sig i ömsesidig reception, dvs, båda planeterna har samtidigt gått på visit i tecknet där den andre härskar. Det här är astrologins kanske starkaste sammankoppling mellan två tecken och planeter.

Det preliminära genomgånget. Då tittar vi!

1. Barry Sonnenfeld - regissör känd för t.ex. "Men in black". Men i hans förflutna hittar man "bragden" att ha spelat in 9 fullängds porrfilmer på 9 dagar.

Horbockssyndromet? Ja! I Vädurens tecken (härskare Mars).

2. Berth Milton Jr - utgivare av porr. Restskatt 550 miljoner.

Horbockssyndromet? Ja! I Kräftan (härskare Månen).

3. Jenna Jameson - porrskådis. Incestoffer som barn.

Horsyndromet? Nej. Men hör här: Hon har sinne och känsloliv i astrologins klenaste position ("debilt läge") i Skorpionen (härskare Mars), och det innebär att känslorna disponeras av den onda Mars som i sin tur råkat i klorna (via association) på den onda och känslolösa Saturnus! Bara mörker.

4. John Holmes - porrskådis, känd för sin generösa utrustning. Homo. Dog av AIDS 1988 efter 2000 porrfilmer.

Horbockssyndromet? Ja! I Lejonet (härskare Solen).

5. Larry Flynt - porrförläggare, skapare av tidskriften Hustler. Bipolär (mano-depressiv). Föddes i fattigdom. Modern skilde sig från alkoholiserad man när Larry var 10. Han sköts 1978 under pågående rättstvist och paralyserades från midjan och ner.1

Horbockssyndromet? Ja! I Vågen (härskare Venus).

6. Linda Lovelace (Borman) - porrskådis, "Deep Throat" 1972.

Horsyndromet? Nej.

7. Ole Søltoft - dansk mjukporrskådis som nötte ut ansiktet pga överexponering när den danska synden ännu var ny i världen.

Horbockssyndromet? Ja! I Skorpionen (härskare Mars).

8. Ron Jeremy - porrskådis.

Horbockssyndromet? Ja! I Väduren (härskare Mars).

9. Sylvia Kristel - mjukporrskådis, "Emanuelle" 1974, en av Frankrikes mest framgångsrika filmer någonsin. Kristel behandlades för halscancer 2002, lungcancer 2004.

Horsyndromet? Ja! Via ömsesidig reception: Venus i Skorpionen (härskare Mars) och Mars i Vågen (härskare Venus).

10. Anonym. Fadern kåkfarare, vanvårdad av modern som barn. Hamnade i porrträsket några år. Fascinerande men svårgripbar och komplex natur.

Horsyndromet. Ja! I Stenbocken (härskare Saturnus).

Mycket mer behöver inte sägas, åtta av tio hade "syndromet". Syndromets grundläggande kärna tycks väl beskrivet via namnet. Givet fem möjliga Mars-aspekter mot Venus (konjunktion, opposition, ömsesidig reception och Mars i 90° eller 210° störning) är chansen 41,66% att en person har signaturen. 

Vi borde därför ha sett 4.16 förekomster bland 10 personer, men vi hittade 8 med syndromet. Det är nästan dubbelt så många som förväntat, och distinkt över den gräns på 50% över snittet jag sett på nätet som en lägre gräns för ett intressant utfall.

Det här är nu inget vetenskapligt resultat, för underlaget är för litet, jag har inte upprepat med en slumpmässigt urvald kontrollgrupp. Eftersom jag inte hade fler kända porrelaterade horoskop har jag inte heller kunnat upprepa testet för att se om fenomenet upprepas. Men detta är ett typiskt preliminärt resultat som indikerar att det är värt att söka validera (eller falsifiera) resultatet i nya studier.

För en enstaka studie av ännu ett sexmissbrukarhoroskop (vederbörande nu rehabiliterad). se detta inlägg.

Tillägg 100303
Termen "hor- och horbock" ersätts av "libido" eftersom det bara är en undergrupp av dem med en Mars konfigurerad med Venus där hor är det dominanta uttryckssättet! Långt fler av de äldre horoskopstudierna än de som etiketterats "libido" har emellertid de här planeterna sammankopplade.


Tillägg 100306
Se även en uppföljningsstudie med 32 ytterligare skådespelare/regissörer i porrfilmsbranschen.
______

Anmärkningar. Från sökningen ströks den franska porraktrisen Lolo Ferrari med "världens största konstgjorda bröst" eftersom även hennes födelsedata tycks fabricerat bortom allt hopp om att hitta den äkta varan. Inte mindre än fyra olika uppgifter florerar på nätet.

1. Woody Harrelson som förtjänstfullt spelade Larry Flynt i filmbiografin, föddes inte under horbockssyndromet, men under följande, nästan lika intressanta, konfiguration: Mars i Lejonet attackerar via framåtriktad 90-gradersaspekt sitt eget negativa tecken Skorpionen, vilket händelsevis härbärgerar den melodramatiska skådespelarens Måne, dvs, sinnelag. Samma "debila" psykplacering som hos porrskådisen Jenna Jamesson, med andra ord.

Den som kan något om Hollywood vet att den utomordentligt underhållande skådisen är lite av en oroshärd och att det fanns mord i hans barndomsfamilj. Han har verkligen gjort det bästa av en patologiskt svår konflikt mellan livsbejakelsens Lejon och den mörka Skorpionen!

Och se, vilka befängda karaktärer han genomgående spelar! Jag har i något inlägg kallat mixen av Lejon och Skorpion för en "drama queen" och det är den "lättsamma" sidan av den kombinerade tematiken. Liv och Död-tecknen kan, som Harrelsons nära familjemiljö visar, gestalta sig även bokstavligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar