Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 april 2010

Fredrik Reinfeldts karma (en uppföljning)

(Cirka 6 A4-sidor)

Redan i går klar över hur lite filtrering av fotot på Fredrik Reinfeldt som behövdes för att synliggöra tendensen till arrogant munsnörpande (undermedveten låsning i ventilerad sakfråga), hände nu precis samma sak som då Kerstin Thorvalls horoskop spontant visade vägen till ett besläktat horoskop (inlägget "Exotisk dans"). 

Under en lunchpromenad i avslappnat och öppet tillstånd nåddes jag av den mest säregna intuition. Och den tvingade sig på och dubbelexponerade sig på minnet av Reinfeldt-inlägget.

"Slaktaren från Minsk" hörde jag inne i huvudet en gång, men tydligt. Utan att ha en aning om vem det var, var det inte svårt att gissa på någon ökänd mördare. Att lokalisera denne på nätet - för existerat har han - var inte helt självklart. EN ENDA referens fanns det på svenska, men turligen en som också uppgav hans ryska namn.

Andrei Chikatilo

Utomlands är han istället känd som "slaktaren från Rostov". Eftersom han 1994 dömdes till döden efter att ha under 12 år strypt, huggit ihjäl och vanställt 53 kvinnor och barn (av båda könen) utgår jag från att det som här dök upp var ett sedan länge glömt minne av svenska mediers inkorrekta titulering av det ukrainska monstret.

*****

Men vad föranledde detta minne att associera sig med ett, det medges, provokativt blogginlägg som synade svenska statsministerns påfallande kalla natur och misstänkliggörande av sjukskrivna som latmaskar?

Är det Reinfeldt, komplett med sin tjurnacke, som mitt undermedvetna demoniserade via ett ännu mer undermedvetet minne av att för femton år sedan ha hört något om "slaktaren från Rostov" (om vi nu håller oss till den korrekta titeln)?

Är det slaktarens ohyggligt påvra uppväxt, som man kan läsa om på Wikipedia, som var poängen? Hur ett land som tolererar eländiga förhållanden i bottenskiktet skapar monster?

Nej. Jag är ganska säker på vad min intuition handlar om. Förutsatt att Reinfeldt föddes den timma jag hittade uppgift om på nätet den 21 januari 2007 - en uppgift som nu inte längre går att lokalisera, beskriver ett medeltida kinesiskt omen-system honom som en människa som står döden mycket nära. Det vilar så att säga ett stort mörker omkring honom. Detta påstående bekräftades via astrologin genom problem i hälsohusen (nr 6 och 12) samt ett stort kors i Tamas guna, Mörkrets kvalitet.

*****

Det som för människor som till följd av materialistiska synsätt och en livsföring som bara söker komfort har blivit mest anstötligt i den eviga filosofin,1 är det individuella ansvaret. Inte som en borgerlig högerpolitik presenterat ansvar för att kontrastera med vänsterns kollektivism och den paranoida misstanken att kollektivism leder till brist på ansvarstagande - implicit i regeringen Reinfeldts misshandel av de sjukskrivna i landet. Utan som det ansvar en själ har genom evigheten för att forma sin väg, i liv efter liv efter liv...

I det här perspektivet kan Reinfeldts goda, hans politiska vision, mycket väl vara som det kinesiska födelseominat säger, en "kronisk sjukdom han måste åkalla shamaner för att överleva med". Han har kort och gott en så pervers syn på livet, så totalt på kant med hur Vägen (Tao) fungerar, att hans politik tar död på sig själv med mindre den får nödandning ("shaman-ritual").

Ur den eviga filosofins perspektiv är det för Reinfeldt formativa 80-talet med dess "satsa på dig själv-trend", postmodernismen, nyliberalismen och överhuvud vår marknadskultur det ondaste mänskligheten skapat. Det är överhuvudtaget inget man kan sanktionera genom att peka mot teoretiker som sökt göra Naturen till ett slagfält där bara den starkaste och bäst anpassade går vidare.

Den verkliga Naturens strategier går fullständigt bortom den moderna egocentriska människans fattningsförmåga, men de antika kineserna var ett folk som noga hade studerat Naturens gång och lärt sig vad som gäller. Kooperation var det de såg när de granska Naturen, ingenting i övermått.

På senare år har begreppet "komplexa system" börjat nämnas oftare och fast jag knappt ens vet inom vilka områden begreppet används, inser jag att detta är exakt den nivå kineserna nådde redan för 3.000 år sedan. Så västerlänningar, please, vi är inte så mycket duktigare än alla andra kulturer.

*****

Vid granskningen av Reinfeldt insåg jag direkt att den "kroniska sjukdomen", hur än statsministerns egen barn- och ungdom sett ut, om den kantats av det svårmod som formligen tränger ut ur själsporerna på mannen, distinkt applicerade på hans gifta liv, dit ett sjukt barn föddes. En omständighet som familjen tonat ner. Jag kan förstå att man vill förskona sitt barn från medierna. Jag kände inte ens till John Travoltas son förrän han dog ung av en särdeles besvärlig åkomma.

Fotbollsspelaren David Beckham, extremt låst i tvångsmässiga beteenden (Saturnus på ascendenten), och hans extremt ytliga hustru, födde en son som strax utvecklade någon slags epilepsiframkallande aversion mot kamerablixtar. Uppgiften kom och gick genom pressen för att aldrig mera nämnas.

Hur mycket av föräldrarnas attityder blir till själens/det växande fostrets psykiska universum? Var går gränsen när psyke övergår i soma, när Ordet blir kött och en attityd inkarnerar, blir en fysisk kroppsfunktion (eller dysfunktion)?

Den som inte förstår den eviga filosofin eller saknar all psykologisk sensibilitet kan därför inte förstå den karma-lag som gör att "lika söker lika". När själar väljer sina föräldrar, så är det för att dessa ska erbjuda en lämplig ambiens som plockar upp och tydliggör ett eller annat motiv som själen valt att arbeta på den här gången.

Eftersom alla speglar alla, gör familjetillskottet dubbla jobb och blir vid sidan om sin egen agenda också föräldrarnas sanning om dem själva - avkomman är objektifieringen av det föräldrarna representerar vid den tiden i sina liv.

Eftersom karma vävs över många liv, räcker det inte med att titta på sitt omedelbara nu och konstatera att man är mönstergill, själen/barnet som kommer till familjen kanske är "svaret" på en fråga eller ett problem som ligger hundratals år bakåt i jordtid räknat.

*****

Från vad jag återkallat av egna tidigare liv har jag en gång varit en ofattbart girig människa, och det krävdes en födelsemiljö där det enda som räknades var pengar, för att få "övernog" och därmed transcendera en djupt sittande materialism som tycks ha förföljt mig i flera liv på jorden.

Den här gången finns symptomatiskt inte ett enda vettigt budskap i Jordelementet på min födelsehimmel och jag har vid 50 inte en krona på bankboken för ett komfortabelt äldre liv i något muromgärdat boende. En stor del av det här livet har jag lärt genom frånvaron av ting, en mer lärorik upplevelse än att konsumera sig genom ett hel livscykel som den genomsnittliga själen ännu satt sig som livsmål.

Marknadsekonomin i det desorienterade västerlandet har, till skillnad från t.ex. naturfolken satt i system att hålla individen på en så pass obildad nivå att hon värdesätter "det senaste". Vi ser bara detta sista årtionde vilken katastrof väst är på väg mot. Människorna under det system Reinfeldt förordar och som trycker på i hela världen, förvandlas sakta till djävlar och osaliga andar.

Efter att ha beräknat statsministerns kinesiska födelseomen och sett hur det bekräftades av horoskopet, förstod jag att Reinfeldt hade en chans att växa som människa då han födde ett sjukligt barn. Den slutsats jag drog var att han vid tiden ifråga inte mäktat göra det. Istället uppstod en surdeg som med åren omvandlats till undertoner i en politisk vision som uttrycker förakt för den svaghet han inte riktigt kunnat förlika sig med på hemmaplan.

Exkurs. Hur remarkabelt för övrigt att inför höstens val finna en högerledare som föraktar svaga via svagheten inom de egna leden och en socialistisk oppositionskvinna - Mona - som inte för så länge sedan omvittnar att hon aldrig klarat att övervinna barnet som dog ungt. Vad är detta för val mellan pest och kolera? Är alla landets ledare mer lämpade för en lång och djupgående andlig psykoterapi än något annat?

Men "lika söker lika", så det här är vad snittsvensken har att välja mellan i sin endimensionella politiska verklighet... Landet är dekadent, så oerhört mycket lägre fallet än t.o.m. de fundamentalistiska länder svenskarna älskar att hacka på eftersom de på något sätt känner igen sig i förhållandet. Men de har inte intelligens nog att fatta detta, utan bröstar sig om större upplysthet än alla andra folk! 

Så långt gisten av mitt inlägg om Fredrik Reinfeldts horoskop. Men nu kommer fortsättningen. Barnet han födde är ett av slaktaren från Rostovs offer! Det var detta som dagens intuition ville säga.

Historien med dödsauran runt Reinfeldt som utomstående kallar "arbetarhat och socialdarwinism", och det påföljande behovet av en shaman (antingen för att ens dra det mörkret i hamn eller, hellre, för att få lindring från det), är kinesernas sätt att säga att här finns ett mörkt hål så att "lika kan hitta lika".

Änglar söker inte ofärdiga själar, det är upp till den ofärdige att ödmjukt be den längre komna om upplysning. Men den själ som sökte platsen som statsministerns avkomma omvittnar i sina problem med andningsvägarna ett typiskt symptom för reinkarnationen av en individ som strypts till döds i sitt föregående liv.

Jag vill här hänvisa till hur mycket psykiska "spöken" som tycks leva kvar i människor starkt under Vattenelementet, nyligen noterade jag den svåra doftallergikern i och i det inlägget finns länken till den fiskfobi som framgångsrikt behandlades med hypnos.

Det är min absoluta övertygelse att tidigare liv-regressioner kan bota rent somatiska sjukdomar eftersom vi blir kroppsliga i våra åthävor först när våra själar blivit nästan löjligt förfallna.

ICA-förlaget skulle förra året ha givit ut den första av tre intressanta böcker av hypnoregressionisten Michael Newton (nu pensionerad), som jag återkommit till många gånger. "Själars resa" dök emellertid aldrig upp, och nu tycks den aviserad för 2010 istället. Boken hade redan givits ut på 22 språk innan ett svenskt förlag började fattade galoppen. Förstår ni varför vi inte är världens mest progressiva och smarta folk?

Så vänta inte på ICA:s senfärdighet, det är redan 16 (!) år sedan övriga världen upptäckte Michael Newtons studier av själens många liv! Skaffa hem alla tre volymerna på engelska redan idag! (Det är tvåan som är den bästa.) Skälet till det är att Newton skriver en mycket enkel engelska. Om man sedan inte köper hans historia, är det ändå en medryckande läsning.

*****

För dem som finner tanken att ett av slaktaren från Minsk/Rostovs offer reinkarerat in i en svensk politikerfamilj, kan vi generalisera dagens intuition och bara se den som en allmän fingervisning om hur månget synbarligen somatiskt besvär visar sig vara psykiskt och därmed kan lindras eller hävas genom att låta psyket se sig självt. Locket av, inga bortträngningar av hemska tidigare liv-upplevelser! Ute i dagsljuset har traumatiska minnen en tendens att tappa makten.

Första gången jag fick upp ögonen för hypnosens förunderliga förmåga att harmoniera saker som kommit på kant i själsminnet (det undermedvetna) var i en populärvetenskaplig bok om forskning om hypnos i forna Sovjetunionen (Henry Gris/William Dick - The New Soviet Psychic Discoveries, 1979).

På senare år har jag läst en mäktig lunta ämnad att låta 2000-talets psykologer förstå att medvetandet inte är en biokemisk sidoprodukt. Här finns än fler remarkabla indikationer på det undermedvetnas kraft (och autonomi). Boken, "Irreducible Mind" (se Amazon i nytt fönster), är skriven av seniorer som nått en avklarnad insikt - det är professorer i psykiatri, medvetandefilosofer med flera. Boken finns nu i pocketversion till rimlig kostnad.

Jag vidhåller att Sveriges sekulära livssyn är ett brott mot Vägen (Tao) i det att vi mer eller mindre tystar ihjäl och - via infantiliserande organ som Vetenskap och Folkbildning (VoF) - söker förlöjliga och driva bort sanningen om hur förunderligt Livet är. Bara för att underhålla ett stendött fysikalistiskt paradigm från 1800-talet. Dröjsmålet kring sagde Newtons böcker säger egentligen allt.

En del själar som kallas svenskar i detta liv har hopat skulder de kommer att konfronteras med i kanske fler än ett kommande liv. Med makt följer stort ansvar, men det har inte den sittande regeringen av småyuppies förstått. Samtidigt är ett land en oceanångare. Som kineserna sade är landskap något som förändras långsamt och gradvis, och detsamma gäller ett lands folksjäl.

Ett Sverige där det inte syns ett spår av den eviga filosofin i det politiska arbetet från dag till dag är naturligtvis att jämföra med en extremt förståndsbegränsad individ och den som är i mörker kan inte lastas för det han helt enkelt inte vet något om. Men en beklämmande bild av den svenska medvetandenivå är det likafullt. Och de kristna tappade greppet för århundraden sedan. Nu väntar vi bara på en helt ny tid för jorden, ett nytt statsskick och en ny religion...


_____
1. Se Aldous Huxleys "Perennial Philosophy". I Sverige har vi inte vett nog att hålla nyckelverk i trycket - 1950-talsutgåvan på svenska, "Den oförgängliga filosofin", går bara att hitta på antikvariat efter träget sökande.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Reinfeldt, så är ju han själv ättling till en svart amerikan som kom hit och uppträdde som tivoliartist, och gifte sig med en annan sådan, från baltikum vill jag minnas. Det stod om det i tidningarna när han blev statsminister. Det fanns nog en stor revansch- och klättringslust i släkten...
S

Seaward sa...

Jag skrattade gott den sol-och-vårande bedragaren som avhystes från svensk mark då kvällspressen drog fram historien!

Jag tror de flesta familjer har någon riktigt udda figur i sina annaler. Sedan är frågan hur mycket de efterlevande låter den informationen fylla deras psyken så att "lika söker lika" kickar in och inkommande själar (som kineserna kallade dem) svarar på de motiv jordmänniskorna patologiserar kring.

Det är helt klart föreställningarna som skapar det vi i steg två mäter upp och betraktar som objektiv existens...

Anonym sa...

En cynisk clown i manegen.OK34,8.

Anonym sa...

Vet inte om du uppdaterar sidan längre Siwert, men skulle vara intressant att höra ifall det går att se något om det märkliga dödsfallet på säkerhetsvakten i hasn horoskop?

Själv befann han sig hos aftonbladet för överläggningar om något som ingen riktigt vill prata om.
Sonen däremot var hemma när det s.k. självmordet inträffade. Konstigt förresten hur snabbt man gick ut med självmordsförklaringen!

Jag kan väldigt lite om astrologi men känner till att Rahu (Drakens huvud) som står för girighet, materialism, egoism etc och finns i hans 9e hus, har transitbesök av en baklänges gående Jupiter. Han har även Jupiter i 9e husets sista grader.

Står inte mars för olika slags vakter, poliser, militärer? Kan merkurius i 12e ge någon indikation på vad som hände!?

Seaward sa...

Jo, det är som bäddat för konspirationsteorier, denna "vän" till Reinfeldts död. Vän (enligt AB)? Bjöd statsministern någonsin vakten att sitta ner till middag med härskarfamiljen? Eller utnyttjar Reinfeldt t.o.m. i sorgens stund (för vaktens anhöriga) ett dödsfall för att förmänskliga sig själv?

Just för att fallet är så tacksamt gör jag det oväntade (för en blogg som annars brottats flitigt med detta horoskop) och låter episoden gå okommenterad.

Men: Dödens Saturnus passerar dock genom Reinfeldts område för hem, avskildhet och säkerhet: Månen i Vågen. Detta tänkte jag på direkt, innan jag släppte frågan. Noderna kan jag inte förklara, inte med bara fyra års erfarenhet av dem.

Vakten kanske var så förgiftad av statsministerns mörka vibbar efter sex år (minus året då presidentparet fick bo på annan ort pga. reparationer av Sagerska palatset) att han inte längre tyckte livet var värt att leva.

Han kanske i själva verket gjorde en martyrinsats och symboliskt visade effekten av att leva nära en mörk ideologi och dess språkrör. En helt annan ingång till ämnet vilket bevisar hur osäker spekulation är... :-)