Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 augusti 2010

Piratpartiet ett gäng pedofiler?

Den avhoppade kandidaten till Piratpartiets korta lista (Expr) illustrerar perfekt den astrologiska idén om en intellektuell läggning men där individen byggt sig ett avvikande luftslott till följd av en markant störning från det omedvetnas fantasier.

Faktum är att här finns samma problem som ledde till ledaren Rick Falkvinges egen groda om rätten att ha barnporr på sin dator!

Den avhoppade lärarens horoskop understryker bara hur mentalt störda den grupp människor har blivit som vi kan kalla internetgenerationens värsta nördar. De här människorna fungerar inte längre normalt eftersom de tillbringar så mycket tid i introverta fantasivärldar, utan "reality checks".

Internet kan klassiciferas som Luftelementet i dess lägre manifestation, och i isolation saknar informationen verklighetsanknytning. Aldrig har det väl funnits så många bisarra teoretiker som nu, människor som pusslar med lösryckt data från nätet och tror att "allt är relativt" på det postmodernistiska sätt som illustrerar västerlandets slutliga kollaps ("failure of ideation").



Observationer:

Merkurius i Stenbockens 30e grad men retrograd (backande) - kommunikatören väljer alltså podiet, en maktposition, när den vill kommunicera sig.

Sol och Måne båda i Luft - en intellektuell grundnatur, vilket läraryrket bekräftar. Filosofins Jupiter i Luft, visserligen "skadad" (detriment) i det lägre och faktaorienterade intellektets tecken Tvillingarna, men å andra sidan troligen en hejare på sakkunskap!

Månen med Saturnus skapar en rigid och bokstavstroende (fundamentalistisk) mentalitet, typisk mellanstadielärarens böjelse mot faktakunskaper (högre mentala funktioner kommer längre fram i individens mognad).

Så här långt har horoskopet faktiskt en vag beröring med min intellektuella favorit, rymdflygingenjören och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith. Också han hade Solen i Vattumannen och Månen i Vågen!

Vad är det då som skurit ihop på himmelen här ovan?

Den förvirrade krigaren Mars i Vattentecknet Fiskarna - som den avhoppade barnsexintresserade läraren delar med Rick Falkvinge! Här stör den inte psyket som hos partiledaren men istället bildas här en lika försåtlig generell störning mellan omedvetna impulser och mentala strukturer och det omedvetna libido är som synes riktat mot de unga barnens tecken Tvillingarna!

Samma tecken som beskriver det unga intellektets framväxt (cirka 5-12 år) tjänar också som måltavla för en undermedveten fantasi av ett mindre accepterat slag!

"Men, vi ska ha klart för oss, att pedosexualitetens farlighet faktiskt är en kulturell konstruktion", säger läraren i en artikel. Här ses tydligt problemet: han lever helt i sitt konstruerade Luftslott där han inte längre kommer åt verklighetens normaliserande stöd. Han har helt seglat bort på störningen från sitt eget perverterade omedvetna och låtit sitt irrationella driftliv styra konstruktionen av sin begreppsvärld (Luftslottet).

Den här Mars lyckas verkligen förstöra mycket, för den går sedan vidare och nuddar nästa Lufttecken så att vi istället för Vågens känsla för balans och harmoni måste tänka oss en djupt liggande brist på känsla för mått och proportion - trots att mätbarhetens Saturnus ligger upphöjd i tecknet!

Samma placering i Vatten skapar mentalstörningen "Vatten/Luft" två gånger om. Detta är den s.k. "multipla attestering" astrologen vill ha innan han deklarerar förekomsten av ett karaktärsdrag. Det är därför bara en formsak att jag etiketterar inlägget "intelligens" (Jupiter konfigurerad med Solen), eftersom intelligensen här inte kommer "ovanifrån" utan störs "nerifrån" av grumliga vatten.

Det är därför mannen inte förmår göra avvägningen vuxen/barn efter att ha fått sånt positivt gensvar (Jupiter) från de unga (Tvillingarna) i sin lärarroll.

Givet Mars-Fiskarnas problemskapande från det irrationella fantasielementet Vatten, blir givetvis också erotiska Venus i Skytten problematisk. Kärleksgudinnan är konstellerad med unga människor (Tvillingarna), Venus vill utforska (Skytten) och pådrivande är läraren/auktoritetsfiguren Saturnus!

Jag tror på talesättet, "Ingen rök utan eld." Här kommer grävande journalister att hitta mer än bara kulturella analyser av kristendomens gräsliga och hämmande inflytande! Här ett exempel på Luftelementet helt ur spår. Och en människas tankar styr också hennes handlingar.

*****

Faktum är att jag hade skrivit och publicerat föregående inlägg innan jag såg den här sensationella nyheten om sentimentet hos ledande (f.d.) piratpartister. Det är vad djuppsykologi av viss skola kallar "synkroniciteter".

Eller kanhända var det någon slags prekognition - anden läser nästa artikel redan medan den via sitt lägre redskap, intellektet, bloggar om det som intellektet just läst i tidningen. Eld är alltid ett steg före det diskursiva intellektet (Luft). Om detta vet ovanstående torsk på sina egna förvridna läsningar av fakta ingenting.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra beskrivning av en person som har svårt att hantera sin inre sopstation.

Seaward sa...

Horoskopet är å andra sidan tacksamt! Ett riktigt skolboksexempel på hur en i sig fin Luft-natur försåtligt kan distorderas av Vatten.

Anonym sa...

Kan man bli annat än rent ut sagt förbannad?
Och sen kallar karlen det för "intergenerationellt sex" !!
Jag hade tagit min Matts ur skolan om han varit mina barns lärare.
Han har väl inte läst "Rosario är död" av Majgull Axelsson.Efter att ha läst om den så kan man inte annat än avsky pedofiler,det går inte att på något sätt förstå.och än värre blir det ju om det är som han menar att det är en biologisk medfödd läggning.Då ÄR ju dessa människor genuint onda bortom räddning.

MN

Anonym sa...

Min ide om att födas med pedofil dragning är en utmaning som skall övervinnas för för att rena själen. Blir du kär i ett barn men sansar dig och avstår så renas du.Faller du så blir du en gris som är så djupt försjunken i dyngan att bara knorren på svansen synes.Alltså kliver man in i ett kadaver(kropp)som har detta problem för att vinna eller försvinna.Den här kraken sjunker ner till låg återfödelsenivå.Troligen blir han en gris som utsätts för tidelag i sin återfödelse.Er åsikt om kosmisk lag emottages.Tackar på förhand.