Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 januari 2022

Gestalt: stora pest-epidemin i London

I väntan på naturens nästa ryck i dess dragkamp med mänsklighetens oskick...


Det här horoskopet med kommentar föranleddes av en brittisk dokumentär om böldpestutbrottet - kanske 100.000 döda - i London 1565 (apropå coronapandemin). Den sändes på AxessTV, den svenska kabelkanalen för höginkomsttagare, näringslivsfolk och andra som känner sig klara med SVT:s folkbildningsnivå där det ibland pekas med hela handen och ämnesvalen / propagandan ligger som en undertext, avsedd att påverka populasen utan att den märker hur deras attityder "justeras" av Samhället.

Utvikning. SVT bygger alltjämt på den svenska Arbetslinjen med hälsosamma arbetare som lever sunt, trots att Fattig- och Lortsverige ligger så långt bakom oss. Möjligen kan man säga att de makthavande med insikt om inte minst nazismens seglivade natur antar att också motpropaganda mot ohälsosamt leverne är ett ständigt projekt, nödvändigt för att de arbetande massorna som inte vet bättre än gå köpa all reklam, inte ska bli sjuka och "ligga samhället till last". Ett samhälle som i vilket fall är en chimär, sönderbrutet av Sveriges korrupta elit som mutat in det goda livet för sig själva (se bloggens många inlägg om nationalhoroskopets 5e lyckosamma hus och vilka planeter/medborgartyper som innefattas i den sfären).

Inte ens den välgjorda dokumentären om böldpestepidemin innehöll alla fakta, men lyckligtvis fanns en sajt med utdrag av Londons begravningar vid tiden då pesten drog igång:

https://www.findmypast.com/blog/history/first-recorded-great-plague

En kvinna där dödsorsaken märkts ut i kyrkboken får tjäna som horoskop för pestens start. Det är naturligtvis ett alltför sent datum, men spekulativt kan ändå kartan för detta dygn tjäna för några allmänna kommentarer.

Ytterst spekulativt är bruket av midnatt för att etablera en ascendent för det dygn vari denna begravning ägde rum. Det är strikt talat ett horoskop för dygnet och inte specifikt nedsänkandet av den döda kroppen i jord. Men bruket av dygnets öppning är väl etablerad och britterna använder själva midnattstimman för sitt gällande nationalhoroskop (precis som den här bloggen valt midnatt för det dygn Regeringsformen anger i sin skriftliga version).

Det slående är att Skyttens 1a grad stiger i öster, den vittberesta Skytten. Böldpesten anses ursprungligen ha kommit från Asien för cirka tiotusen år sedan.

Det gör Skytthärskaren Jupiter - utbredningens eller expansionens planet - till en av horoskopets nycklar. Men Jupiter delar tecken med den ena av de två månnoderna - som hinduisk astrologi håller för att beteckna pest! 

Därtill lägger sig nodaxeln exakt längs med det fruktade husparet 2 och 8. Den "sataniskt världsliga axeln" har bloggen döpt den till, och det var före upptäckten att romerska författaren Manilius i 1a århundradet pekat ut samma axeln som "Tyfons axel", och vid denna tid likställdes monstret Tyfon med egyptiernas Set, dvs. deras Djävulen.

Bloggaren kan ha levt ett tidigare liv med den kunskapen, vilken reaktiverades i kontakt med astrologiämnet i detta liv. Men även utan den hypotesen är "gissningen" begriplig. Andra huset står ju för Pengar och den här typen av "verklighet" speglas ju av 8e Dödshuset. Vi är djupt nere i den djupaste graden av mänskligt förfall här, deliriska drömmar om att mat och/eller pengar ska säkra livet medan vägen mot Döden i vilket fall är ett givet. Att från den insikten se Djävulens förförelser på det mest grundläggande av alla plan (där f.ö. Sverige befinner sig) är ingen orimlig tanke.

Det här året befinner sig "den stora spridaren" Jupiter med månnoderna i en tredje axel som är nog så materiellt och korttänkt som den sataniska husaxeln. Krabban och Stenbocken är två tecken av den passionerade kvaliteten och Jord och Vatten pekar också rakt ner i graven. Krabbans Måne står för det sårbara biologiska livet och den jordiska överherren Stenbocken har ju Saturnus som planetär härskare: Liemannen som först tar arbetarens skörd ifrån honom (statens skatt och pålagor) för att till sist verka som Liemannen och skörda den jordiskt orienterade människans liv. 

Not. Staten är ett ont enbart ur ett helt materialistiskt och därtill egocentrerat perspektiv. Thomas Hobbes tidiga tankar om ett samhällsfördrag påminner om att Saturnus har en högre och mer intellektuell nivå, gestaltad genom Vattenbäraren och dess naturliga 11e hus där samordnade grupper (kollektiva lösningar) är en av de viktigare betydelserna. (Dessvärre lever Hobbes karta inte upp till mycket. Maktplaneten Saturnus befinner sig hos honom i ego-principens Vädur. Därav hans ideal om en stark, närmast diktatorisk stat. Det går att tänka ut mycket bättre lösningar, se bara Platon 2300 år tidigare.)

Ondska råder dock på många håll i Sverige. Faktiskt varhelst Eliten eller vilsna Entreprenörer deltar i arbetet med att montera ned samhällsfördraget. Istället växer mängden näriga tjänsteleverantörer och individens "abonnemang" på tusen och en privata lösningar. Vi svenskar bevittnar och många applåderar till och med vårt eget sönderfall i denna tid. Sånt kan bara hända när individualismen är falsk och det egentligen bara är det personliga egot som vanställer tankelivet och dess preferenser.

Bekvämlighet är den svenska nationalsynden. Se nationalhoroskopets ineffektiva Mars i Oxen i döda 8e huset som basen för vad Folksjälen svarar på. Det är ingen lustig bild, men ett avsnitt av tv-dokumentären om Ullared är en bra illustration. Privatkonsumtion är en dominant svensk pseudo-religion.

I öster i London stiger inte bara Liemannen (öster är Saturnus sämsta världsliga placering), utan Döden verkar därmed i en ambiens (Skytten) som tecknas av en Expansiv Jupiter som lierat sig med pestindikatorn, månnodsaxeln. Därav de inritade "svarta missfärgningarna" i horoskopet.

Att sedan detta omen om expanderande pest också berör Jupiters andra hemmaläge, den negativt polariserade (sublunära) Fiskarnas tecken (offret, förlusten, martyriet) och därtill i det fjärde huset, som ytterst tecknar "sakfrågans slut" (här: en pestdöd sänks ner i jorden), bara förtydligar horoskopets allmänna trend. Denna dag tecknar verkligen pestdöden. Men det är alltid lätt att se saker för vad de är i backspegeln.

Jag har säkert skrivit om den expansiva svenska Jupiter och dess bindning till 6e ohälso- och fiendehuset tidigare. Det visar hur landet har både god och dålig karma - det goda är den rena och högglanspolerade yta Sveriges elit skaffat sig (och andra belånat sig till och fått till rabatterat RUT- och ROT-pris för att skaffa sig). 

Men eftersom den svenska Jupiter är en "verksam illgörare" skapar varje steg landet och dess folk tar på Lycksökarens väg DÅLIG KARMA för framtiden. I praktiken innebär det att landet kommer att "reinkarnera" lika smutsigt och fattigt som det var bara en för en kort tid sedan, historiskt. Kanske blir det behållarna för uttjänt kärnbränsle som förstör landet om några hundra år, kanske hinner Naturens Vedergällning (Klimat-Harmageddon) först. 

Om nationalsjälar inte reinkarnerar (eftersom de bara är aggregat av enskilda själar) kan det fysiska landet mycket väl komma att gå under i någon oförutsedd katastrof medan dess ofärdiga medborgares själar skingras och återföds här och var över hela den beboeliga världen (eller ännu värre - återföds på helt otjänliga platser). Dessa själar fostrades i "det svenska livet" till sådan intellektuell osjälvständighet att de nu måste bäddas in i ett eller ett par liv i någon nation som har ett mer hälsosamt projekt för sina medborgare än det före detta Sverige och deras dolda härskare någonsin hade med sin "Arbetslinje" och blint maniska tillväxtekonomi (dålig expansions-Jupiter). "Pest" är ett töjbart ord...

Att den här bloggaren kan skriva Sanningens Ord beror förstås på att han återföddes med mestadels GOD KARMA och därför ser det som visar sig utan ideologiskt töcken i pannloben. Hans Jupiter står i 6e huset för Fienden eller Olyckan och år av arbete inom den privata sektorn (även den offentliga) har tydligt visat den DÅLIGA KARMA som tillväxttänkande i renodlad form är och medför.


Jämförelsespaning

I DN-debatt (refererat av tjuven AB) menar en professor i smittsjukdomar (och två andra) att det är större samhällsfara att vara hård i coronakampen än att få igång Kapitalismens hjul igen. 

Så vitt jag kan se måste överläkaren vara den Magnus Gisslén som har följande horoskop, och det är intressant att se hur nära Londons pesthoroskop hans eget ligger, flera nämnda symboler återkommer här:


Med den här bloggens enkla och avslöjande "system" sorterar överläkaren totalt under den grupp svarta horoskop som representerar dem med intresse av att behålla ett varaktigt tillstånd. De är den rådande maktens ivriga försvarare, precis som jag pekade ut om det politiska kommentariatet helt nyligen. Det förvånar därför inte att överläkaren vill få igång samhällshjulen igen. Hans är inte uppgiften att tänka ut ett nytt samhällsskick, han är som Tamas guna förskonad från insikter FRÅN framtiden (Sattva/Ljuset) och arbetar därför i Ignorans enligt den hinduiska läran om de tre kvaliteterna/gunas.

Ja, inte helt, eftersom Solen i Skytten deltar i Ljusets kvalitet. Men Solens disponent Jupiter i Mörkret ger ramsituationen. Planetens disponent måste alltid inspekteras innan man vet om det är en ljusbringare eller en mörkerman som arbetar för det redan döda.

Men alla typer behövs, rent realistiskt och de "fixerade" kan sägas vara varje civilisations stöttepelare och blir bara reaktionära fiender till mänskligheten när ett Paradigmskifte står för dörren (som det nu gör för mänskligheten: Vattenbärarens tidsålder).

Från London-horoskopet ser vi dödsmotivet i formen av den smittbärande Skorpionen (småkryp som böldpestens bärare, loppor och löss, sorterar under Skorpionen) och Skorpionen angrips av dess egen härskare Lejonet. Mars i sin tur står för sjukdomar i största allmänhet, gärna feberyra, och den stimulerar här Jupiter i samhällstecknet Vattenbäraren. 

Vidare står Liemannen tillsammans med pestens indikatorer (månnoderna) för ytterligare en parallell till London-horoskopet.

Kort sagt: detta förefaller vara precis rätt horoskop för en specialist på smittsamma sjukdomar och en som älskar att se samhällsekonomin rulla på precis som vanligt. Men man kan också notera något "psykopatiskt" i kartan: Månen i Skorpionen står i oförenligt läge till den Jupiter-blomstrande Vattenbäraren. 

Detta kan dock utläsas som ytterligare ett varsel om att det välmående samhället kräver att Syndarna eller hela grupper (Månen) skorpioniskt utvisas från samhället (karantän). Det är med andra ord en rätt harmlös kombination som bara beskriver den gamla vanliga metoden att isolera samhällets skadliga element från den friska gruppen (Jupiter). För notera hur den skadliga gruppen anges av själva Månen (ansiktslösa kollektiv) när Mars angriper den. Hade direkta störningar mellan Vattenbäraren och Skorpionen förekommit, hade effekterna varit allvarligare.

Faktiskt, upptäcktsresanden Sven Hedin som stöttes ut när borgerligheten sökte två sina händer från de nazisympatier man närt, har tidigare används som exempel på det sociala utstötningssyndromet. Dessutom i kombination med det jag envist kallade Svinpesten (tiden för det vaccinet som permanent skadade en hel del människor).

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/svinpestens-astrologiska-signatur.html

Hedins karta kan ritas om snart 13 år efter det inlägget. Som en av få offentliga svenskar med känd födelsetid (vi är en fattig nation utan kulturella uttryck som orienterar sig mot Sanningen) är det förstås pikant att se en fysisk Skorpionascendent sida vid sida med sjukdomsspecialistens lunära (sinnelags-) ascendent. 

Vi rör oss tydligt bland typer som står i beröring med Det Toxiska. En del badar i det och suger in Det i porerna, andra forskar och förstår mer om det demoniska.


Sven Hedins "utstötningskomplex" är allvarligare eftersom Månen i Skorpionen "icke-matchas" med Solen-i-Vattenbäraren. Detta är alltså livslinjen, från barndomshemmet till den individualiserade vuxna människan som ser knagglig och osammanhängande ut. Man kan räkna med dramatiska uppbrott och nystarter flera gånger med den kombinationen.

Att han var rasist och säkert byggde på detta inre sönderfall under sina upptäcktsresor bland "primitiva folk" är allmänt känt. Minglandet med tyska nazister gjordes säkert av fåfänga men också i tron att han bidrog till Sveriges "stabilitet" (de svarta tecknen vill verkligen ha en stadig omvärld). 

På många sätt var den rasistiska upptäckaren Hedin inte olik en upptäckare i smittsamma sjukdomar och männens snarlika horoskop bekräftar detta. Men givet Hedins kända födelse går det att se att Olyckan (Mars) bestrålar och träffar honom själv. När Sverige vill rentvå sina smutsiga händer åker Hedin på "utstötningssyndromet" och hans livslinje (Månen > Solen) bryts av.


Inga kommentarer: