Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 januari 2022

Mera Putin! Eller: När invaderas Sverige?

Ännu en text löst knuten till NATO-horoskopet vars orkeslöshet jag tyckt mig se kanske kommer att blir tydligare här.

Så ansluter sig en tredje av Aftonbladets manliga kommentariat till det hönsiga kacklet om Rysshotet. Anders Lindbergs astrologiska födelsedag har tidigare kommenterats, och kartan som ritades upp 2011 för texten Dogmatikens enfald duger utmärkt. Vid förstone ser den inte ut att innehålla rätt grundvirke för en Maktens lydiga gräsrotsjobbare - här finns ingen påfallande betoning av just status quo-kvaliteten Guna Tamas (Mörker).

Flera kulturer har berättelser om hur världen kom till och den hinduiska guna-läran stämmer perfekt med den kinesiska om hur de lätta, ljusa bitarna från världens födelse steg uppåt medan de tröga och mörka bitarna dalade nedåt och skapade ett tomrum. I mitten skapas ett vakuum där dåraktiga ljusgnistor kan passera över till Mörkret. Hinduismen bekräftar den kinesiska versionen genom att egentligen underkänna sin tredje kvalitet, mellankvaliteten Passion. 

Människans lott är ett passionerat (ångestladdat!) skuggspel, en blandning av Ljus och Mörker. Men som kineserna säger illustrerar den människans prekariat, alltid med kravet hängande på sig att välja Ljusets kunskapslyft och framåtskridande eller negativt välja Mörkrets välkända gamla ordning. Astrologin ger en första antydan om vilken väg individen väljer, Insikt (oavsett hur smärtsam) eller den loja och t.o.m. medhårssmekande Ignoransen som alltid satsar på det rådande systemets relativa friktionsfrihet.

Karta från 2011- Notera Fienden/Mars i attack mot skribentens
mån-psyke med Vågens tendens att störas djupt av sviktande balans

Men när man inser att horoskopets enda placering i Mörkrets kvalitet är just statsmaktens Saturnus, och därtill i stockkonservativa och territoriellt bundna Oxen, drar man ändå öronen till sig. För trots att bloggaren var otillåtet generös med den onda stjärnan Algols förekomst tills nyligen, stämmer det i fallet Lindberg: Saturnus eller gränsdragningens och kontrollens planet har GRADEXAKT den förledande Satans stjärna (Algol) kopplad till sig.

Har kan man därför räkna med hot från frestelser eller att välja fel sid närhelst makt eller gränser avhandlas ("Den Falske" förleder själva Förnuftet/Saturnus, vilket är en oerhört djup nivå för Satan att arbeta på). Ur psykhoroskopets perspektiv (Månen som ascendent) är Lindberg inte längre den tydliga vänstertänkaren utan reduceras i oroliga tider till en simpel nationalist. 

Tydligen gäller i Lindbergs huvud redan krigslagar och hotet om avrättning (sparken från NATO-Schibsted) om han inte intar den position som hans herre och arbetsgivare beordrar. Inte minst står Oxens herre Venus som i Sverigehoroskopet, i materialistiska Stenbocken och i fjärde "privata" huset. "Rör inte mitt privata hemland stygge Ryss!" Dessutom finns Rahu detta år med Venus och förstärker föreställningarna om en härskare i jämvikt (fungerande status quo) till en besatthet. Nej, här behöver någon chef påminna om tidningens position i frågan, Lindberg är också färdigindoktrinerad försvarare av en obsolet doktrin om nationellt oberoende.

Det som hettar upp Lindbergs överspelade nationalism i dessa tider när USA i själva verket äger Sverige sedan länge. Att skifta från amerikansk kulturimperialism till rysk är logiskt ingen skillnad. Minns de extraordinärt framgångsrika bröderna Nobel och deras tekniska verksamheter i gamla Ryssland och en tid så Sverige och Ryssland på visst sätt hängde ihop.

Hur bra för HELA VÄRLDENS framtid vore det inte att låta Ryssland expandera (t.o.m. sluka Sverige). Det handlar ändå om en mycket kort tid, Naturens Vedergällning ligger ju spikad i världens agenda och de förändringar som då kommer ryms inte i trångsynta geopolitiska tänkares hjärnor. För att mänskligheten ska fixa sin fortsatta existens behövs inte supermiljardärer som utvecklar strategin om att låta de förmögna fly till Mars nyupprättade kolonier och låta Naturen slå ut alla de andra. 

Nej, Naturen kommer att hota människan till den grad att den tvingas ge upp småpojkarnas (Lindberg kallar dem förstås "stormakter") kiv om territorier och de åtråvärda naturtillgångar som ibland förklarar spelet. Det har alltid handlat om att visa är fyllda av girighetens demon snarare än maktbegär i sig. Frågan om resursernas koppling till maktbegreppet  avhandlas för övrigt i en liten del av den astrologiska läran (spelplan D, "Jord-elementet" och hur aktörerna/planeterna beter sig där). Men dagens västcivilisation har sjunkit så lågt i intelligens att den inte ser något mer.

*****

Sideriska har ofta betonat det hinduiska Dasha-systemet vars planetära cykler tycks förutspå att Sveriges rika överhet mellan hösten 2020-hösten 2036 kommer att visa prov på hur ond tillväxtekonomi ser ut. Landet kommer kort och gott att kollapsa och girigheten bli total. Man kan t.ex. se hur Schibsted-Aftonbladet från månad till månad förbättrar datalogiken och placerar allt mer material bakom betalspärren. ALLT BLIR DYRARE är det samlade intrycket av den gångna höstens alla larmrop i kvällsmedierna. Kapitalismen söker nu suga skiten ur allmänheten i ett sista gemen krafturladdning innan Sverige går under hösten 2036 i och med att Gränsdragens (Saturnus) tid anländer.

Jag kallade inledningsvis innevarande rikedomsjaktens Jupiter-cykel för välfärdsstatens sammanbrott. En dålig Jupiter (som Sverigehoroskopets är, sedd till vad landet och berörda medborgare gör med sina växande rikedomar) är nämligen som en spekulationsbubbla som bara väntar på att spricka.

Men är det möjligt att läsa Jupiter-cykeln som den tid då landets FRIHET spricker och visar sig vara en tom inbillning? Jupiter kan löst kopplas till "den amerikanska drömmen" och nyliberal goja - den individualism som f.n. får folket att "individualisera" sig genom att alla köpa exakt samma varor utsträckta av den djävulusiska marknaden.

(Bilägare vet förstås detta eftersom motorjournalistiken noterat det: det finns inte hundra och ett bilmärken, det finns ett fåtal tillverkare av motor, chassi, etc. Det man köper som ett märke och modell bara en kombination av ett bakomliggande fåmansvälde. Marknadens valfrihet är en illusion.)

Så vad om Putin och den hemske Ryssen ska sökas inom den Jupiter-cykeln som bara hunnit starta, hösten 2020? Året för covid lustigt nog - sprickor och sönderfall för Sverige (inte minst hälsa och generellt välfärdssystemen) var som sagt grundtonen (Jupiter råder t.ex. specifikt över 6e huset för ohälsa i Sverigehoroskopet).

Skriver man ut "frihetsdriftens inskränkning" astrologiskt, bör det vara en Jupiter som hålls kort av Saturnus. (Precis som i den "naturliga ordningen", där hoppets Jupiter bara intar systemets 6e krets men där realismens och ödets Saturnus ockuperar sjunde himmelen.)

Låt oss granska Jupiter-cykeln och dess sub-cykler som händelsevis använder exakt samma resonemang, de är ett "tvåkomponentslim" där den övergripande huvudcykeln (Jupiter) knappt är märkbar för otänkande människor som lever bara för dagen eller med små perspektiv. Det är sub-cykeln (första undernivån) som möjligen tränger sig på som en noterbar period av viss typ. 

Utfransning: När Bibeln talar om "sju goda år för sju svåra år" var det garanterat inte med det hinduiska systemet utan kanske från en allmän insikt att naturen tenderar att balansera ytterligheter mot varandra. Siffran 7 är ett "sluttal" eller perfektion, och därför väl vald. "Sju goda år" är när välmågan nått sitt maximum och öppnar för armodet att tillväxa intill sitt yttersta.

Vimshottari Dasha:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardashas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05


Lyckligtvis behöver svensken inte vänta länge på svar. Redan när den första "rena" Jupiter-fasen är över, väntar andra sub-cykeln, en veritabel Boa Constrictor för den svenska lycko- och frihetsfanatismen! Är detta en första indikation av det nyss genomgångna svenska riksdagsvalet eller är det Putin som expanderar på den svenska landsgränsens bekostnad? 

Ämnet kräver djupare studier, men redan en första blick på dasha-systemet tyder på en abrupt ändring av det svenska tonläget i höst! Till den närmare analysen hör som vanligt att begrunda Sverigehoroskopets medfött dödsdömda Saturnus i 9e utlandshuset. 

Ankaret till det snuskiga svenska välståndet och uppbyggandet av de Fattiga och de Rika som den nya svenska modellen ligger inte inom landet! Detta har bloggen redan noterat flera gånger. Saturnus, disponenten över den svenska förmögenheten (till Solen/Jupiter/Merkurius) gör landet, som ofta sagt, "litet och beroende av omvärlden" (läs främst: USA).

Tyvärr ligger Saturnus invid halshuggningen av girighetsdemonen (Ketu), så den "transatlantiska länken" kommer att kapas. Tänkbar tolkning: "Ajöss USA/NATO-stödet, ni allierade er med en svikare." Frågan är bara när Ketus halshuggningsprocess slår till. 

Här är bloggaren total amatör efter att fokuserat andra områden under 13-14 år med den hinduiska astrologitypen. (Tidsspill kan man tycka, att skriva på den här bloggen om kändisar och celebriteter istället för att forska! Men var människa har sin skräddarsydda mognadsprocess och som de gamla kineserna sade, "det bästa kvaliteterna kommer alltid sist i den unge prinsens mognad". )

Rimligen bör man se Sveriges kritiska tidpunkter för en kapad ankarkätting till Ketus planetära perioder (de två matematiska månnoderna betraktas alltså som aktiva planeter i det här systemet). Händelsevis infaller Draksvansens period 2072-79, då jag misstänker att världen redan befinner sig i det helvete Naturens Vedergällning redan har startat upp. 

Not. Jordens intelligens är autonom från mänsklighetens kollektiva Själ, och höjden av mänsklig hybris vore att tro att naturen bara stressar som en mekanisk följd av mänsklighetens ovarsamhet. Nej, kosmiska intelligenser finns på alla nivåer, var en och med sin avgränsade jurisdiktion! (Pst, tänk "änglar och daimoner") Någon intelligens har uppenbarligen givit mänskligheten lite extra spelrum bara för att inse att släktet fortfarande är oförbätterligt och nu måste tillrättavisas med kraft.

Med Saturnus sub-cykel redan i slutet av 2022 kommer en försmak av vad dess huvudcykel fr.o.m. 2036 kan tänkas innebära. Men sub-cykeln Ketu (som kanske provisoriskt kan knytas till Sveriges förlust av sin navelsträng till mamma USA), den inträder lite senare enligt tabellen ovan: hösten 2027.  försommaren 2035 [under det första dygnet efter publicering reagerade 0 läsare på denna graverande felskrivning - kanhända bloggen eldar bara för kråkorna...]

Ska man spekulera rasar USA ihop i inbördeskrig då, vilket återverkar på den livlina Sverige byggt upp till den "amerikanska drömmen". Det tycks som en lagom tidssträcka framåt för att Trump ska komma åter och landet hinna spricka i delar.

Ju längre in i framtiden man kommer, desto troligare är det att den stora Rättskiparen Saturnus kommer att uttrycka sig genom gränser som Naturen själv sätter upp för människan. Lokalt innebär det totalstopp för svenskens okynnesresande till fattiga länder inom ramen för "arbetslinjen" - jobba och slava varvad med rekreation. Det är modellen Överheten använt på laståsnorna sedan socialismen blev ett reellt hot mot de som skapat sig fördelar genom att äta andra av samma art. Saturnus symboliserar både "födan" - underklassen - och de som lever i kraft av ansamlade resurser - låt oss kalla dem Arbetsgivarna.

I Bibeln finns en gåtfull profetia jag inte ens minns i vilken bok den förekommer, kanske Uppenbarelseboken. I sak säger den att "skulle de rätta/kosmiska tidsperioderna användas, skulle ingen människa gå levande ur det stundande Harmageddon. MEN... tack vare martyrerna kommer lidandet att förkortas så att en kvarstod av mänskligheten tjänar som utsäde till nästa värld", en ny global ordning som fullständigt gjort sig kvitt kapitalismen och rovdriften. Bästa människan på den dagen är den människa som anpassar sitt liv efter vad den Kosmiska Ordningen kräver. Idag lever som bekant Väst 100% i otakt med 10 Guds Bud eller vilka av Ordningens formuleringar man nu känner till.


Inga kommentarer: