Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 januari 2022

Pladdraren Joe Rogan - fel val av Spotifys produktchef?

Medan svensk media med illa dold beundran noterar den ohemula årsinkomsten för produktchefen på Spotify, hakar det här blogginlägget på den tanklösa pladdermakaren Joe Rogan vars podcast (i USA) Spotify hostade upp 100 miljoner på att få ensamrätt på. Föregående inlägg slutar med förundran hur man ens kan sajna en sådan skräpprodukt.

Och här är en del av det svaret. Bloggen sent omsider måste komplettera vd:n Daniel Eks horoskop med mannen som säger sig ha uppfunnit "appen", det som dödade internet och reducerade det till ett instrument för kapitalisternas vallande massorna till de små titthål en app är och vars begränsade synfält är avsett att föra direkt till konsumtion och pengar till någon på andra sidan. 

Borta är det stora och fria Internet, in med snitslade banor för en allt mer korkad världsbefolkning. Tänkandet behåller nämligen teknikerna (på den här bloggen: "IT-fascisterna") för sig själva, för att säkra en plats i de nyrikas liga. 

Söderström,
KTH-bild 2019
Bloggaren var själv i branschen i dess tidiga fas och är efter de åren numera en sådan teknikskeptiker som Gustav Söderström säger sig bekämpa. Men produktchefens argument är nog bland de sämsta jag hört - råkade KTH tappa några rader av svaret? Söderström levererar enbart några fraser emotionellt peptalk! Nog borde väl en "bright" tekniker kunna producera argument bortom subjektivt tyckande om att världen blir en bättre plats med sådant Spotify bidrar med?

Egentligen har Söderström ett intressant horoskop, men vår tid är en mörkrets och rentav ondskans kultur, så skarpa hjärnor frestas alltid att gå dit det vankas stora pengar, i synnerhet om man fostrats i Sverige där arbete och inkomst ersatt alla andra samtalsämnen och i praktiken är befolkningens dominanta pseudoreligionen (se hur kvällspressen arbetar med Staten för att behålla kontrollen över folkets tankehöjd).

Passionens kvalitet (Rajas guna)
dominerar fullständigt med sitt stora kors.

Tänk vad mycket gott detta ultra-passionerade horoskop med dess svaga tendenser mot Ljuset och Godheten (Sattva guna, den kunskapssökande kvaliteten) hade kunnat prestera om bara innehavaren valt något värdigare ämne än teknik! Som det nu är framgår det av Söderströms uttalanden att han är intensivt kunskapssökande inom sitt område, och det vore intressant att veta var Mars-Tvillingarna befinner sig i ett horoskop med känd födelsetid. 

Man skulle kunna tänka sig antingen att den ligger i något av de världsligt starka hörnhusen (1, 4, 7, 10) eller möjligen i 5e huset för lek (nöjen) och kreativitet. Bloggaren har sin Mars i 5e och han älskar att fördjupa sig (en bit) in i nya ämnen, med följden att han med åren blev helt ointressant för svensk arbetsmarknad vars urvalsmetoder är så usla ("it-stödda" naturligtvis) att inte en människa längre kunde bedöma vilket värde arbetssökande med avsevärd bredd  kunde ha för en given yrkesroll. Han valde att gå i förtidspension pga. landets allt mer utbredda dumhet! Tala om en nations misslyckande med att få fason på folk. 

Sanningen är naturligtvis att alla krafter verkar för att hålla folkflertalet på botten, gärna utbildade till enbart det Marknaden för ögonblicket efterfrågar, så att den lilla Eliten på toppen, de med bredd och mer av generell kompetens, kan bli desto rikare. Det är trots allt lite av ett nollsummespel, mängden av pengar som finns att fördela i löner.

Samtidigt kan man hävda att Månen/sinnet i Stenbocken inte gav Söderström några val. Stenbocken är i grunden en tekniker och organisatör (och positionslysten!), och när tecknets härskare (och sinnelagets disponent) Saturnus sjunkit ned till det sublunära och näriga Vattenelementet, till Krabban (som bloggen utsett till Närighetslivets centrala symbol), så finns inget som lyfter ambitionsnivån över den svenska modellen: jobba hårt och skapa dig kapital. 

Lägg därtill att soltecknet är den passionerade Väduren men att Solens disponent här inte lyckas lämna den primitiva första akten av personliga tecken. Mars i Tvillingarna (det tredje av de fyra personliga) ger visserligen en ytterligare indikation om vitalt tänkande och en teknikermentalitet, men åtminstone i sinnelagshoroskopet (Med Månen som markör för ego-hus 1) är det den pinsamma materialistiska klättrar- eller streberaxeln som dominerar och styr Mars till en lägre nivå än den egentligen skulle kunna ha. 

(Missa inte att det är en ömsesidig reception mellan Måne och Saturnus och det gör oppositionen - och materialismen - exceptionellt stark hos denna person.)

Valde man att inte färga kartan utifrån Passionens kvalitet (orange) och Ljuset/sanningssökandet (gult), skulle det istället vara ett av de fulaste horoskop man kan tänka sig: Väduren och Stenbocken tillsammans skapar en förråad jagiskhet som bara kan tänka på sin egen plats bland de rika och mäktiga. 

Den kombinationen av bloggen döpt till "egenmäktighetssyndromet"  som förvisso också kan beteckna storslagen framgång (fast sällan utan fula trick och mycket armbågande för att komma i topposition). 

Lustigt (?) nog sysslar den här chefen med kampsport och det var just något snarlikt Joe Rogan kommenterat tidigare i sin karriär. Också amerikanens horoskop hade en graverande mix av Jord och Eld, egenmäktighet, men Söderströms är betydligt värre. Dessa människor söker strid för att få sinnesfrid, skrev jag om Rogan, och genast visar sig alltså Spotifys produktchef tända på andra med samma inte helt friska karma som han själv återföddes med. 

Till den goda sidan hör att Eld, när det står inför omutlig och blockerande Jord inte räds att  kavla upp ärmarna och skita ner sig. Och det är vad Söderström håller på att göra i detta liv, utan att ha tankekategorier (han är fostrad i Sverige) som ger tillräcklig självdistans och den högre förmågan till utvärdering. 

Tvärtom, så övertaggade Vädurar som det här horoskopet indikerar är hypersubjektiva eldsjälar som har en bit kvar till den visa människans nivå (homo sapiens). Den här typen av Väduren är en ovuxen version av den skadliga formen av Lejonets tecken (låg djuriskhet, äta eller ätas).

Går man efter sinnelagsascendentens Jord-psyke signalerar 9e huset för "det högsta goda" att det är Profit som är det bästa i världen. (Jungfruns tecken är inte bara en merkurisk tekniker även den, utan också en typisk marknadsmänniska som räknar i termer av vinst/förlust på precis allting, ett förlamande "litet" synsätt, men helt naturligt med Stenbockspsyket, Samlarens tecken.


Bonusspaning

En ganska specifik sökning efter andra med Solen i Väduren, Månen i Stenbocken (programmatisk själviskhet) samt den klent placerade Saturnus i Krabban ger följande träffar (av cirka 10.000 kartor, samtliga träffar utan känd födelsetimma):

  • David Hume;7.5.1711;12:00, ateist-filosof
  • Sverker Olofsson;14.4.1947;12:00, kastat undermåliga produkter i sopkorgen i hela sitt liv
  • Lois Chiles;15.4.1947;12:00, aktris, Bondbrud i Moonraker 1979
  • Roy Raymond;15.4.1947;12:00, grundaren av Victoria's Secret underkläder, begick senare självmord
  • DeDe Lind;15.4.1947;12:00, nakenmodell i Playboy
  • Cristina Husmark Pehrsson;15.4.1947;12:00, moderat f.d. socialförsäkringsminister. Råkade beskriva högern lite väl tydligt: (försämrande) sjukvårdsformen ett sätt att ge bekosta skattesänkningar för dem som redan hade det bra
  • Carlos Perez-Olivo;1.5.1948;12:00, jurist som lurade klienter ekonomiskt och mördade sin hustru
  • Gustav Söderström;21.04.1976;12:00, "app-uppfinnaren" och Spotifys "produktbeslutare".
  • Anna Sjödin;22.4.1976;12:00, dagen efter en f.d. SSU-politiker i någon glömd krogskandal (bråkigt tumult)
  • Jennifer Walcott;8.5.1977;12:00, ännu en nakenmodell i Playboy

Att hitta 2 nakenmodeller av bara 10 träffar indikerar kanske den låga kognitiva nivå sökmönstret representerar. Konsumenternas röst Sverker påminner mig om andra "Månen-i-Stenbocken" jag känt och som det varit stört omöjligt att tala med på annan nivå än konkreta prylar (konsumtionssamhället). Det är som om sinnet i Stenbocken har en låsning "uppåt" och behöver TING för att ha något att säga. Detta indikerar även ateistfilosofen David Hume (för övrigt den enda verkliga celebriteten i sammanhanget - inlägg från 2016 om honom).

Helt klart är de 2 nakenmodellerna kvinnor som så förstörts av födelsemiljö eller samhälle att de börjat OBJEKTIFIERA (Jord-elementet) sina kroppar som en möjlig väg till inkomst och position  i samhället. Åter Jord-elementets koppling till ting - kroppen som inkomstbringande vara.

Bloggen vadade dock igenom samtliga Playboy-brudar i ett försök att hitta statistisk signifikanta trender, så den som så önskar kanske vill peka på att "typen" är lätt överrepresenterad. Men tiotusen kartor... Även mördare har specialgranskats under bloggens levnad.

Grundaren av Victoria's Secret anknyter förstås till den torftighet Månen i Stenbocken lider av och som tvingar fram överdrivna hjälpmedel (sexiga underkläder) för att något ska hända. Omständigheterna kring företagsledarens självmord har jag inte läst in mig på, men Månen i Stenbocken står för dålig kontakt med de inre känslorna och det är möjligt att underkläder för kvinnor inte hjälpte honom personligen...

Ingen förutom SSU-politikern delar Söderströms Mars-i-Tvillingarna som jag ibland noterat i horoskop för mycket snabbtänkta (nästan slarvigt snabba!) individer. Att David Hume är den enda kändis (med den föraktfulla inställningen till själens existens) som höjer sig över den här hopen, kan möjligen tillskrivas hans energiska Mars i Lejonet - en mycket stark position.

 

Inga kommentarer: