Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 januari 2022

Svenska födslar samtidiga med nationalhoroskopet

 

Sverigekarta från bloggen 2011 när de 27 månpalatsen
nästan började inkluderas. Sveriges yttre rollspel i
Vågens 21a grad faller inom Vishakha nakshatra,
platsen där vägen förgrenar sig... (Skorpionens
korruption och död smyger sig på i de
sista graderna av detta månpalats.)

 

Det blev många inlägg om Sverigehoroskopet under årets avslutande månader. I backspegeln ser det ut som att månnodsaxelns ständiga rotation baklänges i zodiakcirkeln kan ha haft med saken att göra. (Månoderna = sublunära varelsers patetiska grodhopp för att söka häva sig upp till gudarnas nivå.)

Axelns ambitiösa eller äregiriga norra del har under årets avslutning passerat Mars, en viktig doldis i nationalhoroskopet. Väljer man en för transiter generös  avvikelse på ±3° från exakt passage förbi Mars, har landet plågsamt tvingats uppleva inte minst de folkliga tillkortakommandena hos regering och riksdag under hösten 2021 (tänk: "Magda vald, avgången och återkommen"). 

Mars är som bekant illa placerad i bortdöendets 8e hus i Sverigehoroskopet men likväl disponent över folkets Måne i Väduren, och den senare är ägare till tionde makthuset i Sverigehoroskopet. En tolkning är att svenskens (eller människans) dödlighet är ett problem som landet sopar under mattan. En annan läsart är att Fattigsverige bara sopats under mattan, men alltjämt styr folk och deras politiker. Det finns något oförlöst och simpelt materialistiskt i landets inre.

Här är norra månnodens rörelse över Sveriges Mars i 7e graden Oxen över de senaste månaderna:

Range of search: 1.01.2020 - 1.01.2022
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.tau[4-10]
Realization intervals (begin - end):
 6.10.2021 - 31.12.2021

Nodernas utgångsläge i födelsehoroskopet är det viktiga här, och Sveriges Rahu i 3e huset för kommers och skolbildning knöts under den här perioden ihop med korruption. Engelska skolans "Barbara" (en påver tyska som ordnat det väl för sig i Sverige) framträdde t.ex. i DN och kallade allt kritik för "bullshit". 

Vidare gaddade Kapitalisterna ihop sig under årets avslutande månader och förklarade HUR DYRT ALLT NU MÅSTE BLI (inte minst el). Båda är utmärka exempel på hur landets tredjehus-Rahu (medierna!) lyfte fram och förstärkte (norra månnoden är en "zoomlins") KORRUPTIONEN I FOLKKROPPEN, denna instängda Mars i Oxen som fastnat i attityden "mer pengar, stadigare bas för verksamheten/det personliga livet". 

Jag noterade inget i medierna om huruvida de skenande el-priserna var ett europeiskt fenomen, men log åt en detalj i Wikipedias artikel om profithungerns demon Mammon:

Later occultist writings such as Jacques Collin de Plancy's Dictionnaire Infernal describe Mammon as Hell's ambassador to England.

*****

Här följer ännu ett Sverigeinlägg, från oktober. Det lades i malpåse och har nu uppdaterades något. Jag ber om ursäkt om att en del tankar senare återanvändes och hittade sin väg in i redan publicerade inlägg.

*****

Om stjärnorna indikerar dispositioner även för juridiska och andra icke-mänskliga entiteter som ett land, kanske några stickprov på individer födda omkring samma år-månad-dag kan indikera om den här bloggens rätt nedslående tolkning av Sveriges stjärnhimmel kan tjäna som antingen korrektiv eller bekräftelse...

Således ringade jag in ett sökmönster som på sistone figurerat oftare på bloggen: Sverigehoroskopets 10e makthus får aldrig glömmas. Krabban här ger det lunära och världstillvända psyket som lever enbart för enkla intressen som mat och trygghet. En regim som är så populistisk och inte ger folket högre målsättningar sammanfaller således med Månens placering i egoorienterade Väduren, en bra månplacering för en idrottsman i en individuell sportgren, men inte någon egentlig laganda. 

Hos en annan individ kunde landets Vågascendent istället symboliserat någon som för husfridens skull - Vågens balans - prioriterar uppgiften att hålla dem inom hemmets väggar mätta och belåtna - Krabban som näringsintaget och assimilationens symbol. Hunger och fattigdom skapar vad Vågen ogillar mest: människor på tomma magar som urartar och blir värstingar och aggressiva lågliv. 

Intressant finns en cynisk 2000 år gammal kinesisk härskarregel som säger, att för nationell endräkt ska man "fostra och föda dem, och hålla medborgarna tomma i huvudet". Den devisen från Daodejing kunde man tro att Sveriges politiker anammat. 

Se t.ex. hur uselt landet är på att integrera invandrare. Det är som om Sverige bara behärskar det där med att utfordra de hungrande och sedan inte vet vad man ska göra efter det. Flyktingarna ska till lägsta möjliga kostnad "försvenskas", dvs. reduceras till en endimensionell sekulär produktions-konsumtionsenhet med tydliga unisex-drag - det blir billigare att dra alla medborgare under samma kam och HBQDEFG-doktrinen appliceras numera på alla, vare sig de är hemma i den utslätande crossdressingen eller ej. 

Stat och regering idag är lika besatta av massproduktionens och lönsamhetens onda ande som något vinstdrivet företag. P1 Morgon låter 3 januari Liberalerna (snart bara historia i sin förvirrade urspårning) mana till kriminalisering av ambitionen att med terapi återföra vilt spinnande själar till heteronormativitet. Skriv upp att bakom den förmenta humanismen ligger den svenska dygden sparsamhet.

Kinesisk visdom, har en av mänsklighetens äldsta liknelser: det som ett resligt träd ska bli, kan bara växa en årsring i taget. Den det tar tid och i Sverige stryps tankeförmågan av kvartalskapitalismens mått. Att reparera krigsskadade invandrare eller HBTQ-folk innebär en merkostnad som inte ens är att tänka på med Sveriges ekonom-istiska attitydfixering i 8e huset. Man satsar således på det nattståndna Fattigsveriges metod, "hjärntvätt" (med ett finare ord: "kognitiv beteendeterapi"). Metoden reparerar inget utan bara stöper om individens yt-medvetande och beteende i mer produktiv riktning. Undantaget förslaget om kriminalisering av metoder att behandla HBTQ-fenomenet. Detta är förstås en följd av målgruppens egen lobbying och springer inte ur Sveriges officiella snålhetsstörning.

Politik i Sverige är skräddarsydd för att bevara medborgarnas naivitet och muta dem med just så mycket smulor från den Rike mannens bord att allt är frid och fröjd i landet. DN-rubrikerna trumpetade vid förra årets slut den kapitalismens välsignelser och följdes i början av nya året av den tröttaste Ledare som setts på länge. För femtielfte gången förkunnas för hög och låg att samhällets bottenskikt minsann ska vara tacksamt för smulorna från den rike mannens bord (en ynklig omskrivning av en ekonoms åsikter i en parallell DN-artikel):


Men som bloggen påpekat många gånger löper det parallellt med denna egotrippade och materialistiska sida av "svenskheten" också en elitens linje i nationalhoroskopet, de kraftfulla planeter som förklarar människorna antingen är genuin (men fåhövdad Elit) och hela den anhängarskara som fått in en fot i det Goda Livet och genast tar på sig att spela folkliga i händelse av offentliga positioner, kändisskap osv, men egentligen sysslar med kapitalistleken. 

Bloggen noterade för länge sedan programledaren och underhållaren David Hellenius födelse samma dag som nationalhoroskopet. En perfekt sval och smått distanserad karaktär, suavé skulle britterna kalla typen, men svenskar har i allmänhet inte den stilen och jag känner inte ens något svenskt ord som beskriver den. Tänk framlidne britten Roger Moore, en av raden i James Bond-tolkare. Där var en suavé karaktär.

Jag kan inte tänka mig att Hellenius som uppenbar representant för en hyfsad nivå inom den svenska Eliten skulle sakna bolagsintressen eller intresse av att bygga individuell förmögenhet, aningen själv eller via ekonomiska rådgivare. Hans blotta födelsedatum gör honom "pursvensk" i konstruktionen och offentligheten i sig säger att han tillhör Sverigehoroskopets solsida och inte månsidan. Att han provat på allt möjligt utöver tv (t.ex. roll i medioker svensk långfilmsproduktion) är typiskt Fattigsverige. T.o.m. de svenskar som lyckats bilda Eliten är allsysslandet typiskt eftersom det är svårt att bli rik i Sverige på grund av massans låga numerär och begränsade köpkraft. (Undantag: den lilla grupp som hoppade på IT-revolutionen och hade Sverigehoroskopets "onda tursamhet" med sig, där lade sig alla pengarna på hög.)

Noterat:

I flera hundra kommentarer på TV4:s sociala medier och även till AB:s tipsatjänst menar tittarna att programmet...snarare var som en lång reklam där TV4-profiler fick prata om sina tv-program...att det var som ”klubben för inbördes beundran”.... I år gästades Agneta Sjödin av bland andra Petra Mede, Maria Forsblom och David Hellenius.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/mryAE4/harda-tittarkritiken-mot-tv4-efter-agnetas-nyarskarameller

Perfekt sammanfattning av den svenska psudoeliten som likväl hör hemma på horoskopets solsida!

Men Sverigehoroskopet är egentligen inte kluvet, det är bara två sidor av samma sak, samma strävan: men där folkets och statsmaktens dubbelsystem "Månen-Mars i 8e" begråter sin fattigdom förenas de i sak med den grupp som har pengarna eller är på god väg att skaffa dem. Båda typerna av "svensk" bekänner sig till det sekulära (förvärldsligade) landets enda Religion: dyrkan av penningdemonen Mammon. 

Jag gör i det här inlägget en första avbön från bloggens mångåriga hypotes att Mammon och den onda fixstjärnan Algol i Oxen (pengarnas tecken) är samma sak. Någon släktskap finns givetvis eftersom Algol fått stå som emblem för Satan, demonernas herre. Men rent praktiskt ligger Sveriges Mars i 6:48 Oxen alltför långt borta från Algol i 2:18 Oxen. Nyvaknat intresse för fixstjärnorna visar att antikens stjärntydare var nog så observanta på små skenbara avstånd mellan stjärnorna och snarare än Algol är det Plejadernas eller Sjustjärnans viktiga Alcyone i 6:08 Oxen som bidrar till bilden av den nedärvda och upplevda svenska fattigdomen i Vädurspsyket. 

"De gråtande systrarna" som konstellation beskriver bättre gamla Fattigsverige än Satans stjärna. Åttonde huset tecknar alltså (som nämnt) att landet ärvt från sig självt en gammal gråtmildhet och veklagan över ekonomiska förhållanden. En tidningsartikel (minns inte vilken eller när) uppmärksammade att en mycket stor del av svenska folket inte har någon ekonomisk trygghet framåt alls. De lever hand till mun! Och kapitalisterna passar på att utnyttja detta genom att erbjuda värdelösa produkter som de gamla prisjämförelsealgoritmerna justerade och omförpackade i nya appar så att man nu kan jämföra bankerna (en kartellbildning om något) och deras låneerbjudanden. 

Så bristen på rikedom innebär för vissa att svenskarna bör låna sig än djupare ner i helvetet för att kunna shoppa! Nej, nationalpsyket (Månen) och dess bindning till Mars-Oxen i korruptionens och dödens 8e hus är sannerligen inte en vacker berättelse, varken om den folkliga nivån i nationalpsyket men heller inte om de djävlar som använder folket för att etablera sig själva på horoskopets solsida (Vattenbäraren och den stora rikedomen som hägrar där).

Demonologi: Mammon ("pengar" på hebreiska - se Wikipedias artikel) är känd från Nya testamentet i Bibeln och var säkerligen en av de lägsta demoner som existerar i den sublunära sfären. I de judiska Dödahavsrullarna (som påverkade Jesus) nämns ordet men agenten är då demonen Beliar, rikedomar (eller profit) är bara ett av denna djävuls fångstnät. (Kanske därför Nya testamentet istället trycker på att Jesus lär ut konsten till sina anhängare att "kasta näten till höger sida om båten" och bli "människofiskare" - bilda samhällen på mänsklig grund istället för att agera likt demonen som åtrår pengar.)

Sublunär sfär: mänskligt liv befinner sig enligt gamla föreställningar i ständig skytteltrafik mellan kroppar på Jorden och tillfälliga tillstånd som andeväsen ("spöken") just under Månen. De som nått Månen har i vissa fall möjligheten att utvidga sitt individuella kretslopp och bli en verklig kosmisk resenär med liv även på andra planeter i det här solsystemet. Naturligtvis i planeternas egna dimensioner. 

Töntiga IT-miljardärer som vill ta små skutt i den fysiska rymden har inte fattat något alls! Rymdens oändlighet och synbara livlöshet är enbart den djupt fallna själens materialistiska perspektiv. I själva verket kryllar det av liv - "daimoniskt liv" - även "under månen", men fysiska sinnen är inte skapta att hantera sådana realiteter, bara den promille av mänskligheten som så långt utvecklat "synskhet" kan ha något att säga om saken. Massan skrattar förstås bort det, för att slippa känna sig dum och evolutionärt efterbliven.

En sökning av "Sverigeparalleller" i horoskopsamlingen ger bara två för internationella kändisar med känd födelsetid och (naturligtvis) ingen känd svensk. Det här landet nåddes aldrig av filosofi, till vilket astrologin sorterar som en slags praktisk tillämpning. 

De två fallen är sångarna Jon Bon Jovi, en ateist som beklagat sin katolska uppfostran, och Robbie Williams, som medger att han knarkat så mycket att det är ett under att han fortfarande formulera en vettig tanke. Skulle man använda dessa två som en fantombild för den svenska mentaliteten, stämmer det på något kuriöst sätt på det urartade land som följt i marknadsliberalismens spår. "Där det finns pengar finns det knark" förklarades det apropå kokainavslöjandet under den gångna hösten på skandalbanken Avanza. Särskilt storstadssvensken har blivit en helgknarkare och göder med sina vanor förortens kriminalitet och dödsskjutningarna. 

Vad gäller Jon Bon Jovis omvändelse till pseudo-religionen Ateism stämmer också förträffligt med Sveriges extremt antiintellektuella fixering vid enkla och materialistiska värden i livet och avvisande av allt "högre". Att båda är sångare prickar oavsiktligt också in Sveriges förmågor som en nation med en levande körsångskultur: Solen i Vattenbäraren = kollektiv LUFT,  stämsång där alla sjunger samma visa och politikernas mediesvans har rollen som drevets eller körsångens takthållare. 

En rekapitulation för ev. nytillkomna: Tvillingarnas tecken representerar mänskliga samkväm utan att tumma på den individuella friheten. I tecknet kommer man samman med andra men skiljs efter mellanhavandet eller transaktionen (Tvillingarnas Merkurius är handelsmannen och dennes korta mellanhavanden med kunden). 

Nästa Luft-tecken Vågen representerar avtal och allianser som t.ex. äktenskapet. Först i avslutande Luft-tecknet Vattenbäraren är folket moget att agera som både individer och ett kollektiv för en gemensam sak. Det är denna sammanhållning Sverige inte längre har, delvis pga. det sagda om Månen i Väduren men också för att Vattenbäraren i nationalkartans femte tursamma hus inte ens i teorin omfattar alla medborgare utan enbart de lyckosamma. 

Eftersom Solen och stora pengars Jupiter (samt krämaren Merkurius) befinner sig här är det lätt att ringa in vilka som samarbetar som en grupp: den rika eliten och alla ICA-Stig i landet som ser till att Sverige har besynnerligt höga matpriser jämfört med andra länder.

Men en sökning genom allsköns figurer som skymtat i medierna och vars födelsedatas saknar den avgörande födelseminuten, visar sig ge så pass många träffar från valt sökmönster: "den ryggradslösa svenska eliten", att en snabb inspektion av var och en kan göras. Det blev faktiskt 38 träffar på runt 9.000 kartor utan exakt tid och med den lyxen väljer jag bara dem som föddes närmast Sverigekartan (28/2 1974)

Den "ryggradslösa Eliten" förklaras av att landets jämlika personlighet i Vågen - för att vara äkta och inte en sociopatisk hycklare inte ska syssla profitmentalitet. Vågen är ett nolltillväxttecken eftersom det representerar balansering och harmonisering, ungefär som den självpåtagna äldre rollen som världens diplomat och fredsmäklare - den bilden tror ingen längre på efter att Sverige ertappats för ofta i mutskandaler och annat som tyder på att landet drivs av en korrupt och girig elit. Denna kontrollerar dessutom den folkliga statsmakten (folket vill i Sverige bli som dess elit, det har inte ens begåvning not att välja bland föredömen längre - landet är en enda korruptionsmaskin som tidigare noterat).

Det är demonens svans (Rahu) kopplad till Saturnus i frågor rörande utlandet (eller export) som varslar att landet tar lätt på Saturnus konventionella moral. Att sedan Saturnus är den som förfogar över Solen, Jupiter och Merkurius i saturniska Vattenbäraren ger bilden av en tursam nation, men väldigt opålitlig, självtjänande och moraliskt lättviktig. (Se nyliga inlägget Sverigehoroskopets fundament Saturnus, för delvis andra läsarter.)

För att för följande sökning förenkla den svenska Elitens extremt korrumperande inverkan på folk i allmänhet (via medierna - Merkurius/kommunikatören - är del av Etablissemanget som således har alla medel för att hjärntvätta folket), så krävde jag Saturnus med Ketu samt Solen och Jupiter båda i Vattenbäraren - precis som Sverigehoroskopet (undantaget de nog så viktiga husplaceringarna). 

Det var nästan uteslutande svenskar i den här gruppen, lustigt nog. Skådespelerskorna Eva Mendes och Jenna Fischer ("Blades of Glory") sorteras bort, även en dansk modedesigner och en uzbekisk rövarbarons högra hand (sistnämnde annars rätt passande i sammanhanget med tanke på Telias mutaffärer i östra Europa).

  • Mathias Osvath;14.2.1974;12:00, zoolog som studerar intelligensen hos fåglar
  • Tove Lifvendahl;14.02.1974;12:00, ledarskribent i Elit-högerns organ SvD
  • Jillian Michaels;18.02.1974;12:00, lesbisk fitnesstränare i "Biggest Loser", här kan man tala om ett format Eliten pådyvlar svenskarna, fascistoid slimmad figur är vad Staten vill ha för att spara in sjukvårdskostnader inte minst
  • Pär-Ola Nyström;26.2.1974;12:00, smärre skandalfigur från "Bonde söker fru", ska ha dejtat "fjortisar" i mer än vuxen ålder
  • Amina Axelsson;27.2.1974;12:00, modell som tyckte "Barbiedrogen" var okej att ta (skapade fejkad solbränna och mer sexlust)
  • Erik Johan Andersson;27.2.1974;12:00, homointolerant frikyrklig figur
  • David Hellenius;28.2.1974;12:00, Mister normalsvensk själv, född samma dag som nationalhoroskopet
  • Maria Andersson;28.2.1974;12:00, men så också ett ultranormalt namn som diagnosticerades med svår ADHD (barn till narkomaner), här kan man misstänka inverkan från Mån-Väduren baserad på en klen Mars-Oxe - det finns en möjlighet att tolka det enkla folkpsyket fysiologiskt eftersom ELD och JORD gnisslar illa tillsammans.
  • Kristoffer Triumf;1.03.1974;12:00, oetisk radioman, fuskbudade på Tradera för att dra in mer pengar åt Sveriges Radios "Musikhjälpen", någon välgörenhetshistoria.
  • John Marcus Kristiansson;6.03.1974;12:00, en riktigt ful fisk, styrelseordförande i arbetsgivarorganisationen Almega
  • Cecilia Verdinelli;8.3.1974;12:00, direkt efter en Elit-skurk svänger pendeln över till en vänsterskribent som skrev insiktsfullt om ett uppror i London jag redan glömt allt om... Beklagar.
  • Anders Hesselbom;9.3.1974;12:00, dataprogrammerare och skeptiker (ateist)
  • Anonym;12.3.1974;12:00, projektledare inom it, vänlig men uppskruvad till max
  • Linda Bengtzing;13.3.1974;12:00, artist med psykiskt mörker och självhat (åtskilligt har skrivits om henne - här kan anföras Månen i Skorpionen i opposition till Mars i Oxen, psyket i Skorpionen är dessutom inte bästa vän med Solen i Vattenbäraren och kan ge ett spektrum av märkliga effekter i livet, ibland fanatiskt försvar för de utslagna och ibland rena massmördarna!)

Går det alls att bunta ihop dessa 14 i Sverige verksamma personer och få ut någon fantombild av svensken som lutar mer åt det privilegierade hållet?

Jag vågar nog påstå att de flesta av dessa Vattenbärare underpresterar i förhållande till vad zodiaktecknet som bäst kan representera. Samtidigt måste man minnas att detta är svenskar födda nära nationalhoroskopets datum och NATIONEN SÄTTER TAKET FÖR HUR HÖGT MAN FÅR TÄNKA. Det gäller förstås de som i princip är konstruerade på samma sätt som värdlandet. 

Dessa är fiskarna i akvariet som inte ens förstår akvariets natur - eller gör det men ändå väljer att fungera som delmängder i gruppen Den Onde Rike Mannen, som jag tidigare kallat Gestalten i nationalkartans femte hus. Jag tror att f.d. fackordföranden för Elektrikerförbundet sade det tydligast 2016 (och sedan var hans dagar räknade):

https://tidningenelektrikern.se/2016/10/13/almega-och-rasisterna-forenas-i-kampen-mot-lontagarna/

F.d. fackledaren har ett vanligt namn och födelsedagen blir osäker. Men gissningsvis är han efter åren i hyrlägenhet i Stockholm tillbaka i sin födelsestad, där bara en med namnet är i rätt ålder. Hans horoskop är som avslutning något av en upprättelse för "tema Brun" som fyllde medierna under hösten. Horoskopet går tydligt i Jordelementet och det förklarar hans raka och ärliga tilltal i texten och att han ser sig som del av "oss arbetare". 

Jupiter i Jungfrun är en självmotsägelse eftersom Jungfrun är tjänaren, arbetaren, servicemannen medan Jupiter är räkmackan som tillför en tjänare alltför stora pengar. En träl har per definition slitit så hårt att inte tillräcklig tid kunnat läggas på att forma en vettig vision vad att göra med Jupiters enorma rikedom - det blir som Elvis, som köpte rosa Cadillacs och kitsch-lyx för sin plötsliga rikedom.

Det måste vara denna Jupiter som kryper i kroppen på f.d. fackordföranden så att texten blev så hård som den blev. Ett bra horoskop som påminner om att inte alla med oppositioner mellan Oxen (pengarna) och Skorpionen (avund på innehavet mittöver, i resurstecknet Oxen) måste bli en Isabella Löwengrip eller en arbetare med sverigedemokratens syn på vad som är problemet med detta land. Problemet är Sveriges lögndemon: Jupiters rika överklass och Solen, ledaren klämmer kommunikationens Merkurius och förkunnaren Merkurius talar falska ord - se bara DN-propagandan härovan: "vi ska som fattigsvenskar vara tacksamma att Den Onde Rike mannen tjänar kriminella summor på folkflertalet.


Efterord

Givet hur mollstämd astrologin är - Jorden är dock inte själens verkliga eller åtminstone nödvändiga hem - skulle en genomgång av flera västländers horoskop - kapitalistiska allihop - förmodligen ge lika nedslående besked som Sverigehoroskopet. 

Men det är knappast en ursäkt utan bara ett tecken på att delar av världen för tillfället sjunkit historiskt lågt ner i den sublunära demonins mörker. En värld där nästan all sjuklighet friskförklaras bara den är samhällsekonomiskt lönsam. Till och med "Ortens" kriminalitet är av godo, Mammon har alla ekonomiska grenar i sin hand. 

I den mån Algol ändå har släktskap med Oxens (pengarnas) tecken som helhet stimulerar allt det förfall som den ekonomiska tänkarens själ befinner sig i. Hos ekonomen - räknenissen - finns ingenting av den antika metaforen att människan är Trädgårdens mästare, trådgårdsmästaren. För denna arketyp vårdar och möjligen ansar naturen men skadar den inte. 

Trädgårdsmästarens arketyp hör dock inte hemma i Oxen utan i nästföljande JORD-tecken, Jungfrun. Det är här teckenhärskaren, den intellektuella Merkurius, börjar räkna på skördens storlek och givet sin teknikpositiva läggning kan börja våldföra sig på Paradiset. 

Det är också i Jungfruns tecken Hades våldtäkt på Persefone äger rum (Venus, som är småpengarnas symbol i kraft av härskarskap över Oxen lider sitt "fall" i Jungfrun). Det är fascinerande hur Ploutus (rikedomens gud, jfr vår svenska plutokrati - de rika sätter i praktiken landets agenda bortom den tunna fernissan av demokrati) och den underjordiska Hades (alias Pluton) kommit att flätas samman. 

Med det står man återigen vid Hades port, det hellenistiska namnet på Oxens naturliga hus-korrelat, sektor 2. Och frågan är då oklar vad den onda stjärnan Algol egentligen betecknar, förutom den bibliska Satan, Åklagaren, eller Frestaren eller Lurifaxen. Skilda traditioner demonstrerar hur många lager läggs på varandra så att arketypen (i djuppsykologen Jungs mening) blir bärare av många men associerade traditioner.

I den mening en nationalpsykologi inte är begränsad av landsgränser utan hämtar stoff för en dold "noosfär" eller ett högre medvetandefält (där antalet aktörer är färre, men de verkliga aktörerna bakom "arternas uppkomst"). Denna sfär, som den definierats av dess teoretiker förefaller mest en idéstöld från antiken och identisk med den sublunära sfärens demonfyllda värld. 

Ur detta aningen mer universella perspektiv kan man hävda att Sveriges Ox-dilemma i arvets 8e hus inte är ett trauma från gamla Fattigsverige. Landets horoskop från 1974 avslöjar helt enkelt det närmast tidlösa sämre valet såväl nation som individuell själ kan göra: sätta döda ting framför Livets egna principer. När ett nationalhoroskop så tydligt visar avvikelsen, då är rimligen också landets slut redan skrivet i Ödet. 

Den här bloggen förslår år 2036 och de närmast påföljande åren som en period som slår som en formidabel murbräcka mot nationen. I bästa fall kommer Sverige att nödstoppa sin patologiska "produktivitet", i värsta fall är det Naturens Vedergällning som tidigarelagts av Ödet. Från en högre nivå kan man bolla fritt med år och dagar; smågudar har en viss frihet i HUR de implementerar verkligheten i de lägre verklighetsskikten - de som för de djupast fallna svenskarna är deras enda "socialrealistiska" verklighet.


Inga kommentarer: