Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 december 2021

Granskning: Sverigehoroskopets fundament Saturnus

Ännu en genomgång av Sverigehoroskopet, så att bloggaren slipper ägna uppmärksamhet åt det som varit när han väl går över på "andra sidan". Intresserade är välkomna att peta i kartan ännu en gång.

Synlig natthimmel i Sverige (vid återfödelsen) 28/2 1974 00.00
(klicka bilden för läsbar originalstorlek)

Att bara ange Solen-i-Vattenbäraren som Sveriges "själ och hjärta" är inte värst instruktivt. Dels delas härskare och undersåtar upp via Sol och Måne vilket betyder att soltecknet utelämnar "de 99 procenten", talet som cirkulerat det senaste årtiondet när världens sjuka rikedomsfördelning varit på tapeten.

Men dessutom är som ofta nämnt en planet högst beroende av sin disponent och dess förehavanden. Solen i Vattenbäraren är på nåder av Saturnus och disponenten själv befinner sig i ett betydligt mer lättviktigt tecken, Tvillingarna. Särskilt komplicerat i Sveriges fall blir det när Tvillingarnas Merkurius befinner sig i Vattenbäraren - ett ömsesidigt byte av placering knyter starkt samman tungsinne/tröghet (men också koncentration på en enda sak) med kommunikation och gör fåordiga eller ämnesbegränsade svenskar till något av ett skämt i utlandet. Jag nämner särskilt utlandet eftersom Tvillingarna är kopplade till 9e huset medan dessa härskare Merkurius står i 5e huset för Eliten och landets få individer i verklig ledarposition.

Ett noggrannare studium av hinduisk astrologi visar att Solen reserveras för enbart det tyngsta ledarskiktet och jag har tyvärr lite slarvigt pytsat ut kommentarer även om verkställande direktörer baserat en löslig association till Solen. 

(Men dessa "halvledare", upptäckte jag nyligen på https://vidhyamitra.com/sun-in-astrology, sorterar bara under krigar- och konkurrensplaneten Mars, Den Lilla Illgöraren. Dessvärre har även hinduisk tradition så många varianter att det säkert går att hitta ytterligare scheman!)

Att Saturnus i "utlandet" (hus 9) tyder på att landet styrs utifrån, kanske via multinationella företag har varit en tolkning, och jämviktens och proportionalitetens rollspel Vågen inte gillar autokrater förvandlas Sveriges energiskt bultande hjärta till en verksam illgörare. Solen i de lyckligt lottades femte hus är inte självklart bra ledare, varken för svenskarna eller för världen i övrigt. 

Å andra sidan är Saturnus en disponent som passar Vågen och det som normalt är Den Stora Illgöraren (restriktiv och hämmande, långsam) gagnar Vågskålarnas jämvikts- och rättviseprincip. Missa heller inte att Saturnus är armodets planet i kontrast till "stora och lätt förvärvade pengars" Jupiter (spekulatören). 

Om grunden till en arbetande nation således är sund, skulle i princip Solens verksamma dåligheter kunna stävjas tidigare. Men så har inte skett. Landet hade under många år före pandemin - den nyliberala eran - blivit en katastrof och lekstuga för usla ledare (Solen) och direktörer som enligt Mars är precis lika korrupta och tragiskt märkta av landets gamla historia som en obildad och fattig nation. Och lätt därtill den verksamt illgörande Jupiter - planeten för klippare och spekulatörer och svenska daytraders som "jobbar" hemifrån.

Mars är således både VD-markör och ur ett annat perspektiv disponent till den folkliga Månen i martiala Väduren. Och det är naturligtvis ur den ansiktslösa massan Sveriges enstaka tech-miljardärer och konstruktörer av odugliga IT-system kommer. 

Vad sägs om Stockholms Lokaltrafiks nya system där konstruktörerna inte ens tänkt på att människor förvarar SL-kort och betalkort i samma plånbok! Kaos när systemet drar betalning på fel sätt och från fel kort. Jag utgår från att det här är en svensk design eftersom det är så korttänkt. Ännu ett generande fiasko för "IT-stöd" de kostnadshatande Överherrarna vill se implementerad i minsta lilla manick eftersom den lilla insatsen att bygga in "sändare och mottagare" i alla "smarta ting" resulterar i fler möjligheter för Överherrarna att öka sin förmögenhet. 

Demonen Mammon (löst knuten till astrologins 2a ekonomihus) driver hela denna "utveckling" inte verkliga mänskliga behov. När f.d. Schibsted-chefen Lena K Samuelsson, nu som Aftonbladets chef, ger det generiska nyårslöftet att göra tidningen "ännu bättre" och nämner mer kraft på Plus-tjänsten betyder det förstås att fortsätta minska mängden läsbart "på allmänningen". 

Tidningsägaren är en genuin kapitalist, och Samuelssons nyårslöfte en skam jämfört med brittiska The Guardian. Den tidningen (med mycket lätt vänsterprofil) gav ju läsarna förtroendet att fråga sig själva om och hur mycket de hade råd att betala för att läsa innehållet. Ingen i världen stängdes ute och tidningen visar att den inte är självförhävd eller uppblåst som den inbilska svenska "tredje statsmakten". Det är framtidens melodi, Samuelsson - inte Shibsteds "gated community"-filosofi.

Snabbutredning: Samuelssons sorgliga instinkt att tjäna Överheten antyds av att räknenisse-sinnet (Månen i merkuriska Jungfrun) har mediernas 3e hus Mars som ägare. Kalkylerande Merkurius står ledarna (Solen) nära förbunden i Elitens femte hus. (Allt detta enligt Månens subjektiva sinnelag.) Den här sinnebilden för ägarlojala medier ÄGS i sin tur av Mars och Solens disponent Saturnus, den senare generande illa placerad i 6e huset för Fienden eller Olyckan! Är detta Samuelssons innersta känsla eller något hon är omedveten om?

AB-ägaren Schibsted är bara en av mänsklighetens många Fiender. Detta är ett "gårdagens horoskop".  Enda trösten är att Merkurius själv är destinerad att bli halshuggen invid Ketu, sinnet kan genom motgångar tvingas öppna sig för något annat än den  simulerande Jupiter (förmögenhet, Överklassen). Jupiter i Fiskarna KAN omformas  till välvilja om världens alla fattiga. Samuelsson kan komma att välja en ny "äktenskapspartner" som följd av Ketus halshuggning av Merkurius (medierna).

*****

När Sverigehoroskopets uselt placerade Mars i åttonde huset (=arv från det förgångna eller från föräldrarna) disponerar Månen, räknas även landets 10e makthus (i månens tecken Krabban) ut. Riksdagen är bräddfylld av underpresterande svenskar som påminner om Mars-Oxen-i-åttonde. 

Tröga, rigida, fyrkantiga i sina tankemönster, orienterade längsmed lust/olust-axeln och oerhört nära att betjäna partsintressen istället för det allmänna goda. Ett odugligt folk att styra landet via sina representanter eftersom medvetandenivån tillhör de Värdelösa.

Oxen, Venusstyrd, är den som mest skyr det plågsamma och söker sig, ibland rent hedonistiskt, mot det som stryker den medhårs, Väduren är från början till slut en egocentriker och tänker på partiella synsätt. 

Ingen i landet märker hur illa det är ställt med den kollektiva ambitionsnivån eftersom vi är som fisk i akvariet. Vi är fångar i vårt element och kan inte se oss utanför akvarieglaset. Det saknas således inte frågetecken för detta land och dess självbild av lyckat och modernt! 

*****

En sak som bloggen efter 12 år fortfarande inte nämnt är att Solens disponent Saturnus - till råga på allt planetära fiender enligt hinduisk syn - att den tunga och obevekliga Ödessaturnus stannat i steget när det "nya" Sverige föds. Saturnus är "stationär" i Vattenbärarens 5e grad och när man börjar undersöka denna frusenhet och brist på förändring, visar sig 28 februari vara det dygn då den går från stationär till retrograd! Det symboliserar att det nya Sverige med dödad kungamakt "återföds" direkt till ett negativt omen vad gäller landets fundament.

Search for...:
sa.gem & sa.sr [Saturnus sr = stationär till retrograd]
 
Realization intervals (begin - end):
18.10.1973  0:00 - 20.10.1973  0:00
25.02.1974  0:00 - 27.02.1974  0:00
 1.11.1974  0:00 -  4.11.1974  0:00
11.03.1975  0:00 - 14.03.1975  0:00

Detta omen ska samläsas med att Sverige fundamentalt är en skit som inte bryr sig. Saturnus invid halshuggna bakdelen (Ketu) av den äregiriga demonen lägger sordin på (eller eliminerar?) Saturnus egenskaper. Det sammansatta budskapet tycks mig extremt komplext och kan ge många och inbördes svårförenliga läsningar. 

Att ingen vågar vara auktoritet och sticka ut näsan i Sverige är en uppenbar effekt. Det är också som att Sverige tar lätt på ett visst tungsinne som är dess ödeslott (kanske från Fattigsveriges dagar). Dock tillåts melankolin inom musiken där det svenska vemodet fortlever och uttrycks (ett viktigt drag i nationalsjälen). Denna brist på gravitas som Ketus avmätthet  gentemot Saturnus (se t.ex. Myndighetssveriges reservation gentemot hårda regler under pandemin) är dock perfekt för den onda Solen i Elitens hus eftersom den till att börja med inte gillar att ha sin planetära fiende som basis! Solen vill stråla fritt, Saturnus vill hushålla och begränsa.

Men till alla dessa omen om ett land som från början till slut är ett fuskbygge och en lekstuga för en självisk Elit (eller uppkomlingar som alla försöker vara något annat än "folket i stort"), kan jag inte undanhålla läsaren en fixstjärna som nyss tittade fram i en nyckelroll för Sverige. 

Astrologiprogrammet var justerat att acceptera 2 graders avvikelse för konjunktioner mellan stjärna och planet (grundinställning 1°) och detta gjorde jag eftersom antikens astrologer inte var så anala och överexakta som dagens räknenissar. De få babyloniska horoskop arkeologer grävt fram, visar att astrologerna bara pytsade ut planetpositionerna lite ungefärligt men var mer noggranna bara med Solens och Månens positioner. Ändå tyckte de sig få så bra resultat att astrologin inte bara överlevde utan utvecklades och gick på export till greker och romare.

Dessutom ställde jag in programmet att filtrera bort ljussvaga stjärnor (magnituder större än 1,5 - ju högre magnitud desto svagare ljus). Sverigehoroskopet har tre stjärnor aktiva: ALTAIR nära ascendenthärskaren Venus, FORMALHAUT närmast exakt konjunkt den illa klämda svenska intellektualiteten Merkurius (intryckt mellan de verksamt onda Solen och den högsta kasten Jupiter).

Men det är den tredje som är kanske mest spännande: BETELGEUSE (i den mäktiga Orions stjärnbild) konjunkt Saturnus - och nu börjar det svenska fundamentet bli väldigt komplicerat att reda ut!


Bloggen har ofta ondgjort sig över det kollapsade svenska IT-undret som idag mest verkar handla om att bygga värdelösa spionappar som smygspanar på användarens shoppingvanor eller banala prisjämförelsesajter. För att inte tala om alla de större "plattformsprojekt" åt polis, skolan, Arbetsförmedlingen m.fl. som varit totala haverier. 

Ingenjören har förvisso allt i världen med Saturnus att göra (även om kommunikationsteknologi också inbegriper landets "klämda" Merkurius) och här misstänker man att Ketu skadar det moderna Sveriges systemtänkande (Saturnus) på ett sätt som gör oss till sämre svenskar än på "den gamla goda tiden". 

Men vad då om stjärnan Betelgeuse, vars symbolik jag ännu inte känner till så här långt in i texten (läser och skriver omvartannat). Det märkliga namnet är svårt att missa, jag hörde det första gången i vanställd form som titel på en av Tim Burtons alla udda filmer. Beetle Juice var där namnet på en vrickad figur (övertygande spelad av en extra galen Michael Keaton) som bebodde ett sagoland som trängde sig in ett gift par och deras verklighet.

Men för fixstjärnans tradition gäller åter bloggarens återupptäckta referens, gamla sajten Constellation of Words med sitt aningen moderniserade gränssnitt:

https://www.constellationsofwords.com/betelguese/

Det är slående att sajten roat konstaterar att det arabiska namnet på stjärnan (Ib ţ al Jauzah) förmodligen blivit mer korrumperat av västerlänningarna än något annat. Läs listan på alla taffliga transkriptioner till vilka jag misstänker att den underfundige Tim Burton fogade sin egen stavningsvariant.

Som himlens nionde starkaste stjärna får man redan här en antydan om den svenska självförhävelsen i stora vida världen (9e utlandshuset). Det är de ljusstarka som dragit myter eller berättelser till sig, och givet sin ringa befolkningsmängd har Sverige verkligen lyckats exportera sina skrönor väl, men också uppmärksammats för vad som utomlands tagits för dumhet hos svenskarna. (Saturnus kan förefalla trög, även om Ketu söker tona ner sällskapets betydelse.)

Stjärnsajten berättar att Betelgeuse fått appellationen "Påannonsören" eller "Härolden" och säger här att den övertagit den från stjärnan Bellatrix. Detta är fel! Sajten nämner dock under Bellatrix att Härolden också knutits till en stjärna i Stora Hundens stjärnbild. Tänk vakthunden som "annonserar" fara. 

Detta är den rätta traditionen, stjärnans longitud är 13°20' Tvillingarna, den merkuriala häroldens eller kommunikatörens stjärna och bloggarens egen dominanta stjärna, exakt kopplad till sin Tvilling-Mån-ascendent.

På Constellations ser jag en intressant sak som rimmar illa med tanken på en Härold eller opartisk kommunikatör: hinduisk tradition jämställde Alfa Betelgeuse ensam med det fjärde månpalatset (Ardra nakshatra) och betecknar det som en "skarp asterism som tillhör slaktarnas kast och som är gynnsam för dem som delar ut straff, utöver tortyr, fängslar, exorcerar onda andar, bedriver mesmerism [hypnos] och hanterar skilsmässor eller viger (bokst: "union") när asterismen rymmer Månen.

Att bloggen innehåller många "straff"-liknande omdömen om problematiska himlar är helt klart, men när det här klipp-klistra-citatet förklarar alla födda med Månen i början av Tvillingarna som "oärliga, stolta, otacksamma, grymma, syndiga och bedrägliga" måste jag reservera mig! :-) 

Som tidigare nämnt är månpalatsen populära i Indien för att det finns tallösa mängder underklass som inte ens kunnat säkerställa klockslaget för barnens födelse. Med bara en ungefärlig tid på dagen, blir de 27 nakshatras den fattiga människans substitut för ett komplett horoskop.

(Jag återkommer med en navelskådande djupstudie av bloggarens roll som "härold för kommande ting i ett land som lärt sig leva utan kunskap om högre ting"...)

*****

Nå, förväxlingar, glidningar och överdrifter åsido, förklarar Constellations text att tidiga traditioner om den rödlätta stjärnan Betelgeuse i den ser "en förebådan om ärofulla insatser i krig, rikedom och andra attribut som knyts till konungar."

Det är här nu intressant givet Sveriges "fornstora dagar" som en krigarnation. Förutom det faktum att horoskopet är ställd för ögonblicket när "demokratin" dödar kungen och sparar honom bara som en dockfigur i ett dockhus. Så Sverigehoroskopet beskriver således att landets fundament utgörs av ett halvt konungamord och detta stämmer förträffligt med att Ketu blandar sig i och förstör hela berättelsen om Sveriges bas som skulle kunna ha varit så fast. Det är också straffet att hugga huvudet av den äregiriga demonen som hugger huvudet av och distanserar Sverige från det omen som Betelgeuse annars hade kunnat ge.

Men är detta helt sant? Socialdemokratiska Arbetarepartiet som avsatte kungen leds ju nu av en ränksmidare till försvarsminister som inget hellre vill än föra Sverige ut i ärofullt krig som partner till USA. För Hultqvists horoskop tyder på mer hunger efter action än hans ständiga bedyrande att Sverige inte ämnar gå med i NATO - som bara väntar på att "Ryssen" ska ge dem en förevändning att kriga loss - är enbart en klassisk vilseledande manöver. I det inofficiella odlas symbiosen mellan Sverige och USA. Sveriges köp till överpris av gamla omoderna Patriotrobotar från USA nyligen talade dock högljutt även i det offentliga. (Tidningarna ägnade köpet minimalt med utrymme och den stora massan hade snart glömd det onda varslet.)

Den gamle kungen må ha förlorat sin reella makt genom Regeringsformen 1974  men Sverige håller sig numera med andra uppkomlingar som agerar kungahus. Det finns en tradition om noderna i Indien som menar att särskilt södra månnoden Ketu inte undertrycker nonstop utan aktiveras först när dess tid i Dasha-cykeln (som storcykeln eller Ketus återkommande sub-cykler). 

Sverige har nyligen gått igenom en huvudcykel där äregiriga Rahu/Drakhuvudet saboterade landet och drev fram sjuk vinstdrift inom skola och hälsovård. Det kommer Sverige att få betala dyrt för när Ketu/Draksvansen får sin tid! Hela vinstprojektet kan komma att halshuggas om inte än större ting är å färde: Sveriges period att Ketu-straffas eller halshuggas för sina överdrifter inträffar hösten 2072-hösten 2079. Det här är första gången på bloggen denna period nämns, men kusligt nära i tiden till en annan astrologisk krutdurk som jag råkade få syn på - perioden runt midsommar 2093. Det är möjligt att dessa två tidsangivelser markerar en längre tid av Naturens våldsamma uppror mot mänskligheten och diverse länder eller platser på Jorden:

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/daraktiga-klimatoptimister-och.html

Samtidigt känns teorin om nodernas cykliska uppvaknanden inte helt trovärdig, för det är uppenbart att t.ex. en stark Rahu i horoskopet ger en kroniskt "på" STREBER, det är inte så att det demoniska Drakhuvudet bara dyker upp och individen sedan tappar all ambition. Noderna finns med i individers djupa psykologi. Den bestraffade Draksvanen har (som jag tidigare skrivit om) figurerat i rätt tragiska horoskop där i 1a huset individerna sökt halshugga sig själva, dvs. begå självmord i någon gåtfull form av självhat.

Begrunda bara aktrisen Nicole Kidman som nyligen berättade om att skilsmässan från Tom Cruise ledde henne in i sådan depression att hon helt tappade kontakten mellan psyket och kroppen. Hon stängde av sig själv. 


Tack vare hennes kända födelsetid ser man i 1a kroppshuset en annan kandidat än depressionens Saturnus till den märkligt avsnörda kroppsmedvetenheten: halshuggandets Ketu, Det är också denna distans till eller rent av förnekelse av egna egot/kroppen som tillåtit henne att göra så fascinerande rollgestaltningar (den totala karriäristiska ondskan fantastiskt gestaltad av en ung Kidman i "Weather Girl" är svår att glömma). 

Kidman är i mina ögon en av de skickligaste skådespelerskor som funnits, och horoskopet instämmer, ascendentens Venus mixar perfekt med den andra Stora Välgöraren Jupiter och detta i 10e huset för officiellt anseende. Jupiter är nu en verksam illgörare för Vågpersonligheterna och hennes kändisskap har rimligen medfört många problem för en så sensitiv själ som horoskopet antyder.) 

Men saken här är att en permanent och inte bara är periodiskt aktiv, Ketu gynnar henne alltid i skådespeleriet och hon verkar ha lätt att lägga bort sin egen persona och anta rollfigurernas. Men hon ljuger också, förnekade botox-injektioner i ansiktet, för att några år senare medge sådana. Det var kanske den falska (verksamt onda) Jupiter som agerade i den frågan, kanske tillsammans med Ketu, distanseringen från den egna kroppen...

*****

Därför blir sista ordet om Sveriges inflöde från Betelgeuse att Ketu och Saturnus beskriver Sverige ännu i vår tid som en undertryckt stridis, en falsk nation som tror det är läge att vinna ära i krig men försöker ligga lågt med sin onda drift. Och det är slutsatsen av enbart stjärnan och norra månnoden. Ska man inkludera Saturnus blir analysen ännu svårare. Det kanske räcker med att minnas att Saturnus står för det som frusit fast, blivit kroniskt? Sveriges fundament är således kroniskt sjukligt, en historisk relik. Det är samma slutsats bloggen tidigare kommit till. Gamla stormaktstiden kallar ännu och perverterar landets prioritering av industrier. 

Minns att horoskopet är från 1974, efter Kalla kriget men före USA:s terrorkrig mot pluttnationen Vietnam avslutats. Den tidens mer begåvade svenskar var samfällt ilskna över USA:s imperialism i Sydostasien. Detta var det stora världsproblemet "i tiden" då Sverige "föddes på nytt". Man påminns om den kluvne Olof Palme i ett tal (28/9 1975) kallade Franco-diktaturen i Spanien "satans mördare", men likväl i djupet älskade USA och avskydde sovjetkommunismen nästgårds. Palmes "svek" mot Överklassen och övergång till socialism verkar överdrivet. Det är inte  att undra på att vårt nationalhoroskop är så ideologiskt grumligt och favoriserar Överheten så mycket tydligare än Folket trots det skendemokratiska spelet i 10e makthuset.

Utfransning. Horoskopet för Palmes svordom matchar perfekt hans berömda ord. Satansstjärnan Algol är aktiverad på himlen men på ett sätt är Palme själv Satan, dvs. i rollen som Åklagaren! Rahu knappa 2° från Algol i dödliga Skorpionen och skorpionhärskaren Mars i ordvalens Tvillingarna i attack mot Skorpionen. Talets tidpunkt är mig okänd men sinnelagsascendenten (Månen) är kommunicerande Tvillingarna spetsade med Mars som skjuter in sig på överdriftens Rahu med Algol i Fiendens hus (6e huset). Ska man tolka det som att Kommunikatörens sinne spelar Åklagaren (Palme) ett spratt, får honom att gå till Rahu-överdrift? Mycket går att se i denna karta för ett par "bevingade ord".

Dasha-cyklerna beskriver hur ett land cirklar genom sina tillgångar och ynkligheter och skördar gammal karma och skapar nya drulligheter som de sämsta länderna skyfflar framåt och låter sina barn och barnbarn betala för och försöka reda ut! Där kan Sverige vara världsetta. Horoskopet är ohyggligt starkt på att alstra dålig karma.

*****

Lite annan vinkel på himlen då Sverige föddes. För den som likt undertecknad inte funderat så mycket över astrologins relation till astronomin ses här hur Betelgeuse ligger i Tvillingarnas 5e grad i ekliptikan samtidigt som stjärnan tillhör Orions stjärnbild. Klicka för full storlek:


Inga kommentarer: