Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 december 2021

Spara och Slösa, leva eller dö (klimathotet)

Håkan Hakelius i Expressen skrev den bästa julhälsningen till tidningens läsare och drar med sedvanlig svart humor ut konsekvenserna av beteendet hos den hariga människotyp som först fulländades i landet där egenvård av kroppen gjorts till sekulär Erasatz-religion. Själv har jag allt mindre ork att tala till dem som fastnat så tidigt i sin kognitiva utveckling.

Istället grabbar Aftonbladets tillfälliga miljöredaktör min uppmärksamhet genom ett chockerande citat från Vetenskapen: "de beslut vi tar under det närmaste årtiondet i princip kommer att avgöra huruvida vi lyckas upprätthålla en beboelig atmosfär på vår planet eller äventyra hela vår civilisation".

När jag läste den artikeln på julaftons morgon hade jag redan före morgonkaffet hackat ihop en julhälsning till diverse släkt, utan det vanliga "god jul" men med en mystifierande ärendemening: "Julhälsning mitt i Naturen". 

Under julhälsningens tillkomst blev jag så medryckt att minst en tredjedel av mejlet fick strykas. Insåg snart att ingen i familjen skulle orka läsa julhälsningen ens i kortad version. Smartphone-formatet har du gjort människan till ett förslappat och obegåvat kreatur!

Här är i vilket fall "kortversionen":

Som pensionär hinner man äntligen ta del av de stora ödesfrågorna (om man inte redan gjort det) och inse att mänskligheten inte har rätt nivå på sin begåvning. Den här tidningsartikeln var den senaste ögonöppnaren om att människan har ställt till det rejält och råkat göra sig till Naturens fiende:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/bGa7Rd/varldens-storsta-glaciar-spricker-sonder--darfor-ska-vi-borja-bry-oss

Den här nyheten (och ett dygn senare även uppgiften att isen på Himalayas toppar  smälter av tio gånger snabbare än normalt de senaste åren) bör klassificeras med covid-19. Problemet är att klassen inte har något namn eller ens existerar i den sekulära delen av världen. Jag kallar det Naturens Vedergällning eftersom det är så otrendigt att tala om ”Guds straff mot sina olydiga barn”.

Naturen har intelligens av väldigt annorlunda intelligens. Likt en björn upp ur vattnet som ruskar på sig för att få vattnet ur pälsen kommer Naturen att med varje till buds stående medel söka decimera den skadliga mänskligheten för att återställa Jordens balans. Det är inte att tillmäta människan för stor betydelse. Arten var menad att växa till sig och bli en gud, men den har för närvarande gått vilse.

Intelligensen tycks så smart att Naturen nu söker utmatta mänskligheten genom den ena mutationen efter den andra. Covids budskap till människan är solklart: tagga ner, minska takten, sluta konsumera. In i ledet och bete er som Naturens barn, var  en del av den och lek inte vonOben-gudar i materiella termer.

Naturen ser en smula grov ut i sitt rättskipande och ”collateral damage” följer ständigt i dess spår. När Naturen iscensätter t.ex. det nuvarande eliminationsprojektet som på allvar börjat oroa mänskligheten, skiljer den inte på folk och folk.

De värsta syndarna kan mycket väl klara sig undan medan smältande is från Himalaya dränker indier som om de var råttor. Och detta bara för att de sett det vita Väst använda dem och hela världen för sin egen ”tillväxt” och njutning och själva fyllt av begär att få det lika dant.

(En indisk journalist som en gång bodde granne i mitt hus, fnyste åt sitt gamla hemland och förklarade att mitt intresse för hinduismen inte längre delades av indierna själva. De var numera mer materialistiska än till och med svenskarna.)

Naturen ser med andra ord inte till person och hela befolkningar kommer att drabbas av den höjning av vattennivån det talas om i artikeln. Men hinduismen (så länge den utövade någon makt över den indiska befolkningen) är medvetna om begreppet ”kollektiv karma”.

Familjer och större grupper ”hänger ihop” och att alla förväntas (beroende på ålder och intelligens) att agera i enlighet med den morallära som kulturen i bästa fall utformat i linje med den kosmiska morallag hinduismen kallar Sanatana Dharma, den ständigt gällande norm/väg som kosmos följer (det är exakt samma innebörd som i kinesernas Tao/dao):

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanātana_Dharma

Studiet av världsrymdens ljuspunkter och deras regelbundna cykler var förmodligen där Naturen väckte den slumrande ap-människan för förståelse att det inte har en själ utan lever i en Själ, i Världssjälen. Platon och andra greker i hans efter följd insåg senare att Naturen bara representerar  (är en sinnebild) för en högre intelligens.

Sanatana Dharma har effekter som ses och kan förstås matematiskt i vårt universum, men den verkliga Lagen ligger utanför tid och rum som en orubblig norm som ”mallen” (blueprint) till den synliga världen.

Eftersom Naturen är en smula yvig i sin Vedergällnings-process ser inte ”rätt” människor att nås, dessa köper sig bara en biljett till någon relativt oberörd plats. Men eftersom KARMA rullas över från en Jordisk kropp till nästa kommer Den Rike Mannen att få känna  av Naturen i ett kommande liv… Dagens vuxna kanske återföds mot slutet av 2000-talet och så som fattiga människor i ett litet samhället nära Ganges, lagom till en stor översvämning.

Mer spekulativt gissar jag att brittiska öarna och Skandinavien kommer att bli närmast obeboeliga när Golfströmmen slutar rinna. Medeltemperaturen sägs sjunka 10 grader i Sverige då. Den gigantiska isen som kommer att smälta vid Sydpolen kommer - helt vid sidan av den generella höjningen av vattennivån med 3,5 meter  - att träffa Golfströmmens kalla returströmmar på sökdra halvklotet.

Men samma strömmar ska till Karibien / ekvatorn för att där värmas upp för vidare transport upp till norra Västeuropa. Jag undrar just om det finns några ”klimatmodeller” som kan förutsäga hur den extrema avsmältningen i Antarktis påverkar den här strömmens beteende…

Första bilden visar bara Nordatlantens strömmar, men zoomar man ut ser man att cirkulationen når ända till Antarktis ismassor där saker nu händer…



(Bilderna hämtade från seriösa sajter som söker beskriva klimatfaktorer som havsströmmar, men jag noterade inte källorna när jag sparade dem. De bör snabbt återfinnas genom Googles bildindexering om man söker på "Gulf stream.)

Det jag säger i julhälsningen har tidigare sagts på bloggen, inte minst i samband med Sveriges planetära cykler. Saturnus period fr.o.m. hösten 2036 ser ut att vara en köldknäpp av Guds nåde - om man tar den frigida Saturnus bokstavligt. Jag har spekulerat i att det är då Golfströmmen lägger ned. Inte alls långt kvar.

(Saturnus kyla härstammar för övrigt från Aristoteles naturlära som nyplatonikerna - som innefattade tänkare positiva till astrologin - valde att inkorporera med sin version av Platons läror.)

Rubrikens "Spara och Slösa" (två gamla figurer från Sparbankens moraliserande kampanjer) jämställda med "leva eller dö", är det analoga astrologiska paret i den korrekta filosofiska förståelse som spegelvänder den världsliga människans värderingar: hennes dödsskräck och huvudlösa jakt på rikedom. 

Här blir dygdiga Spara lika med självbehärskade Saturnus minus dess koppling till Liemannen/Döden. Slösa är istället astrologins Stora Välgörare Jupiter, som "Guds överflöd av allt det världsligt goda" som nu slitit sig lös i en sekulärt gudlös variant - en "tillväxtgalen" mänsklighet som håller på att tillintetgöra sig själv i brist på förankring i Sanatana Dharma. 

Se särskilt de otaliga inlägg som påpekar hur Sverigehoroskopet har ett högsta ledarskap ("verksamt ond" Sol) som satt OND TILLVÄXT ("verksamt ond" Jupiter) högst på agendan. Dessutom låter nationalhoroskopet låter denna tragedi spelas upp i De Lyckligt Lottades femte hus. 

Det femte är även ett hus för barn och lek - och av barnets lek följer senare kreativitet eller "innovation" som folkförrädiska politiker brukat tjata om intill dess att Klimathotet började torna upp sig. (Noterade någon hur arbetarförrädaren Stefan Löfven slutade upprepa det ordet i sina tal så fort klimatfrågan på allvar tog fart? Lömska politiker anpassar sig blixtsnabbt och låtsas hörsamma folk fast penningdemonen Mammon ger de egentliga direktiven. Just en snygg demokrati.)

Eftersom femte huset i en högre läsart representerar den goda karma varelsen (här: nationalsjälen) förtjänat via tidigare existenser, förstår man att 1974 års Sverigehoroskop synliggör ett förödande väderomslag där välfärdssamhället som byggts upp (god karma!) plötsligt börjar ge onda följdverkningar till följd av att nya tankar drabbat Överheten. Och nu sitter hela världen fast i skiten. Frågan är dock om något land har en så korrupt Överhet som Sverige? 

Den med ork skulle kunna analysera åtskilligt fler nationalhoroskop och avgöra hur många som har både Solen och Jupiter (samhällets toppskikt) som "verksamma välgörare" och om det märks på landets öden och äventyr! Skulle förvisso tro att de är väldigt få, hinduisk astrologi har alltid vetat att mänskligheten är ett fördömt släkte (se julhälsningen) och avsiktligt, tror jag, "stämt ned" de astrologiska byggbitarna till ett rätt mollstämt universum. 

Det är helt enkelt långt lättare att födas med ett problemtyngt horoskop än ett som lovar guld och gröna ängar eller ens fläckfri högre medvetenhet. Se bara  propagandan från Svenska institutet med avsikt att slå i utlandet vilket paradis på Jorden landet är (för investerare och andra lågliv). Propagandaminister Joseph Goebbels (f.n. två taggar) skulle ha applåderat den svenska ihärdigheten att "vara någon" inför USA.
 


Den här synastrikartan visar att om Goebbels levt nu hade hans Mars gått igång på alla cylindrar gentemot Sverigeascendenten i Vågen: den yttre bilden av lyckad social ingenjörskonst. För Mars svaga läge i venusianska Vågen "tänder" på Venus förkärlek för ytlig skönhet, harmoni och endräkt. Tecknet köper med lätthet vad som helst för att undvika disharmoni och Mars blir här något så märkligt som en krigare för "minsta motståndets lag". Eller kanske vad den uppfattar som önskvärd (nationell) harmoni. Är horoskopet i övrigt starkt, kanske det blir "krig för fredens skull". (Undertecknad har t.ex. Mars-Vågen och valde fängelse hellre än göra värnplikt då han i tonåren upplevde att Sveriges hela resonemang tillhörde en föråldrad världsbild. Civil olydnad, med andra ord.)

Nazipropagandans minister Goebbels 7e allianshus innehåller vidare den begärsfyllda demonen Rahu och likt en prostituerad fläker dagens svenska Venus (ascendenthärskaren) ut sig i närheten av propagandachefens äregirighet, i en anakronism som denna mer än villig att slukas av den nazityska världsbilden som andas exakt vad Venus-i-Stenbocken vill ha: makt, hackordning och materiellt innehav. 

Det skiljer bara en dryg halvgrad mellan Goebbels Mars och Sveriges "fräscha yta", hans demoniska hunger och svenska Venus villighet att föredra män med makt. Kort sagt Goebbels "tänder på alla cylindrar".

Nej, Sverige blev aldrig vaccinerat mot dräggmentalitet vilket SD:s relativa framgångar visar. Däremot driver dagens svenska Överhet kampanj för covid-vaccinering för att hålla de många bojade vid kapitalismens system. 

Överheten är en liten men synnerligen ond grupp i Sverige (Jupiter utan verkliga välsignelser) och bildar mest en klubb inom men samtidigt utanför nationen (svenska drömmen är att vara en internationell jetsettare). Politikerna söker medlemskap i denna klubb så gott de kan, eftersom de nästan utan undantag kommer från ett folk som omedvetet släpar på sitt dåliga karma som obildade fattighjon. 

En lättare uppgift att locka in ett folk till "arbetslinjen" (träldom) har väl aldrig ett lands Överhet haft! (Det kan Hakelius inte säga eftersom han balanserar sin karriär och adresserar båda lägren.) När politikerna väl kommit upp sig blir de folkets fiende och börjar arbeta för att hålla den privilegierade sekten vid makt och folket nere på anspråkslös nivå. Lyckligtvis kommer Klimatkatastrofen till sist att utraderas sånt här tänkande från mänskligheten. Åtminstone tills den korrumperas på nytt.

För Sverige är det långt kvar till den mentala omställning som krävs för att ingå i nästa tidsålder då mänskligheten är enig om att profitörer är skadedjur och alla tillsammans är trädgårdsmästarna på den här planeten. Alla bidrar men ingen kommer att särskilt mycket för egen del. 

Morgondagen kommer därtill att ha kvoteringssystem eftersom det i någon mån blir ett datadrivet Storebrorsamhälle för att hålla efter osolidariska och lågt utvecklade människor. Risiga själar kan slinka in även om KARMA kommer att flytta ner stora delar av mänskligheten till en lägre helvetesvärld i samband med Jordens återställande från nuets mer än gryende haveri. 

Naturens intelligens är som sagt inte så pedantisk som människan via sina räknenisseintellekt kommit att bli (profit beräknas på minsta lilla gem). Om Naturens fördragsamhet vittnar den långa tid Naturens Vedergällning ändå tog på sig, efter att människan blivit nedskräpare och förstörare på industriell skala.


Inga kommentarer: