Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 december 2021

Elon Musks rymdprojekt initierat från Plejaderna?

 

Nyheten att Elon Musik är den amerikan som betalar mest skatt någonsin (11 miljarder dollar för 2021) öppnar för en ny sida av hans födelsedag (exakt klockslag okänt). Detta sedan stjärnhopen Plejaderna eller De gråtande systrarna visar sig kunnat förklara en mycket där jag tidigare sett den näraliggande "onda stjärnan" Algols inflytande. Har man bara en hammare tenderar man att använda den till allt, trots att det finns bättre verktyg för vissa ändamål!

Jag mötte namnet Musk först som medgrundare till betalsystemet PayPal som nordiska banker gaddat ihop sig för att hålla borta från deras inkomstbringande domän genom det sjukt underlägsna systemet Swish. Men med åren står det klart att Musik brinner för världsrymden. Astro.com sammanfattar:

"Musk har uppgivit att målsättningarna för hans bolag SolarCity, Tesla Motors och SpaceX kretsar kring hans vision att förändra världen och mänskligheten. Hans mål innefattar en minskning av den globala uppvärmningen genom hållbar energiproduktion och -konsumtion, samt kolonisera Mars för att reducera risken av att mänskligheten tar kål på sig själv."

Sinnelagshoroskopet med Månen i konungsliga Lejonet fungerar utmärkt här och antyder faktiskt det mesta i programförklaringen!

Se den korkade och suicidala mänskligheten och dess uppenbara oförstånd. Kolonisering av Mars kan utläsas ur densamma planet tolkad som Olyckan i 6e Olyckans hus och den överhettade ambitionens Rahu. Men den sublunära sfärens Rahu kan också läsas som en demon vars äregirighet att vilja bli som gudarna ger en motivation som vinner den segrar idag, men där det karmiska straffet för hybris väntar runt knuten. (Den som tillhör Luna ska inte söka byta "art" och börja inbilla sig att den är en gud.)

I Musks fantasi eller föreställningsvärld (Månen) kan denna hybrisvarning naturligtvis inte röra hans egna rymdprojekt utan han projicerar övermodet på mänskligheten i stort. Har han rätt, motsvarar hans farhåga vad den här bloggen (och alla vettiga människor insett), att Homo Sapiens - den visa människan - också bara var mänskligt övermod eller hybris. Den kloka typen har ännu inte fötts och jag har kallat dess ankomst till Jorden "Mänskligheten 2.0" - de överlevande från Naturens Vedergällning som just nu rullar in i över världen som ett led i övergången från Kapitalistens herravälde till en ny och mer Kosmisk människa: Vattenbärarens tidsålder och befolkning.

För naturligtvis kommer en rest av mänskligheten att rida ut den gamla onda ordningens negativa bieffekter. Naturens vreda urladdning varar bara en stormig natt. Populärvetenskap brukar gilla att höfta till Jordens återkommande massutrotningar med svepande siffror (eftersom vetenskapen inte har en aning om de exakta förloppen). Säg att standardfrasen "tre fjärdedelar" av mänskligheten stryker med en bit in i framtiden som en följd av Rovkapitalismens herravälde på Jorden under ett par hundra år. Den överlevande "fjärdedelen" är mer än tillräckligt och kanske en bättre storlek på folkmängden än dagens överhettning.

*****

Det verkligt intressanta i Musks sinnelagskarta är emellertid hans drömmar (säkert från tidiga år) om världsherravälde: makt- och kontrollplaneten Saturnus i 10e huset för "världsherravälde" och därtill i Oxen för en ytterligt jordnära och bokstavlig syn på makt. Detta är inte LUFT som kan vara nöjd med att intellektuellt dominera samtidens tankar och samtal. Jord-elementet söker konkret förverkligande i det materiella. Därav Musks alla kostsamma projekt och faktiska krumsprång i upp i luften. 

Den här Saturnus-Oxen vill verkligen lyfta, trots att Saturnus symboliserar gravitation och Oxen i princip är en synonym till Terra Mater, Moder Jord!


Och det är nu den (för mig) nya bekantskapen Alcyone kommer in i bilden. Som fokus för stjärnhopen Plejaderna kan stjärnan sägas personifiera De gråtande systrarna. Här föds därför tanken om att Musk via ödesplaneten Saturnus är destinerad att höra den "gråt och tandagnisslan" och i sin lejonartande (ledar-)fantasi ser sig själv som den som måste nå en maktposition för att åtgärda den sorg han förnimmer. Människan ser ju för bövelen ut som en Gråterska i nunan, en mycket ovanlig och säregen ansiktsform och själsligt uttryck!

OBS. Dagens astrologer har tydligen den extremt snäva orben (omkretsen) ±1° för fixstjärnors konjunktion med en planet. Programvaran jag använder minskar avvikelsen till närmast ingenting för de stjärnor som har lägre magnitud (mindre intensivt ljus). Antikens astrologer hade garanterat betydligt större tolerans för vad som räknades som konjunktion, tänk bara hinduisk astrologi som än idag betraktar två planeter i samma tecken som i förbindelse ("kombination") även om den ena just anlänt till tecknet och den andra nästan fullbordat färden genom det.

För att Alcyone skulle visa sig i horoskopet ovan räckte det att vidga orben till 2°. Saturnus har faktiskt bara passerat stjärnan med cirka 1½ grad och verkliga livets utfall tyder verkligen på att maktplaneten och Oron (eller Gråten) här kombineras.

Givet spänningen mellan Saturnus konservativa kontroll och Jupiters futuristiska tillväxtorientering - i sig en märklig opposition som tycks kortsluta sig själv - är det kanske här man kan se en positiv REAKTION på den "sataniska principen", dvs. den självförgörande tendensen hos den totalt materialistiska människan (lojt betande Oxe/betande organismers ofrånkomliga död i Skorpionen). 

Musk söker alltså övervinna sina farhågor om att mänskligheten kommer att bryta det biologiska livets kretslopp genom att vara "alltför" sataniskt fast i produktions- och konsumtionscirkeln och därmed fortsätta på sin nuvarande kurs intill det bittra slutet. Musk försöker inte lyfta mänsklighetens medvetande, bara ge dem en framtida chans att fly den röra de ställt till med och börja om på nytt på Mars.

Men det är en elak tolkning. Han vill ju via inte minst batteribilen Tesla ge människan mer än en hammare att slå sönder sin miljö med. De gråtande systrarna är dock en stjärnhop som verkar genom Oxen som i sig är en konservativ och stabiliserande typ (har sett flera läkare och sjuksystrar med stark Oxe. Perfekt eftersom tecknet stabiliserar och lugnar oroliga patienter).

I den meningen kan man faktiskt säga att just Elon Musks "sataniska axel" söker rädda Djävulens värld åt alla dem som blivit naturaliserade och tillvanda tanken att de bara är människor och ingenting mer.

*****

Men öppnar man för fixstjärnor som ytterligare omen i ett horoskop - t.o.m. ett så allmänt som ett med månascendent, varför inte gå hela vägen? I trixandet med Stjärnkatalogen i gratis programvaran ZET Light upptäckte jag att Elon Musk har ännu en och sannolikt mer intressant konjunktion mellan planet och stjärna. 

Hans intellekt är redan från början strålande skarpt: Merkurius är hemma i sitt positivt polariserade härskarläge i Tvillingarna, där också den kognitiva kapacitetens Sol befinner sig. Eftersom Månen står i Lejonet är inte bara tomma fantasier om den egna kungligheten, Solen själv backar ju upp Månen i Lejonet som tecknets härskare. 

Detta gör t.o.m. månascendenten hyperintressant eftersom sinnelaget i 1a egohuset KORREKT förnimmer den Goda Daimonen (11e huset) som i just detta fall representeras av den intellektuella Merkurius. Musks föreställningar informeras direkt av det han upplever sin sin djinn, sitt högre jag! Och den subjektiva Månen har inte fel, eftersom den är Solen följsam, en Sol som står för en människas själ och här också förenar sina krafter med Merkurius.

Och som inte det räckte som omen för en skarptänkande visionär, se vilken stjärna som Merkurius lagt sig på linje med:

Sirius, himmelens ljusstarkaste stjärna,
i Tvillingarnas 21a grad

Merkurius är mycket nära 21°00' och har vid lunchtid passerat den exakta konjunktionen med Sirius med bara cirka 40 bågminuter. Detta är en konjunktion så det skräller hela dagen och frågan är förstås vilka traditioner eller mänskliga iakttagelser som knutits till stjärnan.

Första bästa stjärnsajt visar sig ha en del bra information, men alla sajter plundrar varandra nuförtiden, och samma info finns säkert på flera ställen. Texten ger en definition som uppenbarligen är hämtad från egyptiern Ptolemaios antika text Tetrabiblos. Det är Ptolemaios som alltid beskriver stjärnor i termer av en blandning av två planeter och lämnar läsare att själv förstå resultatet. Sajten hjälper till en smula:

"Sirius har Jupiters och Mars natur - hög ambitionsnivå, stolthet, kärlek till makt och spektakulära vyer. Sirius ger berömmelse, rikedom, känslohetta, hängivenhet, passion men också avsky och gör dess barn till väktare, kuratorer och beskyddare". 

Hur en museikurator följer av så starka lidelser övergår mitt förstånd! Givet Jupiters och Mars primära innebörder finns det kanske andra yrken som bättre motsvarar den passionerade hängivenheten...

Men kör i vind, Sirius är uppenbarligen ännu en "lycklig stjärna" (som Jupiter oegentligt brukar kallas eftersom alla himlaljus förr betraktas som väsen). Kombinerar man Musks förmögenhetsbringande och vassa intellekt, uppfyllt av hans "goda daimon" (söker här höja mänsklighetens förstånd) och adderar Saturnus som väktaren (mer egentligt!) under De gråtande systrarna, då har vi människan Elon Musik i ett nötskal! Missa inte att hans raketer förstås sorterar under Merkurius som medel för kommunikation.

 

Brasklapp

Bloggaren har bara inkluderat Algol och Regulus under gångna år och det här inlägget skrevs rakt hur huvudet, utan några förstudier annat än de nyliga inläggen om Plejaderna. Ta därför tolkningen med en nypa salt. Men sanningen är att man nästan skulle kunna lyfta fram Sjustjärnan och Sirius och enbart från dem förutsäga vilken roll Elon Musk kunde tänkas aspirera på i detta liv!



Tillägg om Rahu & Plejaderna i denna tid

Inlägget som noterade den ovanliga trippeln mellan Månen, Rahu (pest) och De gråtande systarnas Alcyon framkastade misstanken att bara månens passage måhända var ett väl snävt tidsfönster. Här är några vidare perspektiv.

Rahu (ständigt backande) genom Oxen:
24.09.2020 - 12.04.2022

Rahu i 7 graden konjunkt Alcyon (snäv orb):
 2.12.2021 - 20.12.2021

...alternativt...

Rahu i 4-10 graden konjunkt Alcyon (±3° en vanlig orb för stark konjunktion mellan planeter)
 6.10.2021  - 26.01.2022

När seglade Omikron upp som det senaste coronahotet? 

Enligt den bästa uppgift jag hittade vid tiden, noterades varianten i sydafrikanska prover insamlade mellan 11-20 november, således inom den lite vidare orben för äregiriga demonen Rahu, med sin andra hälft Ketu, emblem för pest i hinduisk astrologi. Säcken med covid-prover knöts ihop den 20 november. 

Dygnets start (i Johannesburg) ligger intressant nog bara några timmar från "mest segdragna månförmörkelsen sedan 1440" som bloggen titulerade just denna sataniska axel. Ett omen om att det som fångats i säcken var av ovanligt livskraftigt slag? 

Hinduernas placeringen av smittsamma pester är logisk, tycker jag. Månnoderna indikerar extremlägen i den sublunära sfären. Jag ser bilden av den atmosfäriska lungans andning även om Månen essens är Vatten, som förr naturalistiskt tänktes samlat ovanför jordatmosfären i egna reservoarer. Under Månen är det biologiska livet på Jorden den lägsta och mest uppenbara nivån och har fått "moderna" människor att tro sådant liv är det enda som finns. 

"Demonen" (som var ett mytologiskt väsen innan den klövs i två delar) befinner sig förstås själv i den osynliga sublunära sfären, steget just bortom grovt fysisk manifestation. Rahu/Ketu i tiden representerar en tidlös "kosmisk lag" eller evig sanning: högmod går före fall (eller mer exakt: lagvidrig äregirighet).

 

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag ser att det finns en ascendent angiven på Astrotheme, även om födelseklockslaget är obekräftat. I vilket fall faller ascendenten i tvillingarna. Vad säger du om det, kan det vara det rätta ascendenttecknet, tro?

Seaward sa...

Jag kikade på Astro.com för att se om något tillkommit. Där ges en hypotetisk tid som inte är godkänd eftersom "rektifikationer" är så notoriskt opålitliga. Men Astrotheme har en annan tid uppsnappat från en astrologisajt men utan källangivelse. Det är lite för svagt i min smak.

Eftersom hans Tvilling redan är vass vore det förstås grädde på moset, men ascendenten är dock bara kroppen och kopplingspunkten till husen och de världsliga ödet. För mig ser redan månascendenten ut som de superkändisar vars FANTASI eller DRÖMMAR förverkligats, dvs Månen "fungerar" som bollplank för den aktiva Solen. De är "själar" verksamma i föreställningens bildvärld. Man kan säga att Musik rör sig fritt i Jungs arketypvärld, är en sann visionär. Att ha Solen i Tvillingarna och Månen i Lejonet är en mycket lyckosamt kombination.