Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 december 2021

Trumps buffel Mark Meadows

Ett av ögonblickets namn i nyhetsflödet är Vita husets stabschef under Trump. Frågan är huruvida han mörkar ex-presidentens medverkan i högerpöbelns stormning av Kapitolium. (Se Wolfgang Hanssons sammanfattning i AB.)

Ett slår mig efter att ha granskat Mark Meadows lunära karta (som vanligt numera är födelsetid mörkad - annat var det innan mänskligheten bröt samman till den flock sociopater den numera är, ett par generationer tillbaka är känd födelsetid tillgänglig för en hel del toppolitiker). 

Det som slår mig är inte bara att Meadows är en mer högoktanig version av just avgångna Stefan Löfven (samma sol- och månplacering men en betydligt mycket mer stridbar krigar-Mars) utan att astrologin är närmast oanvändbar när exakt tidpunkt är otillgänglig. 


 

För varje individ som använder sina planeter rättrådigt finns det också en Meadows (eller Löfven) som illustrerar de inblandade zodiakteckens sämre sida. Helt klart med en ettrig Mån-Vädur som pyskascendent är att både Meadows och Löfven är lättantändliga och att deras soltecken Krabban är orienterad mot protektionism av NÅGONS INTRESSEN. 

Löfvens många år som fackförhandlare var sannolikt en insats för Arbetsgivaren och inte svetsarna, kort sagt en "inbäddad" kraft som försvarade Arbetsgivarens ekonomiska intresse. Meadows trilskande indikerar också samma beskyddande Krabba och att han blev (för en kortare tid) stabschef i Vita huset vittnar också om hur väl månascendenten här fungerar: Solen (chefskap) i 4e huset för Hus och Hem (Vita huset).

Men bloggen fortsätter använda månascendenten i brist på exakt data. Alternativet är att inte alls kunna studera föremålen för stundens snack.

Trivial gåta: fotot på Meadows är sannerligen inte någon skön syn! Men är det soltecknet Krabban vi ser, just som det går upp i sitt tanklöst instinktiva och protektionistiska försvarsläge? Eller är det ett omoraliskt, överhettat och extremt erövringslystet Lejon (Mars & Venus)? 

Kanske är frågan omöjlig att besvara, psyket/Månen uttrycker ju en försvarsbenägen Sol-Krabba medan psyket är direkt disponerad av Mars i Lejonet. Det omoraliska och övertaggade Lejonet drivs också, faktiskt, av Solen i defensivläge i Krabban: "anfall är bästa försvar".

Under alla omständigheter är detta en tydlig Eld/Vatten-typ, en som skapar sensationer eller braskande rubriker och en som helt saknar vettigt intellekt.

(Merkurius i Vatten dras in i turbulensen och expansiva Jupiter i intellektuell Luft intensifieras till sprickgränsen av att gränsdragaren Saturnus i Eld söker tydliga rent av visuella demarkationer.)

"Taggarna" visar sig klumpigt formulerade i vissa fall. Meadows karta uppvisar både positiv och negativ sensationalism (negativa rubriker). Månen i Väduren är en positiv placering men därunder finns det negativa Vattnet där Solen aktiverar Krabban som söker skydda det som Månen (av misstag?) rent spontant råkat reflektera.

Meadows har redan släppt en massa uppgifter/skvaller om tiden i Vita huset (positiv sensationalism), och sedan blir det merjobb att åter försöka mörka eller tona ned en del förehavanden. 

Det är typiskt ELD att vara så direkt att den begår fler kognitiva fel än t.ex. den med en väl fungerande LUFT som tänker innan den agerar. Nackdelen är att merkuriska typer är mindre spontana och kan av de enkla och levande Eld-typerna tyckas kalkylerande. Inte desto mindre är ELD och LUFT en av de få elementkombinationerna som "funkar". Den kan ge "inspirerad tanke" eller rent geni. 

Einsteins karta innehåller f.ö. inte  detta tecken på geni, och han brottades också otroligt länge med sina banbrytande insikter. Även hårt slit kan ge resultat som med facit i hand tolkas som ett genis förhandenvaro. Vilket naturligtvis på ett sätt stämmer. En genie (latinet kommer från arabiskans djinn) är ju människans inneboende andevarelse, helt oavsett i vilket av de fyra (eller hinduiska fem) elementen den väljer att uttrycka sig genom!

PS. För "djinn", tänk hellenismens tanke på 11e huset som "den goda daimonen" ELLER, beroende på fall, det 12e huset som "den onda daimonen". Att använda en månascendent för att bedöma de båda "dispositionernas" kraft är väl vågat. Även om den onda förlustbringaren styr Månen/fantasin finns möjligheten att Solen är rättrådig och stark så att det faktiskt livet inte tar form genom den suicidala onda daimonens drivkraft. Sen finns förstås fall som Meadows, där Eld och Vatten urladdar sig så hårt i mötet att det är svårt att likna horoskopet vid annat än ett Harmageddon, en världarnas undergång!


Inga kommentarer: