Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 december 2021

Hunger att byta kön - störningar från psykets förnimmelser av tidigare liv?

Den här bloggen finner mänsklighetens extrema yttringar fascinerande. Det är inte "medelsvensson" som astrologin är skapad för, likformiga arbets- och konsumtionskreatur som köper sig en påklistrad individualitet genom ett likriktat utbud kläder och accessoarer. Astrologin skapades snarast för att söka förutspå livets stora rörelser och på sin höjd innefattades kungar och kejsare med de ödesdananade agenterna. Maktpersoner, med andra ord. 

Men när nu Magdalena Anderssons första regering innefattar den första könsbytaren i Sveriges historia, då finns skäl att än en gång studera en sinnelagskarta för att bättre förstå vilka kortslutningar eller missgrepp som himlen själv signalerar. Skolministern (vilken avgrund som redan här kan förutses för Sveriges "värdegrund"!) föddes pojke, men har låtit kirurger operera bort manskönet för att likna en kvinna. Han säger enligt Wikipedia att transpersoner i alla samhällsområden är "det nya normala". Bara den floskeln vittnar för den eftertänksamma om en svårartad brist i något avseende.

Låt se om födelsedagen rymmer några påfallande fallgropar.

Alla horoskop kräver sina egna tolkningsstrategier.
Följ det som visar sig (fenomenet). I detta fall
verkar "disponentkedjorna" ge en ingång till förståelse.

Begränsad, i brist på födelsetid, till ett lunärt sinnelagshoroskop finns ändå mycket att säga om "sinnet" eller psyket. Månen i Vattenbäraren speglar naturligtvis Sverigehoroskopets Sol i samma tecken och alla de problem som det svenska Etablissemanget skapar för landets framtid (Solen en "verksam illgörare" enligt nationens Vågascendent, dess aktiva ledargestalter - "solarna" - driver fram resultat som stör sig mot den universella morallagen).

Som synes har skolministern en "demonisk" hunger på känslonivå, Drakhuvudet förstärker psyket mångfalt, vilket i en feg och politiskt korrekt astrotolkning skulle betyda ett omfångsrikt psyke (utbildad jurist, femspråkig inkl. svenska). Men går man djupare ser man att denna sinnesförfattning av en inre ELD till följd av psykdisponenten Saturnus position, står för en extremt konceptualistisk tänkare, en tänkare i "kategorier" (särskilt som också den aktiva Solen står i Tvillingarnas variabla typ av LUFT). Problemet är att Saturnus i Väduren är en usel placering för att fatta normativa beslut eftersom Väduren är zodiakens historielösa debutant. Väduren vet inte varifrån den kommer men rusar som baggen framåt på varje impuls. 

Nu är det inte fullt så illa eftersom Väduren i sin tur har sin härskare Mars i den variabla Luftens Tvillingarna. Vattenbärarens omfångsrika psyke kommer sig här av Solens vilja att skapa nya perspektiv, finna ny kunskap. Så långt budskap som är nästan idealiska för en skolminister med fokus på Barnet (Väduren) eller Ungdom (Tvillingarnas Merkurius på mänskliga mognadsskalan representerar 4-12-åringar och Merkurius-intellektets grundläggande strukturering, t.ex. inhämtandet av språk och dess underliggande grammatiska regler eller för den delen juristens hundra och en sluga tankelinjer och smarta bruk av logiken).

Faktiskt, den här mixen av ELD och LUFT tecknar en högkompetent människa och skulle i sig kunna vara ett av de i Sverige sällsynta fall där själens tidigare liv här har lurat den nya värdkroppen på konfekten och tvingat fram ett könsbyte som i själva verket är själens föregående liv (lätt reservation för "föregående" eftersom tidslinjen är vår illusion och själen lätt kan plocka fram en gammal "tråd" att spinna vidare på som får oss kan skulle kallas hundra- eller tusentals år gammal). 

Bloggaren har efter grovsållning av 55 års drömmar (om man börjar vid sex och märkliga kinesiska eller möjligen japanska fantasier) och vakenupplevelser kommit fram till drygt 20 figurer som skulle kunna vara tidigare liv, varav bara två eller möjligen tre i kvinnlig kropp. Det rörde sig här om två brittiska kvinnor i tidig medeltid, de fattiga och enkla liven var så snarlika att bara ytterlig invärtes tystnad förnam små olikheter, själens långa minne hade närmast dubbelexponerat båda dessa livserfarenheter som ETT LIV eftersom de var så lika. 

Nästan alla dessa "förnimmelser" är overifierbara liv som inte lämnat några spår efter sig. Men till tjoget hör också ett par stycken med viss makt eller inflytande i sin samtid och begrundande inlägg om dessa ligger utströdda på bloggen. Det sista jag velat ta i (eftersom det för en tillplattad svensk av vår tid är fy skam att tro sig om något) var den sydtyska hertig Albrecht, en vakenupplevelse som jag under många år lät ligga orörd eftersom jag ogillar maktmänniskor (i detta liv!). Sent googlade jag fram nya data som resonerade starkt med faser jag gått igenom i detta liv.

Många som utvecklar en ny könsidentitet under loppet av sina liv, KAN ha nått ett vägskäl i själens evolution där KARMA från ett annat tidigare liv plötsligt aktiveras. Svaga själar kan då överreagera och t.o.m. byta kön till följd av den dåliga självkännedom medborgare i ett ateistiskt och ofilosofiskt land som Sverige bibringas!

Kort sagt, bloggarens födelsehoroskop drivs av närmaste enbart ELD och LUFT och ligger därför närmare "arketypernas" värld än den människa av JORD och VATTEN som måste "gräva där hon står" och via det kroppsliga nå in till sina mer eteriska nivåer, eller helt enkelt välja att rationalisera om det osedda, härleda med metafysiska från den omgivande sinnevärlden (JORD + VATTEN). Dessa är Månens barn men har ännu inte nått hjärtats Sol där andlig kognition väntar som ett ännu ouppfyllt löfte. Det viktiga är att knacka på, återigen en sanning det demonisk-sekulära Sverige förpassat till historiens skräphög som "gammal övertro".

Demonin syns i skolministerns Måne + Drakhuvudet. Här överdrivs sinnesdata något enormt samtidigt som Solen i horoskopet visserligen ur Månens drömska perspektiv ser sig som en av de utvalda (5e privilegiehuset) men där Solens disponent Merkurius abrupt degraderar Tvillingarnas normalt lysande intellekt och kapacitet till mycket abstrakta resonemang genom att ligga steget efter, i konkretistiska Oxens tecken. Det är den här placeringen som begår misstaget att inte förstå att alla män har en inre anima, en kvinnlig representation i sin psykologiska makeup. 

Denna kvinna kan ikläda sig verkliga kvinnor som själen tidigare gästat, men ibland är animan enligt Carl Jung bara ett konstrukt, synliggjord genom stoff man hämtat in från omvärlden. Undertecknad har gästats av båda de svenska sessorna i sina drömmar men det har naturligtvis inte fått mig att tro jag egentligen är kvinna i detta liv! Jungs animus/anima var förmodligen hämtad från den kinesiska Yin/Yang-symbolen som lär ut att varje ytterlighet bär fröet  till sin motsats...


Med Merkurius i Oxen, som intellektuellt jobbar på en mycket enklare nivå än Tvillingarnas abstrakta Luft (andevärlden!), har vi öppnat dörren till vad jag tror är den här födelsedagens akilleshäl. Oxen behärskas av astrologins enda kvinnliga planet, Venus (Mars den enda maskulina). Så det jordnära och mot det konkreta och kroppsliga orienterade intellektet INFORMERAS nu i sin tur av kvinnan Venus. 

Denna arketypiska Kvinna hittas i det känsloorienterade och biologiserande Krabban och, dessvärre, står Venus i förhållandet till månpsyket som en Olycka (Venus i sjätte steget från sinnelagsascendenten). Denna till man födda själ valde Olyckan att vilja bli kvinna hellre än att ta utmaningarna som är specifika för manskönet.

Samma budskap möter när man ser till sinnelagets 9e hus, psykets fantasier om sitt "högsta goda". Det är den problematiska Venus som äger 9e vari möter den högsta kastens Jupiter. I huset för högre utbildning (jurist = Jupiter, den gudomliga Lagen). Framgång genom att bli en högutbildad således (att det här blev juridik som motsvarar Jupiter är en bonus), men också en framgång som är kortsiktig eftersom Jupiter för Vattenbärarens psykascendent är en verksam illgörare (precis som i Sverigehoroskopet). 

Detta lands elit för med andra ord Sverige åt helvete och nu har vi en skolminister som ansluter sig till denna karmiska kamikaze-mission där traditionell vishet helt fått stryka på foten för en pinsam normalisering av allt som kortsiktigt ser ut att skänka landet fördelar. 

Det gamla Sossesveriges socialpolitik har i modern tid blivit helt vettlös och normaliserar precis allt i syfte att avköna landet och skapa en falsk version av den androgyna själen. Men detta försök att imitera religionens insikter om "Andra sidan" i denna värld och på ett helt sekulärt sätt, kommer att slå bakut.

Atma karaka, själens signifikator, är detta dygn Saturnus, "själens form" som den ofta kallades under bloggens tidigare år. Efter många omtagningar om nyplatonismens grundteser kan återkommande läsare nu förstå Platons "former" bättre. Själen är det mjuka innehållet - vår kroppsliga och psykiska existens som människor, men runt oss som ett formande hölje finns Saturnus (rent symboliskt givetvis), som det som håller ger oss den form vi har att förhålla oss till under livet. Gangsters, har jag anekdotiskt observerat, verkar ofta ha svåra problem med Saturnus. Det kan man se dels som att de inte socialiserats väl i unga år, och dels som att Saturnus senare blir Lagens Långa Arm som greppar de vanartiga och lagför dem.

Här är således Saturnus i sitt "fallna läge" i nybörjaren Väduren atma karaka. Det är inte speciellt lyckobådande utan tyder tvärtom på att individen har dålig karma med sig in i detta liv. Nybörjare är sällan särskilt säkra i sin tilldelade roll och det ser ut som att den här placeringen kan ha att göra med den epidemi av upplevda problem att identifiera sig med sitt biologiska kön som särskilt verkar ha drabbat Sverige i samma takt som homosexuella journalister börjat sprida memer om att "allt är lika rätt" till de generationer som följt Saturnus bottennotering runt 1970 (passagen genom Väduren).

Notera att Saturnus disponeras av mannens planet Mars, men att den arketypiska Mannen här snuvas på konfekten eftersom Mars disponeras av Merkurius som på tredje nivå - i Oxen - bollar över till kvinnans arketyp Venus. Denna händelsekedja skulle kunna tolkas som att den inre anima (Venus) upplevts som en källa till illamående och att Ox-intellektets jordnära sätt att lösa saker varken hittade konst (skulptur!) eller musik för att ge utlopp för sin inre Olycka utan handgripligen tvingades hacka och hugga på sin egen kropp och göra EGOT till tavelduken, precis som man gör i länder helt utan fungerande världsåskådning.

*****

I en uppsjö värdelösa sajter av typen "kändisfödslar 24 juni" hittar jag en med en mer intressant mix människor och inte bara 20-åriga halvkändisar och rappare.

https://famouspeople.astro-seek.com/famous-birthdays/24-june

När ögat snabbt sveper över namnen hittar jag det fascinerande fallet där huvudpersonerna i den första, underhållande och samhällssatiriska Robocop (1987) båda föddes samma dag. Det är poliserna spelade av Peter Weller (Robocop) och hans nyblivna kvinnliga kollega, spelad av Nancy Allen. Båda födda samma dag som den svenska skolministern, men långt tidigare.

När den helt sönderskjutna manliga polisen, registrerad som död och stulen och ombyggd av den snuskiga teknologifirman slutligen återvänder till sitt polisdistrikt som en nytillverkad robotsnut, är det hans f.d. kvinnliga kollega som, trots att de knappt hade hunnit börja arbeta som par, känner igen sin kollega på hans sätt att hantera sitt skjutvapen.

Här kan man tala om att konst och verklighet överlappar varandra. De två aktörerna föddes båda i Tvillingarnas tecken (hinduernas heterosexuella "Paret") och paras på vita duken ihop som ett så närstående par att konceptet höll (nästan) för ytterligare några uppföljare.

Joel Kinnamans remejk från senare år förbigås helst med tystnad. Att göra "psykologisk studie" är något av det mest oförstående och okänsliga man kan göra mot vad som var menat som samhällssatir. Det är så träigt tänkt att det påminner om de arma stackare som rent bokstavligen "byter kropp" istället för att lösa problemet där det hör hemma, i den psykiska eller t.o.m. i själens andliga eller karmiska arv. 

Det är ett tidens tecken att problemlösarförmågan i det sekulära Sverige sjunkit till den nivå att allt reduceras till ett tekniskt problem som ingenjörerna kan lösa genom ombyggnad. Varför har inte Sverige råd med hypnosterapi för de som kan påvisas ha verkliga tidigare och störande liv i ryggräcken? 

Normaliseringen av problemen för ett fåtal får istället följden att samhället psykfuckar mängder av unga människor som troligen stabiliserats längre fram på resans gång. Att tokarna bland socialdemokraterna nu försöker ge 12-åringar rätt att själva bestämma om sitt juridiska kön är lika vansinnigt som den nya vinstdrivna skolan och samhällets allt hårdare piska att ungdom SNABBT ska igenom utbildningssystemet för att kunna inta sin plats som slavar på "arbetslinjen". EKONOMISMEN förstör människosläktet på bred front och i alla möjliga avseenden. HBT-problematiken är till stor del en följd av staters ekonomiska snålhet.

Sverige är, för den som tagit några steg tillbaka, mycket möjligt det sjukaste  landet i hela västerlandet, bara överträffat av dess idol USA, med den nationens normalisering av dödsskjutningar som snabb och enkel lösning på minsta problem.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag har ett exempel på könsbyte från kvinna till man, född fem dagar tidigare än Axelsson Kihlbom. Den 19:e befann sig Månen i Skorpionen fram till kvart över 6 på morgonen. Sedan blev det fullmåne i Skytten vid 13:26. Annars samma karta, med den ständiga brasklappen AC, förstås.

Seaward sa...

Det där är intressant! Är modern personastrologi alltför närsynt? Kanske är stjärnhimlens gradvisa omgestaltning först och främst en berättelse om Världssjälens eget "inre liv"?

Människorna ur det perspektivet så mycket mindre intressanta än arten vill tro om sig själv och egentligen bara enskilda darriga löv på ett stort träd? Astrologin lär ju i själva verket ut att den synliggör ett ständigt skeende som verkar på hela världen, på hela grupper (nationens medborgare en frukt av nationalhoroskopet).

Tänk om det är Solens och Månens pardans (tänk Yin/Yang-symbolen) som verkar på den arktypiska grunden till upplevd "polaritet" (och polärt tänkande) - vilket på en låg förståelsenivå hakar upp sig på manliga och kvinnliga kroppar. (Arketypen "polaritet" är formlös men söker alltid uttryck på olika nivåer, i andens, tankens eller det fysiskas värld.)

Ny- och fullmånar kan ses som absoluta poler (eller som synliggörandet av den arketypiskt givna dubbelheten, som även Tvillingarna/Paret illustrerar). Män reagerar på ett sätt inför Solens och Månens pardans och kvinnor på ett annat.

Mäns inre anima kan ta över och kvinnors inre man (animus) kan aktiveras, men allt beroende på hur födelsehoroskopet - "kompassen" - ser ut. Vissa kompassnålar svänger vilt, andra reagerar inte (inte på det dagmedvetna planet i vilket fall).

Utifrån ditt påpekande om fallet man --> kvinna och den stundande fullmånen ska jag gå igenom kartor för transsexuella.

https://siderisk.blogspot.com/2020/07/sverige-unikt-i-sin-identitetsforvirring.html

I inlägget från 2020 gav jag upp uppgiften att granska ett 50-tal transkartor i detalj, men Solens och Månens rörelser är en mindre krävande deluppgift. Går något mönster att skönja, blir det ett inlägg om den saken.

Ett problem är att ett otal olika astrologiska "komplex" troligen ligger bakom även det drastiska könsbytarbeslutet, precis som i andra frågor. Jag har sett extremt sattviska/lättrörliga fullmånar ge kronisk obeslutsamhet om identitet, medan kolsvarta fullmånar i Tamas guna kan ge en underliggande neuros som kan dröja länge men till sist spricka...

Och sen finns andra läropunkter, som att Solen och Månen i svårförenliga element kan ge problem med självreflektionen - förutsatt att värdlandet ens har en formulerad idé om Självet/atman, vilket Sverige saknar...