Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 december 2021

Sveriges ekonomism sprungen ur Dödsriket

Att ha haft turen att födas svensk före den vinstdrivna skolan i kombination med förslappningsverktyget smartphone gjort sitt, är en tveksam välsignelse. Det är nu så mycket felvalda prepositioner i P1 och så mycket fel i tidningarna att man lätt kan bli en sur gammal språkpolis, en trist typ som hämmar den friska och kreativa sidan.

Men DN hastar ut en rubrik som påminner om hur allvarlig situationen faktiskt är. Det här är troligen inte ett slarvfel utan resultatet av någon som helt enkelt inte kan ta ut satsdelar, kort sagt, bara imiterar svenska språket men utan att förstå regelverket (grammatiken) för t.o.m. den mest basala av kommunikation:

Saken gäller ju att bara EN av tio är trippelvaccinerad men rubriksättaren tror att vaccinationsgraden ska kopplas till tio och ges pluralform. Så grundläggande att det är pinsamt för DN.

Rubriker är en ständig källa till oavsiktlig komik eller irritation för den som inser hur infamt ämnen fulvinklas. Det här är från samma tidning efter att Nooshi Dadgostar lyckats blockera marknadshyrorna.


DN formulerar sig som den värsta reaktionär, medan folket, av Nooshis och Vänsterpartiets stigande opinionssiffror att döma, förstod bättre att detta var en angelägen fråga som angick dem.

Öppna valfri svensk tidning och se vår nya "IT-understödda" svenska misär ogenerat blotta sig. Som ofta påpekat på bloggen är nationalhoroskopets skriftspråkliga Merkurius (intellektets planet) i rejält blåsväder, klämd mellan två i praktiken skadliga planeter som i unison söker komma åt verkligt stora pengar (Solen och Jupiter, symboler för chefsnivån och evigt växande tillgångar). Intellektet störs, korrumperas, blir en desinformatör som avviker från det som faktiskt gäller till följd av den svenska elitens simplistiska värderingar.

Eliten = dramat utspelar sig i den goda lyckans 5e hus, vilket visar att de välbeställda i Sverige har "turen" att komma undan med nästan vad som helst. Bloggen har tidigare kommenterat Sveriges svaga lagstiftning men också lagens exekutiva arm Saturnus som är partiellt satt ur spel via konjunktionen med Draksvansen. 

Återkommande läsare kan dessa turer men nykomlingen till dessa sidor har otur, detta är ett högre språk än Sverige bibringat sin befolkning via vare sig den gamla skolan som en samhällsinvestering i de sina eller den nya profitskolan där barn blir ett medel för vuxna skitar att berika sig själva. 

Sverige banaliserade utbildningen i arbetet på att tvätta bort den fattigsvenska stämpeln och gjorde sina medborgare grunda sekularister, duperade att bara tro på "det senaste" från vetenskapligt håll. Från analfabetisk underklass till inskränkt "modernist", det var inte mycket till nationell medvetandehöjning.

Humanismen och den historiska medvetenheten är närmast utrotad i landet. Evolutionsmyten, att allt blir bättre och att gårdagens sanningar bara var övertro och jönseri, dominerar stort på alla de lärosäten Sverige favoriserar: de vars ämnesinriktning bidrar till landets ekonomi.

Hur ekonomism (ekonomi som dominant "religion") totalkvaddar en nation illustreras faktiskt närmast perfekt av Sverigehoroskopet. Hur många gånger har inte den här kartan granskats utan att (märkligt nog) jag pekat ut den lika flitigt kommenterade "sataniska axeln" i vårt eget nationella horoskop?

Modern astrologi kallar 2a huset "ekonomihuset".
I antiken bar det namnet "Dödsrikets port", vilket
säger något om hur förödande kärleken till pengar är.



Sverige har andra ekonomihusets ägare (Mars) i blåsväder genom dess placering i 8e sektorn "gammal dålig karma". Kartan för det moderna Sverige (fr.o.m. 1974) har således ärvt (8e = arv från utgående släkte) en korruption (som leder till död) från ett äldre Sverige. Vad "nya" Sverige inte lyckades tvätta bort ifråga om en skev Överhet skrev jag nyligen om i ett långt inlägg som avhandlade diverse ting.

Men här kan noteras att Mars belägenhet i förhållande till 2a huset som Olyckan tillfälligtvis äger, aktiverar också det äldsta kända "syndromet" eller yogas (kombinationer) som hinduisk astrologi kallar identifierade figurer. Det var romaren Manilius under 1a århundradet som nämnde just axeln 2/8 som Moder Jords vredgade och vettvilliga barn som låt inspärrad under en vulkan på Sicilien. En sinnebild man idag kan se som materialismens avkomma galenskapen, eller Överhetens frenetiska arbete i Sverige att via lobbyism söka blockera allt som hotar reducera deras oanständiga privilegier för att inte tala om att en vänstermentalitet sprider sig i landet (se Annie Lööf som den här mörka gruppens spjutspets i det offentliga).

Man kan mildra kritiken mot Sveriges vanvettiga försvar av de rikas särbehandling: Moder Svea backar via sina exceptionellt materialistiska kvinnor upp männens värld, även om det leder till att kjoltygen själva i slutändan felfördelas å det grövsta och många, många slutar som fattigpensionärer (en position undertecknad, en man, frivilligt valt hellre än att acceptera alla de förödmjukelser den svenska arbetsmarknaden har i beredskap på den åldrande medborgaren). Nu när tid utan pengar finns, kommer blogginläggen att gradvis bli allt skarpare eftersom tid finns att tänka innan man talar!

Som en tidig frukt av detta var en viktig upptäckt nyligen (länken ovan). Upptäckten var att den sataniska influensen (stjärnan Algol) på svensk ekonomi och landets vanligaste yrke, ekonomen, i äldre tider var en mer komplex historia.

Jag valde tidigt på bloggen Algol i Oxens 3e grad enbart som stickprov, för att se om fixstjärnorna verkade ha någon betydelse. Men först nu noterade jag hur Sveriges ekonomiplanet (Mars i detta horoskop) om något bör knytas till näraliggande Plejaderna, vars huvudstjärna Alcyone faktiskt ligger i Oxens 7e grad och således uppfyller antikens stränga krav på en minimal avvikelser (1°) från en rät linje eller konjunktion. Givet konstellationen Sjusystrarnas koppling till sorg och tandagnisslan förstärks idén om att Sverige fortfarande i modern tid släpar med sig sitt gamla sorgebarn: att Överheten ser till att hålla stora delar av landet i armod och sorg! 

Det är som att Sverige lider av en kronisk förbannelse. Landet håller sig med en Elit som ser till att vidmakthålla en stor reservoar av arbetskraft (oskolad, svart, importerad) för att hålla folkets löneanspråk nere. 

Det är med andra ord inte helt lätt att se var satanisk illvilja eller suicidal självmordinstinkt hos ekonomitypen övergår i ond karma från gamla Fattigsverige (Plejaderna eller De gråtande systrarna). 

Ett är dock säkert: Magdalena Andersson, nytillträdde Mikael "Brunkolsprofitören och vårdvinstförespråkaren" Damberg och alla andra svenska finansministrar trillar lätt in i en snålroll. Denna typ förklaras bäst av att den sataniska materialismens axel i nationalhoroskopet KRÄVER att ministerns tankemönster är ofria och redan från start betingade att ta parti för den överhet som hatar kostnader i vetskapen att arbetskraft är lätt utbytbar Så mycket för den "demokratin" folket tror på!

Brittiske astrologen Charles Carter såg axeln Oxe/Skorpion som snål mot andra men karaktärslöst självefterlåten för egen del (Staten är självisk). "Blondinbella" Löwengrip är bara ett av många svenska exempel som visar hur hans bedömning stämmer. 

(Jag har tidigare förundrat mig hur Carter kunde göra så exakta analyser då  han använda den västerländska zodiaken som inte ens stämmer med konstellationernas lägen på himlen längre, men förklaringen var förstås att han tänkte rent rationellt i termer av vad traditionen förmedlade. Det är bara att skifta från tropisk till siderisk zodiak för att se bekräftelsen av hans i sak korrekta analyser. 

Nu kan Carter misstänkas ha sneglat på den sideriska zodiaken även om han inte ville förvirra sina engelska läsare. I en mindre spridd text introducerar han t.ex. en hinduiskt färgad prognosteknik som ersättning för en i hans mening opålitlig västmetod. Se hans Symbolic Directions in Modern Astrology, amerikanska utgåvan 1947, den engelska möjligen tidigare.)

I nationalhoroskopet finns således ytterligare en indikation på att Sverige är "rena korruptionsmaskinen", en tillvitelse jag tidigare baserat på den intima kopplingen mellan de rika och tursammas 5e hur och 9e utlandshuset. Men även den materialistiska, sataniska axeln mellan 2 och 8 talar samma språk.


PS. Efter fullbordat skrivande (den 13e) över morgonkaffet, får jag syn på en appell maskerat av Peter Englund som kåseri i DN (lämplig kanal för rätt målgrupp). Det är alltid glädjande att hitta en svensk som låter precis som den här bloggen sedan åtskilliga år. Englund avrundar kort före slutet: "Föreställningen att klimatkrisen ska lösas på individnivå är inte bara ett tankefel stigen ur en skenande nyliberal kult av individen".

Faktum är att den fossila förbränning med vilken västerlänningar redan gjort sig till Guds fiende och framkallat en garanterad Naturens Vedergällning låter sig lätt infogas i Sverigekartans ovanstående svärtade sataniska axel. För vad är 2a sektorn om inte "förbränningsmaterial" som betjänar 1a huset eller den egna kroppen? 8e huset är inte enbart Skorpionen eller anus exkrementering av det spill organismen inte kunde tillgodogöra sig utan samtidigt den ONDA KARMA som en konsumtionsorienterad varelse alltid alstrar. "Syndens lön är döden", ett gammalt talesätt som illustrerar 8e huset på en djupare nivå.


Inga kommentarer: