Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 december 2021

Civilminister Karkiainens blodtörstiga svans

 

Civilminister Karkiainen och därbakom en
anonymiserad och av USA köpt
försvarsminister som dock, mig veterligen,
inte har någon sydstatsflagga på väggen


 

Inför dagar av mediepirayor som rört om i Ida Karkiainens bakvatten, noterar jag hennes födelsedag. Den vittnar om någon som bäddad för att få lömska knivhugg i ryggen. Någon av alla texter om Hitlerhälsningen vid 15 som förevigades foto innehäll förklaringen att på små småorten kunde man inte som på Stockholm söder ha råd att välja och vraka bland människor och bara umgås med sin egen sort. 

Faktiskt bodde undertecknad runt tjugo flera år i det som kort efter flytten därifrån utvecklades till de allra hippaste söderområdena ("Soho"). Sanningen är att Stockholm sannolikt är dödare än en småhåla och från alla år i storstans krogliv gjorde jag inte en enda bekantskap som överlevt med åren. Jag har till skillnad från nämnda förklaring valt att leva utan nämnvärt umgänge än att kompromissa bort viktiga värderingar och svälja vad som helst bara för att det är en kompis som säger det. 

Men så visar Ida Karkiainens horoskop inte heller något större intresse av att leva sig in i andras tankar eller känslor och kan därför navigera mer effektivt mot egna mål. Hon skjuter ifrån sig allt vad den suspekte pojkvännen sysslar med eller har på sig. Detta syns i horoskopet, som är egoistiskt - Väduren - men en vinnande sorts Vädur som klarar att samhällsklättra till följd av Solens kombination med den positiva Jupiter.

Sammantvingandet av JORD ("konkreta resultat")
och ELD (i formen av självcentrerade Väduren)
kallas på bloggen "egenmäktighet" eller "av egen kraft"



Att ha Månen/sinnet i grupporienterade Vattenbäraren och troligen mycket nära Sverigehoroskopets Sol i samma tecken hjälper naturligtvis också en social streber att satsa på sitt och lyckas med det. Månen och äregirighetens demon Rahu visar denna glupande aptit på vinna framgång åt sig inom samhället och dess system och grupperingar.

Inget av detta är nödvändigtvis ett problem. Det mystiska i kartan är att Vädurens lyckosamma ego-resa får grus i maskineriet genom att knivhugg bakifrån, från hennes förflutna om man ser planeter som redan stigit i öster som saker som ligger bakom en.  (Här inte det fysiska öster utan ett "virtuellt öster" eftersom det bara är en mån- eller sinnelagsascendent - så nära man kommer en människa utan exakt födelseklockslag.)

Från den "onda demonens" förlustbringande 12e hus kastar olycks- och skandalplaneten Mars en blick mot Karkiainens själva IDENTITET (Solen). Är hon högerextrem innerst inne? Mediernas jakt på skandaler och klick är en lika trolig förklaring som att en ogenomtänkt gest i ungdomen skulle bottna i något djupare. Det har AB:s Martin Aagård redan konstaterat i en text inledd av en lång självrannsakan.

Att nyblivna civilministern haft mycket med musiken att göra (vit makt-inslag eller ej) - skött mycket på den praktiska nivån åt pojkvännens band - framgår av en intressant men inte alltigenom positiv "ömsesidig reception" mellan Oxen och Tvillingarna. Tvillingarnas Merkurius som hon inser att hon varit otydlig med (kommunikationen) står i Oxen och Oxens Venus i Tvillingarna. 

Jord och Luft dras ihop men den här elementmixen är hinduerna mer kritisk till än jag var i bloggens början. Jag såg här "rationalism" och den intellektuella Luftens sondering av terrängen och ett enbart jordbundet, "rationalistiskt" tänkande. Hinduerna menar att de flesta av elementen överhuvudtaget inte är förenliga och indikerar problem närhelst de tvingas ihop. Det är dock sparsmakat med information på nätet, hinduerna verkar i modern tid inte nyttja elementen för analyser i någon större utsträckning.

När man besinnar att Merkurius och Venus båda har med sång & dans och musik (eller konst) att göra, inser man att den musik som attraherat den unga Karkiainen troligen inte alls var särskilt PK... En f.d. musikerkamrat till politikerns pojkvän gav prov på en patetisk tolkning av en text om världsherravälde som att den enbart handlade om att ta över medierna med sin egen musik. Bra dum som köper den metaforen! Metafor var det men för klockrena budskap av typen "den unge Jimmie Åkesson". 

Det enda ärliga jag sett så här långt i debaclet (lokala bybor som håller en av sina egna är så förutsägbart att jag inte förstår att medierna ens rapporterar om det) är just orden om att man i småorten för att slippa total ensamhet får acceptera att folk tycker olika. Det förefaller inte ha fallit Karkiainen in att man ta ställning där man står för en bättre värld. Men Solen och Jupiter i den här kartan verkar likna Sverigekartans hycklande framgångssaga som ger onda efterverkningar i framtiden...

*****

Inför Karkiainens påfallande streberkarta (Månen + Rahu OCH Solen med positionshungrande Mars-Stenbocken) kommer lägligt en text i Expressen. Sonen till Arne Weise, tv-ansikte och "Herr Sverige" själv under eviga år, konstaterar att hans linslusige far inte varit den föräldragestalt han behövde. 

Arne Weises nymåne i Vattenbäraren (Sverigehoroskopets centrala hjärtpump) bekräftar verkligen nationalhoroskopet och att det är lättare att bli "någon" i det här landet om man har aktivitet i tecknet för den svenska eliten. Redan 2009 noterade jag att det haglar av äktsvenska celebriteter i detta tecken, men Weise fick bara några rader då och ingen uppritad karta.

 


Weises karta liknar också Karkiainens i så måtto som även programvärden låg i samma temporala fas - Saturnus i Skytten. Dessutom också han hade en störd Vädur ("se mig! se mig") via Mars-Stenbocken. Återigen attackerar förstås Mars 90 grader framåt och den här gången mot äregiriga Rahu (som också är viktig i Karkiainens karta). Här hämtar den sin demoniska vilja att vara en framstående PERSON (bara person, inte ens riktig individ) från just status- eller positionsmedvetna Mars i Stenbocken. 

Arma Andreas Weise!

Här är Sverige i ett nötskal. Intiga människor som vill upp och bli "någon" utan att först bygga upp sig själva (ett långt trögt och för nationalekonomin föga lönsamt arbete). Sverige, landet där kvalitet på det mänskliga planet satts på undantag och snabba cash bedömdes viktigare.


Inga kommentarer: