Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 december 2021

Anna Hedenmos tre "tidstvillingar"

Anna Hedenmo är i blåsväder för en nattstånden intervju med utrikesreportern Magda Gad som tydligen inte alls gjorde henne rättvisa (Expr). 

Hedenmo är en av de få SVT-medarbetare (eller tv-ansikten) som alltid retat mig för en osympatisk attityd och någon unken politisk grundsyn (tydligt höger) som läcker igenom. Redan 2012 granskades födelsedagen och med en sajt jag nyss upptäckte kunde man lätt konstatera att Hedenmos 21a mars för året 1961 inte givit några världsberömdheter, för sportintresserade kanske undantaget en tysk fotbollsspelare som en gång platsat på en 100-lista över den sportens bästa.

https://famouspeople.astro-seek.com/famous-birthdays/21-march

De andra är en komiker, okänd utanför Australien och en lägre rangens amerikansk aktris hemmahörig i lågbudget-tv (dagtids-tv, såpor), produktioner som väl knappast någonsin visats i Sverige.

komikern:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vince_Sorrenti
aktrisen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kassie_Wesley_DePaiva
fotbollsspelaren:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lothar_Matth%C3%A4us

Fotbollsspelaren har faktiskt kvaliteter som möjligen för tankarna till Hedenmo när hon är skärpt i rollen som nyhetsankare. Wikipedia säger: "perceptive passing, positional sense, well-timed tackling, as well as powerful shooting"...

En blick på horoskopkommentaren från 2012 gör mig övertygad om en tidig födelse för Hedenmo, så att den ofta stockkonservativa Mån-Oxen verkligen befinner sig akut i den onda stjärnans våld (Algol, Satanshuvudet). Det skulle förklara hennes dumhet i valet av vad hon tror vara personliga frågor som Gad var intresserad av.

Redan 2012 pekade jag på att framåtandan i horoskopet (Jupiter) är helt strypt och kontrollerad av det Cissi Wallin kallar en "trött suck från förr". Vad hon talar om är patriarkets Saturnus, tydligt läsbar som just patriark eftersom den 1961 står i sitt negativa härskarläge Stenbocken. 

Hedenmos kuriösa intresse av Gads sexualitet och muskulösa armar visar tydligt hur en uppsjö av placeringar i JORD sänker människan ner till lågintelligent somatisk nivå, särskilt om stjärnan Algol förenklar människan och gör henne till en lätt måltavla för allsköns Åklagare (Satan). Tyske fotbollsspelaren valde rätt livsväg och hans kroppsliga intelligens gjorde väl ifrån sig på fotbollsplanen.

I vad mån komikern och aktrisen lyckats kanske besvaras nog av deras begränsade karriärframgångar. Men Solen i Fiskarna och Mars i Tvillingarna är en kombination som kan vara svår att förstå. Ömsom knivskarpa och rent elaka intellektuella kommentarer (Mars i LUFT) blandas med Fiskarnas emotionella inlevelse (VATTEN). Uppenbarligen är denna dags himmel lite väl spretig för indikera hög generell potential.

Av kändislistan framgår att 21 mars har givit en och annan verkligt känd person, så slutsatsen måste vara att det är året 1961 som är hindret. Saturnus håller futuristiska Jupiter låst i gamla hjulspår. När dessa två logiska motpoler möts i något zodiaktecken dominerar Saturnus starkt, som här. Men det behöver därför inte resultera i en högervriden tillskyndare till patriarkatet eller den rådande makten. I LUFT kan t.ex. ett väldigt tajt intellekt resultera, men troligen ett som inte unnar sig några vidlyftiga jupiteriska utspel utan håller allt sakligt och nära "essensen" (Saturnus är ju själv essentiellt LUFT och står universums grundplan mycket nära.)


Inga kommentarer: