Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 december 2021

Fredrik Reinfeldt, stridshingsten - verkligen!

 

Nya skolministern ser i sina siffror att dagens skjutglada ynglingar i Utanförskapet perfekt matchar Fredrik Reinfeldts införande av den av alla friskt tänkande medborgare avskydda marknadsskolan (Expressen).

Man påminner sig den inte helt tillräkneliga statsministerns bedyran att han var en "stridshingst" nära inpå det val han sedan förlorade. Med ett för svenska förhållanden ytterst sällsynt födelseklockslag för en celebritet kan stridisen Mars spikas i ett mycket ogynnsamt läge i Jungfrun stigande i öster. Men en så ego-nära position resulterar med lätthet en lättkränkt, ilsk och självisk människotyp men Reinfeldt var ju en broilerpolitiker och hade lärt sig undertrycka en del av sina många olater.

Men det är intressant att gräva upp det här gamla liket som hans eget parti snabbt gjorde sig av med och jämföra regeringen Reinfeldts år vid makten med den dominanta svenska planetcykeln vid den tiden. Bloggen innehöll mycket om den olyckliga tid för Sverige när äregirighetens (eller bara girighetens) Rahu trädde fram som dominant ton i det svenska ödet. I nationens födelsehoroskop låg redan Rahu varnande i 3e huset som utöver personlig intellektualitet också sorterar under grundläggande skolgång (opposit, i 9e, finns högre studier).

(Skola och skolgång är dock ett ormbo, hinduisk astrologi innehåller flera och inbördes konflikterande traditioner om vilka hus som handhar området! Dessutom räknar de Oxens 2a som moderns mest grundläggande skolning av det lilla barnet genom att lära det ljuda med sin mun - talspråket som en förutsättning för det senare skrivspråket.)

Givet att det svenska 3e huset ÄGS av Överklassens Jupiter (de verkligt rika) och att denna planet är "verksamt ond", dvs skapar problem för landet, kan man i backspegeln se vad girighetens överdrifter som drabbade svenska skolan kom från: 

Jupiter i dess kombination med Solen (ledare) och Merkurius (läskunnighet och fundamental rådare över grundskola). Och hela denna orättfärdiga hop i Elitens 5e hus! Var det någonstans där en girig Elit kunde ha förutsetts rikta in sig på under denna planetcykel, så var det den svenska skolan. (Och sjätte hälsohuset som också är jupiteriskt - och samma hände det samhällsområdet!)

Allt detta har sagts tidigare, så ta detta som en liten minnesuppfriskare:

Regeringen Reinfeldt hade makten 2006-14

Den rikemansstödda girighetsdemonen Rahu dominerade Sverige oktober 2002 till oktober 2020.

Rahus andra subcykel trädde fram 29 månader, juni 2005-nov 2097. Subcykeln betecknades av den för Sverige onda lyckoplaneten Jupiter så att det här fanns en tid då Sveriges galna överhet direkt påverkade nationalintellektet (hus 3) och inte minst landets skolväsen.

Reinfeldt tog makten precis halvvägs in i Överhetens subcykel Jupiter och konsekvenserna blev som nya skolministern säger, långtgående.

Där är en svårighet med astrologin, omen fladdrar förbi och har sin tid, men vilka signalerar bestående förstörelse eller förbättring? Efter timmar invid Sverigehoroskopet kom jag fram till att den solära motorn i nationen kanske inte är ont (som en djävul) men väl så oklok att den producerar onda effekter för framtiden. Jag kallade landets inre energikälla för rena Korruptionsmaskinen, minst sagt en annan helhetsbild än den svenska självbelåtenheten!

Efter att fixstjärnorna sent omsider väckt bloggarens intresse måste förstås gamle Rensvält, arbetslinjens hetsare, knäppas på i datorprogrammet som nu initialt visar eventuella fixstjärnor som kan berika tolkningen.


Men för Stridshingsten är det så många planeter knutna till fixstjärnor att gamla käpphästen "less is more" gör sig påmind. En stor förvirring skulle uppstå om man sökte väga in alla de fixstjärnor som är aktiva i den här kartan.

(Minns att bloggen använder den mer generösa orben ±2°, dubbla den avvikelse som moderna astrologer ibland förespråkar.)

Men myllret kanske i sig är en nyckel till Rensvälts psykologi: han vet inte riktigt vem han är. "Bakgrundsstrålningen" är för spretig, kommer från alla håll, och är säkert av skiftande karaktär. 

Dominanta budskap blir bara de näraliggande planeterna: det egoistiska och allmänt fientliga och räknenisseaktiga egot i 1a huset, hatet mot social välfärd (Saturnus i Vattenbäraren i 6e fiendehuset) och hans helt missriktade ONDA välgångsstjärna Jupiter i 9e huset för "mitt allra högsta goda". 

Och kolla 9e huset och vad som ska föreställa "samvete" i Reinfeldts karta: här möts girighetens Rahu och rikemansplaneten Jupiter,  precis de två faktorer som dominerade Dasha-systemet under åren när Reinfeldt sålde ut folkets tillgångar och gynnade de privilegierade. Jag tror jag tog i som en riktig SD:are och kallade statsministern "folkförrädare" vid något tillfälle. Det finns ingen anledning att mjuka det omdömet.

I något inlägg kommenterade jag också hans klena husplacering för "kungavärdighetens" Regulus (visserligen inte konjunkt Solen men väl intellektets Merkurius). Gissningsvis sade jag då något i still med att 12e huset för världsliga förluster antydde "återkallandet av hans kungavärdighet" (och mycket typiskt surade han och avgick direkt efter valförlusten). Eftersom Merkurius är ascendenthärskaren markeras här frånvaron av konungsliga kvaliteter! Konungen ska vara med sitt folk och stötta och älska det, Reinfeldt stöttade bara träldomens anhängare.

Regulus i Lejonet är därför en viktig fixstjärna trots dess obskyra husplacering och en viktig men underordnad influens. Tiden har visat hur väl det stämmer att Sverige hade rena motbilden till en god härskare dessa år.

De andra stjärnorna som lyser upp på kartan ovan, känner jag inte till annat än i något fall till namnet. Men stjärnlistan hos Constallation of Words kan ge den intresserade tips. Dock byter stjärnor namn så det är inte säkert att alla är listade under de namn som sajtens skapare fastnat för!

https://www.constellationsofwords.com/list-of-stars/

I astrologiprogrammet ZET Lite listas de namngivna stjärnorna enligt en konvention men en kolumn ger även andra namn. För Reinfeldts övriga stjärnor:

Acrux i Vågen: inga fler namn

Antares i Skorpionen: Cor Scorpii, Kalb al Akrab, Vespertilio

Achernar i Vattenbäraren: inge fler namn

Aldebaran i Oxen: Cor Tauri, Parilicium

Capella i Oxen: Alhajoth

Alnilam i Oxen: Alnihan, Alnitam

Alnath i Oxen: Alnath, El Nath, Nath (@Greek(b) Tau är även @Greek(g) Aur i Oxen)

Bara för den som vill gräva sig in i vad som drev ett osedvanligt misslyckat ledarval av det svenska folket. Men säg när inte en reklamkampanj fick de enkla svenskarna att gå i räta led?

Eftersom Achernar i Vattenbäraren blandar sig med politikernas oförsonliga hat mot kollektiva lösningar skulle den stjärnan kunna vara värd ett studium, trots att den världsligt står lika svagt som Regulus.

Men mest intressant är nog ändå att månnodsaxeln lyckas pricka in det opposita paret Aldebaran i Oxen och Antares i Skorpionen, både viktiga riktmärken i antiken och två av persernas fyra "kungastjärnor"

Med Regulus i Lejonet hade Reinfeldt alltså tre av de fyra, bara Formalhaut i Vattenbäraren saknades. Men de var i opassande hus för en blivande härskare och dessutom två med månnoderna (äregirighetens uppgång och nesliga fall - i den sataniska axeln Oxe/Skorpion). Inte helt roliga omen för en överherre in spe! Många skulle nog avstå att exponera sig i rampljuset med så usla omen.


Inga kommentarer: