Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 december 2021

Världshoroskopet 2022 (covid vinner ännu en rond)

Nu säger förståsigpåaren från den extrema vaccinprofitören Pfizer att corona bara kommit halvvägs (AB - inom några timmar inlåst bakom betaldörren). Vem som nu skulle lyssna till en sådan röst - Big Pharma har bestämt sig för att sälja sina lukrativa vaccin ännu i två år och håller länderna gisslan precis lika mycket som viruset och de vanmäktiga och okloka politikerna. Naturen leker katt och råtta med mänskligheten och söker fösa den i riktning mot en ny världsordning, bortom kapitalism och rovdrift på naturen.

När jag tjuvtittade på årets världshoroskop redan i augusti 2020, sade jag bl.a. detta:

Det intressanta med kartan för 2020 var att "pestplaneten" Mars riktade in sig på människomassornas Måne och detta via två tecken som tydligt uttryckte det nya globala begreppet "social distansering" Det var från den dödliga och fruktade Skorpionen stinget från Mars utgick och träffade folkmassorna i ett annat tecken med sociala denotationer: Vattenbäraren - nationer som koncept, samhällen som helhet. En infekterad (superspridaren, som det hette ett tag) förgiftar alltså hela samhällskroppen. Allt utifrån den naturliga zodiaken utan finlir som ascendent eller positioner i husen. (hela texten här)

För världens tredje levnadsår efter första pandemiåret gäller för 2022 på nytt samma "pestsmittade" Måne för den ansiktslösa folkmassan. Men Mars hölls för att ligga bakom pest i det gamla Babylon medan hinduisk astrologi numera snarare tycks ha knutit pester till månnoderna. Lite moderniserat skulle "pest" också kunna innefatta virala pandemier. 

Så vad kan utläsas för nästa år? Jag skippar återigen Ascendenten (Greenwich/London - är den lokalen verkligen representativ för Världen?). Jag nöjer mig med den naturliga zodiakens översiktliga "idéer":

 

Eftersom Plejaderna eller De gråtande systrarna ägnats lite uppmärksamhet nyligen kan det passa att markera deras huvudstjärna Alcyone i Oxens stjärnbild i årshoroskopet. "Gråt och tandagnisslan" framhävs nämligen för 2022 å det grövsta genom att den sublunära självförhävelsens demon, Rahu, ligger mycket nära den olycksbringande fixstjärnan.

Lägg därtill att pest- och olycksplaneten Skorpionen även nu verkar från den toxiska dödens Skorpion och drabbar expansionens Jupiter i folkslagens (kollektivets) Vattenbärare och 2022 ter sig om möjligen ännu värre än tidigare årshoroskop. På västfronten inget nytt.

Men De gråtande systrarna i Oxen är intressant eftersom kopplingen till Rahu nu ger en karta med båda pestindikatorerna verksamma. Är detta året när Naturen äntligen mixtrat fram sitt Domedagsvapen mot den ohörsamma människan?

Det slår mig att världshoroskop ställda för 1 januari sedan väldigt lång tid alltid har den positiva och framstegsoptimistiska Skytten som soltecken. Men det betyder inte att varje år visat en stöddig och självsäker mänsklighet. Inte ens när tecknets härskare Jupiter som för närvarande befinner sig i ett positivt polariserat tecken som Vattenbäraren (och Eld och Luft kan ge mycket inspirerad och kreativ tanke). 

Visserligen finns förutsättningarna 2022 för en EXPANSION av diktatorsmått när det gäller ländernas försök att kontrollera sina befolkningar. Japp. Diktaturen har kommit till världen och coronapassen var bara första steget. Nu kommer en mänsklighet som tappat greppet över sin nyliberala tillväxtoptimism att genera sig å det grövsta innan Naturens Vedergällning likväl infinner sig en bit in i framtiden.

Viktigt här är världshoroskopets motbud till den "kreativt" tilltagande kontrollen över folkslaget som expansiva Solen i Skytten (världens ledare) önskar se. Motbudet kommer från just pestfaktorn Rahu invid De gråtande systrarna och illustreras ytterligare av känslan av jämvikt eller balans - Venus - i Skytten skär sig illa i materiella Oxen. ELD och JORD är avgjorda fiender i astrologin och Eldens obegränsade ambitioner kommer till korta inför Jordens definitivt begränsande inverkan. 

Man kan därför se ett år där huvudgiven i världen är att utöka kontrollen över alla folk och länder. Diktatorsmentaliteten är inte exklusiv för en dålig Saturnus, även den globalistiska Skytten ses högaktiv i flera berömda diktatorshoroskop, även av kommunistisk typ. Stalin och Hitler är bara två exempel på hur illa den expansiva Skytten kan uttrycka sig. Här möter dock globaliseringen av kontroll över folken (inte minst från hungriga Big Pharma) möter dock praktiskt motstånd just i fråga om "pesten" (Rahu i Oxen invid Sjustjärnan) eller covid-19. 

JORD är en praktiker och diktatorsfasonerna som nu alla "folkvalda" och konsumtionshungrande medborgare favoriserar kommer att stöta på patrull i formen av "pesten" själv. Kan den extrema tonvikten på "den sataniska axeln" (2a, "Hades port", 8e "Döden") vara ett ytterligare tecken på att Naturen 2022 kokar ihop en vaccinresistent formel som får alla mänskliga ansträngningar (Solen/Jupiter) att komma till korta? 

Minns också att Jupiter står under direkt attack för den giftiga Mars-Skorpionen. Det är svårt att se "framgångens stjärna" producera mycket gott under en sådan anstormning. 2022 är inte ett framgångsår för massvaccineringen och den tomma fantasin att skapa en övermänskligt motståndskraftig mänsklighet! När människan tänker, skrattar gudarna.

Som Nya testamentet säger på något ställe (troligen den apokalyptiska Uppenbarelseboken): "Vedermödans tid kommer att förkortas för de Rättfärdiga människornas skull." Dessa är inte desamma som massorna, de  som dresserats av regimerna till flocktänkande. Bara de kommer att räddas som är i högre eller andlig mening Rättfärdiga och ser klart vad som håller på att hända. De är av nödvändighet minoritet i varje befolkning, som mot alla odds lärt sig tänka längre än samhället önskat. 

Stater har oftare än inte drabbats av svår självförhävelse och fantasier om att ha ersatt de högre himlarna, gudarna och allt det andra. Ateismens credo är som bekant: "människan är alltings mått" men det är just detta som världshoroskopet för 2022 förefaller ifrågasätta med Skorpionattacken mot Vattenbäraren och den sataniska axeln som öppnar för sammanbrott och Dödsriket som en verklig möjlighet i stor skala.

Att den ansiktslösa folkmassan i världen skildras som Månen-i-Skorpionen (Månens tekniskt sett svagaste placering), stärker inte direkt individernas bekvämlighet året som kommer.

Den som följer tidningarnas skriverier fattar att det är de burgna som återigen kommer att låta arbetarna ta skiten åt de som kan spärrar in sig och beställer hämtmat som de tydligen inte ens behöver öppna dörren för längre. Bara en tidsfråga innan dessa fega råttor vågar sig ut för att hämta näringen och råkar ut för bakhåll. Då börjar samhällets upplösning bli riktigt akut. Hemmet/tryggheten (Månen) är i korruptionens eller nedbrytningens åttonde sektor år 2022!

Militärstater kommer i det välmående Väst att börja poppa upp när allmänhetens trygghet blivit så här klen att ren Terror (Skorpionen/Mars/8e) dominerar världens göranden och låtanden. 

2022 är ytterligare ett år med ödesplaneten Saturnus i "kontrolläge" i Jord-tecknet Stenbocken, en sinnebild för gradualism eller någon form av stabilitet även under förändringar (om så bara för att Ödet är det enda att räkna med). I ett så vagt horoskop som ett världshoroskop blir inslaget en antydan om att kontroll och repression syns vara rätt åtgärder, dvs. ännu en antydan om diktatur - eller centralstyrning - som lösning på problem. 

Individuell frihet är ett koncept som avvecklas, förvisso inte en dag för tidigt. Människan kunde inte hantera sin frihet, arten var inte klok nog. 2022 har en så pass destruktiv karta att man nästan kunde ta den som milstolpe för var och när Förändringen mot nästa massutdöende och sedermera Mänskligheten 2.0 startade. (Men med ettåriga horoskop saknas det inte kartor att vraka och välja mellan om man söker punkten för Paradigmskiftet.)

Kanske kan det den fallna Månen i förgiftningens Skorpion samläsas med att det annalkande (men i dagsläget ännu inte aviserade) projektet med tvångsvaccinering av massorna går i stöpet som följd av Naturens allt effektivare gerillakrig mot den Orättfärdiga mänskliga överbyggnaden på planeten Jorden. Skorpion och Stenbocken i ett och samma horoskop kan bli rysliga predatorer som topprider övriga medlemmar i skapelsen. 

2022 kommer att se fortsättningen på de mobbingtendenser som stater och medier redan uppvisat när det gäller att i princip söka "döda" eller eliminera den farliga ovaccinerade grenen av människosläktet. Marginalisering, ghetton, gränsdragningar. Det är nu vi visar vilka monster vi egentligen är, bara en ny variant av Nazitysklands undermänniska (den som kallade sig herrefolket men i själva verket var bottennivån av homo sapiens).

Mot argumentet att astrologin är så flexibel att vad som helst kan utläsas ur en karta håller jag delvis med. Men granskar man samtliga faktorer (och världshoroskopet är ett ytterligt förenklat "naturligt horoskop" där tecken och hur är ett och detsamma), är det svårt att se mycket gott i ovanstående karta. Sällan ser man ett "socialt utstötningssyndrom" (sociala Vattenbäraren och antisociala Skorpionen) så grasserande aktiv som i världen 2022. 

Överheten kommer att skylla allt på fenomenet "antivaxxare" men världshoroskopet avslöjar vilken lögn detta är, maktlös Överhet har bara skaffat sig en syndabock. Därmed inte sagt att antivaxxare skulle representera de Rättfärdiga, mer troligen spelar dessa två parter på samma pinsamt låga politiserande nivå. Rättfärdighet handlar om lyhördhet för högre sanningar än människans hemsnickrade och den nivå är inte lätt att nå för en egokultur som den västerländska.

Huruvida medicinprofitören Pfizers spådom om en pandemi i ytterligare två år, kanske den mer långsiktiga dasha-prognosen för valfritt land kan duga. Sverige kommer att lida av sin perversa expansionshunger, orsakad av ledare (Solen) och överklassen (Jupiter) ända till 2036. Inom ramen för det sönderfallande rikemansparadigmet kommer rimligen inte covid-19 att vara det huvudrollsinnehavare som medierna (i samma båt som härskarna) för närvarande insisterar på, allt för att söka rädda det nuvarande civilisationssystemet. 

Men Sverige har sin "verksamt onda" Jupiter som ägare till nationens 6e ohälsohus (vilket förklarar hur lätt och uppenbart oåterkalleligt hälsovården korrumperats av vinstintressena), så otänkbart är det inte. Naturen kan ha valt en långsam utmattningsstrategi för att få bukt med parasiten Människan. 

Multipla dubbelkollar med andra länder planetära cykler skulle kanske kunna visa om pandemins varaktighet går att utläsa. Eller också är totala systemskiften injicerade av Naturen bortom astrologins räckvidd... Eller kanske har astrologin koll, men genom så komplicerade och långvariga cykler som bygger på kortare cykler i kombination, att de inte är kända. Astrologin är ju ännu ett av den irrationella mänsklighetens avlivade kunskapsfält, övergivet innan det hann bära full frukt.

 

Inga kommentarer: