Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 december 2021

Flyktingmärkt söker fast mark och fastighet

 


En kort kommentar till f.d. halvkändisen Samir som saboterade en seriös framtid genom att delta i Paradise Hotel och sedan hade en kort och halvdan karriär som någon slags popartist. Allt inhämtat genom ett par minuters googling.

Enligt Expressen har han nu kastat sitt gamla pseudoliv på soporna och satsar på ett "solitt yrke" som fastighetsmäklare. Detta fick mig att vilja kontrollera något annat än celebriteter/offentliga personer och hur horoskopet (om än bara för födelsedygnet) rimmar med människans livsval.

Som barn till flyktingar från Israels aggression mot palestinierna ser det verkligen ut som att släktförbannelser går i arv till barnen! Här är det livat i 12e huset för exil, och då är detta ändå inte ett horoskop baserat på Samirs egen kropp / ascendent utan en mån- och en solascendent. Kanske är nymånen (nystartens omen) så stark att klockslag inte behövs? Ett dygn för ett massproducerat "dussinöde"? Han föddes ett dygn som universellt tecknar omstart i frågor som rör Oxen, dvs fast mark under fötterna och inkomster.

Omstarten understryks av att Oxens härskare Venus är tillfångatagen i den onda daimonens hus, det 12e, som tillika är landsflyktens hus. Ett sådant drama knyts samman som bas för Oxen, som här således inte alls är så stabil som enligt traditionella beskrivningar av tecknet.

*****

Jag reagerar särskilt på Samirs ord på Instagram (citerade av Expressen): "Dags att gå vidare i karriären och göra något som jag älskat hela mitt liv. Fastigheter och lägenheter." Garanterat inte hela sanningen, men kanske snarlikt judiska barn som tog emot psykiskt lidande från föräldrar som överlevt Förintelsen och sen sökt släta över sin bakgrund utåt medan ohälsan fortsatt växa på insidan. Samir bara tror han älskat en fast bostad, i själva verket styrs han av Oxens symbol, fast mark under fötterna, som hans landsflyktige far överfört på honom som en "helig ko". (Solen symboliserar fadern, utom på vissa ställen i Indien som istället håller Guru/Jupiter som en faderssymbol, fadern som den som är sonens "lärare".)

Så här psykologisk är nu inte astrologin, åtminstone inte på ytan. Men se här hur Samir ändå på ett sätt talar absolut sanning: 4e huset får för kapitalkrävande varor som ett fast hem. Med substitutascendent (här både Sol och Måne) landar Lejonet i 4e så att Solen blir husrepresentant. Och involverad i en nymåne i 1a huset blir Samirs bindning till fastigheter/hem en absolut integrerad del av honom. Hans atma/själ (Solen) talar här sanna ord.

Också det allra högsta goda (9e huset) är intressant för en Ox-ascendent: här är Saturnus i sitt negativa härskartecken och understryker Oxens materialistiska existensnivå. Saturnus står för Överklassens innehav och eftersom Oxen är ett tjänande arbetstecken månar Samir om Överhetens "innehav" (vilket kan omfatta fastigheter och allt annan en rik människa nu vill lägga vantarna på för att känna att makt via besittningar känns såå bra - dessa sorts människor är enligt en annan världsbild Djävulens offer och bundsförvanter). Den äregiriga norra månnoden (Rahu/Drakhuvudet) förstärker här Saturnus som "det högsta goda" - att bli som en av De Besuttna. Arbetsoxen har minsann drömmar!

En sista sak: jag råkade under googlandet landa i en text där Samir berättade om sin plågade barndom i Linköping, en brottshåla till följd av krigsvapentillverkaren SAAB som drar ner stadens vibbar på demoniskt låga nivåer. Där berättade han mobbing eftersom den allmänna uppfattningen var att han var en homo (vilket han där bedyrade att han inte var). 

Dessa besvär går delvis att utläsa genom just Oxens härskare Venus som trots att den amorösa och samkvämstörstande planeten normalt är Lilla Välgöraren för just Oxen (dess eget negativa hemtecken!) blir en Verksam Illgörare. Addera till det att Venus står i "världsliga lidandets" 12 hus och man börjar se problem med sexualiteten eller det motsatta könet. Inte heller maskulina Mars är särskilt viril i Fiskarna, ett feminint tecken.

Allt som allt finns egenheter i den här kartan men det är knappast en ond dag, snarare än av alla de genomsnittliga dagar som ser genomsnittliga livsöden som deras naturliga utfall.



Inga kommentarer: