Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 november 2021

Svensk vapenindustris onda karma: Linköping som våldets stad


Tyska Das Bild 2021:
"Sverige Europas förfärligaste land"
(våldet och dödsskjutningarna)


Från Linköpings kommun officiella sajt kan man lära att ingen dokumentation existerar för den gamla boplatsens stadfästande år 1286. Synd, det hade givit en ännu äldre karta än den för Stockholms för att förstå varför det inte vill sig för denna indoeuropeiska folkspillra som sedan länge glömt vandringarna till denna världens ände. Platsen som långt senare, i antiken, kallades för Ultima Thule, en mytiskt världens ände långt bortom den civiliserade världen. 

Men precis som Kapitalismens konsumtionsmarknad hela tiden gallrar ur sin produktion av lönsamhetsskäl och i insikten att människan är en lättstimulerad och korttänkt varelse kan astrologen också förenkla det förflutna. 

Låt oss anta att traditionen har rätt och att den här annars mer utförliga historiesajten har fel med sitt 1287. Sedan återstår det bara att - med Tidens (Saturnus) rätt - ställa horoskopet för det årets första dag och betrakta stadfästelsen som ett uttryck för detta år och vad det bad i sitt sköte, till och med för invånarnas mentalitet och öden mer än 700 år senare... (Låt oss skippa komplikationen med frågan om vilken dag som gällde som årets första i Sverige på 1200-talet, på den här bloggen gäller snabb datainsamling och ännu snabbare utspunna historier...)

 

Krigsindustrin (Mars) som faktiskt hot för Linköping 1286,
eller för senare generationer. Notera att den
Onda Daimonen (hus 12) här spelas av Solen,
Linköpings själva väsenskärna eller själ
i femte elitens hus. Schizofreni !!!

 

Uppenbart finns en Maktelit i den gamla stiftsstaden. Men soltecknet Stenbocken i Lejonets 5e hus indikerar en förvirring i fråga om makt. Solens naturliga hemvist i 5e symboliserar dels själen men också Konungen som den som på Jorden representerar andlig överhöghet för sina undersåtar. Det här är ett hus med odiskutabla positiva denotationer och hinduismen ser enbart GOD KARMA i detta hus. Nu kan även god karma vara sämre i den mån husets innehåll inte håller måttet.

Men redan innan det, måste noteras att astrologin skiljer världslig och andlig makt, och detta är en delning av horoskopet som kan spegla lärans evolution med de samhällen den fortlevt i. Att dagens 10e makthus, dvs världslig makt, skiljer sig från det 5e är tydligt redan när hinduerna säger att sektorn är en "förbättringens sektor". Utan att säga det direkt kritiseras här den kluvna makten och det är politiker, materialistiska maktperspektiv som lider av ofullkomlighet. Mellan raderna favoriserar hinduismen således en Raja, en kung som andlig OCH världslig representant. 

Här gick Sverige som merparten av Europa vilse, och istället för demokrati har Sverige nu en riksdag som leker folkstyre medan den verkliga härskaren visar sig vara Storföretagarna och den Elit som syns knuten till dem i Sveriges moderna horoskop. Många av landets viktigaste beslut tas utan att folket ens tillfrågas.

I Linköpings hypotetiska horoskop syns samma extrema härskarkärna som över tid resulterade i att staden blev tillhåll för SAAB, sedermera en av landets främsta krigsvapentillverkare, en i sig olycklig karmisk effekt av stadens grundande. Det är SAAB:s vapentillverkning som nu på högre höjd (där öden skrivs) förklarar morden och allt våld i det moderna Linköping. "Kaka söker maka". Staden håller på att finna en extern befolkning som exakt motsvarar dess inre maktelit av lagiska och själlösa människor, snobbar över sin plats anor faktiskt.

Kriget i Linköping syns prefigurerat i Mars-Lejonet, en krigarkung som inte alls drar jämnt med Solen-i-Stenbocken. Eld och Jord är bittra fiender och oförenliga element. Jag har sedan bloggens stark utvecklat en egen syn på de fyra elementen, dels har tjänat som symboler för fyra medvetandetillstånd och det tog några år innan senkommen läsning av Platon hittade en exakt korrespondens till min egen syn på elementen i nyplatonismens nyansering av Platons lösa tankar om den tredelade Själen. Nyplatonismen placerade helt enkelt tre av elementen inom själen och symbolen för materiell externalitet (Jord-elementet) förlades utanför.

Men nyligen läste jag om ett parti i en informationsdiger introduktionsbok i hinduisk astrologi där författarna deFouw / Svoboda svepande pekar ut de fyra elementen i västtraditionen och sedan menar att de funnits kanske ännu längre tillbaka i den hinduiska astrologi som studerar månens 27 tecken eller månpalats. 

Eftersom hinduerna har ett utvecklat tänkande kring elementen just i anslutning till Månens bana, blir jag genast misstänksam över författarnas försök att göra hinduisk astrologi äldre än den grekiska förståelse som trängde in en bit i landet med Alexander den Store. För var det inte Aristoteles som band fast de fyra elementen till världen under Luna? 

Babylons astrologi liksom senare nyplatonismens fader Plotinos såg elementens kosmiska dimensioner och den "nyplatoniska" romaren diskuterade uttryckligen vilken sammansättning rymdens stjärnor kunde ha. De måste bestå av en liten smula JORD resonerade Plotinos. Hur kunde annars ELDEN vara bunden till en synlig plats på natthimlen?

Varifrån och när hinduerna än fick sina element vill jag här återge deFouw och Svobodas listning av elementens grad av förenlighet. Charles Carter, tongivande astrolog i England på 1900-talet, fick mig att fundera kring elementen vilket gav bloggen etiketter som yvig "sensationalism" (Eld + Vatten) eller den jordbundna "rationalismen" (Luft + Jord).

Det visar sig att den hinduiska läran om de 27 nakshatras (månpalatsen) har exakt samma synsätt på elementens olika kombinationer som den här bloggen använt i alla år, men med en ännu mer kritisk syn på elementens förenlighet - åtminstone i samband med de 27 månpalatsen som sorterar under ett eller annat element. Att indiernas koppling av månpalats och element har något sökt över sig inser man redan av att 27 varken går att fördela jämnt över 4 element eller den hinduiska 5-elementskosmologin:

ELD och LUFT samarbetar
JORD och VATTEN samarbetar
ETER samarbetar med övriga element

JORD samarbetar inte med ELD och särskilt inte med LUFT
VATTEN samarbetar inte med LUFT och särskilt inte med ELD
ELD samarbetar inte med JORD och särskilt inte med VATTEN
LUFT samarbetar inte med VATTEN och särskilt inte med JORD

I samband med månpalatsen är detta bara en av flera parametrar för att avgöra de många extra konstellationernas inverkan i horoskopet (via ascendentens, ascendenthärskarens och naturligtvis det Månen/sinnets placeringar i ett eller annat månpalats).

Jag kan lätt föreställa mig att en ascendent och dess härskare kan bereda problem om de tillhör oförenliga element. Den här hinduiska läran är således en begränsad version av de resonemang bloggen fört hela tiden om samtliga planetplaceringar men utifrån zodiakteckens elementära tillhörighet.

*** ***



Har då Linköpings kommun (1/1 1971 00.00) befriat staden från den onda demon som hotat den högkyrkliga (dvs. maktfixerade) orten så länge? Hör krigsprofitören SAAB i odemokratiskt smusslande med svenska staten till senare årtionden? Flygande tunnor och andra världskrigets beredskap passar alltjämt Linköpings gamla karta med nationalistiska JORD-elementet som soltecken. Visst är Stenbocken "universalistisk" men 5e huset tillhör den ännu begränsade andra akten, zodiakens "individualistiska" fas. 

(OBS. Åtskilliga kommuner har samma datum som pånyttfödelsedatum via kommunreformen 1971. Alla städer har naturligtvis inte en militärindustri, men då kommer sannolikt symboliken att hitta andra uttryck. Man kan säga att dessa identiska kommunhoroskop beskriver svenska statens REPRESSION av landets invånare - återkommer till den saken i samband med Månen i Vattenbäraren. Det är rätt typiskt Sverige att så många städer på en gång "stämplades" med samma uniforma omen, och det följande kan te sig lite vinklat för att passa Linköping, men saken är att kartan stämmer mycket väl.)

Bisarrt nog hänger krigaren Mars kvar i trakten, men nu som kronisk karma! Saturnus i dödens 8e hus visar att staden har ett destruktivt arv som fortlever in i dess liv som kommun. Det är inte svårt att se hur vapenindustrin är "moderna" Linköpings arvslott, kartan överträffar t.o.m. Stockholms historiska horoskop i ondska, men här är den tydligare och mer direkt beskriven.

Inte mindre än 3 av de 4 "onda" husen (3, 6 och 8) är högaktiva och även om 3 intellektshuset (tillika ett teknologiskt eller ingenjörsrelaterat hus) kallas "dussthana" - ett hus som möjliggör intellektets förbättring (från a- eller omoral), gissa hur svårt orten har att lämna demoni när ägaren är en svag Mars begiven på pengar och är involverad i den kroniska låsningen till Saturnus i dödshuset! Här är således "den sataniska axeln" beskriver exakt som i antiken som en låsning mellan 2a och 8e (men även naturliga ägarna Oxen och Skorpionen bildar denna skadliga självefterlåtenhet).

Den ömsesidiga receptionen mellan pengar och intellektuell verksamhet (Mars och Venus i varandras tecken) visar också att den här staden inte har en frisk uppfattning om krig och fred !!! Pengarna/Mammon får orten att göra vad som helst.

Slutligen kan noteras att SAABs anda anas även i den kreativa föreningen av ELD och LUFT (Månen i Vattenbäraren med disponenten Saturnus i krigiska ELD-tecknet Väduren) skulle kunnat innebära en lysande konstruktörs sinnelag, med direkt tillgång till omfattande organisatoriska strukturer (Saturnus) eller "blueprints" - nästan som att sinnet bara behöver motta färdiga konstruktioner från ovan. Men notera att sinnet/Månen står i fientlighetens och olyckans dåliga 6e hus, och Saturnus är som sagt blåkartor eller strukturer av ond typ som fortlever in i kommunaliseringen från tidigare. 

Det är inte konstigt att det är våld och skjutningar nästan dagligen i denna tid som för hela Sveriges vidkommande är den rikedomsälskande högsta kastens prövningstid i landets historia. De planetära cyklerna för Linköping ger ovanligt många tillfällen för "dåliga perioder", vare sig det handlar om tvivelaktiga vapenaffärer (med Staten involverad) eller illa integrerade invandrare som skapat en våldsvåg. Linköping synes vara - till följd av Sveriges vapenfetischism (hatad av Himmelen) - en känslig punkt i landet och en där man först ser när landet börjar spricka upp till följd av sitt otidsenliga tänkande. Pengar är ute, högre värden är inne. 

Men Vattenbärarens tidsålder kommer INTE att ta skruv i Linköping, detta antyds av psyk-Vattenbäraren i det fientligt stämda 6e huset (samma placering som i det gamla horoskopet). Den kollektiva populationen i staden verkar därmed inte ens solidarisk med det officiella Sverige, en nation med Solen i Vattenbäraren (i 5e ledarhuset). Kan detta vara en antydan om den ordinära Linköpingsbon faktiskt inte är något vän av ortens dominanta vapenindustri, utan ser den som en Olycka? Horoskopet är extremt innehållsrikt och kräver egentligen en detaljerad genomgång, men jag avrundar här.

Ska bara tillfogas att som aktiv och arbetande stad, tecknar Solen i privata 4e huset och med stora rikedomars Jupiter i 3e, att Linköping är en universitetsstad, dess arbete på stor rikedom via intellektets 3e sker i det privata (4e). Accepterar man att det är SAAB som sätter tonen för trakten, stämmer detta. Företagshemligheter av den art SAAB sitter på måste säkras från spioneri. Det är således en ytterst förtegen stad, vilket också folkets obskyrt placerade Måne ger vid handen. Linköpingsborna är typiskt självrepressiva svenskar utan målföre beträffande de större (statliga) intressen som styr staden.


Inga kommentarer: