Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 november 2021

Ebba Busch brunsmetad av andra?

 


 

Jag kan ha fel om fotona i Aftonbladet, kanske är färgen vinröd, men jag tycker det ser ut som att Ebba Busch själv klär sig i brunt och inbjuder till det hon själv i sin andliga blindhet upplever som illvilliga och falska anklagelser apropå den nya bruna höger som tar form inför svenskarnas oförstående ko-stirrande. Vi är ju rätt bruna själva, enligt nationalhoroskopet, och kanske därför färgblint avtrubbade inför landets högerglidning ner i helvetets övre kretsar...

Frågan om varifrån brunsmetningen kommer är intressant. Bloggen har tidigare  och i skilda inlägg pekat på att Ebba Buschs själva soltecken Stenbocken (brun JORD) tenderar till just sådana synpunkter som Sverigedemokraterna när bakom den nationalistiska (bruna = "marken vi ärvde") fernissan. 

Hinduismens kritik av alla maktorienterade uttrycks subtilt som att 10e makthuset (motsvarande Stenbockens tecken) är en upachaya-sektor, ett område som kan "förbättras" (via mänsklig ansträngning och således inte en sektor som är huggen i sten). 

Ordet "förbättring" tolkas av vissa som att det räcker med att ha tålamod för att de motsträviga livsområdena ska ge resultat, men för den visa människan är ordet en påminnelse om att maktmänniskor tror sig vara självtillräckliga och att gudarnas vrede är nära med mindre de reformerar sig och visar på noblare ansträngning. Deras hybris - som ingångsvärde i detta liv - är anstötlig men kan åtgärdas! 

Det finns absolut plats för "förbättring" hos den här typen som astrologin skenheligt placerar på "toppen" eller zenit. I själva verket är de på toppen bara i denna värld som ägas av Satan eller någon liknande låg demonvarelse. Ur Himmelrikets synvinkel är maktmänniskan artens bottenskrap (kanske pga. ett extraordinärt syndafall). Detta antyder måhända hinduismen genom att koppla Stenbockens härskare Saturnus (i dess negativa tagning) till underklassen, de vars karma från tidigare liv antingen aldrig varit gott nog eller rent negativt sänkt dem till pisspositioner i detta liv.

(Negativt polariserad Saturnus är en väsensskild historia från den positivt polariserade Saturnus som uttrycker planetens sanna himmelska eller Luft-natur via härskarskapet över Vattenbäraren - se dock föregående inlägg om terrorforskaren hur även denna placering kan färgas av komplexa planetära budskap som så att säga drar symboliken snett.)

Bloggen har kallat axeln från bottenplacerade Krabban (det privata, hemmet) upp mot Stenbocken (det officiella, makten) för en Klättrarens eller Streberns axel och vissa planeter i opposition häremellan kan skapa monster som är villiga att gå över lika för att nå sina mål. 

När man ser Ebba Buschs karta ur detta perspektiv, fylls man av onda föraningar. Kan Djävulen förklä sig i en vän kvinnas kropp? Många Hollywoodfilmer talar för det, och konstnärers och filmares kontakt med arketypiska verkligheter är oomtvistad. Hennes intellekt (Merkurius) står i Vattenbäraren, apropå det nyss sagda, men se Vattenbärares Saturnus eländiga placering! Hon tänker inte med Luft-människans intellektuella renhet utan vältrar sig kroniskt via en Saturnus i hat-tecknet Skorpionens skämda vatten. Oj, vad den kvinnan hatar "socialism"! 

(Vattenbärarens mycket avancerade samexistens av individualism och kollektivism beskrivs bäst bland politiska ideologier av just socialism. Den här oheliga mixen av Vattenbärare som undermineras av den förfrämligade Skorpionen kan i värsta fall leda till urartat hat mot Staten. Bloggen har döpt mixen till "dissociation" eller utstötningssyndromet.)

Busch har dissocaitvt fixerat sig vid denna brunsmetning som formligen rinner ner från hennes egen maktsida (utan att hon fattar det) och förstör det inre lugnet eller privata hemmet (eller hur nu processen kring denna förödande fullmåne fungerar). 

I början av oktober lät det likadant (notera att det inte är Busch utan skribentens gillande som den förrädiska rubriken avser):

 

Anmärkning. Horoskopet för hela födelsedygnet kommer naturligtvis att innehålla enskilda timmar när den här maktperversionen lugnar sig. Allt hänger på vilka positioner fullmåneaxeln intar vid Ebba Buschs exakta födelse. Men kartan för dygnet som helhet illustrerar ett övertryck i förhållande till 10e makthuset, och det stämmer förunderligt väl med den här broilerpolitikern. 

Det kan också hända, "en gång på miljonen" att en av de fria själarna anländer till en bebiskropp och ämnar göra gott inom någon oerhörd röra som planeterna antyder. Men dessa är undantag, normalt visar planeterna i det EXAKTA personhoroskopet vilken skostorlek själen valt åt sig, vad den är här för att göra, betala tillbaka eller kanske bara uthärda.... Men här talar jag om tillväxt genom motgångar, ett ämne som tillhör de rent ut dåliga Dussthana-husen (6, 8 och 12).


Senare på dagen

Pregnant text av Malin Wollin i AB apropå figuren på allas läppar.

Inga kommentarer: