Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 november 2021

Magda och kaosplaneten i Sverigehoroskopet

Magdalena Anderssons och alla svenska kvinnors triumf över en första statsminister av "deras sort" övergick i Annie Lööfs svekfulla knivhugg i ryggen (och MP:s avhopp). 

Kvinnor i toppen: garanti för catfights?

Varför jag inte lyfte fram kaos- och krigsplaneten Mars tydligare i tolkningen av horoskopet för den första kvinnliga statsministern, beror naturligtvis på att Månen var så mycket starkare i härskarläge och i 10e makthuset än en försvagad Mars på Sveriges Vågascendent.

Men den fortsatta onsdagen visade att Alliansens tecken (Vågen) inte var lyckobådande alls för Anderssons start!

Läser man om den korta kommentaren, ser man emellertid att den NÄSTAN berättar en allvarligare historia än den om kvinnans senkomna erövring av statsministerpositionen. Jag noterar att Mars är en svag krigare i sitt debila eller skadade läge (Vågen), och jag har exempel på kaotiska sinnelag och åtföljande självmordsförsök när den stiger i detta tecken.

Och Mars figurerar inte bara själv vid östra horisonten vid valet av Andersson utan leder också tillbaka till nationshoroskopets inneboende usla placering i 8e korruptions- och dödshuset för Månens disponent Mars. Var detta inskrivet i Sveriges öde från början: att en kvinna i topp (10e makthuset) genast skulle utlösa en kvinnlig, avundsjuk förrädares knivhugg i ryggen på Den Utvalde? 

Notera att Annie Lööf går den manliga svenska kapitalismens ärenden, som en backup till Ulf Kristensson och minst lika oduglig. "Jimmie" vill bara åt makt och är inte ens politiker, "Ebba" är så pinsam att det saknas ord för lillflickan som älskar ljuva livet och innegängen lika mycket som att leka politiker. En dålig prioritering. Borgerligheten tycks inte ha någon kontakt alls med vari god politik består.

Och skuggan faller på svenska folket som tycks ha svårt att fylla ens en riksdag med excellenta människor med blick för hela landets bästa! Svenskar är uppenbarligen inte vana vid tanken "de mångas väl går före fåtalets väl" - en tanke som ingenting har att göra med demokratibegreppet.

Var och en med ett uns av kännedom om astrologins symboler må själv återvända till en meditation över kaosonsdagens djupare innebörd. Minns att bloggen först under de senare åren började förstå hur förrädiskt det är att ha den moraliska ryggradens Saturnus undertrycks av huvudlösa Draksvansen/Rahu. Och detta i ett så viktigt hus som nr 9 för det nationen värderar som sitt högsta goda. Detta är alltså Sveriges själ (Solen i saturniska Vattenbäraren), en ryggradslös kappvändare och tro inte att detta inte spiller över på folket i stort. Tråkigt men sant.

 

 

Inga kommentarer: