Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 november 2021

Jan Emanuel, socialdemokratiska kontexten och astrologins illgärningsmän

Primitiv utkastartyp
tror sig vara politikerämne.
Skulle vara i Sverige i så fall.

Varför upplåter kvällspressen plats för den mest obehagliga människa Sverige producerat på mycket länge? Tror medierna att han utöver någon slags dragningskraft på den lägre segment av befolkningen Jag vet att han varit med i någon dokusåpa i tidernas begynnelse och att han varit riksdagsledamot för s.

Men därefter följer en mängd skämmiga rubriker som alla tecknat en självisk och degraderad karaktär, det värsta som någon ur arbetarklassen kan bli - ett åtminstone halvt nyrikt och skamlöst svin. Det är inte som han frankt deklarerade i någon kvällstidning, att han varit en mobbande skit som barn, följt några dagar senare av medgivandet att han var en "hora" av något slag (för pengarna, troligen). Problemet är att han fortfarande inte höjt sig över barndomens självtjänande skitmentalitet. 

Senast går koketteriet över alla gränser när han fejkar ointresserad av pengarna efter att ha sålt en lägenhet på Östermalm för 40 miljoner. Han behöver gubevars större yta för sitt hobbyrum (bygger han båtar inne i hemmet?). 


Den här mannen är så tillvand Lögnen att han inte längre hör hur usla hans svar är, och journalister som låter detta publiceras tycks också sakna omdömet att avstå glamorisera klättrarmentaliteten, en av mänsklighetens svåraste psykiska sjukdomar. T.o.m. Malous folkliga soffa har plats för Jan Emanuels utlåtanden. Men sjukliga och giriga narcissister svälter man bäst ihjäl. I svält föds ibland nya insikter (men leder ibland bara till döden).

Att han i oktober fejkade avsky mot den nyliberala socialdemokratin är bara att sparka in vidöppna dörrar. Att han "inte känner igen partiet han en gång tillhörde" - omvittnar vilken låg intelligens som här är förkroppsligad. Förstår han då inte vilken bild han målat av sig själv?

Därför vill jag föreslå att detta måste handla om en eftermiddagsfödelse. Han är inte god och stor nog att förtjäna eller leva upp till Månen i Lejonet som gäller under dygnets första hälft. Trots att Månen i Lejonet i det subjektiva sinnelagshoroskopet skulle ge en stimulerande opposition från Stora Pengars Jupiter mitt över väljer jag småaktiga Månen i Jungfrun, ett sinnelag känt för att förminska allt. 

Skälet är att Jan Emanuel inte ÄGER sin Nyrikedom som ett Lejon skulle ha gjort, istället försöker han slugt förminska sina förehavanden och det påminner mycket om tjänarens eller slavens tecken Jungfrun som ögontjänar husets herre för att smussla undan matsilver för egen del (Jungfruns Merkurius är en tjuv eller bedragare och tecknets "naturliga" position motsvarar det 6e huset för Olyckan eller Fienden, särskilt ur Herrens perspektiv: Ledaren/Lejonet/Solen i intilliggande 5e huset).

 
Väljer man tidig eftermiddag, cirka halvtvå, är alltjämt sannolikheten hög för Jungfruns typ av psyke (Månen i Jungfrun). Genom Jungfrun i förstahusposition ger den nya månascendenten en mycket "bättre" himmel. Dvs, den tecknar den skitstövel och översittare (Hitlers Saturnus i diktatorsposition) som passar Jan Emanuels genuint kärva och primitiva framtoning. 

Han uppfattar sig som klassresenär och det bekräftar horoskopets tendens att "lätt" stiga mot ljuset (Sattva guna), men denna dragning mot det lätta, ljus och goda skadas av innehållet i tionde makthuset, vars härskare Saturnus via 270 grader klämmer åt den självförsakande Venus-Fiskarna hårt. Den här mannen bjuder inte på något, han kontrollerar som en psykopat sin image och sina mellanhavanden med andra. Detta är ett horoskop som varnar för missbruk av Ljuset i Mörkrets tjänst.

Det tog lite tid för honom att skaffa sig fräsig bil och profitstyrda hem för vilsen ungdom (se Jupiter och Venus i "ömsesidig reception" mellan sociala arrangemang i 7an och olycksbarn i 6e). Diktators-Saturnus eller Jan Emanuel själv som en elak Mars-buffel herre på täppan.

Och hur var det med den här centrala Stockholmslägenheten han annonserade ut för en makalöst girig mängd pengar i andrahandshyra tidigt i sin bostadskarriär? Här är Saturnus igen men nu som herre över resurserna och ett påpassligt grepp om pengarnas Venus i samband med kontrakt (7e står för kontrakt av alla de slag, formaliserade samarbeten).

Alla de försök att skandalisera en tacksamt rätt korkad klassresenär finns beskrivna via den sinnelagsascendent som betonar Jungfruns sämsta sidor: den osolidariska självtjänaren som hatar kollektiva lösningar (om hem som man kan profitera på). Tydligast är kanske små och lömskt stirrande ögon som ger mig vibbar av Annie Lööf, en annan Mån-Jungfru och egen människa (hon brukar dock spärra upp sina ögon maximalt och anklagande - ett problem som kommer från Krabbans kontakt med rädsla och självbevarelsedrift). 

Månen (sinnet) i den fingerfärdiga och siffertrixande Jungfrun ger fladdrig blick och man misstänker genast falskhet och planläggning bakom den vaksamma hållningen. Men ingen kan missa mobbaren och förtryckaren i Jan Emanuels horoskop: både de essentiella illgörarna Mars (hat, splittring, krig) och Saturnus (maktfullkomlighet) gör honom värre än den värsta betongsosse. Hans myckna men orena del i Ljusets kvalitet tenderar mot en bakslug bedragartyp.

Så klart han inte känner igen sitt gamla parti, han börjar med åren förnimma att han evolutionsmässigt är långt lägre utvecklad än den genomsnittliga arbetaren (också Jungfruns tecken men i mer neutral mening), en som är nöjd att utföra tjänstesysslorna och inte svartjobbar alltför mycket. (Viljan att tjäna på sin medverkan finns nästan alltid i Jungfrun och inte motpolen, osjälviska Fiskarna, överväger på något astrologiskt trixigt sätt.)

Men notera här hur OND RIKEDOM i Vattenbärarens kollektiva tecken ockuperar det sjätte huset för sinnelaget av Jungfruns individualistiska typ. Jan Emanuel vill inte bli rik tillsammans med andra - det är en olycka eller fientlig situation - han vill med sin jagiska Vädurs-Sol bli rik ensam! 

Hans Jungfru-psyke är för övrigt helt omedvetet om den korruptionsbenägna (8e huset) barn-Solen i Väduren/debutantens tecken. Måne och Sol är viktiga för människans internkommunikation, här utslagen genom 1-8-förhållandet - ur sinnets perspektiv är hans djupare själ (Solen) helt död, utslagen, i radioskugga. Då är fältet fritt för låga  tendenser att ta över. Vad han därefter gör, gör han utan egentlig självinsikt, även sinnevärldens (Månens) härskare Merkurius omvittnar ett intellekt inburad i åttonde för dålig karma som inte är mogen att skörda just nu. 

Detta är, spekulativt, ett liv när han bygger upp mer skit för en kommande personlig Domedag! (Alla själar löper på sina egna banor och har egna domedagar.)

Vem behöver sådant här folk i ett samhälle? Det goda samhället låter dem vara och göra sin tafatta och osmakliga grej. Men när tidningar börjar lyfta dem, så är frågan om inte medierna förtjänar ett verbalt attentat för att påminna sig att de faktiskt har en högre uppgift än arbetsgivarens krav på vinstgivande skriverier.

Merkurius (skrivförmågan) är en viktig gud i den antika världen och att se svensk journalistisk illa skriven och inte sällan grammatiskt valhänt påminner om vad Profitjakten gjort med ett helt folk. IT och små tangentbords ohanterlighet har fördummat och närmat oss till den bottennivå Jan Emanuels horoskop varnar för. 

Men visst går det att sjunka än lägre. Den här bloggen dignar av verkligt saftiga födelsehimlar som exakt beskriver den degradering människan är kapabel till. Eller snarare: ett födelsehoroskop är ingångsvärden som själen arbetat sig till under kanske flera ostyriga tidigare liv. Dess ingångskrafter är inte alltid möjliga för en individ att kontrollera utan den karmiska tsunamin sveper själen vidare på sin missgärningens väg. När grundkalkylen är felräknad, ökar felet ju mer man jobbar på.

Vändpunkten kommer först i ett liv där kanske ett handikapp eller annat oöverstigligt hinder tvingar själen att börja bottna i sig själv. Först efter det, kanske århundraden senare, blir själen ryttare över en ny människokropp och känner sensibelt och översinnligt hur man sporrar och håller igen. Ett sådant liv kommer förstås att återspeglas av ett "bra" horoskop. Jan Emanuel har en bit kvar. Det räcker inte på långa vägar att ägna sig åt klassresor!

*** ***

Men hur har Jan Emanuel kommit att bli så omskriven? Aftonbluddret och Expressen verkar turas om att fylla befolkningen med denna tydligen mönstergilla gosse. 

Svaret tycks enkelt: detta är den amerikanska drömmen om "själv är bäste dräng" och Jan Emanuel representerar den nya dekadenta svensken som insett att det ändå finns poäng att vinna på att låtsas alltjämt tillhöra arbetarklassen, och tjäna pengar på det inför Aftonbladets läsare och tjäna lite mer i borgerliga Expressen genom att säga sig inte känna igen sitt gamla parti längre.

Det här skamlösa hyckleriet och dubbelspelet kan spåras till svenskarnas vurm för USA. Det 11e idealhuset i USA-horoskopet ockuperas av Jungfrun, bonddrängen. I ett historiskt tv-program noterade jag att amerikanerna t.o.m. ljuger för sig själva om hur självständighetskriget mot britterna såg ut: en staty på en avgörande stridsskådeplats ger en mytisk föreställning om att bönder med vapen i ena handen och en plog i andra (lokal milis) drev britterna ur landet. I verkligheten var det nationens yrkesmilitär som avgjorde USA:s självständighet från Gamla världen! (Smithsonian berättar om ytterligare några falska historier USA gärna odlar inför sig själva.)

Den traditionella Skorpionascendenten för USA ger således ett 11e-ideal i arbetarens tecken som hjälten och förklarar varför tecknet och dess härskare inte bara hämtar näring från agrikultur utan också tjuven, krämaren och marknadsplatsens sorl av lögner och höga utfästelser om produktens förträfflighet. Jungfruhärskaren i USA-horskopet är notabelt den fantasifull och ibland ytterst ovederhäftiga Merkurius-i-lunatiska-Krabban.

Kanhända är det USA:s falska och självförhärligande mytologi om drängens stordåd som så lätt övertygade svensk arbetarklass vid tiden för Elvis rock n roll och amerikanska vrålåk. I själva verket blir arbetarklassens strävan att "komma upp sig" rent kontraproduktiv redan vid uppnående av måttlig välfärd. Vilket kan ses i dagens Sverige när forna fattighjon nu belåtet låta invandrare göra slavroller och cykla hem mat åt dästa hemmajobbande stockholmare.

Jan Emanuel har nu inte usel journalistisk att tacka för all medvind av sitt "varumärkesbyggande". På allmänna kunskapsforat Quora hittade jag en intressent text av en man som anspråkslöst kallar sig astrologientusiast. Det är i själva verket en skarp analys av den hiskligt ofördelaktiga konjunktionen mellan Lill Illgöraren Mars och Stora Illgöraren Saturnus som förklarar så mycket av Jan Emanuels primitiva och nästan onda utstrålning.

Jag översätter och behöver knappt språktvätta, "entusiasten" Chreesh Chhabbi talar och skriver bra engelska:

(Källa: https://www.quora.com/What-are-the-consequences-of-Mars-and-Saturn-conjunction-in-general)

Att låta Saturnus energi dominera ger de bästa resultaten. Den som enbart har Mars i ett hus är som att tillåta sparat bränsle att brinna utan kontroll. Saturnus med i bilden är att ha kontroll över hur mycket bränsle som får brinna. Konjunktionen är därför en av de bästa när du behöver kanalisera din martiala energi. Man kan träget jobba på utan att någonsin bli trött. 

Detta är kanaliserad aggression. Från tidiga år lär konjunktionen människan att vinna och erövra vad de vill ha genom att arbeta sig genom hinder. Så småningom efter 32, när Saturnus energi tilltar, blir konjunktionen rent av positiv när personen efter hand lär sig att inte slåss mot hinder utan arbeta med dem.

Konjunktionen ger god kampförmåga både fysiskt och mentalt, folk med den tar vilka stridigheter som än kommer deras väg. De ger inte upp. Det finns fall med människor som kämpat sig igenom svår sjukdom som cancer med den här konjunktionen. När Mars försvagar under transit [förbi sin natala position? aspekter till den natala positionen? positioner i horoskopet dit den natala Saturnus kan skicka sina blickar?], måste personen vara aktsam eftersom Mars försvagning gör Saturnus fulla tyngd till något oväntat, som de inte är vana vid. 

[Här invänder jag mig. Hur många gånger måste transiterande Mars passera lägen där den släcks ut för att individen ska lära sig att hans/hennes energi periodiskt dippar nedåt? Om man bara räknar med Mars återkomst till startläget efter dryga året bör redan en tonåring ha upplevt det många gånger och än tidigare om man inkluderar andra svaga tecken- och husplaceringar för Mars.]

Å andra sidan finns två negativa sidor med konjunktionen. 1. Resultaten kommer inte att bli likvärdiga med nedlagt arbete. Saturnus natur är att saker tappar i fart [och aktualitet?], och ibland resulterar i frustration.

2. Kvick respons försvagas hos individen till följd av Saturnus energi. En människa kan därför bete sig som om Mars i skadat läge. Men i Mars verkligt skadade läge [tekniskt sätt är det bara Mars i Krabban "fallen" motsatt "världserövraren" Mars i Stenbocken, samt Mars i Vågen som beskrivs som "skadad" jämfört med Mars i sitt positiva härskarläge Väduren. Men allmän svaghet kan tecknas även på andra sätt, t.ex. av en suboptimal mix av Mars med värdtecken och ett Mars-antagonistiskt hus.]

Men är Mars debil [och inte bara föremål för Saturnus repression] tenderar personen istället att använda sin inre krigare på ett passivt sätt [Mars i Krabban = en perfekt målvakt i lagsport!]. När det handlar om en konjunktion kan utbrott resultera när Mars inte låter sig hållas tillbaka av Saturnus gränser. Detta är inte bra, eftersom energin är alltför stark i förhållande till vad den riktas emot. [Här är "entusiasten" väl överslätande, han talar om våldsverkare!]

*** ***

Den här texten från frågeforat kastar ljus över varför Jan Emanuel är en fixstjärna i Sverige. Han är som bäst en passabel hantverkare och därmed extremt folklig, högre tekniskt kunnande räknas ren Elit i Sverige. Medierna använder honom som en rollmodell, utan att Överheten ens behövt ge direkta instruktioner därom. Så hjärntvättade är mediemänniskor (med få undantag).

Men hans "två stockholmslägenheter". som enbart sticker i ögonen med tanke på bostadsbristen, antyder att mannen är rätt korkad och inte alls vet hur man bygga en smart image. Han förstör för sig i samma takt han skaffar sig fördelar. "Entusisasten talade om Saturnus "låga verkningsgrad" här ovan, och svensken är ett perfekt exempel på det.

Poängen är att Jan Emanuel ANVÄNDS som ett verktyg av Eliten som vill visa underklassen att två citylägenheter och dyra sportbilar inte alls är en omöjlighet för underklassen. Och precis som i USA, varifrån självlögnen importerats, kommer nästan alla att bli besvikna efter ett liv i hamsterburen och ekorrhjulet. 

Alla föds nämligen inte med den brutala och primitiva Saurnus-med-Mars som krävs för att omoraliskt buffla sig till ett "imperium" baserat på t.ex. slugt utnyttjande av missanpassade barn, ett "imperium" bestående av en sportbil och dubbelt boende. De allra flesta medborgare föds under mer gynnsamma dominanta komplex än Strebertypen (som förstås kan tecknas på fler sätt än Saturnus och Mars).

*** ***

För den som undrar hur Jan Emanuel någonsin graviterat (Saturnus = tyngdkraft) mot socialdemokratin, denna maskin för omskolning av arbetare till medelklassmaterialister utan bildning, se bara partibildandet. Vilka planeter dominerar? Man kan argumentera för Saturnus uselt placerad i öster och Mars i härskarläge i Väduren och på topp. Två viktiga krafter i "världsliga" hörnlägen som tar arbetarklassens materiella (världsliga) lyft så på allvar att intelligensen kompensatoriskt förtvinade. 

Saturnus i 1a visar ett maktkomplex som smittat ner partiets känslobaserade (Vatten) ego sedan första början och med ålderdom (när ungdomliga Mars-Väduren) tappar orken i 10e makthuset kommer partiet att dö en typisk åldrings död i Sverige: mobbad, felfördelad och betrampad av en ny och starkare generation. Sveriges socialdemokrati skapade i själva verket borgerliga egoister av nästan hela folket! Just en snygg framgångssaga.


Att det är Vatten och Eld, två element som destruktivt bekämpar varandra, ger en aning om hur Sveriges gamla överklass fruktade revolution även i Sverige. Överheten syns naturligtvis som en "ren" placering av Jupiter i egna Skytten, men i sjätte fiendehuset. SAP har här en övertydlig Fiende och framgångens Skytt (den högsta kasten) beskriver idag kanske en fanatiker som tror på evig tillväxt, tokliberaler (se nyligt inlägg). 

Det svenska "hatet" mot högre bildning är också tydligt, Jupiter står för förutsättningsfri grundforskning (till skillnad från svenska företags försök att få universiteten att dansa efter deras pipa), för filosofi och religion - alla ämnen som svenska folket nedvärderar som de programmerade svenska medborgare de är. Starten syns i SAP-grundarnas mentalitet, summerad av detta horoskop.

Att halshuggna Ketu knyter an till Fienden Överklassen i SAP-horoskopet tycks indikera att de nya partiets seger redan är vunnen. (Fienden i välmåga är redan straffad). Hur är det möjligt? Jo, svensk överhet var redan chockad över händelserna i Ryssland och annorstädes i industrialiserade västländer. 

Detsamma gäller förstås ämnen som religion och filosofi: internationellt hade materialismen redan tagit över, periodiska tabellen, kemi. SAP-kartan visar via Ketu att allt som hör till en genuin rikedom i högre bemärkelse är halshugget, obsolet och inget att bry sig om. Grattis värld, runt SAP:s födelse börjar en tid av totalt mörker, två världskrig och efter det Naturens allt hårdare påtryckningar om att mänskligheten är helt ur spår, kanske redo för storskalig decimering...

Sossarna lurades dock tidigt i Överhetens fälla som gick med på att avstå revolution i Sverige mot "brödsmulor från den Rike Mannens bord". Det syns av klassplaneten Saturnus att partiet redan i sin födelse är destinerad att INKORPORERA - i sin kropp inta - motgiftet mot rebellen Väduren på topp. Etablissemanget är Saturnus och i den låga del av själen som Vattenelementet betecknar kommer således revolutionen av sig bara genom bokstavligen ett par brödsmulor. 

VATTEN betecknar näringssjälens nivå, basal biologisk överlevnad, så sossarnas ambition var tragisk men ofrånkomlig: de hade inte vett att överblicka en större bild är de nära näringsbehoven för arbetarklassen. Därför är detta ett förlorarhoroskop i långa loppet. Mars och Saturnus dansar destruktiv ringdans och söker greppa och skada varandra, men Saturnus svaga placering i Vatten är likafullt segraren: Åldrande och svaghet och död är inskrivet i partiets dna, som den realitet partiet föddes ur och vad de kommer att skörda. Maktambitionen i 10e huset är bara ett barns uppror mot sina föräldrar (Saturnus som auktoriteten).

Partiet sålde ut sig direkt och sen hände inget mer än den RELATIVA förbättring av jämställdheten intill vår tid när den gamla Ondskan återigen växer i Sverige i formen av skitjobb jag aldrig sett maken till i mitt nu 62-åriga liv. Roten till det onda finns kvar och syns i 1974 års nationalhoroskop, som bloggens få läsare säkert kan utan och innan nu... (Jag tänker här delvis på folkets Måne i Väduren, baserad på en defekt revolutionär, Mars i Oxen i 8e korruptions- och dödshuset - ett immobiliserat Folk!)

Det är i denna tragiska historia om fattiga arbetare som snart började bete sig som deras forna Fiende Jan Emanuels livsöde hör hemma. Detta är då den GAMLA BERÄTTELSEN som Naturens Vedergällning (i antågande) kommer att tvinga bort. Vattenbärarens tid ser en mänsklighet födas som bär Naturen (Vatten) istället för att plundra den på kapitalisters vis.


1 kommentar:

Viktória Peričková sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.