Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 oktober 2021

Professionell hjälp åt svenskarna (nakshatra-läran igen)

Söndagens långläsning som de svenska tidningarna brukar säga, varefter en artikel en femtedel av längden hos britternas helgartiklar produceras...

Cirkeln delad på hinduismens 27 nakshaktras eller "månpalats"
(klicka för läsbara namn)

"Om Sverige var en person skulle avståndet mellan självbild och beteende vara så stort att det var dags att söka professionell hjälp."

https://www.svd.se/tegnell-patrioten-liknar-trump-nationalisten

Med den meningen tonar Schibsted/Svenska Dagbladet ut de få rader de är villiga att bjuda på innan kollekthåven trycks i nyllet på besökaren. 

Nå, vad DN-skribenten och statsvetaren har att säga om Sverige tycks vara ungefär samma slutsats som den här bloggen klarlagt genom bra många vändor genom nationalhoroskopets obalanserade sammansättning i en rik och en mycket fattig halva!

När nu det svenska Etablissemanget anammat självspäkelse under Klimathotet är det rätt meningslöst att förlänga bloggens följetång. Därför ska Sverigehoroskopet istället användas för en första diskussion om den hinduiska kretsen av måntecken, de 27 nakshatras. Jag kallade dem månpalats när jag flyktigt noterade deras existens bloggens första år (2009), men upplevde snart att det var ännu en av alla dessa systemblandningar som bara försvårar uttolkningen. Jag släppte, för alltid trodde jag, denna extra tolkningsvariabel. 

De skickliga västerlänningarna Hart och deFouw menar i sin späckade introduktionsbok att månens egen cirkel är genuint hinduisk och kan gå tillbaka på en mycket gammal tradition som idag fortlever parallellt med zodiaken. Men de säger mellan raderna att det som idag traderas är en fattigmansversion: Indiens talrika underklass saknar tillgång till ens en så för oss självklar sak som en sjuksköterska som noterar barnets födelseminut. 

Månens palats är långt ifrån lika exakta som en gradexakt ascendent men åtminstone mer precis än solteckenastrologi (t.o.m. soltecknet uppsplittrat på 30 grader, var och en med sina egenheter). De horoskop många indier tyr sig till är således alls inte deras individuella utan mer generella förutsägelser av ett helt annat omen-system. 

Jag repeterade ett kapitel i Light on Life och redan nybörjarbokens enkla skisser var pinsamt träffsäkra när det kom till min egen ascendent!

Bloggarens föselseminut placerar ascendentens tionde grad i Tvillingarna i ARDRA nakshatra, tydligen ett kritiskt segment av Paret. Och när studiet flyttades till den enormt viktiga ascendenthärskaren Merkurius, ja då låg också den på ett kritiskt ställe, i skarpa VISHAKA, en nakshatra som dock inget har att göra med Merkurius kritiska intellekt.

Månkretsens 27-delning gör att månpalats flera gånger startar upp samtidigt med ett zodiaktecken men undertecknads VISHAKA-Merkurius låg i ett område som spänner över slutet av Vågen och början av Skorpionen. Beskrivningen av VISHAKA påminner mer om skorpionens stingande (incisiveness) än Merkurius logiska natur (mer om det strax). Den "bra" Skorpionen kan ibland drabba en med förödande klarhet och brutal direkthet! Men så krävs som sagt en "ren" typ utan alltför mycket astrologiska problem.

*** ***

Efter att ha läst introduktionsboken kan jag inte förneka måndoktrinens träffsäkerhet - hela denna blogg domineras totalt av kritiska texter, exakt som den korta skissen förutspår. Att en obskyr medeltida kinesisk astrologiform (Ho Li Lo Shu) kallade bloggarens födelse "Generalen" eller en Här som dödar fienden, passar förunderligt väl med den hinduiska läran men alls inte med enkel solteckenastrologi där Vågen snarare är känd som en social anpassling! Hör bara några nyckelord: goda versioner är "fast beslutna" och "ledartyper", dåliga varianter är "aggressiva" och "dominanta".

Än intressantare för undertecknad och andra som inte studerat de 27 nakshatras tidigare blir en Expressen-artikel som deklarerar att Mel Gibsons "Jesus" i Passion of the Christ (2004) "föll" (på det olyckliga sättet) för den amerikanska högerextrema QAnon-sekten, de där som hävdade att den Demokratiska eliten drack spädbarnsblod för att höja sitt medvetande. 

Som vanligt med låg sensationalism för de som tänder instinktivt snarare än intellektuellt är texten inlåst bakom betaldörren, och jag är inte heller mer begåvad än att jag snabbt googlade fram ett sannolikt bättre och fritt material hos nöjesnyhetsajten The Daily Beast.

Också den texten intar en ohämmad inställning till Jesus-skådespelaren Jim Cavieze. Wikipedia nöjer sig med att säga att han offentligt anslutit sig till DELAR av tankarna i QAnon. Men Expressens nöjesavdelning vet att svenskarna har degenererat och "behöver" vulgära förenklingar för att uppfatta det minsta lilla.

Jag utgår från att svenska mediers affärsidé länge varit att skriva av andra källor och ta betalt för den dubiösa översättningen och förkortningen  av ett mycket bättre original men alltför lång för svenskarnas skrumpna hjärnor. Svenskens förtjusning i "it-stöd" har ju resulterat i att vi blivit västerlandets sämsta folk på att uttrycka oss ens på modersmålet. (Se åter Expressen - udden mot (s) är inte uttalad i ledartexten, det är egentligen domsord över landets miserabla skolpolitik ända sedan friskolan infördes av borgarna när data var kittlande nytt för moderate Carl Bildt.)

Det smått chockerande är att upptäcka att Jim "Jesus" Cavieze, bortsett från att tillhöra det ofta attraktiva soltecknet Jungfrun delar en exakt spegelvänd profil med undertecknad, enligt de hinduiska månpalatsen. Han har sin Vågascendent gradexakt där bloggaren har sin ascendenthärskare Merkurius i slutet av Vågen, och skådisens fenomenalt empatiska Merkurius i tajt konjunktion med Venus gradexakt där bloggaren har sin Sol i Vågen. Och det finns vissa paralleller i verkligheten.

Cavieze menade för tio år sedan att västerlandets största brott är dess moraliskt dekadenta sätt att fritt abortera barn. Detta liknar en och annan strökommentar på den här bloggen (våldtäkt är legitimt skäl för kvinnan, inte abort som preventivmedel där en förslappad moral får konsekvenser). Inte så att bloggaren har någon hang-up om de oföddas rättigheter utan snarare i synen på Västerlandets moraliska förfall i alla avseenden under de århundraden som följd på materialismens förvirring av människors sinnen. 

Tekniken har blivit ny religion och tekniken känner inte variabeln "moral" och "behöver inte Gud för sina teorier om tillvaron". Det sista sagt av vetenskapsmannen Laplace till diktatorn Napoleon och en god kandidat till titeln "Västerlandets mest inflytelserika skurk" - möjligen i paritet med Hitler. Tanken att slippa ha ett samvete eller en högre makt som höll ögonen på en slog verkligen an i västerlandet!

Följden har blivit att västerlänningarna (mycket beroende på land förstås) har blivit mer eller mindre sociopatiska och kliniska halvmänniskor som inte ställer några frågor om ens de vidrigaste regeringsbeslut. 

Eliten, med Kapitalet, har naturligtvis sett till att många beslut tas utan att behöva involvera det "dumma folket" och deras irriterande åsikter. När hade folket något att säga i frågan om Sveriges lönsamma export av mördarvapen till andra länder t.ex.? Vad jag minns smusslades folkopinionen mot den livsfarliga kärnkraften effektivt bort i en folkomröstning som slutade med ett "nja" till kärnkraft. De verkliga härskarna var inte alls intresserade av verklig demokrati...

I verkliga livet skiljer sig dock bloggaren från Cavieze lika mycket som sammanträffandet med nakshatraplaceringarna tycks förena dem. För mig är det tecken på hur ofullkomlig en astrologi placerad på enbart traditioner om månen / sinnelaget är!


Bloggarens Sol "bränner upp" eller sväljer Lilla Illgöraren Mars via tät konjunktion (jfr katolicismens "syndätare" - ägnades en tanke i detta inlägg från 2016). I kontrast ses Caviezes själsliga Sol ligga i 12e exil- och förlusthuset, vilket visserligen kan förklara empatin med de ofödda barnen (ett typiskt "barmhärtiga samariten"-område i horoskopet, för dem villiga att offra sig för något annat än sin egen komfort, för alla andra enbart ett eländig hus fyllt av förluster och missräkningar - "den Onda Daimonens" hemvist). 

Men framför allt angriper skådisens Mars (i Barnets tecken Lejonet) aggressivt den "fallna" Månen i Skorpionen så att särskilt frågor om våld mot barn får det skorpioniska psyket att fyllas av självvållad indignation (och hat?), spåra ur och köpa vilka dumheter som helst. Som QAnons "tortyr av barn för att få stressat eller extra potent blod att dricka". 

Mars är INTE blodets planet i hinduisk astrologi, det är Månen som råder över allt flytande i kroppen. Men just i det här fallet passar det bra med torteraren Mars i Barnets tecken som verkar på Månen/kroppsvätskorna. Skådisens horoskop är perfekt för att torska på skrönan.

Här måste sägas att hans ascendenthärskare i Vågen ockuperar nämnda VISHAKA-nakshatra vilken, till någon tröst för den som har ascendenten, dess härskare eller Månen i den, är en skärpt nakshatra, kanske för skarp för att någonsin bli populär - människan som art är rätt korkad och plågsamt kortsynt, åtminstone ur perspektiv av VISHAKA och några andra månpalats som så att säga ger mer luftighet under månen.

Utfransning. Månen är enligt hinduismen en LUFT-kropp och den station till vilken jordbundna andar som högst når innan de reinkarnerar på Jorden. Se Jordens atmosfär som det lufthölje som ÄR den sublunära luftkroppen - att dagens människor felaktigt fixerar sig på den karga stenbumlingen gör inte hinduismens klassificering omodern, vår fixering vid den döda himlakroppenden återspeglar bara västerlänningens i praktiken utslocknade psyke, neddrogat och bedövat till följd av många välfärdssjukdomar. Men ingen fara, Naturen ämnar visserligen byta ut vår sort men ett annat folk kommer att ärva Jorden!

Friare människoväsen finner sig efter döden på andra planetära nivåer bortom den sublunära sfären innan också de slutligen reinkarnerar. Hela vårt solsystem - ett litet kosmos - sägs bjuda på gåtor som enskilda själar måste lösa för att gå vidare - tanken är urgammal så dataspelen har som vanligt stulit allt från religion, filosofi och mytologi...)

Dessutom är skådisen född med rationalitetens Saturnus "fallen" i egocentriska Väduren men världsligt en formidabel tungviktare vid västra horisonten. Hans rationalitet och sätt att dra gränser blir därför udda, givet att det är för Vågascendenten "verksamt onda" Mars (därtill stark i Lejonet) som utgör basen för mannens saturniska gränsdragningar och världsliga moral. 

The Daily Beast har snappat upp flera omdömen från anonyma källor, kanske på CBS i samband med en tv-serie, att Cavieze ständigt slant på tungan och uttryckte sig homofobiskt och rasistiskt - alltid baserat på andras hudfärg/etnicitet. Det är vad en obegåvad Saturnus ställer till med - den drar ner hela horoskopets kvalitet och i synnerhet när den spänner blicken i intellektets planet Merkurius i Vågen. 

Här är (till skillnad från bloggarens Merkurius) ett svagt och ofritt intellekt alltför hårt bundet av direktiv och "sanningar". Skådisen är uppenbart trogen det han tror eller föreställer sig men eftersom psyket i Skorpionen är så skadat av alarmistiska Mars-Lejonet saknar han uppenbarligen ro och frihet i sinnet att bearbeta informationen. Han blir ett lätt offer för allsköns skrönor och myter. Mars angrepp på Månen gör honom till en alarmistisk populist (sånt de populistiska kvällstidningarna älskar att torgföra.) Men värt att notera är att bloggaren och skådisen har helt olika "sista ordet" vad gäller ascendenten och dess än viktigare placering för ascendenthärskaren.

Cavieze: Vågascendenten ger ett utseende eller sken att vara av skarpa VISHAKA-naturen, men den mer betydelsefulla Venus befinner sig i ARDRA, symboliseras av en tår, eller personifierat: Den Gråtande. Här är då gråtmildheten och empatin (inte minst med barn), en empati som från en inledande katolsk uppfostran spårat ur och blivit ett lätt rov för underliga sekteriska åsikter.

Bloggaren: Tvillingascendenten ger skenbart rollen av "Tåren", eller personifierat "Gråterskan" (nakshatras delas likt zodiaktecken i maskulina eller feminina). Men den viktigare ascendenthärskaren Merkurius befinner sig i VISHAKA och indikerar en mer "skorpiongiftig" typ av analytisk skärpa. Dessutom sägs också månpalatsen tillhöra någon av de tre Gunas eller proto-kosmiska kvaliteterna, och här gäller Ljusets kvalitet, Sattva - raka motsatsen mot Vågens passionerade (ombytliga) natur och Skorpionens satta eller attitydlåsta mörker (Tamas). 

Snacka om symbolisk röra att försöka förstå sig på! Samverkar överhuvudtaget zodiaken med nakshatratraditionen eller är det upp till tolkaren att försöka sno ihop en trovärdig historia av inkongruenta delar med helt olika historia? 

Att tolkaren behöver hjälp ovanifrån som hinduismen säger, kan tyckas en annan torftig nödlösning, men sanningen är att bokstavstro är värdelös med astrologin. Man måste söka öppna sig för sin inre röst - kanske är det den Goda Daimonen, kanske något ännu högre. Astrologi är till skillnad från de "exakta" vetenskaperna mycket en fråga om intuition. Det går att spinna många berättelser utifrån en karta, men har berättelserna något med verkligheten att göra?

*** ***

VISHAKA är en nakshatra som kanske påminner om att Vågen och Skorpionen en gång i tiden var ett hopvuxet tecken (uppgift från Cyril Fagan, Zodiacs Old and New, 1950 eller 1951), för sanskritordet betyder Förgrening eller "den Bifurkerade". Detta är väl knappast Vågens två skålar utan snarare en tanke som inspirerats av skorpionens klor... Det är tunnsått med trovärdiga förklaringar så fritt fram för andra förslag...

Ett förslag kanske Tarotleken ger. Kortet "Älskaren" (i Väst ofta missförstått som "Älskarna") beskriver vägvalet själen står inför. Älskaren eller själen har att välja mellan en väg som förgrenar sig och kortets motiv låter två kvinnor peka ut antingen GENERATIONENS VÄG - könet - fler återfödslar eftersom det sämre valet handlar om Näringssjälens enkla väg, biologins väg, den väg människan delar med djuren. 

Den bättre valet är förstås GUDOMLIGBLIVANDETS VÄG - den andra kvinnan vidrör Älskarens hjärttrakt och söker stimulera Solens energisäte... Detta tankekomplex är nästan löjligt salomoniskt eftersom det inbegriper både Skorpionen (könet/Mars) och Vågen/Venus. För att förstå detta måste man minnas att den rationella själens - Saturnus - upphöjelse är i Vågen. 

Som bekant bildar Solen och Saturnus via Lejonet och Vattenbäraren den "kosmologiska axeln" och den enskilda själen - t.o.m. Solen "fallen" i Vågens tecken har alltjämt del i den Rationella Själen. Zodiaken konstruktion kompenserar i sin konstruktion t.o.m. svaga tecken! Vågskålarna är således det tecken i vilket själen karmiskt har ett val att göra, den kan sänka sig eller upphöja sig beroende på om den tänker med kuken eller hjärtat, ursäkta franskan!

Månen i Skorpionen anses en svag placering. Ett negativt Vattentecken ägt av en feminin variant av Mars - Moder Natur i sin blint reproduktiva aspekt. Mycket bättre gör sig Månen i motsatta Oxen där Vatten blandas med Jord för reell blomstring. Underförstått är inte Skorpionens toxiska Vatten välgörande, den kan stinga sig själv till döds, som en följd av psykets attityd eller destruktiva ting som den giftiga skorpionen upplever normala eftersom den själv redan är en giftbärare. 

Flertalet med placeringen är inte alls galna, men jag har noterat att t.o.m. vänliga exemplar kan dölja väldigt mörka sidor, som fallet med den lösaktiga kvinnan som bedrog sin man (inte bloggaren själv!) men inte desto mindre själv var oresonligt svartsjuk (Oxens liknöjdhet förbyts 180° senare till djupt missnöje). Detta fall av trolöshet och avund var intressant eftersom både Månen och dess disponent Mars-i-Krabban var "fallna". Ett manligt fall var svenske chauffören som mördade två kvinnor och inspärrad hade mage att gnälla över fängelsematen. Samma dubbla fallenhet där (mat och Månen/magen hänger samman).

Under flera åtföljande tester med en växande datasamling mördare på den här bloggen visade sig Månen i Skorpionen lätt överrepresenterad. Sedan kom det "olyckliga" datasetet - en del dags datainsamlande från nätet med mindre kända nazister. Detta kompletterande dataset som innehöll så många Månen-i-Skytten (Hitlers psyke!) att detta tecken med knapp marginal gick upp i ledningen.

Nazimens Gestalt som en mix av Död (Skorpionen) och Expansion (Skytten) är förvisso inget dåligt sätt att summera Andra världskrigets ondingar och Hitlers vilja att genom död-krig Expandera sitt tyska "livsutrymme"! Mer neutralt kan mixen ses i en sådan självklarhet som att "det gamla och korrupta måste först dö så att det nya sedan kan ta fart".

Men Månen i Skorpionen kan också bli helt defensiv, jag känner en veterinär med samma Vågascendent som skådisen, samma fallna Månen i Skorpionen och samma Sol i Jungfrun. En alltigenom vänlig natur som ömmar för djuren. Hon slapp den förgrovande attacken från Mars mot psyket så hans högermentalitet och Trump-kärlek och svaghet att köpa galna idéer ligger således i hans svart-vita psyke. Lejonet och Skorpionen kan ge en oförsonlig tendens att antingen favorisera eller demonisera och ingenting däremellan - se bara Donald Trumps karta!

*** ***

Okej, introduktionen blev längre än den svenska komfortzonen gillar. Tanken med inlägget var Sveriges förhållande till månkretsens 27 tecken. Här fann jag att landet UTIFRÅN SINNELAGETS NIVÅ ges två fina nakshatraplaceringar. Men introduktionen värde är att den tydligt visat hur fel det är att låta sig nöja med en eller annan placering som smeker egot medhårs. 

Sveriges rollspel (ascendent) står vid ett Vägskäl,
men Segern för Folkhemmet (hus 4) tycks vunnen...

Även om Sveriges ges goda nakshatras för ascendent och ascendenthärskare kvarstår problemet med att Månen själv är lika prominent som Caviezes fallna Saturnus i väster och genom att disponenten är Mars i 8e onda huset för korruption och död avslöjar ett egocentriskt men svältfödd folk som därför har uppenbara problem med att bygga en egoidentitet (Väduren). 

Det reguljära horoskopet talar därför om dålig karma för den svenska folksjälen (läs valfri uppgörelse med landets historia, och särskilt om vår rasism och vänliga inställning till nazismen under Andra världskriget - en sympati som än lever fast under ytan och inte enbart i underklassens hem utan i fina salonger).

Eftersom introt innehåller det mesta ska jag bara summera Hart och deFouw:s skiss av Sveriges asc-nakshatra och asc.härskarens dito.

Vågascendent 20°22' = med minsta möjliga marginal landar en ascendent i 21a graden i den skarpa VISHAKA nakshatra! Bloggaren har alltså (ovetande) suttit och skrivit om ett land han föddes i och helt överlappar enligt doktrinen om månpalatsen. Intressant koincidens.

Sverige har sin Venus i 6°11' Stenbocken = Uttara Ashada, "Bakre Segraren" (några nakshatras är så stora att de delats som "främre" och "bakre"). 

I boken Folksjäl (och säkert i strödda blogginlägg) pekade jag på att Venus i 4e huset för hem och det privata är den punkt, om någon, som ser förhållandevis positiv ut för detta kluvna land, där tyvärr Eliten bildat ett frälse och lämnat gemene man (gemena medborgare) att pyssla i det praktiska med sitt hem: Venus komfort i 4e i JORD-elementet. 

Så när månpalatsen talar om en segrare så är det viktigt att minnas var i zodiaken det ser så segerrikt ut: det är Folkhemmet som vid nationalhoroskopets start (1974) ännu inte monterats ned av en allt sjukligare svensk Elit (alltmer sammanblandad med globala och främst amerikanska företagsintressen). Således indikerar nationalhoroskopet bara landets forna seger över den gamla svenska folkfattigdom som nu tack vare ök till borgare har börjat äta sig upp i folkkroppen från underkassen. Allt dirigeras från Överheten eftersom svenskarna är så förbannat illa pålästa! Se bara hur de röstar vid val.

När jag lite tveksamt gav Venus godkänt i Folksjäl, var det fullt medveten om hur tvivelaktig normplaneten Saturnus (Venus disponent) betedde sig i 8e utlandshuset. Senare på bloggen har jag tvingats medge att Saturnus konjunktion med halshuggningens/bestraffningens Draksvans (Ketu) har en egen och inte värst fördelaktig symbolik, givet - och nu blir det komplicerat - dess disponent Merkurius som den bildar ömsesidig reception med (Tvillingarna/Vattenbäraren) och att krämaren och räknenissen Merkurius finner sig belägrat i Elitens 5e hus mellan två VERKSAMMA ILLGÖRARE maktmän och de verkligt rika (Solen resp. Jupiter). 

Den här härvan är extremt komplicerad men jag hade löst den snabbare om jag vara varit mer för att läsa grävande svensk text om Elitens alla oegentligheter och alla Sveriges mutskandaler utomlands. Till sist fattade jag och började kalla delar i Sverigehoroskopet för ett "korruptionsmaskineri", en Elit som kastar smulor åt det enskilda medborgare som inte längre är ett Folkhem utan där var och en bygger sin egen lilla låtsasvärld i Hemmet med hjälp av billig slavarbetskraft - subventionerad av Staten! 

Så tänk efter, hur god är egentligen denna Venus i Stenbocken, fastän naturligtvis en "verksam välgörare" för ett land med den positivt polariserade Venus-ascendenten (den negativa Oxen har tvärtom en skadlig Venus och är en himmelsk order om att genast ge upp KÖTTETS LÄTTJA och självefterlåten materialism.)

I vad mån håller Venus nakshatra sitt löfte när man analyserat Sveriges ascendenthärskare, dess kanske viktigaste planet för den Persona den söker övertyga omvärlden och sin egen befolkning att den är? Hur mycket av Segrare i inrikespolitiska frågor blir kvar, 1974 när kartan började gälla och nu, 2021, med Sverige som ett internationellt kolsvart land med horribla dödstal i covid per tiotusen invånare och lika galna siffror när det gäller skjutningar? "Bakre Segraren" eller någon som stirrar Segraren i bakhasorna? Är bakdelen ett omen om att segerns dagar redan 1974 var förbi?

*** ***

Boken Light on Life tabulerar de 27 nakshatras och jag knäckte ryggen på pocketen för att få med alla rader när jag skannade. Det är en behändig bild att referera till. Liknande listor finns överallt på nätet men den här ger bekvämt zonernas omfång i relation till de 12 zodiaktecknen.


Hittade en lista på en sajt som verkar ha självdött ganska snabbt. Skaparen (en västerlänning) hade varit elev hos en av nämnda boks författare och han poängterar tydligt att hans lista är frukten av egen forskning. 

När jag läste om stycket om nakshatras i Light inser jag att det enda sajtägaren gjort är att i sin tabell kondensera Hart & deFouws mer detaljerade beskrivning över många sidor till en rad nyckelord. Likväl är här en länk till den insomnade sajten och den bekväma listan. 

För beskrivningar av månpalatsen är det engelskspråkiga nätet fullt av mer eller mindre insiktsfull information.

PS. AB:s Lena Mellin rehabiliterar sig i mina ögon något från sitt försöket att piska upp ett drev mot Nooshi Dadgostar genom att i sin krönika anlägga samma förundran som bloggaren över IT-stödets snabba fördumning av...ja hon nöjer sig med att kritisera den privata sektorn. Men det är inget annat än ett samlingsnamn för mängden av enskilda it-torskar.

Inga kommentarer: