Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 oktober 2021

Stockholms giv och Facebooks: depravering i ett nötskal

Mattias Beijmo i Aftonbladet med anledning av att en representant för Facebook deltar i Malmökongressen mot antisemitism: 

Är den svenska regeringen blott en dörrmatta för techoligarkernas lobbyister? Att bjuda in Sheryl Sandberg som huvudtalare på en konferens om antisemitism är som att be Philip Morris inleda Cancerfondens stämma. ... Det som skadar människor är själva förutsättningen för produkten de säljer. 

Flera artiklar i medierna har redan diskuterat Facebooks medvetna användning av människodestruktiva strategier för att fånga den lättlurade människans uppmärksamhet, men udden här är som synes mot den pinsamma "innovations"-applåderande svenska regeringen. Det är helt i linje med den här bloggens syn på Sverige som ett nästa för IT-fascismen och dess försök att mentalt förslava hela befolkningen. 

Jag har t.ex. inte en enda vän kvar kapabel att kommunicera mer än några lakoniska ord i mejlformat. Först torftiga sms-meddelanden och sedan smartphone har i stort förstört svenska folkets den intellektuella nivå som ligger steget för det verbala uttrycket. Sannolikt går det att skönja samma utveckling i andra länder, skrivkonsten är när allt kommer omkring sen, sett till mänsklighetens långa väg ner i nuvarande mörker. Men svenskarna berömmer sig ju numera med att vara så på hugget, så rimligen är nu den svenska mentaliteten mer förtvinad än i andra västländer.

Därför ska det här inlägget visa lite ambitionsnivå och diskutera både det tongivande helvetet på Jorden, Stockholms stad och det äldsta dokument som ger en födelsedag för staden såsom rikets huvudstad. Som vi ska se har sedan 1400-talet makalös smitt och orenhet utgått från huvudstaden.

Men också Facebooks födelsehoroskop ska granskas i en uppföljning till denna text. Den tidigare FB-kartan med kommentar, publicerad 2010 och repriserad 2017, gällde Mark Zuckerbergs IDÈ då han blivit dumpad och en sjuk hjärna under alkohol tänkte kompensatoriskt. Det är således innehållet i ett stört psyke det horoskopet beskriver. Men normalt är förstås att rita upp horoskopet för när första versionen av Facebook gick online, och den kartan följer i del två.

*** ***

Riksrådets privilegiebrev av den 1 maj 1436 betraktas enligt svenska Wikipedia som det första dokumentet för Stockholm som huvudstad. En karta ställt för detta dygn påminner skrämmande väl om den nyliga diskussionen om Stockholm som en "död huvudstad", förstörd av Mammon och krämarna och befolkad av de mest materialistiska och förledda av svenska folket som flyttat in och slåss om hutlöst dyra boytor mot en växande kader engelskspråkiga IT-konsulter och andra existenser som bidrar till den andliga torftighet och ointressanta anonymitet i den stockholmska själen som bara Aftonbladets många homosexuella tillskyndare besjunger. 

Jag pikar gruppen eftersom nedanstående Stockholmskarta från den renässans som aldrig nådde det mörklagda Sverige innehåller i princip alla de problem som man hittar i horoskop för avvikande som söker skyla sitt utanförskap genom svårartad materialism och ytliga åtbörder. Konsumenter av färdigförpackad image såsom HBTQ-fenomenet lurar mängder av ungdom in i pseudoidentiteter.

Det är SATANS AXEL och de materiella synsättens bedrägeri som dominerar Stockholm och har uppenbarligen gjort så sedan 1400-talet. Numera är farsoten värre än någonsin, se bara valfri kvällstidning. Alla söker de stimulera penningdjävulen i folket. (Skälet är att Ondskans skuggvarelser söker bryta ner staten som en människornas skydd mot ofärd och skapa en värld bara för eliten.) Faktiskt, det är bara de fattiga som undkommer denna typiskt jupiteriska spekulation i syfte att bli rik, men inte för att de är mer begåvade utan för att de inget grundkapital att satsa! Tvärtom den fattige är mer sårbar för Djävulens ränker än de flesta, vilket kanske förklarar varför gamla Fattigsverige kollapsat så fullständigt i modern tid.

Propagandan för kommande enkelbiljett
till helvetet är skoningslös!

Stockholms deprimerande "undermänniskohoroskop" måste utredas för dess destruktiva inflytande på svenskarna är inte att leka med.


Att den expansiva och tillväxtorienterade Skytten stiger vid dygnets start (och här får tjäna som stadens Persona eller uppvisade personlighet) gör inte senmedeltidens stockholmare till några hjärtevarma typer. Tvärtom. Ascendentens indikation om ELD tvärdör direkt när man hittar Skytthärskaren Jupiter i död och materialistisk JORD. 

Förvisso är Jupiter placerad i 10e makthuset, vilket genast visar att valet av ascendent tycks korrekt - ascendenthärskaren handlar ju om inget om inte vilken stad som har makten i riket! Att Jupiter är en lyckobringare antyder att stadsfanskapet lyckats överleva som huvudstad i över 500 år.

Hjärtevärme kommer naturligtvis också från Solen (fysiologiskt syn och hjärta), men JORD-materialismen sänker temperaturen ännu gång. Och missa inte den ohyggliga konfiguration Solen hamnat i. 

Solen sammanfaller här med den södra månnoden, den halshugga girighetsdemonen, och en demonisk fixstjärna Algol, bidrar också. Dessutom är det fullmåne så att den "fallna" Månen i Skorpionen lyfter fram stockholmarnas degraderade sexualitet och överdrivna tendens att konsumera för att fylla den låga VEGETATIVA SJÄLENS dåliga kontakt med sin inre och högre individualitet (Solen). Kan man ens tala om en individualitet i stadens folksjäl - Solen baserar sig ju enbart på Venus-i-Oxen, fysisk komfort, och sedan 1400-talet måste detta ha varit världens mest ointressanta huvudstad! 

För missa inte att den negativa och skadligt överkonsumerande sataniska axeln och tillika fullmåneaxeln intar horoskopets två svagaste hus: det 6e för olyckor och fiendskap och det 12e för exil, förluster. Givet kartans degeneration ner i bara JORD och VATTEN (sörjig materialism och självisk och oetisk handel) finns knappast någon högre individualitet för sinnet/Månen att brista i kontakt med. Stockholm är skit och har varit så i 600 år.

Det är bara tidens förfall som döljer detta för den historiska ignoranta svenskar som flyttar in i drivor, lätta byten för stadens vibbar och snart lika dekadenta som staden - det är Ödet som beslutat Stockholm att vara en magnet för lågliv.

Den som tagit del av några av de många inlägg om "svenskheten" från bloggens tio-tolv år, får nu sent omsider kartan som förklarar allt. Nya testamentet, som inte längre läses av någon svensk utom möjligen av syrisk-kristna flyktingar, lärde ut att man inte kan tjäna både Gud och demonen Mammon (ond rikedom). Stockholmshoroskopet bekräftar bloggens återkommande formulering att Sverige var landet som vände Gud ryggen och därför kommer att gå under i retur. Men att det var så här illa ställt med huvudstaden - varifrån utgår normer för riket - hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat gissa! Kartan är som en koncentration av allt ont bloggen noterat i fall efter fall genom sina år. 

Inte minst Stockholm som krämarnas helgedom (och alla stadens onödiga jättegallerior) påminner om frågan jag kastat ut, huruvida Mammon, som vissa forskare spekulerar att det handlar om en glömd kaldéisk gud i stil med grekernas Plutus (av vilken plutokrati - makt till följd av pengaansamling), frågan  om denna Mammon i själva verket är identisk med stjärnan Algol som ju befinner sig i Oxens tecken, symbolen för personliga tillhörigheter och pengar? Al-Ghul är ju arabernas namn och därför en sen beteckning. Men om mamonas (grekisk stavning i bibeln) var ett inlån från Babylon, då är vi mitt i den astrologiska doktrinen om Oxens begränsade intresse för högre ting. Den människa med Oxe i horoskopet som läser den här bloggen har säkert andra faktorer som öppnar upp förståndsgåvorna! 

Kan noteras att plutokrati är det verkliga systemet i svensk politik bakom det förljugna hyllandet av "demokrati" som politiker och alla medier ägnar sig åt. Det förvånar därför inte att även i Sverigehoroskopet (av 1974) finna Satans huvud/Algol sysselsatt med att korrumpera Mars i 8e korruptions- och dödshuset, en Mars som disponerar över det tionde politiska makthusets ägare (Månen - mängder av tidigare inlägg i saken). 

Här syns då hur genomkorrupt det svenska folket är och förklaras hur folk som blir politiker typiskt gör så i Sverige som språngbräda till de verksamheter där ännu mer pengar finns. Folket är som en dödsbringande cancertumör i världen och bortom räddning. Och det är inte bara svensk export av krigs- och övervakningsvapen som renderar detta domslut, på enklare nivå kanske svenskarnas ständiga resande och shoppande som lämnar ett större fotavtryck i miljön än något jämförbart västland, kanske dessa beteendemönster beskriver den sataniska korruptionen? Ingen kan tjäna både Mammon och det högsta Goda, en individ måste välja fokus!

*** ***

DET ENDA i Stockholmshoroskopet som luktar lite tankeförmåga eller åtminstone kortvariga gnistor av tankeverksamhet är Mars i Lufttecknet Tvillingarna. Men notera att detta inte är stadens eget intellektuella kapital, det är 7e huset för de man samarbetar med som ger stockholmarna den lilla tankeförmåga de nu besitter. 

Men den dåliga Saturnus, Vattenplacerad för simpel orientering mot näringsliv - stör Jupiters önskan om oändlig rikedom och staden har också genomgått många kriser och tider av svält. Dess bristfälliga tankeförmåga (hos sina styrande) lämnar det nyrika Sverige långt efter övriga världen i förmågan att Tänka, rätt och stort. Och IT-fascismen är inte Stort Tänkande, för den som undrar. 

I samband med t.ex. arkeologiska lämningar har arkeologer konstaterat att 3D-printers numera kan göra småskaliga versioner så att arkeologerna kan leka Lego och testa möjliga rekonstruktioner av det som en gång var gamla byggnader. Den mänskliga hjärnan är här löjligt överlägsen datorprogram i sin förmåga till snabb överblick av MÄNGDER av komponenter och alla de varianter som en svårtolkad stenhög skulle kunna återskapas som.

Tro därför inte medierna som slaviskt rapporterar om artificiell intelligens som människans ersättare (hur nu politikerna tänkt sig lösa det gigantiska arbetslöshetsproblem mogen AI skulle innebära). Det är bara så typiskt svenskt att i sin lycksökande och guldgrävande mentalitet hoppa på varenda nyhet. 

Det är också typiskt att Stockholmshoroskopet innehåller en Saturnus och Jupiter som låst sig mot varandra och den ene hämmar den andras fulla funktion. Det var på 1400-talet och alltjämt (under detta urgamla huvudstadshoroskop) går det ena stora dataprojekt efter det andra i stöpet i den teknikvurmande huvudstaden. Det är så många myndigheter som upplevt detta att jag förträngt den svenska obegåvningen men jag minns klagomål från Polisen och Arbetsförmedlingen och Stockholms skolor över sitt odugliga verktyg. 

Det finns säkert många fler, och för ett av fiaskona ansvarade ett annat kontor än det jag jobbade på under tre år som systemdesigner och programmerare. Det klantiga kontoret designade en avancerad sajt åt en hotellkedja i internets barndom och tänkte inte ens på att kontoret hade ett internt höghastighetsnät medan användarna vid tiden före bredband hade makalöst slöa förbindelser. Kort sagt var hela det skrytiga projektet helt oanvändbart i verkliga livet, det fungerade bara på it-kontoret!

Saturnus är uthållighet men kan tar ofta kål på den korttänkthet som en dålig Jupiter ger, den typ av Jupiter som vill ha snabba cash, snabba utdelning på investeringar. I kombination med den sataniska axeln Oxe/Skorpion saknas ord för att beskriva stockholmarnas fantasilösa materialism och krämarnas hunger efter pengar - via falska prislappar under elektronik-rean om inte annat.

Stockholms totala oförmåga att göra något åt den gräshoppsinvasion av elsparkcyklar som finns här sedan år, visar också hur dekadenta krämarmentaliteter sitter i Stockholms stadshus och förstör för sig själva. Den brittiska mästerastrologen Charles Carter påpekade under 1900-talets första hälft att den opposition mellan Oxe och Skorpion, jag kallat den sataniska axeln, uppmuntrade till tanklös överkonsumtion så att bäraren av stigmat ofta var sin egen värsta fiende. Det kan gälla även Stockholm och stockholmarna.

*** ***

Jämför gärna Stockholms "folksjäl" med tankarna om vapenfabriken Karlskoga och frågan om en stads horoskop kan påverka och kanske sänka omdömet hos stadens innevånare. Stycket är löst påhängt i slutet av inlägget om Läckbergs kognitiva kraft

Del två med Facebooks födelse följer inom kort.

Inga kommentarer: