Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 oktober 2021

Tema brun: Hitlers död under det demoniska begäret plus Sverigekopplingen

Jag noterar först Wikipedias artikel The Death of Adolf Hitler och ser att där inte finns något som kan precisera den konventionella dödsdagen i bunkern, 30 april 1930. 

Det spelar mindre roll eftersom tanken som slagit mig var att granska i vilken planetär cykel enligt det hinduiska systemet (eller ett av dem, Vimshottari dasha) Hitler fattade hur körd han var och gjorde slut på sitt episkt sjuka liv.

Det visar sig att systemet prickar in båda hans maktövertagande som diktator och hans ömkliga slut under samma planetär symbol och därmed hela hans andra världskrig. Som rubriken redan röjt upphöjde han sig själv till envåldshärskare, startade ett världskrig och massutrotning av sina egna hjärnspöken (men projicerat på utvalda folkgrupper) och tog sig av daga under norra månnodens eller demonen Rahus välde.

Den sublunära galenskapen - för äregirighet ÄR galenskap - börjar verka på honom 1930  och sträcker sig till 1948, när han redan är död. De planetära cyklerna har naturligtvis inget med den enskilde att göra. Vi kuggar in i Tiden vid födelsen, stämplas med den signatur som ankommer oss att möta och hantera, och släpps ut ur fångenskapen. Hitler så att säga bara deltog av Rahu-tiden inom loppet för sin totala tid, men valde själv att ge upp, försåvitt man inte är anhängare av den totala predestinationsläran enligt vilken t.o.m. hans självmord var skrivet i stjärnorna". Rollen som Adolf var redan skriptad och fylldes av en själ som behövde göra en ohygglig lärdom! 

Många år innan Hitler startat kriget oroade sig amerikanska judar över Hitler i Tyskland och tillfrågade hypersynske amerikanen Edgar Cayce om vad som pågick i Europa. Cayce svarade ur trans att Hitler stod i samma förhållande till judarna som en gång Bibelns Jehu, känd för ett blodbad! Det förefaller som den här famösa transföreläsningen från Cayce menar att Hitler var en reinkarnation av den judiska kungen Jehu och nu var predestinerad för att agera katalysator för händelser mot "ett folk som envisas med att känna sig nedtryckta". 

För detta dramatiska påstående (i trans!) har Cayce stämplats som åtminstone partiellt antisemitisk trots att biografier om honom visar att han, fotograf på veckorna och söndagsskolelärare på helgerna var genuint ekumenisk, hade judar som sina närmaste vänner och t.o.m. som finansiärer (bröderna Blumenthal hjälpte honom med ett sjukhus som behandlade efter Cayces diagnoser under trans och var i verksamhet några år i Norfolk, Virginia).

Vimshottari Dasha:

 Rah MD:  1930-10-22  -  1948-10-22

  Antardashas in this MD:

  Rah:  1930-10-22  -  1933-07-03
  Jup:  1933-07-03  -  1935-11-27
  Sat:  1935-11-27  -  1938-10-04
  Mer:  1938-10-04  -  1941-04-19
  Ket:  1941-04-19  -  1942-05-08
  Ven:  1942-05-08  -  1945-05-07
  Sun:  1945-05-07  -  1946-04-01
  Moo:  1946-04-01  -  1947-10-05
  Mar:  1947-10-05  -  1948-10-22

Genom att gå ner på subcyklernas nivå ser man att lyckosamma Jupiter gäller då han griper makten 1933 och att självmordet sker en vecka innan Solens subcykel startar. Detta är intressant eftersom transiterna, som hinduisk astrologi söker sist, visar att Solen vid självmordet nyligen passerat Hitlers medfödda Vädurs-Sol. Han tar livet i sig i en "hot spot" enligt dasha-perspektivet och naturligtvis också enligt transiterna. Den här Solen i Väduren är ju så oerhört störd att man måste räkna med ett väldigt besynnerligt liv.

Det syns förstås inte av Solen i sig men av dess underliggande disponent, krigaren Mars som inte kan se skillnad på våld och kärlek till följd av den GRADEXAKTA konjunktion med sin motpol, samförståndets och kärlekens Venus, som för övrigt har en svag och egocentrisk placering i Väduren.

Och denna insikt om hur illa tilltygad Venus är för oss tillbaka till den faktiska subcykeln för självmordet: Venus 1942-45. Det är också just före självmordet han och Eva Braun gifter sig så det är en Venus-allians med  Venus "retrograd" (krigslyckan har vänt idel motgångar under motsvarande år), för att inte tala om hur Mars skapar en pervers självmordsallians till äktenskap. Den olyckliga konjunktionen ligger dessutom i 7e allianshuset, en varning om att Hitler var en opålitlig vän eller bundsförvant!

Hitlers horoskop (innerst) och självmordet

Hitlers karta har jag titta på flera gånger genom åren, men aldrig förrän nu tänkt på hur den sideriska zodiaken perfekt beskriver hans ökända tal om att tyska folket behöver mer "Lebensraum", mer livsutrymme. Se 9e huset som för fullt fungerande människor omvittnar samvete och etisk sensibilitet, men på en väldigt enkel nivå blir allt utanför det egna landets gränser. 

Bloggen har tidigare kallat 9e huset för individens "högsta goda", men är det för mycket sörja och oklarheter i kosmos lägre regioner (dvs. för mycket av inskränkande bud om personen och ego-ascendenten), då upphör 9e Dharma-huset att gälla individen. Det kan t.o.m. röra sig om en "Guds fiende" som Bibeln säger. 

Hur ska man då uppfatta Hitlers 9e hus som sitt högsta goda har den äregiriga demonen Rahu och med den Saturnus, symbol för absolut makt? Eftersom Tvillingarna är ett "lätt" och sattviskt tecken, en resenär och intellektuell logiker och Saturnus planmässiga natur blir snabbare i just detta Luft-tecken, ser man åtminstone att 9e som "utlandshuset" visar hur snabbt Hitler drog igång sitt krig och annekterade och erövrade (innan Venus subcykel såg krigslyckan förbytas).

Det här är naturligtvis en grov förenkling av krigets förlopp, men så var tanken också bara att se om dödsdagen på något intressant anknöt till det viktiga tänkandet om dashas, planeternas "sömmar" som ordet mer exakt kan översättas som (sömmar som visar var gränserna mellan olika livsfaser går).

Jag tänkte först inte säga det, men eftersom det pågår en svensk debatt om uttrycket "blåbrun" just nu måste jag ändå peka ut att Hitlers horoskop innehåller det moderna Sverigehoroskopets (1974-...) mest ogynnsamma ingrediens, eller en av svenskarnas många problem. Hitlers vansinniga begär efter makt (Rahu + Saturnus) var ett barns drömmar om storhet - Tvillingarna är dock bara ett barn i jämförelse med de mer vuxna Lufttecknen Vågen och Vattenbäraren.

När nya Sverige 1974 kör igång är det under samma Persona som Hitler (Vågascendenten) och Saturnus återigen barnslig i Tvillingarna för att vara astrologins Ålderman. Men istället för sublunära (galna) begär att nå gudarnas nivå, syns istället Sveriges Saturnus på något sätt straffad eller stympad eller avmätt eftersom den nu klibbar ihop med motsatt månnod (där luften gått ur den äregiriga maktmänniskan). 

Debatten om huruvida Sverige är på väg mot en blåbrun regeringen kan alltså beskrivas som att landet allt tydligare visar sig vara en slags återfödelse av Hitler själv! Det kan krävas att man höjer sig över sitt bondförnuft och öppnar sin niondehusintuition för att förstå, för påstående låter inte förnuftigt och följer ingen enkel orsakskedja. 

Men säg att det verkligen finns mahatmas - STORA SJÄLAR (som Gandhi kallades). "Stor" i en stor själ låter förpliktande men det finns också degenererade stora själar. En sådan stor själ kan mycket väl komma åter till Jorden och nu reinkarnera som ett helt folk, som en legion demoner som anfäktar världen. 

Lite åt det hållet måste man fatta Etablissemanget i de fina stadsdelarna och deras forna nazisympatier. Nu förvaltas sentimentet av ättlingarna. De är Eliten, och vill vaccinera svenskarna, i alla tider lika angelägen om att samhället rullar på och att folk snarast kan återuppta arbetet med att fylla deras kassakistor. 

Hörde jag fel eller kallade den engelska speakerrösten i ett tv-program nazisternas tredje största anläggning för ammunitionstillverkning "Dynamit Nobel AB"? Var inte Sverige neutralt under världskriget? Neutraliteten kanske inte gällde näringsliv och kapital?

(Adderar senare länk till denna passande AB-artikel som berättar att Sveriges journalister låg ett Saturnusvarv då miljöfrågan slog över till kris. Det är att vara väldigt lös med faktiska tidsperioder! Men det intressanta är att det som sägs om att svenska storföretagen lika mycket idag som under nazi-Sveriges dagar undantagits från pressande miljökrav.

När Sveriges Radio - offentlighetens tjänare - gör en programserie om Alfred Nobel ligger fokus på att han gjorde det "säkrare att spränga". Jag har inte tagit del av programmet men är säker på att hans tyska experiment håller den naturliga fortsättningen i nazismens brott på armlängds avstånd.)

Snabb googling visar att hörseln hängde med t.o.m. halvsovande framför tv:n: "The factory complex DAG Alfred Nobel in Krzystkowice (Alfred Nobel Dynamit Aktien-Gesellschaf Christianstadt) are now just remnants and ruins."

https://www.abandonedspaces.com/uncategorized/the-abandoned-wwii-munition-factory-in-the-middle-of-a-wood-image-heavy.html

Covid kom som en utmanande fråga från Naturen: "Nå, tänker ni lägga om kursen, människobarn?" Men barnen lyssnade inte utan stressade fram ett "säkert" vaccin för att rädda Kapitalismen och producerade samma år sitt största smutsutsläpp någonsin! 

Vem vet om inte vaccinet är synkat med Kosmos Klocka och en dag möjliggör mutationen som i ett slag löser världens överbefolkning? "När människan tänker, skrattar Gud." (gammalt djungelordspråk)

Enligt den kosmiska lagen kommer utrotare att själva utrotas i någon mening (bokstavligt eller symboliskt går på ett ut enligt nyjungiansk djuppsykologi som maler  sönder den BRUNA FANTASIN som verklighet bara för en viss psykisk konstitution). I Sverigehoroskopet säger södra månnoden tillsamman med Saturnus - ingen liten symbol givet att den ska föreställa fundamentet för landets själva identitet och välfärd (Solen konjunkt Jupiter) - att landet möjligen är märkt för utrotning, nazi style

(Det talas om klimatkristens påverkan på SKILDA klimatsystem, men bara ett i taget. Sverige kommer t.ex. att få mer och häftigare nederbörd men slippa ekvatorns totala katastrof. Men om Golfströmmen stannar, som vissa forskare varnat för, äger då inte den iskyla som då inträder företräde i analysen? Jag satsar min peng på att vi har en ny liten istid på väg mot Skandinavien.)

Det blir inte riktigt än eftersom landets välfärd först kommer att skaka under pågående destruktiva Jupitercykel. Var man ur huse och stjäl lite räls, koppar eller vad helst! Den verkligt intressanta perioden för Sverige kommer med Saturnus storcykel som startar hösten 2036. Att studera Saturnus och glömma dess konjunktion med ögonblicket för halshuggning (Ketu) är oklokt. Vid den tiden har den här bloggaren kanhända lämnat planeten, men kanske kommer han att ha ett suddigt minne av ett kallt och märkligt land, åter i världen om några hundra år. 

Kanske loggar han in i Världsregimens unifierade historiska arkiv för att förstå mer, för nu minns han svagt ett folk som lät de sämsta av de sina representera sig politiskt, politiker som knappt kunde vänta  på att några trötta år i riksdagen skulle öppna för arbeten i det privata närighetslivet och ännu högre löner och förmåner. Vilken fattigt folk han levde bland utan att egentligen känna, tänker framtidsbloggaren. 

Är det Sverigehoroskopets 9e hus som knäppt av dess högre medvetenhet och bara fungerar på ett lågt plan? Den fantasifulle ser i Sveriges 9e hus idel "semestrar till utlandet", "export" och "import" av slavarbetskraft, nu när de svenska arbetarna fått det för bra och börjar kosta pengar. Underskatta inte det förrädiska i det svenska samhällssystem som berömmer sig så väldans. Vi var helt enkelt så sjukt konventionella, senfärdiga och konservativa att världen sprang ifrån oss.


Bonusspaning

Den judiska mystikens Adam Kadmon, den kosmiska Människan. Av allt att döma är det ett inlån från Babylons föga förstådda kosmologi, där Vattenbärarens tecken kallades Den Stora (Människan). 

Det vatten Den Store bär är naturligtvis det hinduerna kallar PRAKRITI eller den lägre naturen (föregår elementen). I Bibeln sveper Guds VINDAR över dessa vatten och skapelser börjar.

Kineserna tecknade två undulerande linjer för att illustrera Jord som de dock såg
som flytande materiell energi. Exakt VattenBärarens symbol. När formbar energi
klarnar förstår man att Bäraren av detta "vatten" motsvarar hinduismens PURUSHA, Gud i världen eller Övernaturen.

Delar av den här interrelaterade gruppen symboler är mig fortfarande kryptisk. Guds vindar (RUAH) som svepte över pre-kosmos är förstås det kollektiv av luft-andar som i sin totalitet utgör Vattenbärarens (individuella OCH kollektiva) symbol. Det var närmare bestämt en totalitet av väsen som låg bakom världens tillblivelse och inte en ensam skapare. Den judiska monoteismen röjer här och var att idéerna kom från fader Abraham och månggudadyrkande Mesopotamien, astrologins vagga!

Kopplingarna till den hinduiska idén om en lägre natur och en högre övernatur (Purusha eller Gud även här personifierad som en människa) är dock lite lösliga. Den lägre naturen innehåller nämligen ännu inga ELEMENT och i allmänhet är det Eterelementet (som saknas i västastrologin) som förknippas med Guds pre-kosmiska närvaro och skaparkraft, vilket i hinduismen leder till Jupiter (tänk Zeus) som är den enda planeten av Eterns essens enligt dem. Och Jupiter är vishetens planet och naturligt förknippad med nionde och alls inte med något vind- eller Luftttecken.

Men det finns ett sammanhang även om jag bara dunkelt förstår stegen. Vattenbäraren är ett Lufttecken och symboliskt en container för allt i kosmos (eller ett samlingsnamn för alla andesjälar). Man kan alltså säga att själva containern är utanför tid och rum. Och den HÖGRE luften kallades av de gamla grekerna aither eller eter. Så skapelseberättelserna antyder en släktskap även om delar kommit på glid. 

Att Vattenbärarens härskare Saturnus också är Kronos eller Tidens herre, antyder att detta är någon som själv står över tiden. Så Saturnus och Vattenbäraren är i deras mest perfekta uttryck symboler för en mahatma, kapabel att finnas närvarande hos varje ting i skapelsen som dess Översjäl. "Den Store" - babylonierna hade så rätt i benämningen!

Människans individudella själ och det här solsystemets egen Själ är förstås astrologins Sol. Så Den Gamle - Saturnus - är en själ (eller själsnivå) människan normalt inte längre har tillgång till, speciellt inte sekulära svenskar i individualismens tidevarv. Det är den ateistiska rotlösheten Sverigehoroskopet beskriver via halshuggandets Draksvans (Ketu) invid Saturnus: landet är en A-teist, högg 1974 huvudet av Kungahuset och lämnade draksvansen att sprattla lite övergivet. 

Sverige ville också göra sin Franska revolutionen och högg senkommet huvudet av den gamla regimen. Kungen var ju fordom nominellt Guds representant inför människorna. Landets Sverige är således än mer vanvettigt än att bara verka som en antibild av den positivt maktfullkomliga Hitler, landet dignar via indikationen med noderna av en skuld och står själv på korta listan för halshuggas. Är Sverige en plats där själar som var nazityskar nu reinkarnerar? Det kan mycket väl förhålla sig så. Det väl ofta upprepade ordet "demokrati" används för att dölja månget fult ting som medborgarna inte behöver eller ens bör vara medvetna om. För att KARMA ska få avsedd effekt krävs nämligen att man inte är förvarnad.

I Sverigehoroskopet ligger fokus på att döda religionen som en konkurrerande plattform till vad nu Staten erbjuder befolkningen istället för Kungahusets och Kyrkans förvisso korrupta kristendom. (Kristendomen valde tidigt att ta parti för Makten och den jordiska rikedomen). Denna Sveriges orientering gör hatet mot muslimer hos en betydande del hos folket tydligare. Bakom generöst bistånd till u-länderna syns redan i 1974 års horoskop en oginhet hos den lilla människan - naturligtvis en följd av det gamla Fattigsverige som levde kvar eftersom svensken i allmänhet bara försetts med mat för dagen av de många årtionden socialdemokraterna maskerat Elitens fortsatta välde. Trots född 1974 som ett Vattenbärarland förkroppsligar därmed Sverige AntiKrist (Kristus är ännu ett namn för en fungerande Vattenbärare). Således: Ketu och Saturnus = AntiKrist. Den såg nog inte ens astrologiskt bevandrade komma! 

Särskilt inte som det flummas hejvilt på nätet om hur bra karma södra månnoden representerar. Själv har jag min Ketu i tionde makthuset och jag har INTE bra karma i maktfrågan. Tillsammans med Ketus disponent Jupiter (den högsta kasten) i Fiendens sjätte hus förklarar bloggarens karta mycket av en text som den här. Det exakta födelsehoroskopet anger MEDFÖDDA och MYCKET SPECIFIKA DISPOSITIONER, vilka i det här fallet går tillbaka på ett eller flera tidigare liv med missbrukad makt eller problem i samband med maktsträvan. 

Jaget "valde" maktlöshet för den svenska återfödelsen för att få perspektiv på ämnet! (Och försköt ändå allt intresse för det politiska intill runt femtio, då bloggen startade.) Men det innebär inte att domsord bara är projektioner av ett skyldigt samvete, tvärtom! "Det krävs en tjuv för att förstå en tjuv." Det förflutna kan alltid användas på nytt sätt.

Jesus och hans ursprungliga gäng var som jag ofta påpekat del av en egendomslös kommun. Allt världsligt delades inom gruppen (5000 personer enligt Filons historiska noteringar och enligt skriftställaren landets tredje största parti). Partiet, esséerna, var kommunister och den aspekten av palestinsk kristendom var det första Rom skalade bort när religionen rotat sig där. Makten är sig lik, tar till varje medel för att behålla status quo. Och varför inte? Det är dess natur för de svaga som behöver en förmyndare. Stenbocken och 10e makthuset är synonyma, tecknet har Passion i riktning mot JORD (är med andra ord iskallt och själlöst som enskild princip) och 10e huset kallar hinduerna ett "förbättringens hus". Underförstått: makt är i grunden något sjukt men kan åtgärdas.

Ta för säkerhets skull en extra titt på Stockholms horoskop och förstå på vilken nivå "svenskhet" anses lagom av den alltjämt verksamma andan i rikets maktcentrum.

 

PS. Namnet Nobels skamliga närvaro som krigsprofitör i Hitlertyskland (som jag som svensk naturligtvis aldrig hört talas om; att grundaren skrev pornografi har åtminstone knystats om även om Nobelstiftelsen förtiger det) ger anledning till en ny snabbkoll av Alfreds karta. Ja här finns frön till företagets senare fulhet. Vid förnyad granskning ser kartan moraliskt urspårad ut!

Här ritad som "naturlig zodiak" och med fokus på Passionens kvalitet - som egentligen vara beskriver osäkerheten mellan Ljus och Mörker. Passion är lidelse och till sist lidande för en själ som inte kan bestämma vilken sida den tillhör... Ja, själen vet, men den är medvetslös så länge den är i en egodominerad kropp. 


Av den naturliga kartan för Alfred Nobels födelsedag att döma, omvittnas Stor Framgång (Jupiter) i egocentriska Väduren. Det kan ha däckat honom i sitt andliga omdöme annat än i frågor om världslig makt och ansamlande av materiella resurser (Månen i Stenbocken). 

Notera hur den enda RENA passionen är Jupiter/Stor Rikedom i egotecknet Väduren. Jag kallar detta en ren indikation eftersom Jupiters disponent är krigets Mars, som också befinner sig i Passionens våld och uppenbarligen samarbetar (Vågen) med vem som helst (nazisterna - missa inte att Mars disponent Venus i sin tur är "fallen" i den eviga tanken om Fienden eller Olyckan: Jungfrun/6e sektorn).

Att det finns mycket Sattva guna (Ljusets kvalitet) visar att kvaliteterna inte är någon garanti för något, en mörkrets ängel kan mycket väl uppträda i ljusets klädnader! 

Att någonsin lägga vantarna på Nobels födelseklockslag är nog bara en from förhoppning, men rimligtvis är det ascendenttecknet som kan förklara Nobels val i livet. Man kan också tänka sig att Nobel var ett barn av Sverige och dess bergsprängare och materialutvinnare.

Det är kort sagt 1809 års nationalhoroskop (f.n. 5 inlägg) som missfärgar den här passionerad påverkbara naturen. Det Sverigehoroskopet var svårt anfäktat av Satans stjärna när det kom till frågan om Oxen och naturen som en förrådsbod för Överhetens självberikande - samma sataniskt förledda släkter som alltjämt äger och styr Sverige och som varje regering kryper inför: de gamla pengarna, den hornförsedda Stenbocken (naturligtvis i dess lägsta variant, den högsta kalibern tecknad av de fattiga i denna av Satan uppochnedvända värld).



Inga kommentarer: