Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 oktober 2021

Blåbrun röra. Stockholms horoskop matchar den högervridna miljöpartisten

Knappt har bloggen upptäckt Stockholms hävdvunna materialism och själviskhet via horoskopet för Riksrådets privilegiebrev från 1436 förrän Expressen skriver om en verklig sellout, miljöpartisten Daniel Helldén som motsätter sig sitt partis ökade engagemang för jämlikhet i landet. 

Istället vill han att Stockholms redan privilegierade övre medelklass ska slippa betala för sina sommarstugor! Den här mannen kommer inte att bli långlivad inom politiken - han säger helt fel saker i fel tidevarv.

Men egentligen handlar det inte om just denna tid av annalkande global miljökatastrof och ett redan startat inbördeskrig i landet, där de Fattiga reser sig mot de Rika (se gängkriminaliteten för vad den handlar om). 

Sverige är urspårat och medierna kommer inte att lyckas degradera tillräckligt många till självisk aktieklipparmentalitet för att ge de reaktionära borgarna tillräcklig numerär för att skapa ett terrorsamhälle där Underklassen permanentas och tystas och utnyttjas av de Privilegierade. 

Landet är i zonen för bristningsgränsen just dessa år, vilket jag påpekat förr i samband med dess planetära Jupitercykel (och Jupiter "verkar ont" i nationalhoroskopet). Många lyckodrömmar kommer att spricka, samtidigt som medierna skriker sig hesa om hur väl landet klarar sig och hur många miljonärer det kan skryta med. Det är ren propaganda och desinformation om man gör en avvägning av landets tillstånd som helhet. Diagnosticerar man landet på andlig nivå har det varit dött länge, men andliga realiteter visar sig med fördröjning i den bruna, dvs. materiella världen. 

***

Vad astrologin berättar är att människas jordiska existens är en krigszon av evighet. Zodiakens 12 symboler målar upp några tydliga milstolpar i själens mognad, lite som Herakles var tvungen att utföra 12 storverk för att upphöjas till gudomlighet.

Det är fascinerande att placera den högervridna miljöpartistens horoskop inuti en "yttre stadsmur" i form av huvudstadens historiska karta. De passar varandra som hand i handske och Helldéns position som köpt språkrör för den bigotta borgarklassen och deras privilegier är därför inget mysterium. 

Zodiakens 12 uppdrag är således tidlösa och Helldén har, vad det verkar, i sin själs mognad nått Oxens relativt enkla utmaning: att övervinna Satan eller Mammon och vidga vyerna bortom det egna välmåendet. Man kunde ha trott att soltecknet Tvillingarna var kapabelt till ett större perspektiv men man får inte glömma att handelsmannen Merkurius är ett av Tvillinghärskarens många uttryck. Kombineras Merkurius "fel" når Tvillingarna inte full tankekapacitet.

i det här horoskopet drar de materiella perspektiven hårt nedåt och bakbinder Tvillingarna. Månen söker materiell komfort och vila i Oxen och när Måne och behagets Venus byter hemmatecken med varandra ("ömsesidig reception") uppstår en PASSION FÖR MÖRKRET (Krabban = passionens kvalitet, Oxen = mörkrets kvalitet). Man kan tala om en aktiv strävan efter reaktionär status quo

Helldén är den perfekta försvararen av den degenererade stockholmsmentalitet som tjänat som rikslikare sedan 1400-talet. Att hans namn aktualiseras just i samband med skattefrälset som äger fritidsstugor passar löjligt väl med kopplingen mellan Oxen/pengar och Venus-Krabban som står för hus och fast egendom. 

Att Saturnus (formalitet, system, organisation) står stark i sitt positiva blå Luft-tecken VattenBäraren bidrar, givet det redan skisserade inte till någon högre ideologi. Denna blå ideologiplanet (vars naturliga elfte hus beskrivs som den Goda Daimonen i gammal grekisk astrologi) sjunker alltså till den Bruna medvetandenivån.

Detta apropå den svenska fjantdebatten i dessa dagar om det var rätt av miljöpartisten Per Bolund att använda nyordet "blåbrun" om Åkesson och hans parti.

Paradoxalt har en, astrologiskt betraktat rejält brunsmetig judisk skribent gruppegoistiskt förargat sig över att Förintelsen förringas genom att blåbrunt likställs med nazismen. 

 

Judiska författaren Dan Korn, storslagen BLÅ LUFT har
små chanser i en så här etnisk-exklusivistisk brun
lersörja av äganderättskänslor och särintressen

Men alla i debatten är ute och cyklar eftersom astrologin, som vårdat tanken om de fyra elementen genom årtusenden är tydlig om just den bruna färgen. Den är inte nazistisk om man bottnar i ett djupare tänkare än språkpolisen som försvarade Åkesson:

https://www.expressen.se/debatt/brun-betyder-nazistisk-mp-forgiftar-debatten/

Svenskarna har till följd av sin jordbundna historia uppenbart svårt att se nyktert på sin egen ingrodda färg så uppenbar i 1809 års horoskop som leder vidare till det gamla Lortsverige och ännu verksam på insidan av Folksjälen i det moderna Sverigehoroskopet. I det senare läcker rötan igenom via folkliga Månen i Väduren som inte alls liknar ett normalt sprittigt Eld-tecken. Folkhopen är trög, konsumtionsfixerad, svårpratad och tydligen våldsam i hemmet. Förklaringen ligger i att Vädurens härskare Mars begravts i brun Jord - en skyffel smuts har dödad svenskens andliga livskraft.

Ska man dra kopplingar till Hitler-Tyskland (som det Sverige 1809-horoskopet tecknar naturligtvis stod i nära förbund med), är det inte till den hafsiga kortformen "nazister" i den aktuella debatten. Fokus ska ligga på NATION i Hitlers nationalsocialism. Och en nation är per definition platsbunden - alltså brun Jord, symbolen för materialisation. 

Dessförinnan är förstås "nation" ett koncept och hemmahörig i blå luften, i andevärlden. Det är därför den här bloggen redan från början valde att kalla astrologiska signaturer där Jord och Luft var sammanvävda för "rationalism". En rationell människa (i vår tid) är som en kossa, har en nacke som vuxit så att den tvingas titta ner mot marken. Och så kommer rationalisten att bli en empiriker, som bara kan resonera utifrån konkreta data från det som är manifesterat i den enklaste graden av verklighet, i Jord, i materia.


Språkpolisen som jag lite vanvördigt kallade åsiktsproducenten i Expressen, är i själva verket en tidigare chefredaktör för Svenska Akademins ordlista och horoskopet andas mycket riktigt vitterhet. Det är väl i linje med den verklige Shakespeares Eld/Luft-gnistrande karta (se många blogginlägg om Edward de Vere, 17e greve av Oxford) ända ner till den missprydsamma Saturnus i materialistisk Jord vilket drar in "blåbrun"-röra hos just den man som blir så upprörd och hävdar att brunt är oupplösligt bundet till nazismen. Jag förmodar att han glömde tänka längre tillbaka än till brunskjortornas era...

Denna uraktlåtenhet kan ha att göra med att hans tanke och intellekt (Merkurius) är märkt av Satansstjärnan Algol och således utvald av Ödet att testas. Kommer man att gå mörka intressen till mötes? Att döma av åsiktsstycken i Expressen har han inte lyckats avstyra sitt Öde helt och hållet.

Notera i horoskopet, ritat som naturlig zodiak med fokus enbart på de stora Idéerna, hur den Goda Daimonen har välgörande Jupiter men att denna vidgade konception krymps till det minsta av det lilla eftersom Saturnus står i Hades hus (nr 2), dvs Oxen och dess materiella fixering. Här är alltså ett ovanligt problematiskt fall av förkrympt "rationalism" (Luft/Jord-mixen) vilket motiverade mig att använda ordet "språkpolis" redan innan jag räknat ut horoskopet. Vissa saker känner man på långt avstånd...


Inga kommentarer: