Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 oktober 2021

Är Dagens Nyheter och andra medier värda framtiden?

Landets största tidning har en varierad rubriksättning jämfört med de enfaldiga kvällstidningarna med sensationalistiskt lagda människor med kort koncentrationsförmåga som målgrupp. DN:s rubriker täcker mer och representerar borgarens palett, inklusive den horribelt avstannade mognad som gör det möjligt att som Hanne Kjöller skriva en hel ledarkrönika om en otacksam middagsgäst vid HENNES bord, och använda ett argument omogna föräldrar hutar åt sina barn med. 

När invandrare gnäller över att de tilldelas levnadsvillkor och skitbostäder som inte en svensk skulle nöja sig med tycker Kjöller att argumentet är adekvat, att de ska vara tacksamma för vad de får i Sverige. "Tänk på barnen som svälter i Afrika" ungefär, som bloggarens borgerliga föräldrar en gång manade när morgongröten inte vari barnens smak.

https://www.dn.se/ledare/hanne-kjoller-ar-det-synen-pa-tacksamhet-som-avgor-om-det-gar-bra-eller-at-skogen-for-en-manniska/

Istället för denna infama relativisering som i princip renderar själen skyldig att leva åtminstone ett kommande liv i urbota fattigdom (Kjöller UTNYTJAR en annan part för att TVINGA FRAM SPELAD TACKSAMHET) föreslår jag en devis jag just formulerade i huvudet:

Skänk aldrig något vidare som du inte själv i full belåtenhet skulle kunna vidare med.

Kjöllers sorgliga horoskop har kommenterats för många år sedan på bloggen, men grupperingen på himlavalvet vid födelsen dominerar uppenbart alltjämt hennes tankemönster. Platon hade förklarat (han kan mycket väl skämta här) att hon har troligen har ett illa tillknycklat kranium, som avviker från himmelens idealt perfekta cirklar! Hon förmår inte återspegla Världssjälens inre rörelser särskilt väl.

***

Bättre då DN-artikeln samma helg som ställer sig frågan om världsekonomin verkligen går att knäppa av och på som skett under pandemin. Det som hotar nu tycks vara att FOLK bara är folk och inte längre kan lägga band på den hunger som inre tomhet i ett kapitalistiskt samhället gör med människan:

Produktionskapaciteten...är otillräcklig, vilket bromsar tillverkningen av en rad varor. ... brist på arbetskraft i nyckelsektorer ... Även på energi finns ett underskott.

Obalansen späds på av en kraftigt upptryckt efterfrågan: konsumenter som sparat under tiden hemma och nu vill spendera ....

I våras förutspåddes att flaskhalsarna skulle vara på väg att försvinna vid den här tiden. I stället har de blivit fler. Resultatet är inflation, i många fall högre än vad bedömarna räknat med.


https://www.dn.se/ledare/nu-far-vi-veta-om-det-gar-att-sla-av-och-pa-varldsekonomin/

Ekonomi är inte mitt bord, det är en viss sorts människa trälbunden av Näringssjälen som fastnar för ämnet. Jag kan därför inte kommentera de problem som nu börjar torna upp sig efter det ibland 10-procentiga fall i bruttonationalprodukt som drabbade vissa länder när corona stängde världen.

Men vad som kan sägas att verksamheter i det giriga Sverige garanterat kommer att söka maximera el-priser och annat långt bortom rimlighetens gräns. Landet gick ju i oktober 2020 in i sin Jupiter-period (2020-2036) som jag första gången den fördes på tal beskriv som en tid då tursamma planeten Jupiter producerar spruckna välfärdsbubblor. Kort sagt, den tursamma position som innehas av Eliten (till vilken jag räknar de övre segmenten i medelklassen) kommer att brytas under dessa år. 

För den vanliga människan betyder en OND JUPITER I VERKSAMHET att Överheten krossar deras drömmar om ett gott liv eftersom samma Överhet nu söker fylla på i sina lador och expandera sin Onda Rikedom, vilket är precis vad gamla fattiglandet Sverige avslöjas syssla med i nationalhoroskopet från 1974. Jag minns svagt från ungdomen hur det debatterades om det var etiskt försvarbart att Sverige alltid ställde despotiska motvillkor för att fattiga länder skulle få deras stöd. Om den fattige får en krona i bistånd förväntade sig Sverige att få tillbaka den kronan genom att den fattige köpte svenska produkter. 

Såna fasoner är Hanne Kjöller-beteende, en total brist på genuin generositet, som klarar att hantera bitterhet i livet (eller ett surkart vid middagsbordet) utan  vanföreställningen att LYCKA är det högsta goda. Såna villfarelser lider bara borgare av, som levt hela sina liv i komfort. 

Den hinduiska ramsan, SAT CIT ANANDA, ("vara, rent medvetande, lycksalighet") kräver ytterligare två kvaliteter för att bli en värdig människa. Man måste stilla sig till rent vara (ren existens) och således släppa kapitalistens strävan efter mer. Man måste - som även buddhismen instämmer i - putsa sitt inre spegel-sinne tills det rena medvetandet skymtar. Först då infinner sig lyckan. Kjöller fuskar och halvljuger som borgaren är van att fara fram, men förmodligen ofrivilligt. Hon kan inte det minsta lilla om vad verkligheten handlar om.

Den lyckoplanet som verkar vad ont är kommer nu att fostra såväl rik som fattig i detta land. De rika kommer att se ut att klara sig bättre men det finns en smärtgräns för alla. Till sist spricker den onda Jupiter-bubblan. DN-artikeln är intressant eftersom de komplementära armodets Saturnus och välmågans Jupiter är stora och tunga himlakroppar och kan tänkas peka bortom ett enskilt lands bekymmer. Enligt en verksamt ond Jupiter kommer således inflationen att bli hemsk framöver! 

Det är för övrigt en dålig Jupiter som skapar gigantism och andra fysiologiska abnormiteter som Expressens smaklösa rubrik om "mannen med världens längsta penis" häromdagen. Garanterat en artikel skriven av en homosexuell journalist - ingen balanserad människa behöver ha kvällspressens groteska sexfixering upptryckt i nyllet var gång man tittar förbi förstasidan. Förr var det arbetarnas Aftonslöddret som före en partiell uppryckning drog in pengar på sexannonser (minns någon?), men på senare tid (kanske ett år eller två) har borgarnas Expressen valt att sänka sig till samma låga nivå och rubriker som spelar på fantasmer som hallucinatoriskt fladdrar omkring i Näringssjälen. Jag tänker inte kommentera Margauz Dietz fortsatta självförnedring med sin girigt opportunistiska kinky sex-roman - ämnet en garanti, gissar jag, för att sälja bättre än barnboken som utspelade sig i Afrika men där inte en enda svart person figurerade.

Denna nivå kan gestaltas som astrologins Vattenelement men är i ett horoskop inte alls oförenlig med hög intelligens. I sig är den inte mycket att skriva hem om. Korta livsupplevelser i kroppar skapade av naturens reproduktiva processer, vad är det jämfört med den perfekta position där man från andevärldens LUFT kan överblicka de blott naturliga varelserna?

Sannerligen det vandrar både gudar (sanna människor), halvmänniskor och djurmänniskor på denna planet. De gamla grekerna vägrade kalla en blott naturlig människa fullt mänsklig.

Veckans repris av nyplatonismens tolkning av Platons
tredelade själ. Dietz tillhör för övrigt den gröna
Näringssjälen och den själlösa bruna materia som
motsvarar lerfötterna (fundamentet) i den babyloniska
avgudabild bibelfiguren Daniel drömde om.

Expressens vändning nedåt, till de sämre valen, förklarar varför borgare idag mer och mer låter som slödder. Eftersom Sverige saknar gamla tiders föreställning om objektiva normer saknar folket riktmärken (och varje incentiv att lita på sådana).

Vart steg i folks pågående degeneration "normaliseras" därför direkt av de penningkåta mediehusen, som bara har moral i enstaka  populära ämnen (eller när staten pekar ut vad de måste övertyga folket om - gå och vaccinera dig för Kapitalismens skull). (Och ingen kan missa att det är homosexuella anställda på mediehusen som driver den sjuka kampanj där unga människor förvirras om sin identitet långt innan de mognat klart intellektuellt.

Dessa människor borde, enligt Jesus i Nya Testamentet, behängas med en kvarnsten och kastas ned i vattnet. Här talade han visserligen om pedofiler, men jag tror - utan att mena att dränkning är enda sättet att få bukt med propaganda av detta slag - att Jesus rekommendation gällde alla och allt som "förleder Guds små barn" - och det är mycket i en kapitalistisk ekonomi, som spelar på tomma människor och söker få Näringssjälen/Vattnet att bli den dominanta "drivkraften". 

Fläckvist spelad moralism från mediehusen men i övrigt samma hjärntvättaralgoritmer som deras fiende Facebook, fulingen som stjäl alla deras annonsintäkter. Strunt i båda lägren, båda är lika goda skurkar. Framtiden - den gloriösa - kommer att ge mänskligheten andra och mer korrekta (eftersom perspektivet blir globalt) sätt att hålla sig informerade.


Inga kommentarer: