Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 oktober 2021

När människan förött naturen... (Själens perspektiv)

En forskare säger exakt vad bloggen sagt med anledning av corona, fast mer tillspetsat än dagens vetenskap, att Covid var ett uttryckligt test från en intelligent Natur men som människan inte var begåvad nog att uppfatta och än mindre respondera på. Att rädda det kapitalistiska systemet var viktigare (varav den pågående travestin med numrerade vaccinsprutor - det är kapitalismen och Produktionen som Eliten söker rädda, inte jordens mänskliga befolkning - det behöver man inte vara Sverigedemokrat eller antivaxxare för att inse).

Myles Allen, a professor of geosystem science at the University of Oxford...said: “On current progress, we’ll close the 2030 emissions gap some time in the 2080s. There is no appetite for reducing fossil fuel consumption globally at the rate required. (The Guardian)

Världens nationer i sin ovilja till radikalt nytänkande hellre att förgöra mänskligheten och planeten, ungefär som lagstiftare alltid är steget efter nya kriminella påfund. Senfärdigheten hos kapitalister och vanligt folk att återvända till ett liv utan konsumtion är sådan att de heller kör på tills Straffet anländer som en chock än gör tillräckligt av egen vilja. 

(Geologins gamla dogm om att naturen alltid är "gradvis" har spritts lite varstans och mänskligheten kommer att chockas över vad Naturen är kapabel till. Som Platon skrev: Atlantis sjönk under en dag och en natt till följd av folkets syndighet.)

Antaganden klädda i siffror är fortfarande bara antaganden, måhända välgrundade. Men ländernas mycket nära mål, om de uppfylls, kommer att nås först på 2080-talet, en uppgift jag inte sett tidigare men förunderligt lik den Stora Härdsmältan jag av en ren slump råkade hitta som astrologiskt omen runt midsommar 2093.

Så säg åt era barn deras barn bör undvika skaffa avkomma om de har något vett i huvudet.

Kanske är det därför amerikanska yrkesflygare siktat över 300 UFO:s sedan tidiga 00-talet (NASA-uttalande för några dagar sedan). Nästa art av nybyggare kommer att låta människan göra slut på planeten. Sedan, som någon sämre science fiction-rulle skördar utomjordingarna planetens mineralrikedomar eftersom den BIOLOGISKA eran är över. 

Sedan tonåren har jag trott - säkert under inflytande av någon dubiös bok om UFO-fenomenet - att dessa utomjordingar inte levande varelser i vår mening. De är från SIN EXISTENSNIVÅ fria att materialisera sig så att människor av kött och blod kan uppfatta dem. Förstår vi bara "flygande farkoster" är det vad vi får se. Dessa intelligenser bara speglar mottagarens förståndsnivå. De är i princip Bibelns "änglar" och så högt över människoarten i intelligens att direkt kontakt med människan och inblandning vår djurart inte är tillåten. Det är vår fria vilja att vara de jubelidioter vi enligt The Guardian redan visat oss vara.

Game over. Nu är det bara en transportsträcka till klotets Ground Zero. Nollställningen varur en människospillra kommer att snabbt få skissa på något genuint nytt.

Dagarna runt midsommar 2093, som utifrån några enkla kriterier också visade sig (helt oförberett) innehålla den rad av usla planeter jag tänkt högt om tidigare i samma inlägg, kan vara intressant att betrakta ur solärt perspektiv, ur perspektiv av vårt solsystems intelligenta Själ:


Solögat ser vid midsommar det motsatta mot den ursprungliga kartan: Liemannen Saturnus opponerar sig mot planeten Jorden (med sin satellit månen) i geologiska Stenbocken. Stenbockens eget fundament Saturnus är slirigt placerad i Vatten (Syndaflodens tecken). Olycksbringaren och ibland dräparen Skorpionen har sin härskare Mars hemma för en "ren" bild av stridbarhet, och detta är olyckligt för mänskligheten, vars Lycka nu hotas av massdöd (Jupiter = Lycka, Vattenbäraren = hela mänskligheten). Mars attackerar Vattenbäraren via sin räta vinkel (90 grader), en problemvinkel. 

Hade Solen haft mänskliga känslor hade det här kunnat beskrivas som NATURENS BLINDA HAT MOT MÄNNISKOSLÄKTET. Och varför inte? De gamla myterna håller inte gudarna förmer än att kunna förtretas på människornas oförstånd! De kan t.o.m. översvämma Jorden om de blir tillräckligt förtörnade på en mänsklighet som väsnas för mycket.

Venus, jämvikt eller balans är "fallen" i sitt klenaste läge, jordiska Jungfrun, och understryker att detta är en svag tid för planeten och allt som växer och lever därpå, särskilt som Balansens disponent är Jungfruhärskaren Merkurius, själv "fallen" i Fiskarna. 

Går man ett steg till visar Fiskarnas härskare Jupiter, angripen av REN DÖD (Mars-Skorpionen) att det är mänskligheten (Vattenbäraren) som nu skördar sin oförmåga att förstå vad Balans är för något. Kapitalismen byggde på kalkylerat kaos ("kreativ förstörelse") och här, 2093 kommer notan.

Jag tror aldrig jag sett ett så svagt horoskop. Men detta är alltså hur den Intelligens som bor i SOLEN ser på saken vid denna tid (förutsatt att den delar den sideriska zodiakens tolkningsschema). Det är lika illa som samma tid ur det geocentriska perspektivet på himmelens 12 zodiakmysterier.


PS. Såg häromdagen Sveriges television ("public service" ni vet) sticka in ett tiominuters propagandaprogram "Tänk om..." som låtsades spekulera lite kring tanken på en framtida världsregering, bara för att rada upp löskokta argument för hur omöjlig tanken var. 

Programmet var från 2019 när Klimathotet var lika väl känt men likväl hörde jag inte ett ord om att NÖDVÄNDIGHETEN kan komma att tvinga mänskligheten att producera bättre tankar än tillverkarna (borgare och kapitalister förstås) av detta fåniga lilla utfyllnadsprogram. Givetvis blir det en världsregering så småningom, men med en uppgraderad mänsklighet utan dagens egocentricitet som primär drivkraft...


Inga kommentarer: