Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 oktober 2021

86 Sverigedemokrater, exkommunicerade och nuvarande (samt Pilbågsmorden i Kongsberg)

Det har gått många år sedan bloggen sökte hitta mönster för rasister och främlingsfientliga. Men hela frågan om att med kvantitativa medel göra astrologin trovärdig fick sig en törn när den potentiellt lovande kategorin Mördare och den serie utvidgade tester där den "fallna" Månen (psyket) i Skorpionen konsekvent ledde kom till ett abrupt slut. 

Trenden bröts efter att jag ägnat en dag åt att spåra upp namn och födelsedagar för mindre kända nazis än de vanliga namnen ("Hitler, Göring och Göbbels") i kategorin. Den nya gruppen nazis (också en delmängd i gruppen mördare var så full av Månen i Skytten, granntecknet till Skorpionen) att mördares psykiska anknytning till dödens zodiaksymbol bröts. 

Jag spekulerade i att dessa mindre kända nazister var "me too"-typer som alla tagit starkt känslomässigt intryck av Adolf Hitler som själv hade just Månen i Skytten. Anomalin gav således lite bränsle åt tanken att "lika barn leka bäst" - ofta ser man detta i familjemedlemmar eller släkten, hur olika planeter betonar samma zodiaktecken och i vissa fall t.o.m. gradexakta repriser, som om familjer eller släkter "tränade" på samma teman.

^^^ BREAKING NEWS ^^^

Den här texten skrevs under onsdagen men nyheten att en dansk pilbågsmördat människor i Norge måste här noteras. Horoskopet, med girighetens demon Rahu i öster i Oxen och sinnet (Månen) i Stenbocken är en tydlig början på en profil - för den med ögon att se. För övriga kommer den fortsatta texten att ge nycklar. Horoskopet bjuder på en märklig synkronisering med den text jag redan skrivit klart när pilbågsmördaren satte igång...

 


^^^ ^^^

Senast i raden av Sverigedemokrater som lyckats överleva i partiet trots att deras rasistiska utspel varit uppenbara, är Björn Söder. Han vill förbjuda arabiskklingande musik på offentliga färdmedel (AB). Kanske dags för de allt fegare medierna att börja kalla honom Slaktaren igen, som förr? 

Rubriken fick mig att låta datorprogrammet summera alla SD-märkta och 86 stycken visar sig, 11 fler än 2015. Naturligtvis för få för ett "statistiskt stabilt underlag", men 2021 försöker jag inte längre demonstrera något via Räknenissens begränsade världsbild om vad som är signifikant eller ej. 

I ett nyligt inlägg åberopade jag istället Gestalt-tanken, hur genom slumpens brus ANTYDNINGAR till meningsfulla svar kan resultera, utan att  någonsin bli så starka att de är statistiskt signifikanta. Astrologin (och äldre tiders människor) ägde helt enkelt en så överlägsen sensitivitet jämfört med dagens avtrubbade människor att man kunde skapa fungerande System t.o.m. utifrån "varsel" som i synnerhet dagens urbana västerlänning är för dekadent för att ens uppfatta.

För det här lilla experimentet valde jag utöver den djupare livskraftens Sol naturligtvis också gensvarets eller psykets Måne, och för säkerhets skull också hat- och krigsplaneten Mars som kan befinna sig var som helst relativt Sol och Måne. (Merkurius och Venus ointressanta eftersom de alltid rör sig nära soltecknet medan Jupiter och Saturnus omloppsbanor, särskilt Saturnus, spänner över för så långa omloppsbanor i zodiaken att planeterna blir mindre intressanta. 

Träfflistans Sverigedemokrater är alla återfödda själar som anlänt ungefär samtidigt om ni förstår tanken: den äldsta medlemmen är/var född 1930 och 30 års medlemmar uppgår till 27 stycken. Födda mellan 1960 och fram till den yngsta (1994, ett spann om 34 år) är hela 59 stycken. Naturligtvis finns inte födelseklockslag för en enda att hitta på nätet, och att gruppen som helhet är så usel på att anonymisera t.o.m. sina födelsedagar beror förstås på den usla fantasin som vidhäftar den som dras med i sverigedemokratiska tankemönster.

Så vad är detta för gäng som lyckats hitta in i riksdagen som följd av svenskarnas nästan pinsamma oförstånd eller än värre, djupare själsliga orientering? Kan man ta Gestalt-tänkandet som en fingervisning om en betydande del av den svenska nationalsjälens beskaffenhet?

Jo:

    So Mo Ma

ARI 7  10 8
TAU 14 5  10
GEM 6  4  6
CAN 7  5  10
LEO 7  6  8
VIR 11 8  8
LIB 5  6  10
SCO 7  4  5
SAG 5  8  4
CAP 7  13 7
AQU 4  10 5
PIS 6  7  5

Här upprepas det jag misstänkte gällde för Adolf Hitler, men på solsidan istället för månsidan. För är det inte partiledaren Jimmie Åkessons av Satansstjärnan Algol svårt angripna Solen i Oxen som attraherat inte mindre än 14 Sol-Oxar?

På månsidan är det istället den ultimata Jord-tecknet Stenbocken som drar iväg och påminner om att rasism är ytliga människors egenhet: de dömer formellt andra för deras yta. Stenbockens härskare Saturnus står just för tingens former och i ett gammalt test av rasister i allmänhet (och inte begränsat till sd:are) undrade jag varför inte Stenbocken gav sig till känna. Detta är det fundamentala tecknet för hackordning och trampandet på de svaga! Men här dyker symbolen alltså upp, i ett parti med rötter i stöveltrampande.

Fyndet stämmer, inte minst för att SD-gruppen uppvisar likheter med den större datagrupp som inkluderade även utländska horoskop klassade "rasism" och även svenska utanför SD-gruppen:

https://siderisk.blogspot.com/2021/09/430-rasister-och-deras-para-numeriska.html 

Notera hur det testet gav Solen i Skorpionen som mest invandrarfientliga och att Skorpionens enklare motpol Oxen dominerar för SD, kan, som sagt, ha med Oxen Jimmie Åkessons "följare" att göra...

SD-gruppen ger alltså en bild av Oxen, det lokalt bundna arbetsdjuret som solär drivkraft och en hackordningsdyrkande materialist (Stenbocken) i känslan, det är en mycket bra bild av den främlingsfientliga typen. 

Naturligtvis passar det här rudimentära skelettet också in på klädfetischister och dyrkare av yta och materia i största allmänhet. Vad som skapar underprestation som här kan inte utsägas av tecknet i sig utan kräver en avvägning av samtliga ingredienser. Jag har t.ex. noterat att SD:are ofta har en konflikt mellan Jungfrun och Skytten. Den nervösa och självbetraktande individualisten (och åkerbrukaren som vaktar sin skörd/trygga försörjning) tycks få problem med den expansiva och globala Skytten så att detta kombinat lätt blir småmänniskors rädsla för expansiva folkrörelser. 

Ibland fruktar och kanske hatar låsningen mellan dessa tecken "utlänningar som kommer och tar jobben", ibland är det "kommunismen" som blir fokus för den medfödda skevheten. I det förra fallet är det alltså Jungfruns skörd man fruktar för (egna lönen som arbetare) och i det senare fallet en mer elakartad Jungfru, hon som ser Vinsten gå upp i rök till följd av statens utgifter för invandring och försämrade villkor ("lägre vinst" för samma insats). Några svarar säkert på Jungfruns mardrömsfantasmer där Hades själv stiger upp och våldtar farmarflickan Jungfrun.

Himlarna - alla sju! - tecknar sammanvägt perfekt balanserade typer ytterst sällan. Oftast är det minst ett svårt komplex för handen, och som inlägget om Stockholms stads historiska horoskop visat kan det ibland vara så många problem att himmelen signalerar att staden är en ren korruptionsmaskin som trasar sönder den som där bosätter sig! De som är födda i stan märker inget för de är det akvariets toxiska innehåll och de som flyttar in på jakt efter pengar och ett framgångsrikt liv, gör allt för att assimilera sig till den dysfunktionella miljön.

Men Mars i SD-testet uppvisar ingen Gestalt, vilket jag misstänkte från början. Under de tidiga bloggårens numeriska tester fann jag det närmast omöjligt att locka fram några trender från den Lilla Illgöraren. Antikens få röster i ämnet kanske har rätt: Sol och Måne är de överlägset mest dominanta symbolerna och övriga planeter och deras inflytanden är finlir som inte ger den typen av repetitiva effekt som en västorienterad människa enbart tyder på något verkligt.


2 kommentarer:

Rohini sa...

En sak som vi statistiskt säkert kan slå fast, efter att ha tagit del av dina undersökningar kring Rasism och planetplaceringar, dels en tidigare med 81 personer (icke-SD rasister) och nu med 86 personer (SD-rasister) är att Månen i Tvillingarna är sällsyntast av alla!

Kan ha att göra med att Tvillingarna är ett utpräglat intellektuellt och vidsynt tecken.

Seaward sa...

Det råder mild oordning här och flera tester är delvis överlappande. Men när två olika testgrupper ger liknande resultat i samma ämne blir det förstås viss bekräftelse för astrologins upprepbarhet. (Antikens folk måste ha upplevt just det återkommande i samband med vissa omen).

Hinduisk astrologi säger att tecken återspeglar något av sin motsats, så Skytten som är förutsättningslös utforskande och Jupiter filosofen ger något snarlikt även i Tvillngarna.

Kanske Tvillingarna, som är mer människorelaterat än Skytten, tydligare uttrycker den merkuriska nyfikenhet på andra människor som är bästa botemedlet mot låsta attityder...

Det är också rätt talande att samkvämets Venus är DEN ENDA planet som är en verksam välgörare för Tvillingarna i öster enligt hinduisk metod.

Tvillingarna står alltså dels för snacksaliga försäljare och slickade kommunikatörer men också viljan och förmågan att relatera till alla (Merkurius - handelsmännen förr passerade många folkslag under sina karavantransporter med varor.)

Att det just är Månen i detta tecken som tycks vaccinera bra mot främlikngsfientlighet har väl att göra att den är mycket mer personlig än Solen i tecknet. Solen eller själen är en ren ALIEN skulle en människa ha förmågan att uppfatta en själ!