Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 oktober 2021

Jacinda Ardern och Kajsa Ekman - socialistiska varianter på en förlaga


När jag ser den underhållande rubriken om Labour-ledaren och premiärministern Jacinda Ardern och hennes halvt stoiska reaktion på en jordbävning mitt under en presskonferens (halvt stoisk, hon griper dock talarstolen), kastar jag en blick på horoskopet för den populära och ovanligt självgående kvinnan.

Horoskopet har kommenterats tidigare men först nu kände jag igen ett mönster jag sett tidigare. Den tänkande socialisten Kajsa "Ekis" Ekman är född nästan samtidigt. Hade hon inte haft oturen att födas i Sverige utan i ett land med högre i tanketaket kunde hon mycket väl ha varit världsberömd nu, likt Ardern! 

 

Ekman, inre cirkeln, född ett dygn före
Ardern på andra sidan jordklotet.
I vid mening "tidstvillingar".


Nog för att Ekman haft internationella ambitioner - böcker översatta till andra språk och föredrag på engelska med mera. Men som jag nyligen spekulerat (flera gånger) är födelselandets horoskop en del av varje individs karma. Jag menade att Stockholms historiska horoskop alltjämt illustrerar hur stadens invånare dras ned i materiell gyttja och håglöst slarv. Staden (eller rättare Aktiebolaget Stockholm Stad) sköts sämre än illa av den grön-blå ledningen, vars mantran om individuell frihet och tillväxt intill kollaps förklarar så mycket av stadens vanvård. Alla som dras som flugor till ljuset och söker en framtid i Stockholm representerar en medeltida mentalitet som världen för länge sedan lämnat bakom sig! 

Också Ekman har något inlägg på bloggen, men här vill jag bara peka på den ovanliga "trippelreceptionen", en utvidgad version av den kända och starka "aspekt" när två planeter ömsesidigt besöker den andres härskartecken. Trippeln ockuperar exklusivt Eld och Vatten och ger en slags super-sensationalism. Detta är "tacksamma invidider" som ger medierna fullt jobb med att skriva braskande rubriker.

För Ardern och Ekman är Solen, Månen och den universella välgöraren Jupiter således involverad i "stor kommunikation". Sinnet maximalt vidöppet i jupiteriska Skytten och Jupiter maximerad i Lejonkungens tecken. Lejonets härskare Solen i sin tur i empatiska men sublunära Krabban (moderskapets tecken), vilket återknyter till Månen i Skytten. Om Vatten är den dolda naturen och Eld "det som visar sig" (gr: phanein) bildar elementen tillsammans just en maximal exponering "i denna värld" av vad som är, och förklarar också Ekmans uppenbara koketterande med kvinnlighet och utseende.

Trippeln ser ut som kod för en nationell eller t.o.m. kosmisk modersgestalt och därför retar Ekman gallfeber på lesbiska feminister och folk som tappat förståndet (ordet "hen") om genuin existens i denna värld. Arden är inne på samma linje som enligt länk ovan tog med sig sin tremånaders baby till FN-huset - en kvinna som tog sin kvinnlighet och moderskap på allvar och värnade om det band med barnet som är bästa garantin mot de hbtq-tendenser som särskilt det skadade Sverige producerar i så stor del av sina barn. 

Utfransning. Det är landets val av sekulära värderingar och påföljande enbart mänskliga ego-dyrkan och banal individualism som låtit allsköns mentala vanföreställningar galoppera vilt. Troligen går det inte att reparera skadan som folkpsyket lidit, landet är en enda stor experimentverkstad där många inte längre har en aning om vad som är rätt och fel tankar.

Landets "form" (Saturnus) är svag efter halshuggnungen (Ketu) vilket nationalhoroskopet från 1974 varslade om. Nu, på 2020-talet börjar sjukligheten verkligen visa sig och det på alla fronter! Jag har tidigare antytt att det var "halshuggningen" av Kungahuset och dess makt som ses återspeglat i nationshoroskopet. Bara en omedveten ska tro att "demokrati" följde på kungamakt. Sverige är en ren plutokrati pudrad med lite falsk valfrihet och direkta lögner: "Centern som balanserad mitten i svensk politik" - folk som tror på sånt, är de värda Livet?

Notera att en super-Krabba inte ska förväxlas med den Förtärande Modern som aldrig släpper greppet om barnen, för övrigt en annan källa till speciellt manlig homosexualitet. Psyket är ett sårbart ting och modern upptar allt plats börjar psyket söka sig andra vägar för relationer...

Det kan tilläggas att också den en gång så hyllade Harry Potter-författarinnan på samma sätt retat upp världen genom att insistera på ett det finns psykisk förvirring och äkta biologisk resonans med den kropp man fötts i. Och gissa vad? Samma fördelaktiga (åtminstone för kvinnor) Solen i Krabban och Månen i Lejonet!

 

Månen i Lejonet återspeglar således den biologiska realiteten (Vatten) Solen belyser och lejondramatiserar måhända en smula, men i trohet mot Solens grundmurade upplevelse i den sublunära dimensionen, i naturen, i det "lilla livet".

Värt att notera är hur stark den GODA DAIMONEN är i författarinnans horoskop. Det är ingen annan än hennes egen själ/atma (Solen) som äger 11e huset och Solen är ödesbestämd att triumfera i det 10e huset för makthavare eller individer som lyckas i världen.

Det gör att Solens "förmyndarskap" över allt i Lejonet är verktyg som den goda daimonen kan använda sig av och är helt sanna redskap för den välvilliga kvinno- och modersprincipen. Också Rowling har ett arbetarförflutet, men har naturligtvis med ett sådant här topphoroskop uppvisat stor generositet sedan pengarna plötsligt flödade till. 

Att hon inte likt Ardern blev Labour-politiker utan inspirerad sagoberättare beror troligen mindre på att hon saknar "trippelreceptionen" än att den kända födelsetiden ger Vågens tecken i öster. Tecknet drar påfallande ofta åt de högre konstarterna och här är Venus i Eld så att inspirerad tanke (Luft) resulterar. Lätt till det Krabbans fruktbara fantasi och det blir fullt begripligt hur Harry Potter var sprängfylld av spännande stoff.

Med det här horoskopet besöker man inte ens åberopa "kungamakaren" Regulus, fixstjärnan i Lejonets 6e grad, men det är gissningsvis inget handikapp att ha mentala Merkurius (skrivaren) bara en grad ifrån...

 

Inga kommentarer: