Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 oktober 2021

Okände supersvensken, pusselbit till Sveriges själlösa teknokrati

 

Svenskamerikanen Clarence Johnson (t.v.) och
stridspiloten Gary Powers med Johnsons
spionplan U2 i bakgrunden. Powers kraschade
senare innanför Sovjetunionens gräns,
men USA fick honom utlämnad. Han dog
senare i en helikopterolycka.

Den gamla kinesiska klassikern Daodejing (Tao Tê Ching) - "klassikern om Vägen och Kraften") innehåller en del rent pacifistiska stycken. Ett av dem går ungefär så här (löst ur minnet): "Visa mig den krigets man som fått ett gott slut och jag ska anamma hans livsväg och filosofi." 

Ett rätt riskabelt uttalande eftersom det knappast saknas låga typer som ser ut att ha gått ur tiden utan att ställas till svars för sina handlingar! Daodejing verkar nu vara sammansätt av flera anonyma författare och här finns också rent machiavelliska råd, för att inte tala om metafysisk mystik. Det är förundrande att söka förstå hur den samtida eliten (de läskunniga) tog till sig en så spretig text. Uppenbarligen var de mer flexibla i sina förståndsgåvor än den moderna människan är och kunde hålla isär informationsslagen bättre är oss - jämför hur svenska medier numera urartat till den nivån att de måste sätta en förklarande skylt före varje text som förklarar HUR läsaren ska uppfatta den!

Tittade på ett reprisavsnitt av ruskigt desinformativa Ancient Aliens, en serie som överlevt många säsonger med sin bisarra blandning av vetenskaplig fakta och ett gäng absoluta tokar till programledare, några banala i sina kommentarer om likheten mellan CERN-acceleratorn sedd ovanifrån och ett runt UFO eller en österländsk mandala (ja, så låg är nivån bitvis). De inklippta kommentarerna från verkliga vetenskapsmän verkar ibland gjorda utan att experterna vet i vilket sammanhang de kommer att användas. Inget snack om att den moderna människan är dummare idag än någonsin i historien och detta genom informationsöverflödet i kombination med det faktum att människan alltjämt är mer apa än människa i det större sammanhanget. 

Ett godtyckligt valt tittaromdöme från imdb.com uttrycker saken koncist:

Klicka för läsbarhet

I just det här avsnittet fastnade jag dock för flygingenjören Kelly Johnson som sägs ha rapporterat ett siktat UFO och sedermera blev den som valde plats för den beryktade flygmilitära anläggningen Area 51, som tros innehålla kraschade UFOs och resterna av utomjordiska piloter.

En sväng till Wikipedia visar att mannen låg bakom kända amerikanska flygplanskonstruktioner som U2, använt av amerikanerna för spionage på kommunistiska Sovjetunionen. Myntet trillade ner jag läser att denna enormt viktiga person i det amerikanska flygets historia var svenskättad, och en föregångare för den torftiga svenska ingenjörsmentalitet som så förstört detta land. 

Clarence "Kelly" Johnson, ansedd som ett "planeringsgeni" (jämför den svenska tendensen att planera sönder livet och glädjen för sina medborgare) är också en viktig pusselbit till att Sverige under årtionden förnedrat sig genom fejkad neutralitet men i själva verket ett lydigt bihang till USA:s intressen - via NATO - i Europa.

Svenskättlingens horoskop kan t.o.m. betraktas som en andlig inspiration och vägledare för Sveriges kommande gestalt. Det är naturligtvis en slump men av zodiakens 360 grader föds Johnson i Vattenbärarens 16e grad, exakt det söndervittrande Sveriges födelsedag.

Här "nya" Sverige innerst och ytterst intressanta turer i Johnsons karta som väl beskriver varför han blev teknokrat och beskrivs som ett organisations- eller planeteringsgeni:


Svenskamerikanens enda placering i LUFT är Solen i Vattenbäraren, trots det intressanta utropet från hans dåvarande chef, högsta hönset för krigsmaterialtillverkaren Lockheed: "That damned Swede can actually see air."

Eftersom Solen här är beroende av sin disponent Saturnus som själv är svag i ett Vattentecken blir frågan direkt: behöver en till världen fallen själ distansera sig från sitt sanna element Luft för att faktiskt förstå dess motsvarighet, den fysiska luften? Frågan är kufisk eftersom Luftelementet är en metafor lånad från den fysiska världen, medan Jordens fysiska luftlager i sig är en realitet enbart för fallna själar som inte längre känner sin verkliga hemvist.

De lägst fallna Ancient Aliens svamlar exalterat om hur allt människan åstadkommit måste bero på utomjordingar - programledare representerar en rudimentär intellektuell kapacitet och "materialiserar" filosofens och religionens tankar och symbolik för att passa den låga teknokratens medvetandenivå. 

(I senare säsonger verkar de första årens tokstollar ha fått en allt mindre roll och att temat "forntida utomjordingar" pimpas med resonemang om andra dimensioner och tidsresor. Annat var det tidigare i serien, då varje hällristning togs som tecken på besök utifrån. Trots försöken att vässa anrättningen har jag slutat skratta roat åt underhållningen, knäpper ofta av när det är dags för den formelartade delen: "...men tänk om det var aliens som...".)

Att Clarence kunde "se luft" blir begripligt om man ser hur massivt horoskopet dominerar Jord-elementet, vilket symboliserar just misstaget (eller förmågan) att dra ner det osedda (t.ex. enbart tänkta) till en konkret nivå. Typen har ett uppenbart problem: den kan ibland inte längre njuta livet eller de sköna konstarterna utan att börja räknenissa (svenskt nyord) på t.ex. intervaller i musiken. Jag gjorde några taggar i bloggens begynnelse och Clarence Johnsons ytterligare hemmahörighet i JORD (men med en del LUFT) passar delvis under "rationalism". 

Men märk att det är den Vattenplacerade Vattenbärarhärskaren Saturnus som själv plumsat ner i det sublunära vattnet och blivit en världslig människa som inte längre har någon vettig kontakt med Luft i dess högre manifestationsformer. I praktiken är detta är ren materialist och Johnson liknar det moderna Sverigehoroskopet även genom den organisatoriska konstruktören Stenbocken. Lägg till det att sinnet (Månen) är förstärkt av Jupiter, men samtidigt hård kontrollerat av Saturnus. Jag har sett väldigt snarlika horoskop även hos andra ingenjörstyper, inom telekom, detaljhandeln och andra ställen. 

Samtidigt är Vattenbäraren och Jungfrun omaka, och i sin amerikanska fostran är uppenbarligen Månen i individualisten Jungfrun (och frihetliga Jupiter) en drivande kraft bakom hans typiskt amerikanska kommunistskräck. Solen i Vattenbäraren ligger sex steg bort och representerar därmed Fienden (och minns att Vattenbäraren står för ideologier och kollektiv av tankar, dvs. människor). Han lider alltså av den "1-6-relation" mellan de viktiga Sol och Måne vilket här förklarar arbetet på spionplan för användning mot Sovjetunionen. 

Svenskamerikanens omdömeslöshet kan här förklaras att han inte förstår Vattenbärarens symbol - sin egen solära andesjäls symbol - väl. Saturnus sjunken i Vatten ger den oheliga mix av Vatten och Luft där tanken tycks så ren och klar tills man råkar ta upp ett tabubelagt ämne och individen visar sig vara ett intellektuellt fuskbygge som bara rationaliserar känslor eller attityder.

Wikipedia berättar att svenskamerikanen överlevde tre hustrur (Mars i Väduren, en ibland patetisk stridstupp som vill demonstrera testosteron intill döden - kanske därför Johnson valde att arbeta med militära flygplan). När tredje hustrun dött drabbades han i 70-årsåldern av senilitet, tynade bort som osammanhängande och håglös människa och dog vid 80.

Jag vill inte skrämma någon, men den frankt talat usla mixen av en Sol i högan Luft baserad på - i detta fall - ett fundament vid namn Saturnus och Saturnus fallen ner till Vattennivå, bådar inte gott för livets slutskede, den terminala station i ett människoliv över vilken naturligtvis Saturnus råder. Som alltid behövs förstås klockslag för att säga något närmare om hur just en enskild fysisk värdkropp uttrycker himlavalvets allmänna indikationer, men tidpunkt saknas förstås för en doldis för den breda allmänheten (om än vida känd inom flygindustrin).


2 kommentarer:

Historielärarföreningen sa...

https://historielararna.blogspot.com/2021/10/foraldrarna-utvandrade-fran-malmo-och.html

Seaward sa...

Tackar för referensen, som hedersamt låter ev. länkföljare dra sina egna slutsatser om den astrologiska kontexten! :-)