Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 oktober 2021

Vilks hellre än Pandora - när vanartiga västmedier väljer huvudnyhet

Jag noterade med intresse hur det episka blottläggande av den Rike Onde Mannen (en global sort, en evig sort) var den verkliga världsnyheten i måndags förutom i svenska medier. Dessa håller i princip Orättfärdigheten om ryggen och valde tacksamt den lägliga dödsolyckan med Lars Vilks som toppnyhet. Jämför nyheternas utrymme i måndagens medier!

Den religionshatiska Dagens Nyheter nådde direkt ett lågvattenmärke och började genast återpolitisera den medelmåttige Lars Vilks (och inte alls som förblindade svenska journalister uttrycker saken  "betydande" svenska konstnären). DN kammar igenom arabiskspråkiga kommentarer på nätet för att likt det kroniskt harmsna USA hitta tecken på att "världen hatar oss", dvs. muslimska kommentarer som uttrycker tillfredsställelse över att blasfemikern Vilks - mannen helt utan sensibilitet - fått ett ett slut som mest av allt liknar poetisk rättvisa. 

DN citerar också en kommentator som menar att den jordiska döden sedan följs av de helvetiska straff som på andra sidan väntar gudlösa själar. En sanning så obehaglig att omoraliska civilisationer som Väst helt enkelt valt att stryka doktrinen om en evig själ för att kunna fortsätta på sin destruktiva väg.

Det är nu över tio år sedan återuppståndna Sideriska siktet (mer om det vid tillfälle) kommenterade den än mer blasfemiska dansken Westergaards teckning av profeten Muhammed med bomb i turbanen. 

Dansken var alltjämt på al-Quaidas dödslista 2020 och jag vill nu tillägga något till de äldre inläggen om Westergaards födelsedag. Ett astrologiskt inslag som är mycket vanligt och därmed ofta förbisett, är vad hinduisk tradition kallat "1-6-relationen" som samtidigt alltid är en "1-8-relation". En eller flera planeter i ett befolkat sjätte tecken från dess eget är ett omen om fientlighet, lite som Johannes Kepler uppfattade inkonjuktionen som ett sammantvingande av två tecken bara för att visa hur olika de är, och hur lite de har med varandra att göra. (Minnet sviker mig, kanske var det brittiske astrologen Charles Carter som uttydde Keplers tillägg till astrologin på detta sätt.)

Men samma två planeter (eller fler) bildar förstås en andra relation om man räknar vidare, till det åttonde tecknet och således gått ett fullt varv. I ett nyligt inlägg om Mark Zuckerberg (märkligt näraliggande i tiden till hans it-imperiums blackout som kostade honom 53 miljarder kronor för några timmars stillestånd), menade jag att Z:s "1-8-relation" var hans nemesis, en dödsfiende. 

Detta för att ett-sexans fiendskap här eskalerar till total negation. Två planeter i "1-8-förhållandet" tycks helt omedvetna om varandra och kan i värsta fall skapa en dubbelnatur, en dr Jekyll och mr Hyde - situationen där den ena handen inte uppfattar vad den andra gör. Det är en självdestruktiv aspekt även om den ofta slätas över av andra och viktigare indikationer.

*** ***

Det som föranleder ett nytt inlägg om danske rasisten Westergaard, är att hans födelse innehåller just en ett-sexa och en ett-åtta. Denna interna psykologiska störning är det mest illustrativa jag sett och beskriver perfekt den pratiga och närmast oansvariga åsiktsmaskinen Tvillingarna ch hur löst prat (förtal) kan leda till döden, dvs. Skorpionen. Hur extraordinärt tydligt att den "naturliga zodiaken" (Himmelens Idéer) här visar hur den galne dansken har den värsta tänkbara formen, där "yttrandefrihetens" Tvillingar/3e kommunikationshuset direkt väcker ett helt folks vrede och önskan om Död (Månen i Skorpionen/8e dödshuset). 

Den som inte i dessa förledande enkla regler ser och förstår antikens vishet, nedlagd i astrologin, är förmodligen en degenererad västerlänning som blivit så hjärntvättat att han/hon redan i attityden blockerar sig själv när verkliga ting uppenbarar sig. 

Det är därför inte så underligt att svenskarna anförda av DN saknar förståelse för hur Vilks, Westergaard med flera, gjort sig själva till mänsklighetens fiender och detta trots att islam förvisso har sin beskärda del av extremister. Men att skandinaviska rasister och religionshatare (läs: sekulära och obildade människor) också söker sig extremistiska positioner hedrar dem inte.

De kommer också, i kraft av kollektiv karma att brinna på andra sidan detta jordeliv! Vilks själ kommer inte att vara ensam på Andra sidan, karma kommer att dra samman alla de låga varelser som vibrerar på samma våglängd, svarar på samma tema.

En västerländsk logiker, orientalisten Thomas McEvilley, har påtalat egendomligheten i den österländska själavandringsteorin, att själar verkar straffas två gånger för samma förseelse. Dels i perioden mellan två jordeliv (helvetesliknande medvetandetillstånd), men sedan ännu en gång när de väl återföds till ett olyckligt nästa (eller senare) jordeliv. 

Men den som förstår det antika fyrelementsschemat förstår enkelt vad som pågår. Mellantiden mellan två jordeliv utspelar sig på det PSYKISKA VERKLIGHETSPLANET, det Krabban, Skorpionen och Fiskarna indikerar. Detta är den fallna och sublunära själens psykiska nivå, alltjämt en person men utan jordisk kropp. Eftersom syndare avviker från den supralunära Sanningen, kommer deras psykiska höljen att starkt förnimma närheten till sitt forna liv, sitt forna mörker när de bestrålas från högre ort (LUFT-ELD, illuminerad tanke) och i själva diskrepansen mellan vad de är uppleva helvetiska tillstånd.

Men det som faktiskt gjorts på planeten Jorden måste mötas på samma nivå, och härav kvarstår DEN FYSISKA KARMAN ("vad som sker i Vegas, stannar i Vegas"). I ett senare liv kommer den pånyttfödda själen åter att tvingas konfrontera sina gamla synder, men kanske inte i livet direkt efter det förtappade. En själ måste först bygga upp konstruktivitet för att orka med "återbetalningen" som därför kan dröja många hundra år.

För ett mycket fattigt folk som svenskarna kommer KARMA snabbare eftersom våra intressen historiskt varit väldigt få, ett fattigt folk långt från världens högkulturer. Troligen är det gamla rasbiologiskt influerade svenskar från tidigt 1900-tal som nu återfötts i samma land (få andra länder är så simpla så själarna håller kollektivt ihop för att gemensamt leka illusorisk "individualism" i det nu nyrika Sverige). Dessa är dagens ungdom som kommer att uppleva Naturens sammanbrott några årtionden fram i tiden. Den kollektiva karma behöver således inte vara så snäv som "öga för öga, tand för tand" - tillkortakommanden kan mötas upp och ges tillfälle till korrektion genom skenbart orelaterade livserfarenheter. 

Gina Cerminara, den första legitimerade psykologen, som studerade synske amerikanen Edgar Cayces 2500 transföreläsningar åt individer om hur deras tidigare liv skapat den kompositvarelse de utgjorde i sina innevarande liv, tyckte sig se hur vissa mönster återkom i "den sovande profetens" redogörelser. Hennes första bok, Many Mansions från 1950 var en storsäljare i USA, men de följande två, särskilt den sista är av begränsat värde. 

Här finns emellertid intressanta exempel på hur Cayce knöt samman olika livsupplevelser och hur karma serverar individen ibland otippade upplevelser. Cerminaras första bok är alltjämt en spännande bok att läsa, för andra folk än svenskarna som på sin höjd orkar slölyssna på talböcker i hörlurar, helt nedbrutna psykiskt av vår tids "IT-understöd".

*** ***

Westergaards födelsedag var verkligen dysfunktionell. Himmelen innehåller också ett andra fall av ett-sexan/ett-åttan. Också sammantvingandet av disparata Jungfrun och Vattenbäraren stämmer remarkabelt väl med danskens öde. Tar man Jungfrun som "ettan" blir Vattenbäraren som en eller annan gruppideologi Fienden. Ur perspektiv av den kollektivistiska Vattenbäraren (egentligen många individer som insiktsfullt samverkar som ett kollektiv), blir istället den ensamma och privatistiska Jungfrun (tänker på sitt eget på helhetens bekostnad, antytt av Venus "fall" i detta tecken), inte mindre än Dödsfienden (1-8-förhållandet).

Westergaards födelsedag är alltså dödsmärkt på två sätt. Inte undra på att mannen var så fylld av hatiskhet (från egna illgärningar i ett tidigare liv) att han tog i med storsläggan när han hånade Islams andliga överhuvud genom bilden med bombturban.

En själ (eller de själar) som föds med sådana här astrologiska motiv verkligt aktiva, som t.ex. genom att något av de inblandade zodiaktecknen ockuperar de prominenta hörnhusen i det på födelseminuten baserade horoskopet, dessa själar kommer personligen att antingen utföra hatiska handlingar (eller åtminstone tänka tankarna, vilket är samma synd) eller också bli offer för hatiska handlingar. Vem som blir förövare och vem som intar offerrollen har alltid berett den här bloggaren bekymmer, kanske för att ett horoskop innehåller så otroligt mycket och djupt skiktad information. 

För den som inte fullt ut famnat hur långt antikens folk förmådde tänka rekommenderas Wikipedia-artikeln om komplexa system. Astrologin är inget annat än ett tidigt exempel på mänsklighetens försök att kartlägga Världssjälens komplexitet. 

Dagens komplexa system utforskas enbart i det fysiska, dvs. Jord-elementet eller en ynklig fjärdedel av den värld antikens folk noterat och sökt förstå. Vår tid är, tvärtom vad vi vill tro, en smal och ofullständig era, fylld av galet specialiserade teknokrater där vissa arbetar på att förgöra världen genom enbart humancentrerad hybris medan några andra söker rädda den (förutsatt att det finns pengar att tjäna). Världen som vi kände den går därmed mot sitt slut. Tre goda människor i Sodom (bibelns homonäste) räcker inte som räddning den här gången.

Den överlevande människospillran, sedan Naturens Vedergällning spelat ut sina kort, kommer åter att ta de frågor som filosofi och religion adresserar till heders. Men först reningsbadet: gudarna är inte glada över vad de ser med en mänsklighet som insisterar på att förbli kåt apa snarare än verklig människa. Tacka svenska kvällstidningar för att landet hålls nere i ytterlig stupiditet. "Man blir vad man läser" snarare än gamla svenska vegetarianers delsanning, "man blir vad man äter". Dagens "wellness-tips" i snart sagt alla medier är samma urspårning och undvikande av de verkliga Svaren som tycks ha utmärkt detta folk genom deras kända väg genom historien.  

Är Sverige ett utvalt land för själar på väg mot den eviga Fördömelsen? (En slags punkt utan återvändo vad gäller liv på Jorden.) Landet existerar kanske enbart som varnande exempel, och lyckligt lottad den själ som vaknar till medvetenhet i den förvirring politiker och medier sprider i syfte att kontrollera folkmassan. 

Till det patologiska samhället hör just den blandning av enstaka sanningar med många insiduösa fulvinklingar som betjänar vinnarna på status quo - mycket snarlikt den strategi gammelmedier som DN älskar att anklaga "alternativmedier" för. För egen del läser jag varkendera slaviskt eller som någon gudasänd information. Tvärtom. Plocka guldkornen och strunt i resten. 

Obs. Metoden kräver förstås att man redan har öppnat viss kontakt till Samvetet (den objektiva Sanningen nås bara genom meta-logisk intuition - intuition har här inget med "känslor" i maggropen att göra, utan är en mer komplett kunskapskanal, Sokrates "daimon" var en censor som stoppade Sokrates när hans tankar fjärmade sig från Sanningen, men andra människor har ett mer allsidigt förhållande till sin högre daimon). 

Astrologiskt kan Samvetet analyseras via 9e huset, men det är värt att notera hur en röra på lägre nivå kan behövs lösas först. Ta t.ex. Westergaards kontaktstörning mellan Sol och Måne (och i de tecknen dessutom). Det är mycket svårt att föreställa sig ett fungerande Samvete, däremot är det lätt att tänka sig allsköns demoni som flockas runt en sådan själ och många falska tankar som demonerna slussar in i hans medvetande! Tankar som låter misstänkt lika västerlandets populära självlögner och "narrativ".

Kort sagt: vi är PreDestinerade i den mening att våra astrologiska ingångsvärden ibland antyder att bara myrsteg kommer att tas i just detta liv (med mindre än mahatma föds, en som är helt autonom i förhållande till Jorden). Predestinationsläran är en ödmjukande insikt jämfört med de infama svenska sekularisternas bjäbbande i medierna.


Inga kommentarer: