Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 oktober 2021

Pandora-pappren påminner om Gott och Ont, de fattiga och de världsligt rika

 


"Pandora-pappren" är den största läckan om ekonomisk kriminalitet någonsin. Dokumenten visar hur den globala Eliten fifflar för att berika sig och håna världens länder och deras skattesystem. Det är den urgamla sagan om Ond och Gott i en synnerligen enkel koppling till Elit och De Obemedlade. 

Den "naturliga horoskopet" för publiceringsdagen förklarar att problemet stavas individualism i kombination med egenmäktighet. Såväl juridiska entiteter som storföretag och rika individer har drabbats av hybris och lider av storhetsvansinne och tror de har rätt att skriva sina egna lagar för att gynna enbart sig själva.

"Det naturliga horoskopet" är helt enkelt planeternas positioner i zodiaktecknen i en förenklad analys av dygnet som sådant, en slags karta över Världssjälens inre tankeliv vid den tiden. Platons "Idéer" synliggjorda via kosmos tillfälliga arrangemang.


Till olycka för den som felaktigt identifierat sig en eller annan beståndsdel i sitt eget horoskop demonstrerar den här kartan eländet med att falla ner till Jordelementet och se på livet ur ett materialistiskt perspektiv. 

Zodiakens Idé om mänsklighetens fiende tecknas av Jungfruns tecken - det är profitlystnaden hos denna åkerbrukets symbol som är själva olyckan. Zodiakens skapare lät sig inte luras av att åkerbruk innebär en effektivisering och mer lönsamt sätt att arbete, de såg istället våldtäkten på Jorden som tecknets djupare mening. 

Myten om Hades våldtäkt av jorddottern Persefone och världens ofruktbarhet under den tid dödsrikets herre håller henne fången är som bekant ren årstidssymbolik ur ett agrart perspektiv, men kan också representera hur syndens lön är döden, eller hur naiv profitmentalitet alltid straffar sig. Det är en tydligt "karmiskt belastad" region i zodiakens lilla bilderbok.

Egenmäktigheten hos de rika men själviska syns i nästa Jord-tecken, Stenbocken som är den stora Förfogaren över materiella resurser. Hur galen den här himmelen är, syns vidare i den basala Oxen, pengarnas tecken och den första instansen av Jord-elementets världstillvända och materialistiska orientering. Här syns för tillfället just den sublunära (jordiska) girighetens demon Drakhuvudet (hos hinduerna: Rahu) och som i den naturliga zodiaken naturligtvis sammanfaller med 2a ekonomihuset. 

Fienden, maktfullkomligheten och den materiella girigheten - allt i Jord-elementet, symboliken är sagolikt degraderad vid denna tid. Inte blir det bättre av att skandal- och olycksplaneten Mars närmast gradexakt sammanfaller med det seende Solögat i Fiendens sektor och att pengarnas Venus står i avundens och det perversa ha-begärets Skorpion för en "satanisk axel" (Oxe/Skorpion) som understryker den groteska förlusten av själslig närvaro. Noterna hur finurligt symbolerna samverkar: giriga Drakhuvudet i 2a penninghuset motsvaras av pengarnas Venus tillsammans med halshuggna (huvudlösa) Draksvansen i 8e sektorn för korruption och förmörkelse. Halshuggna eller dolda pengar, gömda i skatteparadis!

Pandora-pappren avslöjar således de individer som är mindre än människor, de som enbart ger uttryck för demoners närvaro i den psykiska sfär som hotar varje individ som inte bryr sig om livets andliga sida. Det förvånar inte det minsta att läsa i medierna att Swedish House MAFFIA tillhör detta borgerliga patrask som tror sig vara större än världen och ordnar det för sig på medmänniskornas bekostnad. ("Borgerlig" är bara en temporär station för den urspårade andesjälen, mycket av arbetarklassen är på rak kurs mot samma degeneration som borgarna eftersom socialismen är en rent materialistisk och i högre mening omoralisk ism. I sekulära Sverige står inte ens en komplett världsbild att finna eftersom ALLT går ut på lönsamhet i denna Helvetets förgård.)

Slutligen visar Månen i SolÖgats Lejon hur Pandora-dokumenten återspeglar Solens inblick i Fienden (de Rika men oärliga). Eftersom Lejonet sammanfaller med 5e sektorn som sociologiskt motsvarar kungamakt och allmänt ett samhälles privilegierade (tursamma) skikt, kompletterar Månen bilden av "den rätta tiden för ett extremt avslöjande". Månen som konsumentens eller den ansiktslösa folkmassans symbol blir ett tydligt omen om att vad den rättrådiga Lejonhärskaren nosat upp kommer till Folkens kännedom.


Inga kommentarer: