Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 oktober 2021

Tema brun (sista installationen): all pr är bra pr i Sjöbo

Medan medierna verkar färdiga med det bruna och brunblå för tillfället klickar jag på Expressen-artikeln om en hoppfull miss Universum-kandidat. Serveras hela raden av klyschor om arbete mot hunger och för världsfred! Sånt som dessa unga kvinnor memorerar på uppdrag av Krigsherrar och Maktmänniskor som använder dem som alibi. Trump som f.d. ägare av Miss Universe-konceptet - fatta!

Utöver klyschorna slås jag av hur kvinnan kommer från Sjöbo, känd för sin rasistiska anda (Sjöboandan) och får ingivelsen att ställa horoskopet. Kartan beskriver perfekt den misstänkta rasistens "typ" - här finns bara VATTEN och JORD, och helt typiskt sysslar kvinnan i dag med mat. 

Men här kan man nog tala om den goda sidan av människan som lever helt inom Moder Jords enkla verklighet. Föda åt de hungrande, fred och homeostatisk balans - detta är den bästa versionen av det vatten som får den själlösa jorden att blomstra åtminstone på dess vegetativa eller biologiska nivå. 

Vatten som den Vegetativa Själen och att vattna sina krukväxter visar att människan åtminstone inte är en helt fallen själ, det finns hopp att ett annat liv kommer att bjuda på än fler genombrott och insikter om ting till och med bortom det lilla livet!

 Att ras- eller kategoriförlänande Formplaneten Saturnus ingår ömsesidig reception med behagfulla Venus är en tydlig markör och dessutom symbol för en renrasig kropp, en vacker kropp. Sannolikt också vad man brukar kalla en "äkta människa", solid, sympatisk och oerhört jordnära i föreställningsvärlden. 

Men att Satans stjärna (Algol) direkt angriper Saturnus och ger upphov till Lögnen - vad är det om inte det jag just sade om Makten som använder kvinnor och fred som alibi medan de parallellt driver helt andra spel? Satans stjärna, när den inte förleder till onda handlingar har tendensen att dupera individen. Man blir ett verktyg, en nyttig idiot. 

Här är tendensen till godtrogenhet knuten till auktoriteter (Saturnus) som i förlängningen ska brygga till stor framgång (Jupiter i samma tecken)... Eftersom Månen i inlevelsefulla Fiskarna grundas på denna Jupiter är troligen den expansiva men jordnära fantasin omedveten om vilka krafter som verkar i bakgrunden. Maktposition är något gott, så långt visar artikeltexten att kvinnan tänkt. Vad hon inte vet är att denna makt är Satans bländverk, en ren illusion. Satan har en tendens att rycka undan mattan när det kommer till kritan.

Googlar "Sjöboandan" och upptäcker till min förvåning att det är samma Kvällsposten som rankar högt även i det ämnet. Frågan väcks så klart om det är Sjöbo som ligger bakom initiativet till publiceringen om skönhetsmissen in spe, som moteld till kommunens grundmurade skitrykte. Visserligen hela fyra år senare efter artikeln om ortens genomrasistiska klimatet, men dröjsamhet stämmer i och för sig med de flegmatiska skåningarna...

 

^^^ ^^^

I stort sett varje inlägg senaste tiden har varit på temat brun (eller problematiska fall av brungrön), allt som en följd av den beramade ordväxlingen mellan Boström och Åkesson:

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/tema-brun-hitlers-dod-under-det.html

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/blabrun-rora-stockholms-horoskop.html

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/86-sverigedemokrater-exkommunicerade.html

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/stockholms-giv-och-facebooks.html

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/pandora-fifflaren-shakira-igen-och.html

 

Inga kommentarer: