Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 oktober 2021

NATO-stollen Stoltenberg, den sista generationen vanvettiga makthavare

Det anas svagt av Aftonbladets rubriksättning att det finns invändningar mot tankarna från norske f.d. socialdemokraten och sedan länge NATO-chefen Jens Stoltenberg. Här är en certifierad galning som inte ens hör dumheten i sina egna uttalanden: framtidens krig ska bli "klimatsmarta" (ungefär som ditt kylskåp eller robotdammsugare). 

Det här är en i sista eller näst sista generationen dårar i maktposition. Efter "världens undergång" kommer den överlevande mänskligheten att ha lärt sig välja rätt person till rätt plats. Astrologin har haft vetskapen att skilja agnarna från vetet länge, men utvecklingen i västvärlden har gynnat demonisk passion snarare än vishet, och därför är den här bloggen en sällsynt fågel som kan visa hur opassande för sina jobb världsledare och makthavare i allmänhet är. 

Det vill säga, de är alldeles perfekta om man anser att Satan har större kontroll över mänskligheten än någonsin i historien, och det kan knytas till den tid då materialismen blev det rådande paradigmet. 

Stollenberg behöver inte ens vara direkt anfäktad av Satansstjärnan Algol i det astrologiska schemat, det ultraflexibla sättet vet många sätt att få till samma slutresultat fast på andra vägar...


"The right stuff" eller "rätta virket" är intelligensens och vishetens perspektiv är förstås Sattva i den hinduiska kosmologin som genomsyras även deras variant på astrologin. Det är tveklöst en hierarki eller rankning här även om "var man på sin plats" gäller också här. En människa född närmast totalt i Mörker (Tamas guna) kan, om intelligent, vara satt till att röja upp just i mörkrets världar. 

Utan några gjorda yrkesinventeringar borde åtminstone i teorin rättsskipare och polis kollektivt uppvisa ett överskott av den tamasiska kvaliteten. Men också reaktionärer och konservativa eftersom Mörkret är kosmos segaste beståndsdel och håller ihop skiten. För mycket Sattva ger å andra sidan en lättrörlighet som inte lånar sig till materialistiska eller stabila ramar. Sattva är som de ljusfarkoster NASA nu säger sig ha 300 rapporter om från yrkespiloter bara på 2000-talet och det enbart i USA! Farkosterna utmärker sig för halsbrytande hastigheter och förmågan att svänga skarpt i dessa hastigheter. En mänsklig pilot skulle slitas i stycken av de g-krafter sådana rörelser medför. 

Dessa farkoster och ev. piloter är således inte materiella som den nuvarande och synnerligen lågt fallna jordmänskligheten inbillar sig. Den ålderdomliga hinduismen skulle kanske säga att de är kroppsliga men har kroppar av en sattvisk typ, lätthetens kvalitet och gränsande till Andra sidan (och då menar jag verkligen Andra sidan, och inte enbart osynliga dimensioner av vår materiella värld). De tre kvaliteterna föregår enligt Samkhya-kosmologin den manifesta värld som de fyra (eller fem) elementen symboliserar. Gunas är som tre trådar som väver den tavelduk på vilken den materiella världen målas.

Detta sagt som introduktion till Stoltenbergs på många sätt olyckliga födelsedag. Tavelduken är extrem i sin vävnad. Sinnelagets ascendent är tamasisk och fylld av krig (Mars) - naturligtvis en kombination som pekar nedåt mot helvetesvärldarna och yrken som förr hånades svårt: slaktare, bödlar - eller varför inte USA:s utplacerade lakejer i Europa (NATO)? Att den personliga Månen börjar på botten, i djupaste okunskap, kanske speglas i hans start som arbetarklassledare. Socialt sett är Saturnus arbetarklassen och dess kvalitet liknas vid Tamas. Tydligast är detta via Saturnus som härskare över JORD-tecknet Stenbocken. 

Den Saturnus som råder över LUFT-tecknet Vattenbäraren är en helt annan berättelse och jag tror det är bortkastad möda att söka harmoniera astrologins paradoxala bruka av samma symbol för helt olika sammanhang och - faktiskt - vitt skilda realiteter. Det hjälper inte mycket att ta fram gamla filosofiska floskler som romaren Plotinus "allt går igenom i allt, men inte i samma proportioner". Sägas kan att Saturnus i LUFT är en arkitekt, en formgivare i det osynliga medan dess namne i JORD-elementet också är en arkitekt men nu på byggarbetsplatsen, i kontakt med tegelsten och betong. Den förre verkar i det logiskt föregående planeringsstadiet och den senare är den praktiska utföraren med Jungfrun (byggjobbarna) och Oxen (skottkärror och lyftkranar) som sina resurser. 

Saturnus är på "resursernas" nivå är känd som materiens herre, varav den ofta orättvisa kopplingen av den behornade Stenbocken med Satan. Men en satan är ofta vad man kan kalla en riktigt usel arbetsgivare, en slavdrivare men i verkligheten är dessa inte födda i Stenbocken. En riktigt skadad Stenbock blir alltför korkad för att klara några som helst ledarskapsjobb. Nej, sataniska ledare kan smyga sig in i vilket stjärntecken som helst.

Stoltenbergs födelsedag tillhör en av de tidpunkter då himmelen skriker: välkomna alla ni låga själar som dras till den här planetens fasor. (Stoltenberg kom sedermera att vara Norges statsminister när massakern på Utøya ägde rum). Men att han blivit så snurrig med åren att han faktiskt börjar överföra kapitalistiska industrins (i många fall hycklande) miljöambitioner på krigföring demonstrerar ett av mina favorituttryck från engelska språket: "penny-wise and pound foolish". Den debile token silar mygg och sväljer kameler.

Och så här förefaller den himmelska logiken teckna en pur dåre: 

Månen med Mars ger naturligtvis tunnelseende eftersom här tecknas en hög stressnivå (även om Oxen ser lugn ut på utsidan och sedan spricker totalt). Oppositionen till Lyckobringaren Jupiter i Skorpionen är dock en variant på "den sataniska axeln" och bidrar också till dumhet och ren fåfänga. Gissa om Stoltenberg kände sig hedrar att bli USA:s man i NATO! Satan angriper ofta människor genom deras fåfänga.

Den här groteskt förvärldsligande axeln skadar oftare individen i långa loppet men män i maktposition är naturligtvis potentiell fara även för det folk de nominellt skyddar och styr. Vad värre är, att denna KOLSVARTA Jupiter som direktkopplar till Stoltenbergs egocentriska och lättsmickrade psyke ÄGER förorenar båda hans placeringar i Ljusets kvalitet som kunnat avstyra Mörkrets frestelser. 

Hans Saturnus i ljus- eller kunskapsbringande Skytten är således inte till mycket nytta och det kan bloggaren skriva under på, som tillhör samma åldersgrupp. Nu är inte Stoltenbergs födelseklockslag bekant, men bloggaren har haft tur i oturen och hans Saturnusdisponent, Jupiter-i-Skorpionen, befinner sig i 6e olycks- och fiendehuset i hans horoskop. Han är således vaccinerad mot den Onde Rike Mannen och hans "erbjudanden" och känner instinktivt när anbud som luktar lätta pengar eller framgång är oärliga eller innehåller baksluga planer.

Stoltenbergs sataniska axel mellan begärsfulla Månen (vi måste känna hunger för att överleva som biologiska varelser) och överflödande rika Jupiter är en absolut NEGATIV bindning till den Onda Högsta Kasten (Jupiter) och gör honom till en lätt värvad lakej. En simpel människa av värld och inte mycket mer. Naturligtvis kan han vara trevlig som person, men de tre Gunas går djupare än personligheten, de kan som här röja djupa karaktärsbrister.

Norrmannens lunära psyke är speciellt kritiskt eftersom Månens normala stabilitet i Oxen (en uppskattad kvalitet) här försvagas av att disponenten Venus står i ego-centreringens Vädur. Vädurens härskare är Mars, så den "ömsesidiga reception" som uppstår mellan "krig och fred" är helt på det krigsskadade psykets villkor. 

Just denna "reception" mellan de två är en usel placering för vidsynthet och det är därför, om man räknar in den utslagna Sattva guna, som Stoltenberg inte hör hur sjuk han låter som tar Kriget som givet, men att det måste bli klimatsmart. 

Han är som synes FÅNGE och våldtagen av arketypen Mars. Lyckligtvis finns det födslar som indikerar KRIGETS HERRAR och de med bättre insikt sysslar aldrig med sånt som Stoltenbergs tankar snurrar i trånga banor kring.


PS. För tio år sedan kommenterade jag Stoltenbergs horoskop och sedan igen 2015. Som vanligt risk att här bara upprepades gammal skåpmat här, men jag läser sällan om egna texter när en tidningsrubrik ger impulsen till omedelbart tyckande!


Bonusspaning

Nyfiken på vilka andra snarlika celebritetshimlar som fastnat i min samling om tiotusen?

Det intressanta här är den återkommande (vart 12e år) Jupiter i Skorpionen som framgångsrikt gräver sig in i ett redan Mars-angripet Ox-psyke. Den här varianten av den sataniska axeln upplever jag som sårbar även utan Stoltenbergs försvagade Ox-härskare Venus. Sökmönstret i programvaran blir:

ju.sco & mo.0.ma & mo.tau

Månen noll Mars söker inte konjunktionen utan KOMBINATIONEN av de två i samma tecken (inställt på annat ställe i programmet ZET Lite)

  • Kim Philby;1.1.1912;12:00, brittisk landsförrädare och dubbelagent, spionerade åt ryssarna i 30 år - Stoltenbergs tema på ett ungefär! Vad rapporterar han egentligen om Europa till amerikanerna?
  • Günter Blobel;21.5.1936;12:00, Nobelpristagare i biologi - ett mycket mer passande område för en stark JORD/VATTEN-axel...
  • John McEnroe;16.2.1959;22:30, tennisspelare ökänd för sin ilska (Månen+Mars)
  • John Yates;17.2.1959;12:00, korrupt polischef, avgick efter Murdochpressens avlyssningsskandal (en Kim Philby-variant...)
  • Fabio Lanzoni;15.3.1959;23:00, substanslös manlig snygging, modell
  • Jens Stoltenberg;16.3.1959;12:00, jämförelseobjektet
  • Amber Tamblyn;14.5.1983;12:00, aktris, Charlies okända (och vanartiga) dotter, dyker upp sent i tv-serien "2½ män"
  • anonym;9.06.1983;12:00, skräpnyhet från kvällspressen, perverterad psykisk hang-up: väntar sitt tionde barn (tänk Månen moderskap och oppositionen till pluralistiska Jupiter)
  • Leelee Sobieski;10.6.1983;12:00, skådespelare (glömt vem det är)

Som synes tydliga tecken på planetern i sökmönstret! Bristen på "normala" och vettiga typer har förstås att göra med mina källor: mediernas rubriker får världen att se ännu sjukare ut än den faktiskt är.



Inga kommentarer: