Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 oktober 2021

Fiktionen Sverige under den globala kapitalismens sista tid

Det starkt naturnära eller Vatten-baserade horoskopet för DN-skribenten Richard Swartz visar sig direkt i en vital artikel om västerlänningen är villig att betala priset för att stoppa miljöförstöringen. 

Den naturliga zodiaken (Idékartan) betonar
Förgänglighetens element, Vatten, men
också rikedomens Jupiter i materiell Jord -
om än i Olyckans tecken Jungfrun.

Kan det vara så att en människa tänker klarare och mer slagkraftigt direkt när ämnet överlappar den egna naturens disposition? (En disposition här synliggjord via astrologin; DNA-forskarna får återkomma när de har något som ens kommer i närheten av en modell som sammanbinder fysiologi och psykologi.)

Jag kritiserade redan 2012 Swartz horoskop under rubriken "Kapitalismens lamentation över sin egenart", men senkapitalismen är nu ännu senare och något i Swartz infallsvinkel har förändrats! När djävulen blir gammal blir han religiös? 

Utvikning. Med djävulen menar jag här Vattenelementet som psykisk, transpersonell realitet som den lägsta tänkbara Form innan oformlig Urmateria tar vid - "det Yttre Mörkret" från vilken ingen fallen själ kan återvända, istället för prima materia kanske en modern och fåvitsk människa svarar bättre på ett begrepp som "svart hål" eller t.o.m. nihilism eller ateism.

Vatten är en lägre form av liv via reproduktion och därmed ett fenomen i nära anslutning till Jord och materialisation i tid. Detta liv ska skiljas från Liv med stor begynnelsebostav och Eld som inte bara symboliserar full kognition utan tidsspann som enbart är gudarna förunnade. Romerska filosofen Plotinus drog dock en gräns här. Eld var det "mest gudomliga" av elementen men tillhörde ändå världen i vidaste bemärkelse. Gudarna hittar man inte inom den temporala världen men de ger sig tillkänna för dem med tillräcklig kognitiv kraft (Eld, astrologins Sol) och som inte redan försvurit sig till Nihilsmen och intigheten.

Följande citat från Swartz artikel är högintressant för bloggen eftersom det är exakt den tolkning som jag ofta givit Sverigehoroskopet och dess märkliga bindning mellan den styrande Eliten (hus 5) och den faktiska agendasättaren (5e husets ägare i nationalhoroskopet), vilken själv befinner sig i "utlandet" (9e huset) eller utanför Sveriges nationella gränser:

[M]edan sura regn och koldioxid inte bekymrar sig om nationsgränser eller visum, kan nationalstaten bara uppträda som om så vore fallet. Därför kan den verka hjälplös, bokstavligen provinsiell.

I en globaliserad värld är dess suveränitet mest en fiktion, inklusive den svenska: som när vår exportindustri tror att den är bäst fast det mest handlar om den internationella konjunkturen eller Riksbanken tror sig sätta räntan när det handlar om anpassning till vad som redan satts i Frankfurt eller Washington.

https://www.dn.se/ledare/richard-swartz-priset-for-att-fixa-klimatkrisen-blir-hogt-ar-vi-verkligen-beredda-att-betala-det/

Sverigehoroskopet från 1974 börjar gälla bara några år innan nyliberalismen rullar igång sitt destruktiva välde (säg 1979), men från första dag är det nya Sverige berövat en låg och stabil tyngdpunkt. Femtehusägaren Saturnus kan här representera Kapitalets förfogare men inte på dess konkret materialistiska nivå (resursernas yttersta ägare är saturniska Stenbocken), utan på den intellektuella Luft-nivån. Saturnus i rörliga (och handelsorienterade) Tvillingarna visar således ett Sverige från vilket pengarna flyger ut till omvärlden som burna på vingar. Man kan t.o.m. säga att nationens identitet sålts ut till utlandet!

Penningflykten ut från landet är nu INTE svenskt SIDA-bistånd till de fattiga i världen om någon trodde det. Nej, det är den ohederliga svenska företagsapparaten som är inskriven i nationalhoroskopet, Sverige som en korruptionsmaskin där Eliten upprätthåller ett respektabelt yttre men i själva verket undergräver Sverige. Folk som de som för att berika sig sålde Volvo till Kina. 

Den ömsesidiga receptionen mellan
härskarna till hus 5 och 9 är det
Swartz kallar fiktionen om svensk
oavhängighet om övriga världen.
Svensk rikedom (Jupiter) eller s.k.
välstånd (åtminstone Elitens) hårt knutet
till gränsdragaren (Saturnus) i 9e utlandshuset.

Sveriges Tvillinghärskare Merkurius (en handelsman i lika hög grad som skönpratare) är influerad av att sitta i kläm mellan Solen (dagverksamhet) och Jupiter (stora pengar) och de stora himlaljusen är båda "verksamma illgörare" i Sverigehoroskopet. Lyckligt lottade men inte till nytta för folket på sikt.

Det är som om dagens frågor om skatteflykt och svenska klipparmentalitet ligger förespeglad i landets senaste nationalhoroskop... Var och en sin egen aktieklippsmiljonär. Vilket dödsdömt folk att så tappa siktet på Helheten att de börjar ta Eliten som rollmodeller.

Allt detta är sagt på bloggen många gånger om, men jag tackar Swartz för en så på pricken instämmande text. Kring det svenska folkdjupets enkla sentiment har även många äldre inlägg fokuserat Månen i egocentriska Väduren och dess ogynnsamma härskare Mars i pengarnas (hinduism: de bärbara resursernas) Oxe och därtill i 8e huset för arv men också korruption och slutlig död. 

Detta, kan upprepas, verkar innebära att dagens stajlade och till inte för så många år sedan välpolerade Sverige (håll er för all del borta Stockholm och dess förfall - vilka talanglösa politiker som utan intelligens driva av tillväxtmantrat), detta land har på djupa psykiska nivåer ÄRVT det gamla Fattig- och lortsveriges problem. 

Det skulle då förklara befolkningens degeneration ner till en om-sig-och-kring-sig räknenisse som inte ens längre uppfattar konceptionen samhälle eller stat utan där tvärtom ett betydande antal medborgare lurats att tro på "privata" alternativ vad saken än gäller. 

Denna dumhet och godtrogheten har också med vårt arv från gamla Fattigsverige att göra, tanken har aldrig stått högt i kurs hos ett land av överdrivna praktiker. För den som aldrig kommit utanför sin kropp och sina två händers arbetsförmåga är dessvärre en slav och duperad underhuggare och går man åter på 1809 års Sverigehoroskop blir det allt tydligare att vi är tillbaka i den eran i vår egen. Ett lidande och försmäktande folk men nu sjukligt självmedvetna på ett sätt den ännu IT-fria fattigsvensken aldrig var.


Inga kommentarer: