Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 oktober 2021

Henriks hybris, Läckbergs kognitiva kraft (samt vapenfetischism och vad den gör med ett folk)

I Expressen/Hälsoliv förklarar gamle kroppsspråksmanipulatören och ateisten Henrik Fexeus att Camilla Läckberg har en "sjukt snabb hjärna". 

Genom att anse sig kompentent till denna bedömning visar Fexeus prov på klar hybris för egen del. Han måste ju vara ännu smartare för att kunna uppfatta att Läckberg faktiskt är snabbtänkt och inte bara en pladdermaja. Jag har mött extremt snabbpratande typer som i själva verket bara orerar, ofta för att slippa från en brännande fråga och är man då inte själv "uppe i varv" kan det mycket väl hända att man blir imponerad och tror den andra har argumenterat väl.

Ställer man Fexeus och Läckberg sida vid sida i en "naturlig zodiak" (himlavalvet som synliggörare av Platons eviga Idéer) är det uppenbart att mannen (inre planetkretsen) faktiskt har problem med självviktighet och arrogans medan det är Läckberg (inre kretsen) som sitter inne på verklig intelligens! Så kan det gå när man konsulterar den Objektiva Världssjälen som vet vilka små liv den härbärgerar!


Jag säger "verklig intelligens" eller kognitiv kraft eftersom Fexeus "snabb hjärna" är träck från vår tids degraderade "vetenskap och syn på hjärnan som källan till snabbhet och intelligens snarare än den antika och mer korrekta insikten att det är SJÄLEN som begagnar hjärnan för sina operationer. 

Den naturliga zodiaken för Läckberg kunde inte säga det tydligare eftersom ATMAN i hinduismen naturligtvis representeras av Solen. Och Solen hemma i härskarläge i Lejonet och därtill med en av Mars energifylld intellektsplanet Merkurius, är knappast något man kan prata bort. Det är ett klockrent omen om hög kognitiv kapacitet.

Men den här gynnsamma indikationen kräver att Månen (det lägre och fysiologiskt närstående psyket) är kapabelt att lira pingis med Solen. Och så sker också här!

Månen i Stenbocken är lite av en anomali, eftersom Stenbockens härskare är Saturnus, känd för att vara trög och tänka länge. Se bara Fexeus Mån-Stenbock vars Saturnus också bottnar i Jordelementet, vilket gör honom till ett ox-kreatur av vana - han tränar in sina bedrägliga kroppsrörelser och tror säker på schematik även i övrigt, utom då schematikens eller rationalitetens förmåga att skönja  metafysiska realiteter (som de du ser i kartan här ovan).

Läckberg å andra sidan har ett mycket tursamt psyke eftersom Mån-Stenbocken disponeras av Saturnus i en av sina allra bästa positioner. Den lätta och snabba Tvillingarna (ett sattviskt eller "bright" tecken) gör detta psyket både organiserat och väldigt snabbt. Betydligt friare än Fexeus Mån med undertoner av Oxe, en önskan att uttrycka maktfullkomlighet. 

Hos en läkare skulle detta vara utmärkt som farbror doktorns förtroendeskapande fysiska närvaro (pur JORD), men nu har han vigt sitt liv åt andra gatsmarta sätt att tjäna stålar. Som noterat i något äldre inlägg faller Venus (pengar) i Jungfruns tecken så även om också han har Solen och Mars i samma tecken är det själens fall ner till omedvetenhet om sin sanna natur som tecknas i hans fall.

Men ur det perspektiv Fexeus tar upp måste jag säga att Läckbergs karta är imponerande och hade hon inte varit född i Sverige hade säkert prestationerna sträckt sig långt högre än till det deckardravel som den svarta dödsnationen fixerats vid - dålig nationell karma. Bofors och SAABs vapenexport hänger en dödens skugga över vårt kollektiva psyke, särskilt då Linköping där SAAB håller till vad det verkar. Bara en tidsfråga innan skjutningarna skulle visa att det var payback time för just den här staden.

***

Faktiskt, i helt annat ärende tittade jag på hur några teknokrater födda tidigt på 1960-talet relaterade till Bofors hemvist Karlskoga stad. Jag valde staden och inte den senare omvandlingen till kommun eftersom personerna var födda under Karlskogas tid som stad. Formalistiskt pedanteri kan man tycka, men eftersom horoskopet kan ge tips om födelsemiljöns vibbar (varför göteborgare VERKAR hjärtligare än de skitnödiga stockholmarna och deras inbillning att tillhöra en metropol) är det en fördel om man väljer rätt period för miljöhoroskopet...

Omvandlingen till "stad" skedde enligt Wikipedia vid midnatt den 1 januari 1940 vilket är, för svenska förhållanden, en otroligt exakt och informativ uppgift. En tidpunkt för exakt ascendent är man inte bortskämd med i detta land!


Att det är en typisk teknikerkarta inses lätt, men den är också förfärande ogynnsam! Nu finns det (som tur är) ingen metod för att avgöra hur mycket man måste sänka gynnsamheten hos även ett "bra" personhoroskop i de fall staden är toxisk och har en förståndet på låg nivå, kanske till följd av generationer av inavel eller närvaron av en moraliskt död vapenindustri.

Men det typiska tekniktecknet Jungfrun i öster rymmer också folkets psyke (Månen) och ascendenthärskaren Merkurius står stark i dödens Skorpion i 3e intellektshuset. Detta är ett omen om skarpa hjärnor (för att använda Fexeus primitiva föreställning) - eller ska man säga reptilhjärnor?

Dödens skugga återvänder på ett ställe till: i moraliska ryggradens Saturnus som lagts på is i 8e dödshuset (huset för dålig karma) och där huvudlösa Draksvansen precis som i Sverigehoroskopet visar att det är si och så med Saturnus normala konsekvenstänkande.  Vem har glömt mutaffären som drog vanära över Bofors och gav karlskogingarna ångest att undertrycka. Det var långt efter stadens födelse 1940 men redan då, under brinnande Andra världskrig, är indikationerna för framtida felsteg på plats.

Och missa inte hur det dekadenta kollektivpsyket är illa däran även av oppositionen av två planeter som BÅDA klassas som verksamma illgärningsmän för Jungrfruascendenten: Mars (krig) och Jupiter (välstånd). Stora pengar via krig eller krigsvapen är alltså det absolut sämsta den här trakten skulle kunna ge sig på.

Himmelen har registrerat vad som skett och Karlskoga-ominat kommer att väga in när Sveriges dagar är färdigräknade.

I nästa inlägg - i pipeline - som snofsigt folk säger, kommer Jungfrun och teknikmentaliteten att undersökas ytterligare. Teknik har onekligen förbättrat människans levnadsförhållanden, men som syns härovan är Jungfrun ett tveeggat svärd och står också för ont (särskilt falsk tanke). Osäkerheten kan tillskrivas härskaren Merkurius som är en trickster och i dåligt sällskap kan låna sig till vad som helst. Karlskogas Merkurius är dessvärre disponerad av den olycksaliga Mars (superolycka eftersom gigantiska Jupiter förvärrar). 

Tala om att ha hittat staden som förklarar mycket av varför den Rike Onde Mannen i Sverigehoroskopet ser ut som han gör. Något gick snett med Sveriges industrialister en gång i tiden och landet blev med tiden allraminst det moraliska föredöme för världen som staten ägnat så mycket PR för att låta påskina.


5 kommentarer:

Rohini sa...

Lite off-topic kanske, men se denna video med en mycket grundläggande studie av 160 seriemördare, med exakta födelsetider, och vilka hus, planeter och nakshatras är mest och minst involverade i dessa seriemördares horoskop:

https://www.youtube.com/watch?v=Ovq4jLqOwng

Rohini sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Seaward sa...

Rådata är alltid välkommen, och "grundläggande studier" kan tveklöst sorteras under det här inläggets upptäckt av Läckbergs kognitiva kraft. Tack för länktips!

Rohini sa...

Har man inte tillgång till födelsetiden, så kan månens position användas som Ascendent. Läckbergs horoskop visar då Jupiter i 2:a huset, och ja, hon är ju rik som ett troll!

Hon har hela tre planeter i 8:e huset, och i stort sett alla hennes deckare centreras kring mord, sex och död.

Månen och Venus i kendras gör en väldigt attraktiv, sinnlig och karismatisk.

Seaward sa...

Skarpa iakttagelser. Jag har några år tillbaka kommenterat hur framgångsrikt och känt folks månascendenter (eller stjärnhimmel för hela dygnet) verkar stämma väldigt väl på de astrologiska löftena.

Går man till vanligt folk är det inte alls säkert att t.ex. månascendentens Jupiter i 2a huset är särskilt rik.

Däremot lär vanligt folk med denna placering vara ytterst matglada! Föda är "resurser" i 2a som 1a eldiga förbränningshuset (kroppen) använder. Den enkla människan och särskilt svensken har ju mat som favoritämne om inte rent av religion.