Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 oktober 2021

Einármordet som "generationstrauma" bekräftar Sverigehoroskopet

Justering den 24 oktober. Jag tar tillbaka medgivandet att Björn Wiman råkat slå huvudet på spiken. Han är född samma dag som bloggaren och båda har således Solen angripen av krigaren och obalansens Mars under dessa dagar. Överdrivet påstående av Wiman och lika omödmeslöst av mig, också angripen av Mars, att ge honom rätt. En bra studie i hur fullmånar kan göra folk mindre tillräkneliga, även om inte går så långt som till mord.  

*****

 


Jag har aldrig hållit DN:s kulturchef för att vara mer än vatten värd (vatten i talesättets gamla bemärkelse, som något vanligt och i princip gratis). Men någon gång har han prickat in sanningen - av ren slump förmodas - i den lägre värld av åsikter som Platon skilde från verkligt vetande. Att han nu kallar mordet på rapparen Einár ett just skapat "generationstrauma" är just en sådan lyckträff som ibland t.o.m. andligt och svårt okulturella kan få till (DN). 

Wiman själv är bara en i det drev av journalister som nu är vilt uppslukas av att en vit svensk i gängkriminalitetens värld dödats (sensationalism, bra rubriker). Bara det borde vara tillräckligt för att få Förorten att gå i taket! Utan att förstå det, bidrar Wiman och andra journalister till den svenska aparthetsdoktrinen som ligger understått i allt landet gör och som får begåvade invandrare att återigen lämna det här urartade platsen.

Men att detta kommer att bli en generations trauma, stämmer faktiskt om man likt Wiman upphöjer rapparens död som mycket viktigare än andra unga dödsoffer och placerar horoskopet för polislarmets tid sida vid sida med Sverigehoroskopet.

Jag har flera gånger hittat mycket viktiga inträffanden vilka styrkt bloggens förslag till Vågascendent för Sverige. Tyvärr ligger inläggen spridda och kommer att kräva mycket tid för att hitta på bloggen. Kanske samlade jag några i boken "Folksjäl", jag har faktiskt glömt vad som trycktes in i den tätt spärrade boken (säkert en lunta på 500 sidor med mindre hårt hoptryckt text).

Men här skjuts en knappt mer än myndig snubbe som utan att fatta mer än ungdom idag gör i breda lager av "svenskhet" och gjorde likt Lars Vilks "konst" av sitt eget liv i det dunkla Gangstersverige. 

Mordet inträffar 22.50 eller förmodligen några minuter tidigare, när Sveriges personlighet i Vågens 21a grad nuddas av den pågående tidsströmmen. Konjunktionen Sol/Mars sveper förbi på Stockholms kvällshimmel. Detta är alltså inte Einárs medfödda problem i Vågen (se detta inlägg) utan NATIONENS.

Tionde huset som passionerad svensk självbild
svårt skadad av fullmånen Våg/Vädur.
 

Normalt betyder en transiterande Sol eller Mars inte nödvändigtvis något, och här handlar det om en månad där de båda delar tecken. Men Vågen är landets persona eller fysiska kropp om man kan tänka sig det, och såväl den självhävande Solen som krigiska Mars är naturliga illgörare för ett land som menar sig vara jämlikt, "Vågigt" och drivas av "samförståndslösningar".

Här är t.o.m den lättviktiga esteten Venus viktig eftersom Sveriges rollspel natalt befinner sig i 4e huset för landets Hem eller hushållen. Folkhemmet som älskar att inte aktivera sig för en ny och bättre värld eftersom den forna makthavarna hade smartheten att vispa ner tillräckligt många brödsmulor från den Rike mannens bord för att tysta folkets veklagan, samtidigt som egokultur stimulerats av marknadskapitalismen, så att det egna varumärket i tidernas slut blivit till sådana fenomen som Einár eller Bianca - människor utan ett enda ledtråd till vad allt handlar om.

Varför DN:s kulturchef RÅKAR ha rätt när han talar om detta dödsfall i mängden som ett generationstrauma ses lätt. Här syns turbulens i Sveriges ego-punkt (Vågen). Egots disponent Venus blir viktig. Att som Sveriges folkhem tecknas av Venus i Stenbocken i 4e huset för det privata och skyddade lyfter fram den pinsamma trygghetsnarkoman borgare i allmänhet är. Deras jämvikt (Venus) händer helt och hållet på att Storebror eller Staten vaggar in dem i trygg sömn. 

Men Sveriges Saturnus mår i själva verket utmärkt illa i dess position som gränsdragare i 9e huset för Utlandet eller vad helst som förändrar tryggheten på Insidan av landet. Det kan röra idéer utifrån eller invandring - vad som helst som hotar Makten (Saturnus) som behöver harmoniska (Venus) medborgare, trygga i förvissningen om att Sverige är den bästa av alla världar.

Det är således ett medfött "konstruktionsfel" i Sverige fr.o.m. Regeringsformen 1974, att hitta Saturnus "halshuggen" genom samkväm med södra månnoden, en position där lagvidriga överträdelser från norra och äregiriga månnoden regleras. Sveriges självgodhet och oförmåga att förstå sin oansenlighet i det stora hela, är en typiskt permanent effekt av denna på djupet skadade Venus-disponent.

Och den transiterande Saturnus vid tiden för mordet passerar just genom det 4e huset för hem och trygghet i det privata. Wiman slog nog huvudet på spiken, redan dessa enkla positioner tecknar en prövning på svenskarnas känsla av trygghet på hemmaplan.

Nu kan man förstås argumentera för att det händer något av nationell betydelse varje dag i Sverige, men inte vart dygn har Månen (det folkliga och folkets angelägenheter) tillbaka i samma tecken som då landet fick sitt nuvarande horoskop. Det är med andra ord en fullmåne dagen för dådet och den inbegriper våldsplaneten Mars. Detta är inget annat än en symbolen för ett psyke i uppbragt och obalanserat tillstånd, en symbol för interpersonella konflikter (Väduren= ego, Vågen = jag & du).

Månen i Väduren är ytterligare en otillfredsställande placering i detta märkligt självförljugna land. Inte så mycket för att Månen i Väduren är som ett alltjämt egocentriska barn som inte bryr sig så mycket om nationens  förehavanden utan mest är intresserad av sitt (därför så lätt för Makten att kasta åt medborgarna några brödsmulorna för en mycket liten men mycket rik elit i det här landet).

Månen indikerar således en "pånyttfödelse" i folkdjupet 1974 - ett förytligande kan man säga och en påminnelse om att fattighjon inte kan ges för mycket välstånd direkt, åtminstone inte om man undanhåller folket konsten att tänka. Folket kan bli nyrikt och fruktansvärt oinspirerande om alla är stora egon som självupptaget talar förbi varandra. 

Men det verkligt allvarliga är att Psyket i Väduren disponeras av Mars illa placerad i Oxen och dessutom i 8e korruptions- och dödshuset. Eftersom Svenska folksjälen på den låga lunära nivån dessutom är signifikator för 10e makthuset inser man snart att Sveriges riksdag är befolkad av mestadels helt olämpliga människor, alls inte rustade att tillgodose folkets verkliga behov. Regering och riksdag kallas "demokrati" men det är Sveriges exportindustri och företrädes vis den svenska krigsindustrin som förmörkar den svenska folksjälen.

Gängkriminaliteten i förorten är helt enkelt det nya Sveriges slavar som gått i spinn, drivna av exakt samma mörka krafter som gjort Sverige till ett rikt land. Den problemfria medelklassen i Hammarby sjöstad har läst svenska kriminalromaner men får nu morden serverade på sina egna gator - allt under samma mordiska Mars-Oxe i nationalhoroskopet. 

Vi har alltså ett Öde för nationen men uttrycken har tidigare skilt sig åt beroende på klasstillhörighet. På toppen Krigsprofitören (närmast oskiljaktig från Staten) och därunder bred medelklass och deras konsumtion av våld och krig. Underst de som upplevt kriget och sitter fast i mentaliteten (Einár Solen + Mars i herraväldets Lejon) och nu sprider rötan tillbaka och uppåt i samhällskroppen. 

Björn Wiman söker säga kloka saker men det är uppenbart att han bara är ytterligare en mediearbetare i medelklassen, klämd att fejka de demokratiska argument Krigsherrarna (till vilka hör alla förespråkare för att utsätta allt under solen för konkurrens, ty så ville Charles Darwin se att naturen fungerade). Krigsherrar och Exportrådet förväntar sig ovanifrån demokratifloskler från landets journalister, och de kläms nu också underifrån, kanske i sitt eget privata och trygga då våldets inbrytande även på trygga gator involverar nya befolkningssegment. 

Missa inte att den indiska cykelläran placerar normalt så goda Jupiter i rollen som en "verksam illgörare" och tillika den Rike mannens planet kommer att bli tydlig som en skadegörare i Sverige mellan 2020-2036. Det kan mycket väl vara så att den skadliga överdriftens Jupiter dagligen är hyperaktiv en stund varje dag under sin årslånga passage genom hushållens 4e hus, i Stenbocken. 

(Notera att strama Saturnus i samma tecken som Jupiters hämmar  den senares naturliga förmåga till blomstring. Om en "verksamt ond" Jupiter också lindras i sina olyckliga följder vet jag inte, men hundratals skjutningar bara 2021 visar att det tvärtom kanske är en extremt destruktiv och olycklig kombination.)

Denna korta tid för Jupiter i fjärde huset för Sveriges inrikes affärer (den dagliga passagens längd beror på årstiden) men dess "verksamma ondska" utgår från eliten i 5e tursamma huset. Det finns ett välmående segment som lever av andras olycka och just nu skrivs det spaltmil om dödsoffret Einár. 

Sverigehoroskopets Jupiter ger alltjämt god lycka i linje med sin inre natur, men den är likafullt verksamt ond. På Elitens självberikande ligger liken utströdda, via krigsmaterielexport och i de underprivilegierade stadsdelarna.

Nybyggnation/cementkrisen är en annan händelse i tiden som tydligt belyser att välfärdsplaneten i Sverige är i kris. Byggnation av kapitalvaror som hus är en fjärdehusfråga. Drevet från alla vaccinerade mot allt avvikande påminner också om att Folkhemmet i själva verket är intolerant och inskränkt - ett budskap man får genom den halshuggna gränsdragaren Saturnus i 9e  "utlandshuset" och likaså från den primitiva Månen i Väduren med sin underliggande Mars som folksjälens nedärvda ärr från då landet var fattigt.

Faktum är den som tagit steget bort från nationalismen lätt kan se att Sveriges alla (sekulära) värden håller på att raskt bryta samman. Inte bara producerar landet fler barn i indoktrinerad kamp mot sina egna kroppar än någon annan plats på jorden (det känns åtminstone så), det verkliga problemet är att Sverige förbjudit diskussioner om "Anden" - människans högsta väsensled - från det offentliga samtalet. Och eftersom alla verkligt normativa direktiv bor i andevärlden lämnar sig därför Sverige åt tiotusenstals demoner som fyller allas huvuden. 

Och ingen märker hur den kollektiva skevheten tilltar eftersom liberala krafter  flyttar runt gränser för "normalitet" varenda gång någon ny lönsam avvikelse ser dagens ljud. Det här landet kommer att vara så galet 2036, vid starten på Liemannens period (Saturnus), att medborgarna lär vara tacksamma för nådaskottet istället för de hundratals vaccinsprutor de övertygats att få intryckta den dagen.. Naturens fulla helvete låter dock dröja. 

Av en ren slump råkade jag nyligen resonera mig fram till ett tänkbart skräckscenario som involverade Liemannen (Saturnus) i naturens eller Krabbans tecken. Döm om min förvåning när året 2093 uppfyllde alla de kriterier jag skrivit om tidigare i texten (dessa inlägg skrivs bit och bit och jag hade således inte ens gjort kartan för 2093 då de första tänkbara villkoren listades).


 

Tillägg. I en tidig version av inlägget skrev jag för för andra gången i samband med Einármordet fel på ett årtal. Den här texten har justerats något. Det måste vara någon slags förbannelse över dagarna! Och visst, Sol/Mars-konjunktionen är bloggarens egen medfödda och leder under transiten till dåligt synfokus och risk för feltryck på tangenterna.


Inga kommentarer: