Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 oktober 2021

Alec Baldwins otursskott och Einárs död - astrologiskt nästan samtidigt

För det första: inlägget hade fel horoskop för Baldwins olycka varför en del av texten har ändrats (sex timmar efter publicering).

För det andra: bloggen har förgäves sökt på Mars att entydigt bevisa sin "ondska" med kvantitativ metod i det förgångna. Planeterna verkar inte svara på den låga nivå som den moderna människan väljer att placera sin tillit på: upprepbarhet mätbar i siffror.

Men när man fångar vålds- och vapenplaneten Mars "i flykten" då verkar det vara annorlunda. Se här på skådespelaren Alec Baldwin som avfyrade en pistol med lösa skott under en filminspelning och sköt en i filmteamet till döds och skadade regissören.



Baldwin okänd födelsetid så en månascendent i inre cirkeln. Filmen spelades in i Santa Fe och skottet avlossades cirka 14.00. Stenbocksascendenten i yttre cirkeln är alltså skottillfället.

Vrider man kartan utifrån platsen/händelsen syns olycksplaneten och Solen ockupera det tionde huset för huvudpersoner. Det är fullmåne mellan en försvagad Sol ("fallen" i Vågen) och en likaledes dåligt placerad Mars - detta påverkar alltså Månen i Väduren mittöver.

Möjligen skulle tragedin kunna hjälpa till att lista ut Alec Baldwins födelse. Ta hans Måne placerad vid 14e graden Jungfrun för lunchtid. Teckenhärskaren Merkurius transiterade genom 17e graden denna dag, och vill man ha Baldwins medfödda Måne närmare Merkurius (som kan ha med materialfel att göra) så krävs en födelse sent på kvällen. 

Baldwin har alltid varit en hellevrad typ, ett vanligt korrelat till fullmånen mellan oroliga Jungfrun och Fiskarna. Kvinnor blir typiskt neurotiker, män hetsiga eller utagerande. Baldwin är lite extra övertaggad (vilket gör honom så underhållande att se i små och stora roller) och ta en titt på överdriftens Rahu och avmätthetens Ketu i hans medfödda opposition mellan jagisk subjektivitet och Vågen som här inte riktigt klarar balansakten. Klartänkthetens Merkurius mittöver i Väduren, involveras.

Det är uppenbart att den medfödda problematiken/tillgången var involverad, se en medfödd och en transiterande planet i Vågens 5-6e grad i vardera kartan. Kanske den svenska rapparen Einár som strök med i någon nyrik och själlös stockholmsstadsdel hade motsvarande placering? Hans Venus i Vågen är i första graden och direkt drabbad av transiterande Mars (Solen passerade Venus några dagar tidigare).

Hade aldrig hört om honom förrän på morgonnyheterna men födelsen 5 sep 2002 ger soltecknet Lejonet (med Mars och Solen i kombination) och Venus i Vågens 4e grad vilket inte förklarar allt, men väl är en känslig punkt för den illa kontrollerade Sol+Mars i Vågen just nu - det skilde säkert mindre än en grad när skotten avlossades. 


Hans Merkurius i Jungfruns 16e grad har redan passerats av den transiterande dito, men möjligen fanns där alltjämt ett sammanträffande. Båda dessa är förstås frekventa planetpassager, men rapparen har i Oxen den demoniska ambitionen Rahu (stor popularitet bland en viss sorts publik) och där låg den vid dödstillfället återigen (månnoderna cirklar runt zodiaken på 19 år har jag för mig). 

Att diskutera i detalj utan känd födelsetid är ofta meningslöst, men Saturnus säger något om den livslängd en människa tilldelats (inte ensam men i kombination med flera faktorer). 

Därför är det intressant att se hur transiterande Saturnus genom Stenbocken f.n. intar ett 1-6-förhållande till Einárs medfödda placering. Detta är således ett jaget-och-Fienden-förhållande eller jaget-och-Olyckan (jfr hus 1 och 6) som här pga. Saturnus fundamentala natur tecknar en allvarlig tid i hans liv. Tydligen skulle rapparen inom kort ha vittnat mot fiende-gangsters.

Men är man väl inne på multipla faktorer till milstolpar (som döden), går det inte att missa hur Tidräknaren Saturnus håller den våldsamma Mars+Solen i kort koppel (hinduiska aspektläran ger enbart Saturnus rätt att kasta en 60-graders och då bara framåt). Tittar man sedan på rapparens medfödda Mars är dess "fixerade" dödsaspekt riktad mot Stenbocken, tecknet där just nu Liemannen passerar. Båda de naturliga illgörarna har således bråda dagar.

Jag pekar bara ut de här positionerna för jämförelse. Jag har aldrig läst något om komplexa mönster och deras sannolika eller möjliga utfall. Men rapparens sista trubbel verkar vara en sammanvävning av födelseomen och tidens tecken. Ett flertal indikationer pekar på en dålig tid (Rahu-returen, Saturnus, Mars och Venus).

Inga kommentarer: