Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 oktober 2021

Liberala oskick inplanteras vid födelsen

Efter en språkligt hackig start i sin debattartikel i AB låter Centerkvinnan rimlig när hon använder våld mot kvinnor i hemmet som argument för att det ska bli ÄNNU enklare i egofixeringens Sverige att skilja sig (sedan länge känt för sina internationellt höga skilsmässotal). Det ska också vara - erh - billigare att skilja det. Tänk slit & släng-varor.

Småsnålhet, nyliberalism och oviljan till förbindelser i både lust och nöd gör mig nyfiken på en kvinna som bara är adelsman till efternamnet - i allt väsentligt låter det som en röst från väg ner från medelklassens självupptagenhet till arbetarklassens armod. Jag förstår att hon tillsände just AB med dess profil av normbrytande just en text som ifrågasätter de gamla kristna normerna.

Attityder till religiösa värderingar är nu inte det första man ser i kartan för Centerkvinnans födelsedag (här ritad som en sinnelagskarta med Månen i öster istället för det riktiga ascendenttecknet).


Notera den kraftfulla ömsesidiga receptionen mellan planethärskarna till de notoriskt separatistiska eller otrogna Tvillingarna och Skytten. Båda är starkt föränderliga och av typen "love them and leave them", om man ska hårddra.

Sinnelaget/Månen är totalt uppfyllt av Skyttens frihetslängtande Jupiter som här tappat höjd och enbart befinner sig i "dagresornas tecken". Tvillingarnas Merkurius är också suboptimal eftersom den sträcker sig för högt genom positionen i Skytten. Till råga på allt har kärleken (äktenskapets) Venus, Tvillingascendentens enda välgörare, "kidnappats" och befinner sig mittöver, i Skytten.

Den här kvinnan förefaller själv helt ointresserad av fasta förbindelser och det ser faktiskt ut som hon utnyttjar våldsoffer för att ventilerar sin allmänna tokliberala fixering vid friheten att få göra som hon vill.

Möjligen kan man ana att hon själv varit föremål eller nära vittne till våld mot kvinnor i hemmet. Krigaren Mars anses "fallen" och illa placerad i Krabban (Hemmet, Trygghet, Revir). Här finns en dold men ändå närvarande hätskhet mot det vekare könet: Mars i Krabban står i "Olycksrelation" till kvinnans Venus, dvs. hinduernas poängtering av att 1-6-förhållandet skapar en generell men inte alltid akut inställning till ämnen som omfattas av de båda planeterna. Här är det verkligen en hätsk inställning Mars/Venus, man/kvinna.

Den andra planeten, i sjätte steget bortom den första, kan i här också läsas som att man har en Fiende i ryggen - en fel Mars söker hugga en i ryggen om man själv identifierar sig med Venus - eller för den delen sitt intellekt (Merkurius) eller för den delen en ledarposition (Solen) !!!

Så jag tar tillbaka en del av det sagda, Centerkvinnan har uppenbarligen en pärs med ett stirrigt och oroligt inre (Mars oroar i vad som borde vara det skyddade och rogivande Reviret). Alarm går av för minsta lilla och en Krabba i affekt är helt ologisk och oresonlig. Detta är förmodligen äkta empati med utsatta kvinnor, men hindrar inte att tokliberalism också gäller. Planetär symbolik uttöms inte av att himlakroppen ingår i ett komplex. Riktigt usla planeter kan ha ett finger med i ett antal personliga problem.

En annan karaktärslös typ med rätten att byta argument som en vindflöjel är förstås moderatledaren. Svårigheten från tidigare kommentarer kvarstår: föddes Ulven Kristersson med Månen i Oxen eller i Tvillingarna. Det borde vara enkelt eftersom den första är lugn gränsande till apatisk medan den senare är mycket mer intellektuell och betydligt snabbare. Det finns historier om Kristersson som talar för båda placeringarna. 

AB-ledaren "Köper du en begagnad bil av Ulf Kristersson?" påminde nyligen om partiledarens amoraliska (om inte rent av omoraliska) sönderfall i olika roller för olika situationer. Ett offer för nazismen hade oturen att få höra "Allians-Ulf" tala, men när han förespråkar samarbete med SD är det istället "Moderat-Ulf" man får höra. 

Att inta olika perspektiv är just vad Tvillingarna är expert på, men det som är en tillgång i ett yrke kan vara förödande för trovärdigheten i ett annat! Och jag tror Kristerssons fega hänvisning till olika roller avslöjar var han har psyket, Månen är i Tvillingarna och drabbas därför av samma tokliberala propsande på friheten att få göra vad som helst, så typisk för verkligt låga exemplar av Skytten som soltecken!

Klockan 12.00 i Lund gäller alltjämt myllans och komfortens Oxe (är förvisso också ett dragardjur, symbolen kan både gälla för komforten i läderfåtöljen och den prövade grovarbetare). Redan en halvtimma senare har emellertid sinnelagets emblem Månen trillat in i Tvillingarna. "11.30" i kartan är således inte en känd födelsetid.


Eftersom Tvillingarna befinner sig i zodiakens första akt, den "personalistiska" tredjedelen kan man tala om egointresset som ett skäl till att Kristersson aldrig kommer någonstans som politiker, han är inte trovärdig, och än mindre så genom det distinkt omoraliska Drakhuvudet/Rahu som får hans psyke att svälla upp till ren kriminalitet om så krävs, allt för att serva Lunas mångalna fantasier om att bli en stor ledare (Jupiter i 10e makthuset). 

Det är faktiskt ett rätt fördärvat horoskop, detta, och hans fall finns förstås förutspått genom Solens koppling till det halshuggna drakhuvudet, dvs Draksvansen/Ketu. Hans nedriga sätt att tjuva till en lägenhet öronmärkt för utsatta kvinnor i början av sin politikerkarriär i Stockholm visar tydligt hur Centerkvinnans horoskop, trots parallellerna är av högre kaliber. Kristersson har med en sinnelagsascendent dålig åtkomst till Venus och deras rättigheter (Saturnus), han är en omedvetet en ren skurk i kostym.

Med sinnelagsascendenter är det mesta spekulation, men det verkar här stämma väl att Jupiter ("stor framgång") i 10 makthavarhuset dels beskriver hans vilja att komma upp sig, men det stämmer också att Jupiter för Tvillingarnas korrekta uttryck som sanningsenliga kommunikatörer är en OND planet. Jupiter skapar tillväxt men därmed förvränger den också ingångsvärdet, och för Tvillingarna är detta ett ont ting. Tro inget som kommer ut den här mannens mun, det var AB-ledarens slutsats. 

Intressant nog var skribenten, Anders Lindberg, själv född i Skytten (men Månen i mildrande balanskonstnären Vågen), en skribent jag helt enkelt inte kan bestämma mig om. Ofta är hans krönikor lysande och mer radikala, men ibland är hans bara alltför trångsynt i ett dogmatiskt vänsterperspektiv. 

Lite väl"svensk" mentalitet: Psyket i sociala Vågen
och disponerad av Venus i ägarfixerade Stenbocken.
Skytten, i bästa fall filosofen, tappar höjd när den
ligger i enbart mänskligt intellektuella 3e huset.

Om vänstern haft metafysik hade de stått på stadig grund och kunnat fråga sig om Överhet och Underordning är naturgivna och en karmisk effekt av Kretsloppet, och frågan om inte "vänstern" är snarlik Jesus löfte att förlåtelse löser en från de karmiska banden. 

Men nu föddes den här politiska positionen ur hatet mot de besuttna som använde kristendomen (särskilt Martin Luther) som hävstång mot de utnyttjade och en och annan falsk kristen dogm som inte formulerades i Palestina utan formulerade först i Rom och uttryckte Imperiets förtryckande von Oben-perspektiv.

Så finkornigt var inte Marx religionsintresse och vänstern har därför aldrig studerat de idealistiska filosoferna i Platons efterföljd och förstått att deras agenda överensstämmer med "Högsta Himmelen". Även astrologin, djupt förstådd, stöder en "vänster"-hållning. Den naturliga zodiaken säger det uttryckligen: det 11e huset eller den Goda Daimonen (Babylons "Den Store") understryker att det högsta väsendet är kollektivt eller sammansatt till sin natur och att människan som ett mikrokosmos därför också är ett kollektivistiskt djur. Därför måste politikens främsta uppgift vara att undanröja de graverande orättvisor som tokliberaler vill främja.

Det är därför, tror jag, i bristen på metafysik som Lindberg ibland slår huvudet på spiken och ibland inte alls har något att säga den läsare som finner Platons tredelade Själ en utmärkt utgångspunkt för förståelse. 

I denna modell av tre distinkta medvetande- och ontologiska nivåer utelämnas JORD-elementet helt och STOFFET och makten över det är allt vänstern traditionellt varit intresserad av: Oxen som landet och resurserna, arbetaren Jungfrun och dess tjänande och tionde till Stenbocken, husbonden eller rent löneslaveri under arbetsgivaren. Stenbocken på denna grundläggande nivå står för makten och kontrollen av resurserna som nästan alltid blir ett självändamål - vilket förklarar varför människor så ofta tappar förtroende för sina folkvalda i de så kallade demokratierna. 

Hinduisk astrologi inkluderar Stenbockens 10e makthus som ett av de ofullkomliga husen som kan "förbättras" som det försiktigt heter. Samma reservation finns inte för Krabban eller det enkla Folkets motsatta 4e hus. Naturen är vad den är, ett ohjälpligt säsongsblomster. Men Överbyggnaden till det 4e kan vara allt från dräglig till helt vanskapt. 

Sverigehoroskopet ger ett gott exempel på ett tiondehus där det finns hur mycket som helst att göra med folket innan Överbyggnaden får vettiga principer (bort dödsvapenexporten t.ex.), men landets 8e huset för dålig karma rymmer 10e husets ägare Månen (tillika folkets symbol) och Döden går djupt ned i folksjälen. 

Jag har tidigare spekulerat att det troligen är de primitiva vikingarna som anas i kartan för det moderna men under ytan förråade Sverige. Det är som gamla synder landet verkar oförmöget att sona: TeliaSonera i västerled och mutaffärerna för några år sedan. Mönstren från vikingarna är alltjämt skönjbara för den avsevärda del av svenskarna som på något sätt är involverade i röveri.

Faktiskt, alla som ytterst arbetar för Kapitalisten är kollektivt delaktiga i den dåliga karma kapitalismens alstrar 24 timmar om dygnet. Talesättet "den som sover synder inte", gäller inte längre när Tillväxtekonomins hjul snurrar dygnet runt. 

Tro inte något annat än att de är Hjulet du betjänar genom att likt en hjärndöd slav låta Överheten spruta dig så många gånger kvartalskapitalismens indikerar att Elitens vinster kräver. Prio 2 är samhällsfunktionerna som betjänar Kapitalismen även om medielögnen väljer att lyfta fram hårt belastad sjukvård  som moraliskt argument för medborgarnas fyrtioelva sprutor under de kommande ljuva åren för Big Pharma.

Drevet mot de ovaccinerade är nu något så vansinnigt osmaklig att man undrar om detta blivit ett naziland och alla som lever naturligt blivit de nya judarna. Vi talar återigen om en mänsklighet som helt tappat vettet och som vanligt tror sig vara Gud. Men det finns ett större Öde än det människan söker skapa sig och jag tror säkert att dess budskap nu är: mänsklighet, reducera er (på alla upptänkliga sätt). Vi har idag blivit en föga hedervärd parasit på planeten.

Inte bara i västvärlden utan i synnerhet i Sverige finns alltså avgörande blindfläckar som dess folk och politiker inte själva kan åtgärda eftersom inte bara vänstern utan de sekulära Väst och särskilt det religionshatande och svårt obildade Sverige saknar metafysik och en bättre utkikspunkt för självförståelse. 

För den blinde som bara raglar framåt kommer Naturen därför att ha sin gång och Sverige skörda vad som än ankommer det. Att den vällevnadssjuka och barockt importberoende borgerligheten satt sin sista sötpotatis (via ombud i något avlägset låglöneland) är alltför självklart för att behöva diskuteras. Men Sverige befinner sig just nu i den ONDA JUPITERS CYKEL 2020-36. 

Denna period kan också uttydas som ÖVERKONSUMTIONENS KOLLAPS av den som kan sina planeter och deras signifikationer. En "verksamt ont" vällevnadsplanet går alltid överstyr om blir frosseri på livets guldkant, men ibland framgångsdrömmar som spricker och aldrig materialiseras. Båda rörelserna kommer att utmärka Sverige de närmaste åren. Jupiters problem är, som tidigare inlägg visat, något som anfäktar Sveriges etablissemang, men egentligen ännu fler eftersom självlögnen om sin status i samhället man har är total i den breda medelklassen. Folk i stort lever över sina tillgångar, duperade som de är av Konsumismens budskap, den nya Falska Religion som ersatte kristendomens mer sinnelagsrelaterade livsföring. 

Men det var inte bättre förr, Sverige har faktiskt alltid varit en avkrok i världen. Få vitala tankar letade sig hit (före internet) och då bara för att omedelbart korrumperas av kommunikationens Merkurius, av krämare och rikt folk urvattnas till konsumtionsvänligt stoff för den lättledda flocken. Eget och framför allt sant tänkande är en sällan sedd lyxprodukt i landet som Gud glömde i samma takt som medborgarnas inre ljus slocknade och ersattes av yttre stajling.

Tokliberalism har upprepats genom inlägget. Ett typiskt "snällt" svenskt sätt att formulera sig. Ordet är "kul" men döljer den avgrundsdjupa tragiken när ett folk inte längre kan tänka individuellt utan lägger allt krut på prylar som om det hade med individen och graden av individuering att göra...


Inga kommentarer: