Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 oktober 2021

Pandora-fifflaren Shakira (igen) och kopplingen till haveristen Ebba

Två "underhållare" med en hel del gemensamt

Det är bara att le medlidsamt när latinska sångerskan Shakira ÄNNU EN GÅNG dyker upp i samband med skattefifflare, ofta nyrika. Hon lägger sig i en fin Latinamerikansk tradition av korrupta presidenter och andra makthavare, enligt Pandora-läckans innehåll.

Bloggen kommenterade 2018 Shakiras dust med myndigheter som hävdade att hon var skattebrottsling, men noterade redan 2012 ett bråk om Pengar. Att hon blånekar till skattefiffel efter Pandora-läckan kanske ska ses i skenet av denna historisk (och hennes extremt materialistiska horoskop). 

Den här bloggaren slås av att Shakira i sitt förnekande uppvisar samma beteende som giriga Ebba Busch som pliktade för sitt förtal men i samma andetag förnekade att hon begått något otillständigt. 


Har man sett. Båda individerna "lider av" samma positioner för de viktiga och grundläggande Sol och Måne. Det är dessutom fullmåne och det är uppenbart att det maktsträvande tecknet Stenbocken som soltecken (en unik individ) söker en position att stajla inför Folket/Månen. Stenbocken står för hierarki, fd SAS-chefen Jan Carlzon, Sol-Krabba, sökte på sin tid slå ett slag för "platt organisation", helt i linje med soltecknets innebörd.

Båda kvinnorna är alltså drivna av karriärism av den lägsta möjliga sort: att från den odifferentierade folkmassan (Månen-Krabban-näringslivets Vatten) bli en herre och kontrollör av de materiella resurserna med en touch av Status - som det anstår en stenbock som klättrar till det materiella livets höga tinnar och torn. Notera att Stenbocken, Staten etc, alltid är en parasit enligt den uråldriga astrologin: Jordtecknet är snustorrt och behöver absorbera Krabbans Vatten för att samhället ska blomstra. För en materialist är detta det naturliga tillståndet och det krävs en utvecklad intellektuell natur (Luft eller viktig Merkurius) för att kunna tänka sig en värld som INTE bygger på materialistiska betraktelser.

Shakiras typ må som artist behålla ett grepp om en underdånig och alltjämt odifferentierad folkmassa, men har egentligen tappat greppet och valt en annan nivå, parasiten eller herrefolkets nivå. 

Latinskans och svenskans fullmåne kunde varit en principskiss för hur Fattigsveriges befolkning blev ett sminkat, bodyshejpat och andligt förtvinat  låtsasfolk som söker materiella medel för att dölja att deras själar inte utvecklats det minsta under "den svenska upplevelsen". (Själar som många gånger inte alls följer nationalsjälen över tid utan hoppar hit och dit, men enligt reinkarnationsforskaren Ian Stevensons 30-åriga forskning i huvudsak tycks röra sig inom sin egen kulturkrets - vilket kan förklara varför svenskarna är så stagnanta och fobiska mot vissa kulturer.)

Det kan vara så att dagens svenska "folkkropp" en gång gick under annat kollektivt namn och utkämpade duster med en expansiv islam. Nu har den karmiska historien gått ett fullt varv och vi har samma generation harmsna och förorättade västerlänningar tillbaka igen och samma problem med att växa i insikt som vid förra jordbesöket... 

Den som inte går vidare kommer att tvingas reinkarnera om och om igen och uppleva "Måndag hela veckan" tills ny lärdom infinner sig. De som gjorde den filmen måste rimligen ha använt karma-tanken, manuset är genialisk och filmens klassiska stämpel omvittnar att den resonerar djupt mot tidlösa sanningar.

Försöken att bevisa astrologin statistiskt må vara dödsdömda, men på en mer finkornig nivå än världens för ögonblicket dominerande Räknenissar behärskar finns uppenbarligen mycket subtila "ingångsvärden" till denna livsupplevelse som påfallande ofta ger en förnimbar Gestalt av något slag i människornas göranden. Nu måste det sägas att allt inte är ont med en fullmåne mellan Stenbocken och Krabban, men ur zodiakens mer fundamentala tudelning mellan den sublunära världen och den supralunära, omvittnar alla fullmånar under JORD + VATTEN att själens ingrodda materialism här sätts på sin spets. 

Med fullmånen är tiden kommen att tänka om, något som uppenbarligen både Shakira och Ebba har problem med. Stenbocken och Krabban är ju delmängder i Passionens kvalitet och materialismen har således alltjämt en extremt skadlig inverkan på själen - se bara Ebbas fixering vid det där förbannade huset som väckte hennes statusbegär till liv: så svenskt, så futtigt att inte kunna drömma större än en naturskönt belägen liten stuga. Hon är så totalt ett offer för svensk trams-tv när kändisar får besök av någon ilsk och otrevlig pseudosnickare för att rusta upp elitens stugor och hus. (Jag ser av princip aldrig svenskproducerad television men det finns säkert en variant på samma Format som fixar och donar åt Underklassen, ursäkta Medelklassen).

Krabban symboliserar det säkra krabbskalet eller Hemmet. Sverigehoroskopet har inte Krabbans tecken aktiverad, men väl motsvarande världsliga fjärdehuset för det Privata (Hemmet). Häri befinner sig extremt materialistiska Venus-i-Stenbocken (och Venus är därtill Sverigehoroskopets ascendenthärskare), vilket väl förklarar varför det doftar "svenskt" om Shakiras och Ebbas materialistiska besatthet eller passion. 

Ska något sägas om alla de omen som skiljer kvinnorna åt, så avslöjar Shakiras klockslag och Fiskascendent att hon har ascendenthärskare Jupiter (rikedom) i 2a huset för pengar. Det är så påfallande låg ambitionsnivå att bara barnfattigdom kan förklara en karta som "märkts" på detta primitiva stadium. Något har tidigt styrt hennes personlighet mot Pengar som garant för trygghet och stadig tillförsel av vad den låga Näringssjälen (Vattenelementet) för ögonblicket tarvar.

Ebba Busch har förstås okänd födelsetid men eftersom hon HAR Jupiter (rikedom) i hemmaläge i Fiskarna, lever en stark eskapistisk fantasi inom henne (Fiskarna representerar landsflykt eller exil), förstärkt av "the common touch", Krabbans allmänna känsla som den ses i folkets preferenser och instinktiva läggning. Ebba-donnan ville verkligen ha den där stugan för att leva lite utanför löneslavarnas träliga vägar. Hon ÄR verkligen svensk i sin typ av elitism och tankar om vad ett självförverkligande är. 

Själv vapenvägrade jag en gång i tiden av pliktade den gången med en månad i fängelse. Jag rekommenderar Ebba en tids snarlik och avskild "klostervistelse" för att rena sin själ från den låga närighetsnivå som helt kontrollerar henne för närvarande.

 

Bonusspaning

Inläggets rubrik kallar Ebba en haverist. Vad då om Göteborgsbombaren, den efterlyste Lorentzon? Han kallades haverist i medier från första minut och särskilt i public service-radion hörde man rösterna låta sedesamt kräkfärdiga och iskalla. Själv blev jag snarare nyfiken på vilket samhälle som kan misshandla sina medborgare så att en och annan till sist spricker och blir en galning. Men se det besvarades inte när högsta prioritet för de statstrogna medierna var att göra sina övertydliga markeringar för att lotsa in befolknningen i hatiska attityder mot sin egen hemodlade terrortyp och hans tilltag. (Ändå en stor höghusbrand i annan stad strax därefter.)

Lorentzons födelsedag avslöjar naturligtvis den perfekta grogrunden för en rättshaverist: Stenbocken, makttecknet som om inte annat i sin fantasi upplever att man tillhör ett makt- och härskarskikt som inte accepterar ett nej från någon myndighet.

Här är dagen men med fokus på de tre kvaliteterna (guna|s):


Kartan är anmärkningsvärd eftersom Stenbocken är Passion men i detta fall en lidelse som drar ner i Mörkrets kvalitet, ner i fixerade attityder, låsningar om man så vill. Dessutom visar sinnelagsascendenten (Månen tar oss något närmare personen än soltecknet i de fall där tidpunkt saknas) i ideologins Vattenbärare att den maktsträvande Sol-Stenbocken befinner sig i kvidande martyrens 12e hus, ett maktlöst hus. Redan i dessa snabba iakttagelser har en problematisk bild börjat växa fram!

Den här dagen ser onekligen problematisk ut och kompensation från Ljusets kvalitet (Sattva guna) är svagt om inte helt obefintligt. Månen är sattvisk om kringfaktorer tillåter men här dominerar Saturnus, en tamasisk planet. Jupiter, den Stora Välgöraren är sattvisk men här i mörka och attitydbenägna Oxen. Dessutom är Ox-härskaren Venus inburad i 12e exil- och förlusthuset enligt sinnelagsascendenten och sattviska Solen är förstås där också. Så Ljuset är svagt denna dag.

Månen/sinnet är däremot i rejäla trångmål inbäddad eller belägrad mellan astrologins båda illgörare, den lilla ondingen Mars och den stora ondingen Saturnus! Det är väl typiskt att det var en fråga om vräkning från lägenheten (Månen = Hemmet) som fick den här kartan att gå sönder och Stenbockar som Lorentzon eller Ebba har ofta det problemet: eftersom de är så inställda på makt och att få sista ordet finns bara förnedring när de spelat ut sitt sista kort. Maktmänniskor kan inte avtända normalt, de blir ibland helt derangerade!

Nyfiken på Lorentzons typ provar jag om hans väldigt unika kombination av placeringar återfinns bland de tiotusen kartor jag sparat. Med det lite otympliga skriptspråket i programvaran Zet Lite skippar jag kravet på zodiaktecken för den olustiga Månen men behåller kravet på att soltecknet måste drivas från detta formalistiska och benhårda sinnelag, alltså en Sol i Stenbocken eller Vattenbäraren:

sa.0.mo & ma.0.mo & (so.cap | so.aqu)

30 träffar på drygt tiotusen:

  • Alessandro Volta;18.2.1745;12:00, el-cellens (batteriets) uppfinnare, notera kontrollerande Saturnus och energins Mars...
  • Jan Potocki;8.3.1761;12:00 - landägande aristokrat och författare, begick självmord
  • Dailsy & Violet Hilton;5.02.1908;21:00, tvillingar sammanväxta vid höften
  • Assar Lindbeck;26.1.1930;12:00, nationalekonom
  • Karin Falck;6.2.1932;12:00, på sin tid älskad programledare i SVT
  • Samuel Chao Chung Ting;27.1.1936;12:00, Nobelpristagare i fysik
  • June Cochran;20.2.1942;12:00, utvikningsbrud i Playboy
  • Michael d'Abo;1.03.1944;12:00, singer-songwriter, aktrisen Olivia d'Abos far
  • Gunilla Kvarnström;16.1.1946;12:00, ateistisk medlem av Humanisterna och barnboksförfattare! Barn ska skadas i tid.
  • Issayas Afwerki;12.2.1946;12:00, Eritreas president som surnade till på Sveriges brist på respekt för nationella frågor (David Isaak-fallet)
  • Marianne Lindberg De Geer;12.02.1946;12:00, artist. Lämnade position som konst- och designchef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm pga. konflikt med den fega ledningen.
  • Leslie Bianchini;12.2.1946;12:00, ännu en utvikningsbrud i Playboy (en överrepresenterad kategori i materialet till följd av en specialstudie i frågan vilka zodiaktecken som säljer kroppen för en Mercedes och lite stålar)
  • Liza Minelli;12.3.1946; 7:58, neurotisk artist, sångare
  • Lena Ek;16.1.1958;12:00, c-politiker, Fredrik Reinfelds miljöminister under "kärnkraftsskandalerna" (har glömt vad saken gällde!)
  • Per Bill;13.2.1958;12:00, m-politiker, hedonist, missbrukade sin regerings slaverisystem (Fas 3-reglerna som tänjdes till att använda långtidsarbetslösa till verkliga arbeten)
  • Anonym;26.1.1960;xx:xx, rapp men neurotisk person fixerad vid känd kulturperson i sin släkt.
  • Jon Bon Jovi;2.3.1962;20:45, popsångare, skådespelare
  • Massimo Pigliucci;16.01.1964;12:00, hätskt ateistisk biolog (biologer är naturligen ateister, eftersom de resonerar mot den lägre naturen/astrologins Vatten).
  • Johannes Forsblom;15.2.1964;12:00, katolsk teolog
  • Rickard Gustafsson;12.3.1964;12:00, vd SAS, hårda ultimatum mot facket och unnade sig sedan själv och ledningen feta bonusar trots flygets kris.
  • Mark Lorentzon;24.01.1966;12:00, JÄMFÖRELSEOBJEKTET
  • Niklas Adolfsson;20.2.1966;12:00, musiker (Ultima Thule), rasist
  • Cindy Crawford;20.2.1966;12:56, f.d. supermodell, nu skicklig affärskvinna. Brodern dog av leukemi, apropå anfäktade Månen som symbol för barndomshemmet. Ev. syskon analyseras dock primärt via mer specifika metoder.
  • Daniel Craig;2.3.1968;12:00, skådespelare
  • Henrik Lundberg;11.3.1970;12:00, sociolog ("dirty data" osäker födelseuppgift)
  • Birgitte Hjort Sørensen;16.1.1982;12:00, skådespelare
  • Fredrik Meyton;11.2.1982;12:00, doktorand, historiker
  • Thora Birch;11.3.1982;12:00, skådespelare
  • Carla Brown;11.3.1982;12:00, "glamourmodell" (självförnedrare), lättporr
  • Hannah Fry;21.02.1984;12:00, matematiker och tv-personlighet (populärvetenskap)

Blandad kompott som den nyfikne kan gräva vidare i. Finns här ett övermått av rättshaverister eller finns också de som "överlevt" ett ogynnsamt barndomshem (Måne angripen)?

Faktum är att datasamlingen trots en liten övervikt mot skandalösa celebriteter verkar innehålla ett flertal högkompetenta individer i den här träfflistan men även lågpresterande och omilda egoister, typ SAS-chefen som belönade sig själv men satte hårt mot personalen - ett perfekt exempel på hur Månen kan urarta svårt i de "ondas" närvaro. Ex-modellen Cindy Crawford illustrerar med sina många företag en skicklig affärskvinna (tonvikt på Saturnus som ett ankare och stabil kontrollör).

Om man begränsar sökningen till enbart den angripna Månen och Lorentzons Sol-Stenbock tunnas listan ut:

  • Dailsy & Violet Hilton, sammanvuxna tvillngarna (Stenbocken = form)
  • Assar Lindbeck, nationalekonomen (Stenbocken = makt över resurserna)
  • Karin Falck, tv-värdinnan (Stenbocken = fixstjärna för massorna)
  • Samuel Chao Chung Ting, partikelfysikern och Nobelpristagaren (Stenbocken = materiella strukturer)
  • Gunilla Kvarnström, ateistiska barnboksförfattaren (Stenbocken = patriarkal makt över undersåtarnas tankeliv)
  • Lena Ek, Centerpolitiker (Stenbocken = patriarkal makt...)
  • Anonym, kvinnan som skröt om sin berömda släkting (Stenbocken= tradition, även makt eller status)
  • Massimo Pigliucci, aggressivt ateistisk biolog (Stenbocken, den falska guden som tronar högst på världsberget och påstår sig själv stå för den högsta sanningen)
  • Mark Lorentzon, maktfixerad och självsvåldig
  • Birgitte Hjort Sørensen, aktris (Stenbocken har förvissa mycket med form att göra och därmed "method acting" eller tendensen att inta artificiella roller)
  • Fredrik Meyton, historikerstudent (Saturnus = Fader Tid och historiens gång)

Nu kan förstås egenskaper liknande Stenbocken/Saturnus visa sig även på andra vägar, men om astrologin kan åtminstone sägas att den ger en god träning i mental flexibilitet, man lär sig se mer än t.ex. en dogmatisk partiledare vågar se.


Inga kommentarer: